Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

A vágy története

2016. február 02. - Alibanya1

A szerelmen való befejezetlen, illetve végtelen gondolkodásra igen alkalmas történet következik, előbb azonban ráhangolódásként tessék meghallgatni egy szemtelenül magas szintű szerelmi trallalát - lets dance! (a képek se semmi):

Tudományos alapként meg elmondom, hogy egyes szakértők szerint ehhez a művelethez, amit egyébként köznyelven szerelembe esésnek neveznek, 1/5 tized másodperc kell, és 12 agyterület összehangolt működése... hurrá, én akkor valami területileg, agyhalottakkal futok össze, de ez megint csak egy epés megjegyzés volt a részemről, és lehetséges, hogy az én 12 területem valamelyike van túlfűtött állapotban. Az is izgalmas, hogy az emberek a szívükben jelölik meg a helyet, ahol ez a bonyolult vegyi folyamat lezajlik, holott ugye fenét. Ugyanolyan agymunka ez is, mint a matekpélda, bármennyire földhöz ragadtan hangzik is, mindez.  Összetört a szívem, helyett rossz irányba folynak a hormonjaim lenne a megfelelő kifejezés, örökre a szívembe zártalak helyett az agytekervényem hosszútávú memóriájába helyeztelek, és így tovább. 

Nemrégen olvastam Diderot kísérletét a szerelemről, nem tudom, hogy ez fiktív, vagy tényleges történet, de mindegy is. Történt pedig, hogy Diderot, miközben igen kemény munkával alkotta belépőjét a világtörténelembe, azaz írta az Enciklopédiát, aközben azért fiatal férfiember is volt, és érdeklődött a nők, a szerelem, és a szex iránt. Különös tekintettel egy Adél nevű fiatal hölgyre, aki első pillantásra bejött neki.

Érdeklődését, igyekezett összehangolni a tudományos munkásságával is, ezért elhatározta, hogy kísérleti úton bizonyítani fogja az úgynevezett "szerelem első látásra" jelenséget. Erre a célra elsősorban éppen Adélt próbálta megnyerni, hogy kicsit a közelében legyen. A szervezés sikerrel járt, és a leány kötélnek állt, ebben közrejátszott a család ingatag gazdasági helyzete is, bár nemesi családról volt szó, valamint a leány apjának teljesen szerencsétlen alkoholista mivolta. Rövid felvilágosítás után, miszerint tudományosan lesznek vizsgálva az érzelmei, Diderot férfiakat kezdett felsorakoztatni a lány előtt azzal a céllal, hogy Adél valamelyikbe első látásra beleszeressen. Mindezt a tudós egy karosszékből figyelte, hogy végre egy ilyen pillanat megfelelően dokumentálva legyen.  Az alanyokat random szedte innen-onnan, kocsmából, rakpartról, utcáról, klubból. Odaültette őket Adél elé és figyelte a reakciókat, de nemigen történt semmi. A leány hűvösen méregette a férfiakat, azok esetlenül próbálkoztak, néztek, megszólaltak, mosolyogtak. Néhány hónap alatt a leány 74 férfival ismerkedett meg, ebből 30 magáévá is tette a tudomány nevében, és annak érdekében, hogy a pillanat hevében kialakult szerelmet Diderot megvizsgálhassa és jegyzőkönyvbe önthesse.

20140215_blp506.jpg

A leány, megfáradva a munkától, egyik nap odaállt a nagyra becsült tudós ember, Diderot elé és rebegő hangon megkérdezte, hogy tulajdonképpen mi is a kutatás célja, szeretné már megtudni, mert hát kicsit már fáradt ebben az egészben. Mire filozófusunk közölte, hogy a szerelem első látásra dolgot szeretné kimutatni és tudományosan dokumentálni. Hosszú csend következett, majd Adél lesütött szemekkel, alig hallható, elcsukló hangon a következőket mondta (megjegyzem Diderot ekkoriban 24 éves, szőke fiatalember volt) - Akkor nem kellett volna a doktor úrnak semmit fáradnia, mert amióta megláttam a doktor úrat, én azóta másként szedem a levegőt is... Diderot, ekkor lecsúszott a karosszékről, és némileg beszürkült a tekintete, többé nem nézett a lányra. Mint már említettem, azért választotta a kísérlet tárgyául a leányt, mert első pillantásra elállt tőle a lélegzete, de úgy érezte, hogy tudományos szempontból a saját érzelmei nem lennének helytállóak és hitelesek.

Eddig is szkeptikus voltam a mindent elsöprő, szerelem első látással kapcsolatban, nem gondolom, hogy ez egy pillanat alatt működhet, bár vannak erről ellentétes beszámolók is. Sőt, mi több a múltkoriban találkoztam is egy élő férfival, aki saját megvallása szerint átesett ezen az érzésen, részletesen el is magyarázta - de nekem akkor is maradtak fenntartásaim. Én arra jutottam, hogy legfeljebb jó alapot képezhet, egy kellemes benyomás, de ennyi. A történet után, olyan reménytelen érzésem támadt, lám megélték a szerelmet első látásra, de mindhiába, hiszen élni nem tudtak az érzéssel, mert nem tudták egymásnak lekommunikálni. Ebből következik, hogy ez a szerelem első látásra állapot, még ingatagabb, mint gondoltuk, mert lehet ugyan hogy bekövetkezik, de kérdés, hogy tudunk e élni vele, lesz e hozzá szerencsék, a szívünk - akarom mondani az agyunk megfelelően dolgozza-e fel.

Én többedik látásra szeretnék szerelmes lenni, de akkor viszont jó alaposan és kölcsönösen, ja és akkor élni is vele, már az érzéssel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr368353044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.02. 14:12:55

Szerintem túl van misztifikálva ez az első látásra romantikusság. Való igaz, hogy kell az első látásra szimpátia, kémia, vonzalom.
DE.
aztán millió dolgon elbukhat a dolog.
Szóval maga a mély szerelem állapota sok sok stáción keresztül alakulhat ki és ehhez idő kell, tapasztalatok, együttes élmények, sok sok szex és közben egymásnak tetsző mozdulatok, hangsúlyok, cinkos összekacsintások, egymás társnak tekintése... millió dolog.

csevely 2016.02.02. 14:22:19

@Alibanya1: Te banya !
Hogy én mennyire földhözragadt vagyok a szépnevű franciához képesz !!!!!!!!
Amikor nekem elállt a szavam egy csodálatos nőtől, én nemhogy összefektettem volna bárkivel bármiért, de kalickába zártam, és csak az én kis csivitelő madárkám lehetett. Ameddig akart mondjuk.
Persze jött a következő madár, de hogy én ezzel kisérletezzek:)))
Másrészt:
Ha én Adél lettem volna, bárha pénznélküli nemesis, hát elküldtem volna a faszit.....valami melegebb égtáj felé.

