Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

Csillaghullás

2015. augusztus 14. - Alibanya1

Az első kellemetlen tapasztalatom az volt, hogy egy kislányt hoztak a rokonok, akivel ha kettesben maradunk, nagyon jól meglettünk volna. Játszottunk volna és mulattattuk volna egymást - ha végig így maradunk, kettesben (bocsásson meg az illetlenségért), valószínűnek tartom, hogy Darwin és Haeckel nélkül magunktól rájöttünk volna, hogy emlősállatok vagyunk, eleveneket szülünk, és azokat saját emlőnkből tápláljuk. És ebből semmi baj nem lett volna, ennek mindketten egyformán örültünk volna, egyformán örültünk volna annak, hogy egymásnak örömet tudunk okozni, emiatt se össze nem vesztünk volna, se egymás fölé kerekedni nem akartunk volna: ebből semmi utálatosság nem lett volna, ahogy én magamat meg őtet ismerem. A kislányból nem lett volna se csokoládéangyal, se zupás őrmester, hanem együtt szerettük volna az angyalokat, és utáltuk volna az ördögöt - lett volna belőle hozzám legalább annyira hasonlító, mint amennyire különböző drága, kedves, édes társam az Emberben és én soha meg nem írom Capilláriá-t, hanem szép verseket írtam volna neki, és magamtól kitaláltam volna neki a repülőgépet és rádiót is, a kategorikus imperativust, és ő magától kitalálta volna nekem a mákos rétest és a caprice-párnát és istent és a túlvilágot.

Karinthy Frigyes

07aa02ec49c407cc0e1f46d3c09e402df77cc55d.jpg 

Jelentem ülök a teraszon és csillaghullásra várakozom. Be van harangozva, mindenki megígérte nekem, hogy ma van erre a legígéretesebb éjszaka. Iszonyat fejlődésnek köszönhetően, melyen az utóbbi időben átestem, van laptop és Satrianit hallgatok odakint, van italom, békém, vagyis minden adott a tökéletes estéhez. Azonban, azonkívül, hogy a csillaghullás szóban kétszer van dupla ll, ami önmagában igen kellemes megjelenést ad a szónak magának, semmi érdekes nem történik. Az égen felhő van, vagy mi és egy árva csillag nem akar mutatkozni, nemhogy lehullani. Nem tudom, jelent e ez valamit a jövőre nézve, majd holnap leellenőrzöm. 

Ma megint beszélgettem egy férfivel, az életből, mostanában ez is a szokásommá vált. Nem tervezem különösebben, de így megszólítanak. Nincs rám különösebb hatással ez az ember, hiába férfi, de úgy tűnik én hatással vagyok rá. Így amikor szerét ejtette, úgy érezte, hogy meg kell nekem magyaráznia pár dolgot az életből. És ez nem az első eset, csak úgy mondom! Gondolom ez valami olyasmi stratégia, hogy a felvázolt rettenetes életkép és drámai (egyedül maradsz örökre) mondandó hatására kétségbe esek és a karjukba omlok - egy alkalomra, persze. Ennek megfelelően kb. tizenhetedszer, vagy huszonharmadszor nem volt nálam a táblázat, döbbenetes tényekkel szembesültem: ne akarjak senkit, mert már nekem nem lehet, nem jár, hát térjek már észhez hát hány éves vagyok!!!. Két gyerekem, van, hiába nézek ki jól, meg vagyok érdekes nő. Ezt a férfiak nem bírják elviselni. Hát de nehogy már, hát erős, ügyes, csinos, nem nyafog ez nem lehet igaz, itt valami nagy átejtés lesz a háttérben. Biztos keresem a nagy támasztékot, akibe végre belecsimpazkodhatom, és igényes is vagyok, ami hallatlan merészség. Néztem rá kerek szemekkel, hogy ez most mi ez, most ez? A megvilágosodás, mondja higgadtan, segíteni akar nekem. Mégis mivel? Hogy mécsest gyújt nekem az éjszakában. Édesen kacagtam, most komolyan, előtted még erről senki nem beszélt nekem, megmondom úgy ahogy van, olyan új és friss gondolatokat közölsz, mint a tavalyi lottószámok, gondolom azért az ágyamba bebújnál. Igen mondja, minden további nélkül sőt én őt a szárnyaim alá is vehetem, megmelengedhetem, adhatok a jóságból ami nálam van, csak hát ő nem vállal semmit, mert ne gondoljam, hogy apapótlék lesz, és ez egy ilyen világ és így tovább. Ha így folytatom örökre egyedül leszek, de addig is ő azért vállal akkora kockázatot, hogy párszor lerendez, tényleg, csak tiszta emberbarátságból. Majd felolvasott nekem egy verset. Ezen azért eltöprengtem, egy férfi, aki verset hord a farzsebében és nem fél használni, nem semmi, azért ezen lehet elgondolkodom.

