Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

Fehér királyné

2015. november 22. - Alibanya1

Újabb történelmi faszacsajt találtam, Woodville Erzsébetet, úgy értem megvolt ő, csak én most olvastam róla, az én köreimet kerülte el, de csak eddig.

Előbb azonban egy roppant fontos bevezetőt kanyarítok ide, ugyanis választ kaptam a nagy kérdésre, miért is nem találnak egyes nők párt? Há, mer rossz sorszámot húztak! Egy demografikus elmagyarázta, hogy ebben a kelet-európai térségben bizony nem jó a férfi, nő arány, 100 nőre 95 férfi esik, így aztán ötre nem esik senki... Na most, akik a 96, 97  és satöbbi sorszámokat húzták, hát... na ennyi gyerekek, vége az izgalomnak. Most már csak azon a stratégián kell agyalnom, hogyan tudnám a sorszámomat kedvezőbbre váltani, egyáltalán akarom-é. Hátha egy 37-eske kidőlne a sorból és beugranék, vagy valami egyéb megoldás?

Térjünk vissza Erzsébethez, aki bizony megállította az eszemet, nagyon felnézek rá. Én hajlamos vagyok csodálni a női teljesítményeket. Ezernégyszáz akárhányba járunk, a nő közvetlenül a fejős tehén, a felnyergelt ló, a házőrző kutya, a só és az ablak után következett értékben és hasznosságban. Kivételt képzetek a lovagi versek, ott a nő az első helyen szerepelt a védelem alá vonható ereklyék között. Sőt egy lovagnak az élete során mindenképpen meg kellett mentenie egy veszélyeztetett szűz lányt, egy  bánatos özvegyet és egy reszkető némbert, amíg ezt nem teljesítette nem számított lovagnak. Állítólag erre a területre egész iparág épült, akik az említett kategóriákban jelentkezőket hajtottak fel a lovagjelölteknek, de azt hiszem elkalandoztam Ebben a történelmi környezetben aztán, Erzsébet egy bokorból kiugorva megszerezte magának IV. Edvárd angol királyt. Tömören ennyi. Ezt a hőstettet érdemes alaposabban körüljárni, merthogy vélhetőleg egy dokumentált, szerelem első látásra szituációval állunk szemben, és a teljesítmény mindenképpen figyelemre méltó. A hölgy teljesen értéktelen volt, mindennemű vizsgálódás alapján, özvegy, két kiskorú férfigyerek anyja, idősebb, mint a király, ezenfelül éppen elveszítette minden vagyonát. Szóval a mai nézőpontok szerint, teljesen érdektelen, sőt kockázatos választás lenne. De nem úgy ezen régi időkben, amikor kőbevésett szabályok voltak. Ráadásul közrendi származású volt, és mégis mindezek ellenére királyné lett belőle. Le vagyok nyűgözve. Persze tudom, nem minden bokorból lehet királyra ugrani, szóval ez is nagy segítség volt, hogy ő egy ilyen bokrot talált. Férje halálát követően ellenségei még a vagyonából is kiforgatták, ezt nem részletezném, voltak idők, amikor ez igen egyszerűen ment, manapság minimum egy bank kell hozzá. Hősnőnk, azonban nem adta fel, meghallotta, hogy a király hamarosan a környéken fog járni, így nagyszerű tervet eszelt ki: amikor a király arra lovagol, ő kiugrik a bokorból és könyörögve kéri, hogy legalább valami kis birtokot hagyjanak meg neki, hogy megtudjon élni a gyermekeivel. A többi már történelem.

Jó lenne tudni mivel érte el ezt az eszelős eredményt? Egyszerű kémia? Esetleg tudott valamit? Mivel varázsolt? Meg lehet nézni, most annyira ultra jónő volt? A képen látható frizura nem tűnik nagyon előnyösnek. Lehet, hogy akkor nagyon trendi volt ez. A fa mögül kilépve azonnal tarolt? A király ennyire ki volt éppen éhezve, hogy azon gondolkodott, bárcsak rámesne egy nő a bokorból? Érdekes lenne megfejteni. Na mindegy, a nő egyébként utóbb a Rózsák háborúja nevű össznépi társasjáték egyik animátora is volt, vagyis, egy nagyon aktív leányzóról van itt szó. További érdekes fejlemény, hogy később a házasságban sem unták meg egymást a férjével 1466 - 1480 között 10 gyermekük született, az utolsónál a királyné már 43 éves volt. Azért nem lett több, mert a király meghalt, iszonyat zűrzavart hagyva maga után. Mellesleg, az összes fiát meggyilkolták, mint királygyanús elemet. Életben maradt lányát végül sikeresen hozzáadta VII. Henrikhez, ezzel megoldotta, hogy ő legyen VIII. Henrik nagyanyja, ügyes volt mondom. 

Gondolkodtam, hogy lehet hasznosabb lenne, illetve helyesebben mondva, sokat nyertünk volna, ha a háborús és egyéb beszámolók helyett, mellett, ezeket a tapasztalásokat is megőrizték volna a krónikák és most szemezhetnénk ezekből a jól bevált praktikákból...

Ennyi, lehet ezen a rávetődés dolgon kellene gondolkodni? Mégis rámenősnek kell lenni? De persze nem ragozom tovább, mert mindjárt a fejemre olvassák, hogy nyarvogok a férfiak után, pedig csak elméláztam egy nagyszerű teljesítményen. Én jól el vagyok, azért kicsit jobban figyelem a bokrokat mostanság, melyikből merre lehet ugrani. A végére egy pofon egyszerű tanács, hogy ne maradjunk bölcsesség nélkül:

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr738097842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hello73 2015.11.22. 10:42:08

No, akkor indulhat az össznépi rávetődés:)

Costanza 2015.11.22. 14:37:20

En csak olyanokat ismerek, akikbol en csinaltam kiralyt, aztan elballagtak a lovamon....

Csakegyvalaki 2015.11.22. 19:05:39

Királyt én is ismerek vagy 4-et, ennyi van a magyar kártyában :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.11.22. 20:26:39

Ezentúl nem megyek fás-bokros terület közelébe. Vagy de.

Costanza 2015.11.22. 21:22:38

@Alibanya1: koszonom, de ha igy haladunk mar en is csak D'artagnan nagyanyja lehetek nem sokara :D

TBal 2015.11.23. 08:21:15

@Csakegyvalaki: na és a magyar fociválogatott kapusa? Na és Zámbó Jimmy?

Costanza 2015.11.23. 20:16:37

@TBal: de ok mar halottak :s
süti beállítások módosítása