Alibanya1 2016.02.02. 14:32:47

@csevely: A szerelemtől lefagytak,. arra gondoltak bármit, csak a közelébe legyek... hát ez jött ki belőle

csevely 2016.02.02. 14:36:45

@Alibanya1:
te én tényleg egy önző állat vagyok ?
Ha nemisvolt szép, de megérintette lelkét, akkor miért ? Én nem adnám semmiért..

csevely 2016.02.02. 14:44:35

@Alibanya1:
Megnéztem a fickót a wikin .

" Sok félreértésre adtak lehetőséget irodalmi barátságai intelligens nőkkel, mint Madame Puisieux írónő, majd 1755-ben megismerkedésük után Sophie Volland, akivel e barátság kitartott élete végéig. Neki írt levelei. . . ."

Mindíg azok a fránya intelligens NŐK :))))

csevely 2016.02.02. 14:51:23

@Alibanya1:
Ez számomra olyan csoda , hogy hallgassátok

www.youtube.com/watch?v=gDm4IphrlYg

És holnap....

Alibanya1 2016.02.02. 14:51:24

@csevely: dehogy vagy önző, igen ezek az okos nők engem is zavarnak :D

2016.02.02. 15:37:09

@csevely: ááá ez zseniális tényleg !

csevely 2016.02.02. 16:17:58

@Kulics:
Tudod próbálom kimosni az agyamból a dobod csajszit:))))
Mióta itthon vagyok a kordless fejhallgatóval csak ezt hallgatom :
www.youtube.com/watch?v=w6ii9pnkiuQ
Mint a költő mondta .....
hej ha én is én is köztetek lehetnék........
Mint írtam, van egy ritmus, amitől az emberfia elszáll.
Nekem ez a 85/perc.
A szivem max tud 70-et mostmár.
Régebben pörgött 90-el is.
És most a főkedvencem , a Nightwish sem használ.

@Alibanya1:

Tudod az okosság nagyon zavar ha ellened használják.
De ha téged véd? Akkor minden okosság kell, nem ?

sirok0001 2016.02.03. 07:54:06

Szerelem első látásra létezhet, nekem még ilyen esetem nem volt. Persze nem is voltam olyan sokszor szerelmes annak ellenére, hogy magamat elég érzelmesnek tartom. Viszont volt olyan, hogy ismertem már a lányt évek óta, naponta találkoztam vele és hopp egyszer csak beütött..., ezt mivel lehet magyarázni? :))) Azóta sem volt ilyen. Nem is biztos, hogy szeretném.

Alibanya1 2016.02.03. 08:40:51

@sirok0001: pedig ez a legjobb, megismered és megszereted, nagyon jó érzés, csak legyen benne részed :)

csevely 2016.02.03. 10:40:34

@sirok0001:
Tapasztalatom szerint a fiúk egyszer tudnak szerelmesek lenni.
És ha akkor pofáraesés a vége, akkor utána.....többet soha.
Pedig ténylegesen a legszebb dolgok egyike, mármint a szerelem.

Mintahogy mostis a 85/perc ritmus megy a Wifin keresztül agyamba a két nő előadásában.
Metallzene + nők forever :)

Szétkellverni a dobot, az biztos..megtanultam.
85/perc........na ja lehet 95/perc-ig is .....ha bírja a szived:))

És ehez mit szólnál: www.youtube.com/watch?v=PfAWReBmxEs
Szöveg is ott van.

Alibanya1 2016.02.03. 11:05:49

@csevely: ezek ilyen nosztalgikus nézetek, mindenki élete során többször szerelmes tud lenni, a kémiai folyamat max 2-3 évig tarthat, utána esetleg szeretetté alakul... de hogy csak egyszer, igen erről dalok szoktak születni, de a valóság egészen más :)

csevely 2016.02.03. 11:48:17

@Alibanya1:
Látod, most eljutottunk egy olyan pontra, ahol ténylegesen elmondhatná mindenki a véleményét.
Én állítom, hogy a saját és ismerősök, barátok között csakis ez volt a lefolyása a dolgoknak.
A fiúknál nincs második.
Én pl nem hiszek a kémiában.
Nem hiszek a 2-3 évben.
És ha már egy szerelem átalakul valami mássá, akkor mindenestül átalakul.
Nem lehet megkivánni egy nem szerelemmel szeretett nőt akárhány évi házasság után.
Hacsak kémia miatt nem ?
Mindenki emlékszik az első csókra, első......sokmindenre.
Az első szerelem szerintem a fiúk életében annyira meghatározó.
De csak rólam, illetve az általam ismert fiúpéldányokról tudok nyilatkozni.

És akkor megint eljutottunk a nők többszörös dolgaihoz:)))
Mármint orgazmus, szerelem.....ami nekem pl. nincs meg.

nem is lehet, hisz nem nő vagyok.

És tudod, ha megjön a 85/perc ritmus a dobon, akkor még mindíg őt látom, érzem.

Persze mint mondtam már, én vagyok az aki szembemegy az autópályán:))))

2016.02.03. 14:24:07

@csevely: ojjjajjjj micsoda negatív forgatókönyv !!! én a 15 év (nem szerelemre alapuló házasság után) kb 10 éve már sokszor voltam szerelmes. Jelen pillanatban is például.

Nem jók ezek a sarkos kijelentések.

Millió féle fajta ember van és az élet hihetetlenül változatos.

Nem mész szembe az autópályán csak beleragadtál egy szomorú borús önsajnáltató szomorúságba. Te egyesegyedül. És persze az olyanok társaságát keresed, vonzod be, akik ezt neked megerősítik, hogy tényleg ilyen szar az élet.
Jó ez neked ?

csevely 2016.02.03. 15:18:52

@Kulics:

"Nem jók ezek a sarkos kijelentések."
Tényleg nem jók, de kellenek.