Ültem, akkor ottan ebben a helyiségben, egy légtérben ezzel az emberrel, és azon gondolkoztam, hogy mit is kellene tennem. Nem igazán találtam testhezillő megoldást. Minduntalan azzal a dologgal szembesülök, hogy a környezetem meg van győződve, hogy boldogtalanul sodor a szél, erre arra, hogy megüresedve zizeg az életem, mint egy elhajított celofánzacskó csak azért, mert nincs mellettem egy férfi. Hovatovább engem egyenesen, azonnali locsolással észhez kell téríteni, hogy ne mondjam meg kell menteni. Mert hát csakis rossz lehet nekem, hát mi más, és az első arra járó hajlandóságot mutató férfibe azonmód erősen bele kell ám kapaszkodni, és élni az akármilyen lehetőséggel, mert atyaúristen mi lesz velem, de megnézhetem magam.

 

Nézem az úgynevezett párkapcsolatban élő egyes barátaimat, akik szabadidejük nagy részét a párkapcsolatukban töltik, de nem csinálnak semmit, fekszenek, főznek, unatkoznak, csalják egymást, szidják egymást. Nekem semmi bajom, vidám vagyok, folyton valami eszembe jut, élem az életem és ezeket az embereket sem akarom meggyőzni, hogy csinálják másként. Van egy barátnőm, nagyon helyes, kedves nő, három éve nem kefélt a férjével, de mivel ott van mellette az ember, senkinek nem jut eszébe, hogy ilyen módon felvilágosítsa, netán megmentse, ahogy engem. Elegendő, hogy látszólagosan fel tud mutatni egy férfit, és akkor már minden csakis rendben lehet. Állítom, hogy sokkal boldogtalanabb, mint én.

Ha néha letört vagyok az elsősorban annak szól, hogy nehéz az anyagi helyzetem, hogy sok dolgot kell egyedül megoldani és az fárasztó, de végül is megoldom őket. Néha gondolok a szerelemre, hát na és, persze, hogy szívesen szeretnék egy férfit és adnám neki azt amit adni tudok, de mgsúgom erre gondolnak azok a nők is, akik éppen a férjüknek főzik a vacsorát. Ja és ők is néha letörtek. De, tudok boldogságot érezni és elégedett lenni így, ahogy vagyok.

Férfi lét és női lét? Az elején idézett szöveg után Karinthy elmagyarázza, hogy ilyen idilli lett volna a helyzet, ha nincsenek előítéletek, ha nincs  környezet, a "rokonok" amely befolyásolni akar, és rád erőltetni dolgokat, de van. Ezért nagyon nehéz elvonatkoztatni és a férfit vagy a nőt úgy látni, ahogy van, az embert, a lehetőséget, és nem aszerint, ahogy a környezet, mások vagy akár saját szegényes tapasztalatunk láttatni akarja. Életünk során hány komolyabb kapcsolatunk van? Max 3-4 de legyen tíz, milyen kevés esetszám ez, az emberek számához képest? Mégis mindenáron következtetéseket akarunk levonni és szabályokat alkotni a következőkre nézve. Az az érzésem hogy önmagában az a dolog, hogy férfiasság meg nőiség már nem elég, illetve nem minden esetben elég, kell egy kis személyiség is hozzá. De mi csak mantrázzuk, hogy a nők csak a pénzes kigyúrt pasi akarják, a férfiak meg csak a helyes cickóst és ezt annyiszor elmondjuk, hogy el is hisszük és csak legyintünk már mindenre.

A tudósok megdöbbenve állapították meg, hogy igen kevés a női filozófus, hogy igaz, hogy a bölcsész karokon már túlteng a női hallgatók száma, egy kivétellel ez pedig a filozófia szak, azonban nem találtak értelmes magyarázatot erre. Egy újság kutatást végzett, hogy kik a világ kedvenc filozófusai, hát az első húszban nem is volt női név. (Megjegyezném, hogy Marx igen előkelő helyen állt ezen a listán). Igazat megvallva kapásból nem is tudok női filozófust, na mindegy a végére akkor egy férfi bölcsesség egy viccbéli férfi filozófustól Ivan Ivanovics Ivanovtól, egész kedvet kaptam, hogy tanulmányozzam munkásságát, de aztán elaludtam kint  teraszon a nagy csillagvárásban.

„Vegyük például Platónt. Homokos volt, mégis milyen fantasztikus dialógusokat írt! Vagy itt van ez a Kant: tudvalevő, hogy impotens volt, mégis, hogy meg bírta forradalmasítani a filozófiát! És én, Ivan Ivanovics Ivanov szovjet filozófus, itt ülök a ménkű nagy szerszámommal – és semmi sem jut az eszembe!.

Ivan Ivanovics Ivanov

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr987705524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.08.14. 13:20:48

A nemi szerepek pervaziv szerepek azaz minden mas szerepre hatnak, kiterjednek az egesz szemelyisegre, ezert nehez, vagy eleve lehetetlen ezek kiiktatasa a masik megitelesekor, s nem tudunk egymasra "csak" emberkent tekinteni.
A peniszirigyseg pedig letezik, nekem is van pl, de ketelu dolog, mert h a pasik meg ugyanigy irigylik, hogy a nok meg tudnak eletet adni. Szoval 1-1 az allas. Szerintem lepjunk is ezen nyugodtan tovabb.

csepke 2015.08.14. 13:42:47

Csak nem tff-fel beszéltél személyesen, vagy wasabival?;)

Alibanya1 2015.08.14. 13:45:30

@csepke: Mondom az életből volt, úgy onnan, találkozunk gyakran, munka kapcsán és akkor egyszercsak...

csepke 2015.08.14. 13:54:09

;) igen, az emberek ilyenek. a kedvencem hogy az elvált nővel biztos lehet valami gáz, azért váltak el tőle, olyan nincs hogy nem volt semmi. minimum gyanús. nem szexelt eleget, vagy éppen hogy dehogynem, biztos kikapós menyecske volt, hát szegény férjura érthető. ;))

2015.08.14. 13:54:22

@csepke: ja :) megmondjak ok, mi hulyeseg, mi nem ;)
amugy az ilyen - es mas - kinyilatkoztatasok tapasztalatom szerint a kinyilatkoztatorol kozolnek infot es nem masrol, jelesul: "banya draga add fel, senkinek nem kellesz, de en szivesen megduglak" azaz "nem tudok maskepp nohoz jutni, hat megprobalom igy".

2015.08.14. 14:54:13

@csepke:

Egesz biztosan nem.
Egyebkent ez van, sajnos a kozepkoru ferfiak normalis retegenek mas a noi celcsoportja, es oket gyorsan el is viszik a fiatalabb versenytarsaitok kez alatt. A resztlihez meg, amelyik hajtana ratok, ti nem akartok leereszkedni.
Persze ertheto ez is, mar Woody Allan is megmondta, hogy o nem lenne tagja olyan klubnak, ami hajlando lenne ot a tagjai koze fogadni. :-)

Egyebkent nem derult ki, hogy az idei szexre hajto alibanyanak itt mi volt a problemaja? Az urat erdekelte, valoszinuleg impotens sem volt, a korito szoveg meg le van szarva ilyenkor. Viszont kezdem egyre inkabb ugy erezni, hogy ez a blog csak onsajnaltato jatszmazas es onigazolas a valos megoldasok keresese helyett. Mondjuk engem nem zavar ez sem.

2015.08.14. 14:56:14

"Nekem semmi bajom, vidám vagyok"

Kar, hogy errol allandoan gyozkodnod kell a blog olvasoit, es ezek szerint a kornyezetedet is.
Erdemes lenne akkor ki is mutatnod, es akkor jo esellyel mar gyozkodesre meg magyarazkodasra sem lenne szukseg.

Alibanya1 2015.08.14. 16:51:56

@tff: a hangulatomat nem láthatod, mert nem találkozunk, nem beszélgetünk. Honnan veszed, hogy én szexre hajtok, mert poénból írtam ilyet? Minden féléket írok, hogy valamilyen szinten szórakoztató legyek, az úr nem volt számomra kívánatos, semmi kémia, ennyi.Önsajnálat? Kivel játszom ezt, ezek írások és nem párkapcsolat, hogy játszmázzak, és saját magam előtt aztán tényleg nincs mit igazolnom, jah megnézem nem e vagyok a konyhába... :)

2015.08.14. 17:23:43

@Alibanya1: na es ott voltal? ;)

Terminátor Csaj 2015.08.14. 17:53:25

Remélem pofán vágtad a mukit! Ha nem, legközelebb mindenképpen tedd meg!

csepke 2015.08.14. 17:59:14

@tff: helyes! akkor tégy is úgy, nehogy azt higgyük véletlenül, hogy valami frusztrációdat leverni jársz ide! ;)

2015.08.14. 18:07:05

@csepke: aaaa ez nekem eszembe se jutott

2015.08.14. 18:09:46

Nna. En mar az Elesztoben szopogatom a stari szilvat. Ti?