Valahol a döntéseim előtt csak a fekekete-fehér, illetve akarom-nemakarom marad.
Ami azért eléggé sarkosnak tűnik. És eldöntöm, valahogy.
Lehet szarul, de akkoris én voltam. Illetve én akartam.

Van ez a tetrahidró, akivel priviben elvitatkozok.
És ő is valami hasonlót él meg most, amit én réges-régen.
És próbál szegény ideológiát faragni a "majdnem szerelem" állapotra.
Persze ő is abban az önsajnáltatóban van mint én-sok-sok év óta:))
Ahogy írtam magamról, ő is pofára esett és nagyon nem tért még magához.

Az ismerőseim közül tényleg sokan eszik a xanaxot, így átgondolva a dolgot.
Húúúúúúúúúúúúúú...húúúúúúúúúúúúúúú.
itt a fény..
napi 14 óra munka után nekem is kell néha egy Frontin tabletta amúgy.

Imádok élni, sőt élvezem, bár nincs kémia, nincs remegő gyomorral kedveshajához nyúlás.
Ami volt az első NŐ kapcsán.
Amit írtam, az első csók, az első érintés.....a mindenkori első kapcsolatom NŐ-vel

És már tudom, soha sem lesz más nővel.... nekem ugyanaz.

Amúgy jó neked, ha tudsz többször is olyan szerelmes lenni.
Bármennyire negatívnak tűnik, én nem tudok.
Amúgy furcsa, de sok-sok író, költő is haláláig merengett az elsőn
A mindenkori elsőn.....

2016.02.03. 15:23:56

@csevely: "nincs remegő gyomorral kedveshajához nyúlás."
majd lesz ha már nem a feleségeddel akarod ezt megélni. Amíg hozzá ragaszkodsz addig számodra ez az érzés tényleg elveszett.
A te döntésed, hogy megmaradni a jobb vagy a remegést kellene megtalálni újra.

2016.02.03. 15:25:05

@csevely: "Amúgy jó neked, ha tudsz többször is olyan szerelmes lenni."
Nem csak olyan hanem sokkal olyanabb ! mindig jobb és jobb: észbontó az Élet !

csevely 2016.02.03. 15:38:16

@Kulics:
Tanárnőm után, feleségem előtt volt cirka 30 nő az egyetemen.
És egyiknél sem éreztem ugyanazt a remegő extázist.
Mind jó volt valahogy, mind máshogy.... de egy sem volt olyan.
Mostmeg én nem fogom kipróbálni, milyen 50 évesen feleséget csalni:)))))

Sikeres életet, amúgy

Pixynor 2016.02.03. 20:07:41

@csevely: "Amit írtam, az első csók, az első érintés.....a mindenkori első kapcsolatom NŐ-vel"

Érdekes, nekem ez teljesen nem számított, az első csókomra emlékszem, nagyon édes, kellemes, puha volt, de soha nem voltam szerelmes a fiúba, az első szex, mással, de annyira semmit mondó élmény, hogy el sem tudom mondani. Ha az határozta volna meg a szexhez való viszonyomat, akkor az régen rossz lenne már nekem :)

Szerelem? Két hosszabb kapcsolatom volt, a második a férjem és vallom szerelmes voltam bele, nagyon, mindkettőbe, de teljesen elmúlt. Nem sírom vissza. Kérdés: akkor ez tényleg szerelem volt vagy nem? Ha senkit nem sírok vissza a korábbi kapcsolataim közül, akkor létezik, hogy még soha az életben nem voltam szerelmes??

Há de akkor mikor leszek mán?

Emiatt számomra elég furcsa, amit állítasz, de kering is egy ilyen mondás, hogy minden férfi egy nőt szeret csak igazán, az összes többi annak csak az árnyéka, hogy hogy tudsz úgy szerelmes lenni, hogy nincs viszonzás. Én nem tudok olyanba beleszerelmesedni, aki nem szeret viszont, és szerelmi állapotomat sem tudom fenntartani úgy, hogy ha elhagytak. Hogy lehet, hogy ennyire benned ragadt egy nő? Egészséges dolog ez? Úgy értem lelkileg? Nem lehet, hogy csak nem tudod lezárni, mert mondjuk nem Te kezdeményezted, hogy vége legyen? Nem lehet, hogy ha lehetőséged lett volna kifuttatni a dolgot, akkor nem is ezt gondolnád, amit most?
Nekem is volt olyan, hogy azt hittem veszteség volt, hogy vége lett, aztán a sors érdekes módon visszahozta, és utána volt annyi időm, hogy rájöttem, semmilyen veszteség nem ért, hogy vége lett akkor, sőt... ha lett volna egy két hetem még, én vetettem volna véget neki. Csak azért misztifikáltam túl, mert a srác ment el hamarabb. Igaz ez még csak alakuló dolog volt, de elég jól kezdődött. Ezért hittem azt, hogy elestem valami igazán jótól, ráadásul úgy, hogy engem hibáztatott, egy dologért, és ő lelépett emiatt. Na mindegy is.

Rossz olvasni, hogy milyen keserűség jön át a soraidból, ahogy az ELSŐ-ről nyilatkozol, olyan, mintha örök bánat lenne a szíveden.

Pixynor 2016.02.03. 20:08:26

@Kulics: ej-ej Te kis Casanova :) ő is mindig szerelmes volt :)

2016.02.03. 20:40:38

@Alibanya1: Nem csak 2-3 év.Bár az esetek nagy részében valóban ennyi idő a kifutási ideje. De előfordul hogy ennél sokkal tovább is tart. 2-3 év az a lángolás.
Utána nem sima szeretetté alakul, a szerelemből való átmenet esetén a szerelem van hogy örök. Csak kisebb lángon ég. A szeretet az egész más.
Én vagyok rá az élő példa.
Magamon kívül még egy nőt ismerek, aki a férje halála után soha nem kezdett más férfival, mivel nem lett volna semmi értelme. Az ő szerelme is örök.