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.08.14. 18:43:10

Most már tudom, mindig legyen nálam verses kötet.

Banya csald ide a barátnődet a blogodra, majd jól elijesztjük, vagy gour elrontja :D

Csakegyvalaki 2015.08.14. 18:43:27

Ez az Alibanya dolgait megkérdőjelező hozzáállás kezd már kissé uncsivá válni... Most a tff is elindult ebbe az irányba. Mért? Fogalmam sincs. Biztosan azért mert a negatívumok kibuggyanása a legtöbb emberből könnyebben megy mint a pozitívumok, akkor is ha nem igaz. Legalábbis holmi tudományos kutatások ezt fejtegetik mostanában...
Én személy szerint a blogja alapján ismertem meg Alibanyát és az alapján világosan látom, hogy egyáltalán nem fedik a negatív megítélések a valóságot. Egyszerűen van benne egy régebb óta áhított írási vágy ami a jelenben a blogjaiban tárgyiasul. Van akinek ez bejön (én találok benne eredetiséget) és van akinek nem. Nekem személy szerint tetszik is, hogy a jellemző témáját (párkapcsolat) ennyi féle formában tudja megközelíteni. Ez másnak gumicsontnak tűnhet, de azoknak, akik bírják ezt a stílust, mindig ad valamit, valami újabbat.

2015.08.14. 19:53:54

@csepke: :))))) nekem is pont ez ugrott be.:)))
Egyébként ez a poszt most tényleg szórakoztató volt nagyon.:))

2015.08.14. 19:57:48

@csepke: Cseperke hát tff is állandóan el van kelve és széttépik a húszéves pihák. Nem is értem mit akar az idősebb korosztálytól hogy folyton itt eszi a fene .D

2015.08.14. 22:46:33

@csepke:

Ha nem akartok itt olyan velemenyt olvasni, ami nem a ti notatokat visszhangozza, akkor hanyagoljal legyszives, eszembe nem jutott volna hozzad szolni, ha nem kezdtek el beszologatni meg provokalni a hatam mogott.

@Diorella Queen:
Ha feleannyi energiat olnel a munkadba, mint a netes szemetkedeseidbe, nem itt tartanal mar. :-(

Pixynor 2015.08.14. 23:10:44

Hát kedves Ali, történelmi pillanatot írtál meg, innentől már Te is azon nők közé tartozol, akiket a férfiak egyből fel akarnak karolni, és segíteni neki. Jót tett a sok futás :)

És milyen törvényszerű, végre egy férfi, aki talán "cselekvőképes" és pont nincs Rád hatással. Milyen igazságtalan az élet. De gondolom ennél nagyobb csapásként éljük meg, hogy elmarad a Nickelback koncert. :(

Nekem

Alibanya1 2015.08.15. 07:05:34

@tff: szükségünk van a véleményedre, kell az nekünk
@Pixynor: Igen a Nickelback koncert a legnagyobb csapás a tegnapi napra, hát igen vannak ilyen áldozatkész férfiak, nincs is ezzel baj, el is fogadtam volna, szárnyam alá is vettem volna, ha kicsivel több hatással van rám, mint mondjuk egy deszka...

Pixynor 2015.08.15. 07:25:47

@Alibanya1: oh a deszka az jó, tele leszel tőle szálkával, és mi idő mire mindegyiket egyesével kipiszkálod a bőröd alól :) Maradandó kellemetlen emlék hosszabb ideig. Jobb is, hogy nem simogattad meg. :)

Mr. Waszabi 2015.08.15. 08:24:21

@csepke: kikérem magamnak a feltételezést :) Én tisztelem és szeretem a nőket, és soha nem szóltam le senkit, sőt a 40+os nőket éltetem:).
Többet írtam jó szexről, szeretetről, kapcsolatról, lélekről, emberségről, kölcsönösségről kedvesen, mint vitriolosan. S ha még is ez utóbbi esett meg, akkor az is építő szándékú felháborítás volt, vagy legfeljebb csalódottságomnak, szomorúságomnak adtam hangot. De ilyen balfék kategorikus lélek-gyilkos gondolatok soha meg sem fordultak a fejemben.

2015.08.15. 10:33:34

@tff: en spec tegnap lattam a banyat aki csinos volt vidam es kedelyesen froccsozott (by takacs tamas) ugyhogy le lehet rola szallni vegre

2015.08.15. 10:56:10

@FemmeFatal: tff szeretné minden áron bebizonyítani , hogy a negyven feletti nők mind szart sem érnek és érjék be a tff félék puhány, pufók testével, alacsony termetével, sörhasával + a lankadt pecsével .
Erről van itt nagyban szó .

2015.08.15. 11:08:19

@Diorella Queen: jajj edesanya ne zsibbasszal itt mar engem is ebben a rohadt melegben, nem birok felkelni, faj a fejem, a kedvem is beszorult a tegnapi sorosdobozom ala szoval ... most csak szep konnyed evodo csacsogast kerek, ha lehet

2015.08.15. 11:15:56

@FemmeFatal: Nem tudom miről beszélsz hogy meleg van, nálam csak 33 van eddig.Az olyan meleg már ?
Mi lesz veled akkor a 40 fokban ?
Fogd fel úgy, hogy most alkalmazkodsz a külső környezethez .
Vagy fogd fel úgy, hogy bőrben és saját lében sült FemmeFatal lesz ebédre .

2015.08.15. 11:20:05

@Diorella Queen: ugy erzem, nem sikerult levenned a lenyeget

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.08.15. 11:32:32

@Terminátor Csaj: Na há' de de nem lesz legközelebb, ez nem I'll be back.

2015.08.15. 12:00:28

Akinek melege van;

www.accuweather.com/hu/world/satellite

a felhők ott vannak, csak az a baj hogy nem itt vannak.

2015.08.15. 22:47:16

@Diorella Queen:

Nem tartozom a leirt csoportba, bizonyitani meg nem akarok semmit, a munkaero- meg a huspiac ugyis bearaz teged konyortelenul es objektiven.
Ha meg azt latod, hogy csak a kis termetu, lankadt pocsu, sorhasu huspiaci dogevoknek jelentenek potencialis celcsoportot az also munkasosztalybeli, tanulatlan, potkocsis, munkanelkuli nok, akkor ez van, fuggetlenul attol, hogy en mit gondolok. (Es ne aggodj, a pokhasu fefi egyetemistakat kurhat 60 evesen is a felmerev pocsevel, csak legyen stabil es megfelelo szintu egzisztenciaja.)

A lankadt pocs mondjuk nem is ertem, miert problema neked, epp te mondtad mostanaban, hogy nincs energiad a dugasra, emlekszel? Visszaesett a libidod? Szerintem neked amugy se a faszra lenne leginkabb nagy szukseged mostanaban, hanem inkabb annak a fasznak a penzere es gondoskodasara.

2015.08.16. 00:15:14

Anyaaammm. Ezt a tff gyereket meg a dq t most mar szet kellene ultetni. Vagy a futest letekerni.

2015.08.16. 03:44:46

@tff:
Szóval betaláltam a zugügyvéd Ferike !
Pók has, kopaszodó és lankadt pecs.
És ki tudja hány elhagyott pótkocsi még itt ott .
Tiszta főnyeremény egy nyugalomra vágyó , már majdnem felnőtt utóddal rendelkező nőnek egy ilyen tag .
Főleg ha még a libidója is a béka feneke alatt van . :)

2015.08.16. 03:45:37

@FemmeFatal: Valaki elvihetné lankadt pöcs kezelésre.
A cerkás kezelést javaslom a merevedési zavarokra .

csevely 2015.08.16. 07:29:21

Húúúúúúúúúúúúúúúú banya !!!

Ez többet ért mint 100 hullócsillag az égen:

" „Vegyük például Platónt. Homokos volt, mégis milyen fantasztikus dialógusokat írt! Vagy itt van ez a Kant: tudvalevő, hogy impotens volt, mégis, hogy meg bírta forradalmasítani a filozófiát! És én, Ivan Ivanovics Ivanov szovjet filozófus, itt ülök a ménkű nagy szerszámommal – és semmi sem jut az eszembe!”.

És továbbra is élvezetes az írásod !

2015.08.16. 10:06:17

@Diorella Queen: ezt a tff es az o ferfiatlansaga cimu frocsogest mar megint miert nekem cimezted?!