2016.02.03. 20:45:19

Bár nekem nem volt ilyen szerelem első látásra. Ellenben elképzelhetőnek tartom hogy létező jelenség olyan emberek esetében, akik érzelmileg az átlag felett állnak. Azaz ahogy megtalálják ezt az érzést, azonnal tudják hogy az énjük másik felét lelték meg. Utána egyszerűen nincs tovább. Ha elvesztik egymást, soha nem kezdenek másik kapcsolatot, mert az meg sem közelíteni ezt.Az ember az életben csak egyszer találja meg a másik felét, ha egyáltalán megtalálja. Sokan, soha nem.

sirok0001 2016.02.04. 08:16:53

@Kulics: naaa ez az, amit nem tudok megérteni, ez a hozzáállás, ha nem jó valami, akkor le kell cserélni, mint a kocsikereket...

csevely 2016.02.04. 08:36:17

@Pixynor: @Diorella Queen:

Már a görögök is :

Platón a Lakoma című írásában arra a kérdésre keresett választ, hogy mi a szerelem.
Arisztophanész azt válaszolta: nem más, mint az ember törekvése arra, hogy megtalálja elveszített másik felét.
A mítosz szerint korábban négykezű, négylábú, kétfejű gömbemberek népesítették be a földet. Nagy erejükben bízva ujjat húztak még az istenekkel is, ezért Zeusz büntetésből kettévágta őket. Így alakultak ki a mai egyfejű, kétkezű és kétlábú férfiak és nők. Ezek a félemberek boldogtalannak érezték magukat, amíg meg nem találták elvesztett korábbi társukat.
És ahogy írod Diorella Királynő, csak egy megfelelő másik fél van.

sirok0001 2016.02.04. 08:40:47

@csevely: Leírom a véleményem. Nekem eddig egy komoly szerelem volt, amiből nem lett semmi, mert akkoriban a kezdeményezés terén nem voltam toppon. Akkor nekem ez annyira erős érzés volt, hogy nem tudtam mit kezdeni vele, egyrészt tudtam, hogy kevés vagyok hozzá (persze ez nem releváns), hirtelen történt több évi ismeretség után, nehéz volt mit kezdeni az érzéssel, nem volt keresztény és nem értettem miért történt. Ma sem értem azt, hogy ha Istenben hiszek, akkor nekem egy olyan nő lesz a társam, aki tényleg mindenben hozzámillik. Visszagondolva egyébként jó, hogy nem lett belőle semmi. Továbbá azt gondolom, hogy ilyen erős érzések soha nem lesznek, viszont lesz/van több szerelem is az élet során és azt gondolom, hogy mindegyik másféle...de jobban szeretem azt, ha én választhatom meg kit szeretek, kibe tudok szerelmes lenni, mert ilyen is van. Nem szeretem azt, ha váratlanul ér, mert sajnos nem tudok mit kezdeni vele, annál rosszabb dolog nincs. bár lehet,h van.

sirok0001 2016.02.04. 08:42:00

@sirok0001: kicsit fura lett, de rem kihámozható.

csevely 2016.02.04. 09:09:20

@sirok0001:

Köszönöm.

Követem a csapongó gondolatmenetedet is.
Hálistennek nem vagyunk egyformák.
Milyen rossz világ lenne, ha mindenki olyan lenne mint én:)))
Tudnám mindenkinek minden gondolatát...és soha sem lennék szerelmes:) magamba ?
Azok a hatalmas érzések amúgy az élet legszebb dolgai, megkell becsülni, átélni, lehetőleg ismételni.
Csak el kell dönteni, hogy a lelkek rezonálnak avagy a test vágyik a másik testre.
Mindkettő nagyszerű, csak helyén kell kezelni.
És ezért van, hogy szerintem csak egyszer tud a lélek szeretni, rezonálni , ahogy @Diorella Queen: is írja.
A vágyam tárgya akár napi szinten változik, lehet hosszú barna haja, lehet rövid szőke, vörös, pakolhatok rá henna levonót akárhova......és persze elnevezhetem ezt is szerelemnek.
És akkor tényleg számít hogy 75/C +rózsaszín a madzagtanga+ milyen a vallása....
A valódi lelkek közötti rezonanciánál mindez lényegtelen.
És azért időtlen a szerelemnek nevezett érzésvilág.

Engem is nehéz lassan követni

2016.02.04. 09:47:42

@Pixynor: biztos ez? casanova nem csak dugni akart? az érzelmekhez, szerelemhez idő kell, casanova meg pont nem szánt időt a csajokra, repdesett egyiktől a másikig. szerintem.

@sirok0001: nem kell lecserélni, meg is lehet öregedni együtt unottan letargikusan.
De van akinek hiányzik a szenvedély. Ez adja az életminőséget. És ezt egy szerteszét unt kapcsolatban kb lehetetlenség újra előcsalogatni. Tizensok év házasság után az ember a másik levegővételéből már tudja mit fog a következőben mondani. És ez például engem nem villanyozott fel. Az ember alapvető tulajdonsága a lustaság (az egész technikai fejlődés, civilizáció erre lapult - minél kevesebbet kelljek kapálni a földeken és minél több öröm legyen ehelyett).
Ha pedig a lustaság az ember alapvetése, akkor ugyanez érvényesül a párkapcsolatban.
Hihetetlen naivság azt képzelni, hogy majd "megújulnak" egymás mellett.
Ennek ellenére nem vagyok kiégett pesszimista, de azt mondom, hogy egy kapcsolatban folyamatosan fenn kell tartani az érdeklődést. Ha ez már sok éve elveszett, bepunyult, akkor ez a benne levők karaktere, lustasága miatt történt.

Hallgatom a te optimista verziódat. Mitől marad fenn a szenvedély és érdeklődés tizenév után ????

sirok0001 2016.02.04. 10:27:19

@Kulics: nem tudom, nem volt tizenéves kapcsolatom

de mondok egy új dolgot...MINDENKI UNALMAS, ha most nem, egyszer biztosan...ha párkapcsolatba kezd valaki akkor onnantól kezdve kettőn áll a vásár...