2015.08.16. 10:46:34

@Diorella Queen:

Teged legalabb fizetnek itt azert, hogy a levegobe beszelo, ures becsuletserteseiddel forgalmat generalj itt az uborkaszezonban?
A kutyat se erdekelne a letezesed, ha nem provokalnad ki a sertegeteseiddel azt, hogy foglalkozzanak veled.
Ja, a majdnem felnott lanynak meg nyelvorakra es egyetemi elokeszitore kene jarnia, nem a mekiben vergodnie fillerekert. Ezen gondolkozz inkabb, meg azon, hogy jutottal vallalkozobol aztan kozalkalmazottbol oda, ahol most tartasz.

2015.08.16. 11:19:00

@tff: kinek kell fizetni h ti ezt itt most mar abbahagyjatok?? Bankszmlszamot kerek.

2015.08.16. 11:42:00

@FemmeFatal:

Ha Alibanya moderalna az oncelu, becsuletserto mocskolodasokat a blogjarol, akkor eleve fel sem merulne ez a problema. De addig ugye nem gondolod, hogy koteles vagyok bargyun mosolyogni, es hagyni, amikor epp korbekopkodnek?

2015.08.16. 11:51:37

@tff: Az ajanlatom a kovetkezo: en moderalom dq t, te pedig csak velem (es a tobbiekkel) kommunikalhatsz ezen a blogon, vele nem. dq igy onmersekletre kenyszerul vagy kigolyozza magat innen. Deal?

Terminátor Csaj 2015.08.16. 13:08:35

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Megnyugtató. :)

A többi pedig... Tudom, hogy csak mostanában kezdtem leskelődni itt, éppen ezért nem is mondok semmit. Szerencsére számomra még bőven van olvasatlan poszt.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.08.16. 14:57:13

@Terminátor Csaj: Miért nem? CSak nyugodtan, virtuális megkövezésnél nagyobb baj nem érhet:)

sirok0001 2015.08.16. 19:05:13

A végén az idézet tényleg jó.

2015.08.16. 20:51:22

@FemmeFatal:

A bloggazdáknak a saját jól felfogott érdekük, hogy eltávolítsák a problémás hozzászólásokat, mert ha meghagyják, akkor egy esetleges bűncselekmény (pl. becsületsértés) esetén bűnsegédként ők is a hozzászóló által elkövetett bűncselekmény részesévé válhatnak, annak minden büntetőjogi és kártérítési felelősségével együtt. Tehát ez nem alku vagy jóindulat kérdése.

Ettől függetlenül diorellát valóban hanyagolni fogom a továbbiakban, és csak indokolt esetben szólok a bloghoz, a véleményemet már nagyjából úgyis elmondtam, meggyőzni meg természetesen nem akarok senkit semmiről, ha nem ért velem egyet. :)

2015.08.16. 21:06:23

@tff: nem hinnem h barki is perre vinne effele tyukudvari marakodast mint amit ti naponta bemutattok dq val de tok mindegy h milyen megfontolasbol de en tobbet olvasni nem akarok dq tollabol a te lankado pocsodrol (ezt a szot eleddig meg le se irtam hat most ugy tunik itt volt az ideje) hajnali negykor, ha lankad, ha nem (inkabb persze ne;)

2015.08.16. 22:45:53

@Diorella Queen: sorozni szoktam mert az hizlal de mindegy. S mert pocsom nincs - juj de csikis ujra leirni ezt a szot! - gondolom a kovetkezokben majd lenagyseggutehenezel. (Vagy vmi nagyon hasonlora tippelek. Dobperrrgeeessss induuul ... ;)

2015.08.16. 22:50:07

Juuj mig reagaltam eltunt amit dq nekem az elobb irt. Lehet besokallt a blogmotor is?! Hogyaszongya:

@FemmeFatal: "Igazad van. Sokkal "érdekesebbek" a Te szánalmas, bugyuta, borgőzös beírásaid. :)"

hello73 2015.08.17. 16:06:46

Én annyi hulló meteort láttam, hogy kívánni alig bírtam :)
Szép volt az égi jelenség.

Érdekes hogy nekem sose mondanak ilyen szöveget a pasik, ismerősök sem feszegetik ezt a kérdést. Nem mintha hiányozna, s ahogy magamat ismerem, elég cifra válaszaim lennének.

2015.08.17. 20:56:37

@hello73: cifra? Mint peldaul? ;)

hello73 2015.08.17. 22:18:30

@FemmeFatal: a rögtönzés híve vagyok.

Irbisz 2015.08.17. 22:41:44

@Diorella Queen:
ez jobb mint ivan ivanovics vicce :)

Irbisz 2015.08.17. 22:47:20

@FemmeFatal:
lehet hogy antiszocialis vagyok :), de ezt az ingyencirkuszt kar leallitani, ahogy tartjak mindenki jo valamire, ha masra nem akkor elrettentö peldanak.

2015.08.17. 22:52:45

@Irbisz: csinalok en neked cirkuszt ha ez kell

Irbisz 2015.08.17. 22:54:35

@tff:
Ne legy mar ekkora barom, hacsak nem maga elsimon ur vagy a tff nick mögött, akkor lepj tul az egeszen, egy arctalan noname nicket ert beszolasok miatt becsületsertesi perrel valo fenyegetözes valami irgalmatlanul szanalmas magatartas, akar önceluan bunko Diorella, akar te provokalod öt amire igy reagal.

Enyhen szolva te sem vagy egy matyohimzes, szoval akkor viseld emelt fejjel ha a kommunikacios strategiak bronz-szabalyanak megfelelö valaszokat kapsz.

Irbisz 2015.08.17. 22:55:22

@FemmeFatal:
igen, csinalj cirkuszt, lecci ! :)

Irbisz 2015.08.17. 22:56:15

@FemmeFatal:
Komolyra forditva a szot, 2 felnött viselkedjen felnött modjara.

2015.08.17. 23:21:25

@Irbisz: vinnem en a showt tovabb latod de ez a dq meg csak le se nagyseggutehenezett. A francert iszom azt a sok sort akkor tenyleg.

2015.08.18. 00:41:27

@Irbisz:

Szerintem te valamit félreértettél. Nem fenyegettem senkit semmivel, nincs is rá szükség, ha hivatalos útra tereli valaki az ügyet, úgyis meg fogják tudni az érintettek. Csak néhány dologra hívtam fel a figyelmet. Fogd fel úgy, hogy ingyenes jogi felvilágosítás, ami hasznos lehet bármikor. Ja, szívesen. :)

És igen, emelt fővel viselem azt a suttyó szardobálást, amit itt kapok tőletek, ne aggódj. :)

Irbisz 2015.08.18. 06:51:48

@tff:
az erintettek meg a bünsegedek majd biztos megköszönik a szives tajekoztatasodat, egyebkent annal is nagyobb abszurdisztan lennenk ha ilyen vihar a biliben beszolongatasbol barki pert krealna mint amilyen az orszag, igaz, ilyen jogrendszerbe meg ez is belefer.

Irbisz 2015.08.18. 06:52:30

@FemmeFatal:
az a vicc h. komolyan irtam :)

Irbisz 2015.08.18. 08:10:54

@FemmeFatal:
"vinnem en a showt tovabb latod de ez a dq meg csak le se nagyseggutehenezett."
lehet hogy tudja, ez nem helytallo minösites :)

" A francert iszom azt a sok sort akkor tenyleg"
ezt en sem ertem, csak a szamlat sem ado kocsmarosok extraprofitjat hizlalod :)
ez nem tudatos fogyasztoi magatartas :D

Irbisz 2015.08.18. 08:12:08

no de most megyek, jönnek ertem es visznek egy kastelyhotelbe :)
ez jo, az kevesbe hogy angolul lesz ez a 2 nap :(

2015.08.18. 11:09:43

@Irbisz:

Általában mindenkinek nagy a szája, amíg meg nem kapja a rendőrségi idézést vagy az ügyvédi iroda felszólító levelét a sérelemdíjról. Volt egy cikk egyébként arról, hogy ennél a szolgáltatónál a felhasználók átlag napi 2-3 esetben tesznek rendőrségi feljelentést, főleg becsületsértés és fenyegetés miatt. Abszurdisztán, mi? "Külföldön" ezt következmények nélkül lehet? Meséljek kicsit külföldről is?

Egyébként nem hiszem, hogy a te feladatod lenne leosztani, hogy kinek mit kell elviselnie, egy jól működő államban nyilván lehet írni/beszélni másokról, jogod van hozzá. De ha az sértő a másikra nézve, akkor ő meg a jogállami keretek között lépéseket tehet ez ellen, mert neki meg ehhez van joga. Külföldön is.