2016.02.04. 10:31:26

@sirok0001: "kettőn áll a vásár... "
ez így kevés.
ennél sokkal több gyakorlati útmutatóra lenne szükségünk, nekünk az unalombafulladóknak.

de télleg !
hogy áll a vásár? mit vizionálsz, mit fogsz majd csinálni hogy ne legyél te unalmas ?
és ha a párod igenis unalmas akar lenni mert unja a nyaggatásodat hogy igy vagy úgy változzon meg hogy számodra érdekes legyen ?

könnyű ám frázisokat puffogtatni a levegőbe

sirok0001 2016.02.04. 10:35:03

@sirok0001: "nem kell lecserélni, meg is lehet öregedni együtt unottan letargikusan." - felteszem a kérdést...most én nálunk a gyülekezetben az öregeknél nem látom ezt, amit te írsz, viszont tőletek csak ezt hallom...melyik a jobb? nekem 8, kibeszéltük már ezt, de mondok vmit a gyüliben a te korosztályodhoz közeli családok sem cserélgetik egymást, fura ez a világ azok akik nem hisznek szenvednek, és elvetik a hitet, akik meg hisznek családban élnek és nehézségeket élnek mégis boldogok, azt lenézik őket...de ezt is kibeszéltük már, tényleg remélem, hogy a mostani kapcsolatod sokáig tartson és ha már uncsi lesz ne cseréld le

sirok0001 2016.02.04. 10:38:56

@Kulics: szerintem meg a válasz túl egyszerű, amennyire túlbonyolítjuk...mi az hogy érdekes? ha én el akarom venni a nőt, akkor el fogom venni az egészet, nem akarok majd elválni, mert épp bedepizett valamiért vagy épp beteg lett, vagy mittudomén...lehet vízionálok, de hadd mondjam el, addig míg bizalommal tekintek a jövőre és Istenben hiszek, addig bődületesen egyszerű, mert ígéretem van rá, hogy a rossz időszakokban sem maradok/unk egyedül...ezaz, ami ebben a világban nincs, csak félelmet látok...

2016.02.04. 10:40:22

@sirok0001: hmmm.. nálatok a vallás és a közösség erkölcsei egy olyan erős kötőanyagot hordoznak, olyan a légkör, amiben az individualista tendenciák erős elnyomásban vannak.
De az ember az csak ember ám legbelül.
Az hogy elfeditek egy mázzal attól odabenn működnek a dolgok.
Csak a felszínen nem szabad megmutatni semmit, csak mosolyogni kell és hallelujázni.

bocsánat ma ilyen vagyok, nem tudsz meggyőzni.

csevely 2016.02.04. 10:59:10

@Kulics: @sirok0001:

Az unalom az egyik, igaz.
Bár egy jó nőt sose lehet megunni, hiszen attól jónő:)))))
Mint a kaleidoszkóp !!!
Akárhonnan nézed és 5 perc után ugyanonnan nézed, mindíg mást látsz ...

Sokkal rombolóbb nekem a mindennapok apró bosszantó dolgaik.
Pedig a világlegjobbjai, úgylehet.

Tényleg, lehet hogy itt egy női blogon kéne az arcukba olvasni a nőknek, hogy mi irritál mondjuk bennünket :))
Gyorsan, hogy jó példával járjak elő:

Tapétát tudnék lekaparni, mikor a családom, barátházaspár, munkatárs nőinek segítek pl teríteni és amikor minden rendben levőnek tűnik, akkor a NŐ egy picit arrébbrakja a villát, elfordítja a tányért, 2 mm-el arébb a szalvétát..stb
De ugyanez koncerten, szinházban, a számomra láthatatlan hajszál leszedése, nyakkendőm megigazitása.

Azaz az én dolgaim korrigálása, ha értitek... bármelyik random nőtől.

Bocs Ali, de ez most nagyon kijött:)))

Fiúk ! Kinek mi ? Amitől feláll a szőr a háton ?
Amit az imádott nő csinál?

2016.02.04. 11:07:39

@csevely: territorialis potencia versenykent eled ezt meg de a no nem korrigal v jobban tudja hanem GONDOSKODIK mikor ilyeneket csinal. A masik: a no ugy figyel h kozbevag. Igy jelzi h fontos neki amit mondasz. Hulyeseg, de ez van. Meg kene egymas komm s kodjait ismerni marcsak azert is mert az egyuttelesek kapcsolatok minosege mulik ezen.

2016.02.04. 11:15:35

@FemmeFatal: igen, csatlakozok tanult kollégámhoz, ezek ilyen kisstílű egó játszmák... a részedről kedves csevely!
nem tökmindegy hogy megigazítja vagy sem ? Mert a te tökéletességed glóriája akkor befelhősödik ?

csevely 2016.02.04. 11:19:48

@FemmeFatal:
Értemén, persze értem, de mégsem.
Amit a legkorábban megtanultam, akkor van nagy baj, ha a nő hallgat....
És akkor bármit megtenni, hogy szóra bírd.

A GONDOSKODIK azt komolyan érted ?
És minden nő?
Mert ugyanazt csinálják ugyanúgy.
Volt hogy 10 házaspárral csináltunk rablóhúspartit.
Ott pl. mind a 10 nő megigazgatta utánam, sőt egymásután a tányérokat, szalvétát..
Óóóóó....kimihez fért hozzá.

Mondtam én, a nőket szeretni kell, nem érteni:))))

csevely 2016.02.04. 11:22:08

@Kulics:

" Mert a te tökéletességed glóriája akkor befelhősödik ? "

Hejjjjjjjjjj az az első , amit lekelladni , a glória....mondhatni belépő a kapcsolatba..

2016.02.04. 11:22:22

@Kulics: nem mondtam h kistilu sot egyaltalan nem jo ha minositunk mert tovabb gorgetjuk vele a felreertesek fajdalmas hogolyojat - tudom hulye kep bocs igy sikerult. Ezek kommunikacios kodok helyzetek. Ezeket erdemes feloldani: dragam ha megigazitod ezzel azt uzened h nem tudom megkotni odatenni ha felbeszakitasz az bant mert ugy erzem nem figyelsz ram ... en mar tudok ferfikent hallgatni ferfit azaz ugy h o azt erezze fontos amit mond s ezt csajok ugy kell h rezzenestelen arccal neha hummogunk es bolintunk es veletlenul se szabad kozbevagni v a mondatot befejezni. Amnyi konnyebbseg van felfedeztem h sok pasival lehet csajosan is dumalni szinkron beszelni egymad szavaba mikozben pontosan figyelunk es ertjuk egymast. De ezt legelobb fel kell merni mit h lehet ha hatekonyan szeretnenk kommunikalni ;)

csevely 2016.02.04. 11:24:02

@Kulics:
De a kérdésre válaszolj, van-e neked olyasmi?
Ami mindíg zavar ?
Azt toljad.

2016.02.04. 11:25:28

@csevely: lehet oket erteni: Pakolaszik igazit = gondoskodik szeret
Hallgat=kirekeszt tavolodik
Van meg kerdes? Kene mar egy ff - no szotarat irni, nem?

2016.02.04. 11:32:59

@csevely: naná hogy van!!!
Pl amikor túl sok fogkrémet nyom ki a tubusból !
De ezt ma reggel szellemesen megoldottuk, mert hölgy kizavart a fürdőből, hogy most ő annyit fog kinyomni amennyit akar és nem fogom meglátni.
és tök igaza volt :-))

sirok0001 2016.02.04. 11:39:42

@Kulics: nem akarlak meggyőzni, ez az én véleményem...

"Az hogy elfeditek egy mázzal attól odabenn működnek a dolgok.
Csak a felszínen nem szabad megmutatni semmit, csak mosolyogni kell és hallelujázni."
- igaz is meg nem is, erről már beszéltem, nem fogom újra kergetni az árnyékomat...valakinek bizony sokat jelent a hit, és örül amikor mosolyog és hallelujázik mikor szomorú, mert erről szól ez az egész dolog. Igen vannak érzések és vágyak, de nem fogom cserélgetni naponta a csajaimat, mert nem elégítik ki az "érdekes" szó meghatározását.

2016.02.04. 11:43:59

@sirok0001: teljesen igazad van. simán lehet erre építeni egy életet és boldogságot is.
akkor te boldog ember vagy.
mi meg csak keseregjünk itt a blogon.

csevely 2016.02.04. 11:46:10

@FemmeFatal:

A szótár bennem van. Azzal nincs gond.
Hanem az alkalmazások, értelmezések.

Volthogy játszottam, és abszolut nőként viszonyultam nőhöz.
Katasztrófa lett, pedig volt édibédi szemüveg, hajtincs igazgatás, matatás, forduljmeg hagy lássam a szoknyád ejtését, de jó ez a parfüm, kitől kaptad, holfestik a hajad, ki lakkozta a körmödet...satsat
Szerintem a csajszi megzavarodott attól, hogy azt kap egy férfitól, amit egy nőtől szokott.
Úgyhogy maradjunk saját szerepünkben.

Azt viszont elkellismernem, hogy a többrésztvevős beszélgetésben mindíg alulmaradtam, bármely nővel szemben!
Ez van:))

sirok0001 2016.02.04. 11:46:35

@FemmeFatal: van, ilyen szótárat olvasnék

sirok0001 2016.02.04. 11:55:17

@Kulics: :))) valahogy mindig így zárulnak a beszélgetéseink, keseregsz?

nem meggyőzni akartalak

2016.02.04. 11:57:16

@sirok0001: csevely kesereg.
Én édes vagyok :-)

sirok0001 2016.02.04. 11:58:05

@csevely: "Volthogy játszottam, és abszolut nőként viszonyultam nőhöz.
Katasztrófa lett, pedig volt édibédi szemüveg, hajtincs igazgatás, matatás, forduljmeg hagy lássam a szoknyád ejtését, de jó ez a parfüm, kitől kaptad, holfestik a hajad, ki lakkozta a körmödet...satsat" - én pont a fordítottját tapasztaltam, hallod ha már észrevetted milyen a haja és azt mondod milyen jó, akkor kapok egy csokit legközelebb :))) jó eltúloztam, de nagyon örülnek neki.

2016.02.04. 12:01:41

@sirok0001: @Kulics: lazulkatok sztem elmentek egymas mellett ugyanazt mondjatok annyi a kulonbseg h sirok meg nem probalta ezt a dolgot hisz ahogyan egy hazassag uugy egy valas is lehet siker. Kulics te sem azert valtal mert volt erdekesebb. Hanem mert elhetetlen boldogtalan voltal es nem tudtad nem tudtatok elhetove tenni. Sok kuzdelem van az ember mogott mig "feladja". En is belebetegedtem a hazassagomba a kuzdelembe konkretan a test leall koveti a lelek rezduleseit. Ez az a kuzdelem es letforma amit sirok meg nem tapasztalt meg. Akiket lat latunk azoknak is sikerul valahogy. Egyutt maradnak elvalnak boldogok boldogtalanok. Ezt csak ok maguk tudjak legbelul. Az en hazassagom is jonak es irigylesremeltonak tunt kivulrol. Hat nem volt az. De amit mond sirok h vallalom azt h "minden tolem telhetot megteszek" ez az ami kimondhato vallalhato. A soha el nem hagylak az sajnos minden realitast nelkuloz.

2016.02.04. 12:06:10

@sirok0001: orulunk hat ... en azt szeretem ha a szememet dicserik ... azert dupla csoki jar ;)

2016.02.04. 12:12:36

@csevely: csevely fiam mingya megcoachollak nem akarom h ilyen kesernyes legyel itt nekem jon a tavasz nezheted a szoknyak ejteset (en imadtam volna ha nekem ilyeneket mondasz ;)

csevely 2016.02.04. 12:33:42

@sirok0001:
" én pont a fordítottját tapasztaltam, hallod ha már észrevetted milyen a haja és azt mondod milyen jó, akkor kapok egy csokit legközelebb "
Cimbora, eltelt pár év......és már a fák futnak a kutyák után. . . . .

Amikor tavaly megnéztem egy fiatal, nálam sokkal sokkal fiatalabb csaj aranyszinű tetkóját, ő jött elő azzal, hogy ha ennyire tetszik, akkor......
Már megnézni sem szabad:)
És utána rámragacsolt egyet.....volt neki sok.

csevely 2016.02.04. 12:40:37

@FemmeFatal:
Tudod, mostmár mindegy, bár szétültetnek megint.....
én a rakottszoknyák élvasalását is megtanultam. Nem dicsekvés.Muszáj volt.
De ! ! ! ! ! !
Tényleg jön a tavasz....és nyílni fognak a m.llbimbók már megint.

Anyu, ha nem mondtam volna, és nem tudnád, még mindíg.....

sirok0001 2016.02.04. 12:42:00

@csevely: nem mindegy, h hol van, nem? :)

csevely 2016.02.04. 12:45:01

@FemmeFatal:

És mikor legyen a coachholás?
Én nyitott vagyok minden megoldásra:))

sirok0001 2016.02.04. 12:48:21

@csevely: komolyan néha nem tudom eldönteni, hogy ennyire beteg vagy, vagy tudsz valamit....:)))

sirok0001 2016.02.04. 12:50:28

@FemmeFatal: na, akkor ne járok rossz utakon :)

csevely 2016.02.04. 12:52:48

@sirok0001:
néha énsem...tudod a hülye és zseni közt egy hajszál van.
És nálam hol a hajszál?
Talán FF tudja :))
Ő akar coacholni:)

csevely 2016.02.04. 13:16:51

@sirok0001:
Remélem belefér , de ez a ritmus, és szöveg:
www.youtube.com/watch?v=gx-jQmb023I
mostanság .
Mivel a szerelmi csalódásokról,vágyakról értekezünk..