Alibanya1 2015.08.18. 11:16:16

@tff: Egszerűen fogalmam sincs miről beszélsz, ki bántott itt téged, miféle fenyegetőzés ez?Megtennéd, hogy abba hagyod? Semmi szükség erre. Viszont, ha meg annyira bántónak találod ezt a blogot, akkor hát olvass másfele, kommentelj másfele, ennyi az egész.

2015.08.18. 11:26:49

@Alibanya1:

Nem fenyegetek senkit, ha ügyet akarnék csinálni bármiből, akkor már rég megkaptad volna a felszólítást, hogy megadott dolgokat törölj, ha meg nem teszed, akkor megy tovább az ügy a maga útján (tárhelyszolgálató + rendőrség). De azért jó ha tudja mindenki, hogy ennek súlya van?

Egyébként szerinted belefér a blogodon a normális kommunikációba, hogy baromnak, lankadt pöcsűnek stb. neveznek másokat, csak mert eltér a véleménye, vagy mert szóvá teszi az őt ért sértegetéseket?

2015.08.18. 11:38:50

@tff: amit dq rólad mond az nyilvánvalóan őt minősíti, nem téged. Szóval dőlj hátra, és hagyd, hogy kigolyózza/moderálja saját magat, hidd el, nem kell sok idő ehhez, de még segítségre se lesz szüksége, hm?

2015.08.18. 11:45:55

@Alibanya1:

És hidd el, ha én pl. leírnék egy nickről (és ezzel gyakorlatilag a mögötte levő magánszemélyről, mert senki nem tudhatja, hányan ismerik) olyan kijelentést az eltérő véleménye miatt, hogy "XY egy frigid, meddő, dagadt nagy seggű barom", akkor teljesen jogosan kérnék rajtam is számon, de én lennék az első, aki utána átgondolva kérném a saját hozzászólásom törlését, és minimum nyilvános bocsánatkérést ajánlanék fel az illetőnek.

Különösen undorítónak tartom egyébként, amikor valakit a vélelmezett betegsége, egészségi, fizikai állapota miatt sértegetnek, mert ezek egyrészt kiemelten védett tulajdonságok (nemcsak "abszurdisztánban", hidd el, "külföldön" is), másrészt emberileg is simán hányingernek tartom az ilyet, függetlenül attól, hogy én nem vagyok érintett ebben.

De ti persze ezt elintézitek annyival, hogy barom, ha szóvá teszi, és ne olvassa, ha nem tetszik...

Alibanya1 2015.08.18. 11:56:55

@tff: úgy érzem téves blognak címzed ezeket az intelmeket, itt senki, vagy szinte senki nem szokott így beszélni és nyilatkozni. Lehet fordult elő ilyesmi, de nem ez a jellemző úgyhogy ezért állok értetlenül a dolog előtt.

2015.08.18. 12:14:01

@Alibanya1:

Diorella hozzaszolasait is szoktad olvasni az allitolagos kis termetu, lankadt pecsu, pokhasu, kopaszodo szemelyemrol, vagy Irbiszet arrol, hogy barom vagyok, ha ezt szovateszem?

De hagyjuk, legfeljebb olvasok majd mast, ha nem tetszik. :-)

Alibanya1 2015.08.18. 12:19:43

@tff: Ez az látod, ez dorella és nem ez a blog,szóval ne egyenlítsd ki a kettőt, én nehezen tiltok ki bárkit is, mert valamiért azt gondolom mindenki leírhatja a véleményét, de ő valóban túl sokat enged meg magának.

2015.08.18. 12:40:14

@Alibanya1:

Igen, viszont te is objektíven felelsz a blogodhoz írt valamennyi kommentért, ezért is írtam, hogy elvileg a bloggazdának is jobban oda kéne figyelni, hogy milyen publikációk jelenhetnek meg a blogján hozzászólásként (és jóindulatúan írtam, nem fenyegetésként).
És ez nem magyar specialitás, külföldön ez még szigorúbb, pl. a Google is köteles felszólításra törölni még a netes tartalomra mutató találatot is, ha az sérti valaki jogait.

De mindegy, tényleg hagyjuk, tudomásul vettem, hogy Diorella szerint milyen vagyok, azt is, hogy Irbisz szerint meg egy barom, spongyát rá. :)

2015.08.18. 14:27:28

@tff: na de akkor most már nyugodjál meg, sztem spec nem vagy barom, szóval 1-1, a plusz meg a minusz meg ugye kioltja egymást :), és ahogy irbiszt ismerem, ő is csak arra célozhatott, hogy ez a dq kihozza belőled (is) az állatot :)
süti beállítások módosítása