Holnap.......pedig ez egy el...szott szerelem 85/perc :)

sirok0001 2016.02.04. 13:47:57

@csevely: FF mindent tud :)) szép szemeivel kifürkészi az emberekben rejlő (nem jut eszembe a szó)-t

sirok0001 2016.02.04. 13:49:45

@csevely: nem igazán fér bele :)))

csevely 2016.02.04. 14:57:53

@sirok0001:
2016.02.04. 13:47:57
@csevely: FF mindent tud :)) szép szemeivel kifürkészi

Lehet minket is..sarokba.... de akkoris , azértis, úgyis, csakis . . . FF forever:))))

És fürkésszen......bátran......mármint engem:))

A zenéről: van aki tud csapkodni 130/perc-et is, na az már kemény.
Az a szerelmes ének....hát lassú szving.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.02.04. 18:37:33

@Kulics: igen befelhősödik. mert ha nem csak úgy összevissza teszi le a tányért, evőeszközt, miegymást, hanem szép rendben, akkor ne jöjjön már más igazgatni. terítsen ő, ha jobban tudja.

Pixynor 2016.02.05. 06:14:56

@Kulics: " casanova nem csak dugni akart? az érzelmekhez, szerelemhez idő kell, casanova meg pont nem szánt időt a csajokra, repdesett egyiktől a másikig."

De az én rémképeimben az maradt meg, hogy ő minden nőjébe beleszerelmesedett, képes volt rá, egy pillanat szerelmes lett, megkapta a nőt, és már a következő pillanatba szerelmes volt a következő nőbe :) és persze azt is megkapta, és így tovább. Az unalomig.

@csevely: "Bár egy jó nőt sose lehet megunni, hiszen attól jónő:)))))"
Ez egyáltalán nem így van, és mi van a legjobb nőt is unja valaki frázissal??? :)

@FemmeFatal: "Amnyi konnyebbseg van felfedeztem h sok pasival lehet csajosan is dumalni szinkron beszelni egymad szavaba mikozben pontosan figyelunk es ertjuk egymast."

Ezt nehéz elhinnem, a pasik egyszerre csak egy dologra tudnak figyelni. Ennek még nem láttam ellenkezőjét, sehol.

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): "Szerelem? Vágy első látásra. "

És akkor a vágyom rád = szerelemmel?? Nem hinném :) Vágytam úgy pasira, fizikálisan, hogy annak semmi, de semmi köze nem volt a szerelemhez. :) És szerintem egy pasi sem szerelmes még távolról se egy nőbe, akit mondjuk megkíván. :)

Pixynor 2016.02.05. 06:25:07

@sirok0001: a hit szép dolog, jó az akinek van, néha én is úgy gondolom, nagyon irigylem azokat, akik hisznek, mert olyan, mintha tényleg semmi közük nem lenne a való élethez. A fejetlenség félelem, amiről írtál nem a hit meglétéből, vagy nem létéből adódik, hanem abból, hogy szerintem az emberek nem találják meg saját magukat. Próbálnak mindenféle társadalmi, ilyen olyan elvárásnak megfelelni, ahelyett, hogy tényleg belegondolnának, hogy ő maguk mit is akarnának. Szerintem a legtöbb embert, aki boldogtalannak vallja magát egy kapcsolatban, ha megkérdezed, hol van ő a dologban, fogalma sincs róla. Elveszti a korábbi személyiségét, feláldozza egy más dolog oltárán és ez hosszú távon nem vezet boldogsághoz. Ugyanakkor azzal sem értek egyet, hogy a boldogság egyenlő lenne azzal, hogy egyik nőt dugom meg a másik után, vagy a nő dugatja meg magát minden őt megkívánó pasival.

Vélem azt, ha nekem időm lett volna arra, hogy megtaláljam magam, ahogy a válásom után történt, teljesen más dimenziójú házasságban lett volna részem, mint így volt, de ami a szerencse, én így sem panaszkodom, csak velem is ez történt, amit leírtam, Ott voltam egy - ahogy FF írta kívülről - tökéletes házasságban, és mégsem voltam sehol.

sirok0001 2016.02.05. 07:56:44

@Pixynor: "a hit szép dolog, jó az akinek van, néha én is úgy gondolom, nagyon irigylem azokat, akik hisznek, mert olyan, mintha tényleg semmi közük nem lenne a való élethez." - Miután mondjuk úgy, hogy hitre jutottam volt bennem egy nagy hiányosság, pontosabban a szívemben. (ezt éreztem) A világról, vagyis ahogy te említetted a való életről nem tudtam semmit. Amióta dolgozom és látom, tapasztalom magam körül az emberek rosszindulatát, a barátságok elsekélyesedését, tiszteletlenséget, érdekeket stb. örülök annak, hogy így indulhattam el a nagybetűs életben. Örülök annak, hogy "burokban" nőttem fel. Ettől persze nem lett könnyebb az életem, egyedül élek, a munkám nem biztos és a esetenként rengeteg stressz, stb., de valahova tudok fordulni, ha összejönnek a dolgok.

"Szerintem a legtöbb embert, aki boldogtalannak vallja magát egy kapcsolatban, ha megkérdezed, hol van ő a dologban, fogalma sincs róla. Elveszti a korábbi személyiségét, feláldozza egy más dolog oltárán és ez hosszú távon nem vezet boldogsághoz." - Ez nagyon jó, köszi, egy kérdésemre válaszoltál. :)

Na és rendbejöttél magaddal?

2016.02.05. 08:45:22

@Pixynor: "a pasik egyszerre csak egy dologra tudnak figyelni" Ezt kapásból cáfolom, mert mi van ha két nővel van a pasi az ágyban ? Ott bizony mindkettőre kell figyelni :-)

A másik dolgot megerősítem, bizony szerelem nélkül is simán megkívánják egymást a férfiak, nők szexuálisan. És ha aztán még az ágyban is stimmelnek, akkor indul a szerelem is. A rómeójúliás ideálkép az már sexpir korában is tizenéves tinédzserek mintája volt.

csevely 2016.02.05. 09:49:31

@Pixynor:
"@csevely: "Bár egy jó nőt sose lehet megunni, hiszen attól jónő:)))))"
Ez egyáltalán nem így van, és mi van a legjobb nőt is unja valaki frázissal??? :) "

Egyrészt, mint írod frázis, másrészt csak a szépnőket és nem a jónőket unják...:))))
A barbibabákat, rágógumiszépeket, a "szőkenőket", a dekorációnak, státusszimbólumnak tartottakat.
Vagy csak én találtam meg a jobbik részem?
Vagy csak annyira igénytelen vagyok?
Vagy tényleg a kivétel vagyok ?
Akinek összejött a lehetetlen?
Azaz a 10 a minusz 24.-en valószínűségű egymásnak megfelelés ?
Amiről már írtunk 2 éve is.

"Ezt nehéz elhinnem, a pasik egyszerre csak egy dologra tudnak figyelni. Ennek még nem láttam ellenkezőjét, sehol."

Ez tényleg abszolut igaz.
HA főzünk, sütünk barátokkal , akkor mi fiúk csak vagy a tüzet piszkáljuk, vagy a húst szeleteljük, vagy krumplit pucoljuk.......de tényleg csak egyet egyszerre .

Volt egy rosszindulatú informatikus, aki szerint a multitasking processzor használat az női találmány:))))
Fiú olyat nem tud elképzelni sem :))), nemhogy gyakorolni...
Ami a nőknél alap. Amúgy.

ProfesszorNŐNK mondta, hogy ha megakarjuk érteni a multitaskingot, nézzünk pár percig 6-8 barátnő beszélgetését.

2016.02.05. 09:50:34

@Kulics: jesszus, kulics fiam, mi ez a gruppennel peldalozas?! Ide finom nepek jarnak! Hellllo.

2016.02.05. 10:04:17

@FemmeFatal: ááá én csak példának írtam, én is csak úgy láttam egyszer egy illetlen filmben. Be is csuktam a szemem rögtön. A többiek mesélték mi volt benne.

FemmeFatal (törölt) 2016.02.05. 10:07:47

@csevely: pedig a new wave multitasking pasik mar a spajzban vannak ... az enyemben pl tobb is ... szal gatyakat fel-, oveket bekotni;)))

csevely 2016.02.05. 10:14:55

@FemmeFatal:

ohhhhh csak nem a new "meleg" pasikra gondolsz ?
Akik olyan majdnem:)))

FemmeFatal (törölt) 2016.02.05. 10:20:56

@csevely: nem nem, ezek mind bevallottan kiprobaltan tesztelve is hetero pasik, abbol is a kanosabb fajtabol ;)

csevely 2016.02.05. 10:29:18

@FemmeFatal:
Sok sikert egy multitasking bulihoz.
És persze jó hétvégét.

És . . . . . . FF . . . . . . .forever. . . . . . . . .:)))

2016.02.05. 10:31:57

@Alibanya1: Gyorsan gyorsan kérünk egy ujjongó életörömös tavaszi szerelemébredős hóvirág bóbita felemelős posztot !!! de izibe !

Alibanya1 2016.02.05. 12:18:28

@Kulics: izébe adom, több ezer hóvirág buggyant ki a blahán, egyenlőre a tudósok értetlenül állnak a jelenség előtt, és a lakosság türelmét kérik, amíg a laboratóriumi körülmények is nem igazolják a feltevéseket....

2016.02.05. 12:49:20

@Alibanya1: és mikor lesz a laboratóriumi vizsgálat ?

csevely 2016.02.05. 13:42:15

@Alibanya1: @FemmeFatal: @Kulics: @sirok0001:

Hogy így pénteken a felvetett problémához is hozzászóljak, azaz a vágy története.

A Francois Villon presentálásában
Itten van :
verslap.hu/versek/francois_villon/kettos_ballada_a_bolond_szerelemrol.html

Tán észre tér a férfi végre,
s a nőzést egyszer abbahagyja?
Dehogy! inkább máglyán elégne,
mint holmi seprünyél lovagja.
Ki szívét asszony-kézre adja,
már elherdálta ép eszét...
mert mind egy kutya: szőke, barna...
boldog, ki nem próbálta még!

Mégegyszer:

Ki szívét asszony-kézre adja,
már elherdálta ép eszét...
mert mind egy kutya: szőke, barna...
boldog, ki nem próbálta még!

Ti nők.... mi lenne a világ nélkületek?:))))))))))))

A hónap kérdése ezekután............mi van velem???

Alibanya1 2016.02.05. 15:50:58

@Kulics: hát ki tudja, foglaltak a laboratóriumok reméljük mihamarabb :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.02.05. 16:01:25

A nők többfelé figyelése nem előrehaladást eredményez,hanem több befejezetlen dolgot. Ennyit erről.

2016.02.05. 16:16:17

@Alibanya1: jön a tavasz: nyílnak a virágok, a szívek és a laboratóriumok is :-)))

Csakegyvalaki 2016.02.06. 10:22:21

Tavasszal tényleg "van valami" a levegőben...

sirok0001 2016.02.06. 11:27:00

@Csakegyvalaki: bocs, de az a zene az egy nagy h*ány*dék :))))

Csakegyvalaki 2016.02.08. 14:38:03

Na mivanmivanmivanmivanmivanmivanmivanmivanmivanmivanmivanmivanmivanmivan???????
Én iszom csak Béres cseppet?

Comprende 2016.02.08. 15:04:24

@Csakegyvalaki:

Óhhhhhhhhhhh......... mia...madre

¿Con quién hablo?
¿Qué desea?
¿Qué autobús tengo que tomar?
¿Qué significa esta palabra?

stb.....stb.... énsem iszom a bérescseppet!!!!!!!!!!!!!

2017.06.24 2016.02.08. 16:15:20

@csevely: @Kulics: @Csakegyvalaki:@savanyú a narancs ( Villanyfényes): @sirok0001:

Itt van egy tavasztidéző, bár inkább tutajos videó:

www.youtube.com/watch?v=8YQM_zfYO7Q

Szigorúan csak férfiaknak!!!
És én milyen irigy vagyok ilyenkor.
Márminthogy nekem sose ment az ilyesmi.

FemmeFatal (törölt) 2016.02.16. 20:23:55

Banyuuuus! Mi tortent itt? Tavaszinagytakaritasz??? Le a pokhalokkal, posztokkal ... ?!
süti beállítások módosítása