Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

Legokosabb asszony

2016. július 16. - Alibanya1

Ez a nyár is itt van, nem tud ez már változni, a tavasz után ideér, ha akarja az ember, ha nem. A nyarat valamilyen szinten akarom, bár régen voltam ilyen hervatag állapotban. Meg a bikini body, az is állatira izgat.... már a sajátom... Új divat van, hasfal vonal, és ilyenem végre van, úgyhogy egy ok a boldogságra. Folytatom a gondolatmenetet: megint egy magányos nyár, ez dalként jól hangzana a Fásy mulatóban, egyébként azonban igen szánalmas. Ezekből a friss gondolatokból is látszik, hogy mekkora lankadásom van, olyan valahogy, mint amikor a puncs fagyi összeolvad a csokoládé fagyival és benne úsznak még itt ott kekszdarabkák... (Lehet az a bajom, hogy célul tűztem ki a lakás átfestését, és most nincs hozzá kedvem és ezt tudat alatt azonosítom a nyárral és inkább a nyarat utálom, mert a munkát nem szabad, asszem ez lesz az, de az annyira titkos, hogy csak zárójelben merem ideírni) Talán elég zavaros bevezetőt írtam, indokolt egy új bekezdés. 

img_3128.JPG

Voltam kisfalumban a messzi pusztaságban és igyekeztem magam jól érezni. A falusi élet nagyon vidám és változatos, lehet jönni, meg menni. Az emberek nagyon lelkesen megvitatják, hogy ki mit főz, de azt hogyan, és mi a földrajzi helyzete (hát itt vagy? hova, hova? stb) Odalátogatva, az ember részese lehet a népi szófordulatok születésének,  mondhatni beleszólhat édes anyanyelve formálódásába. Mesélek egy példát: koncentrat, ez a szó az állati táp szerb neve, jah, ilyen vegyes környezetből származom tehát még ilyen multikulti is van a dologban, nyelvek, népek egymásra hatása - gyönyörű. A koncentrat szóból aztán valami érdekes folyamat során koncert lett, valamiért ez a népeknek ott jobban tetszett, így jobban ismerték - nem tudom. Az állattáp tehát új nevet kapott - koncert. Ez a nyelvi fejlődés aztán érdekes összefüggéseket eredményezett, melyek egy titokzatos, kultúrával átitatott, esetleg arra éhes kisfalut sejtetnek. Az ide látogató idegen azt tapasztalja, hogy az emberek magas gyakorisággal ezt az eseményt emlegetik különös összefüggésben. Koncertért megyek, melyik koncertet használod a disznóknak, drágul a koncert... Tolok egy koncertet a csirkéknek, a Pistáék koncertjét próbáltad már,  és így tovább. Remélem ez a bekezdés is nagyon szellemes és tanulságos volt.

Látogatás a temetőbe, ez kötelező része az ilyesfajta hazautazásnak, sok mindenki nincsen ott, szerencsére a családom él és virul, a nagyszülők, persze ők már ott pihennek. Állunk ott elmélkedve a nagyi lakodalmas kalácsán, hogy azóta se tudja azt senki úgy elkészíteni bezzeg, bezzeg. Titokban mindenki nagyon szomjas, és menne már haza, amikor azt mondja az egyik rokon:

- Nézzé oda - és mutogat erősen. Lassan a megadott irányba fordítom a fejem, nem túl lelkesen, mert nehezen hiszem, hogy bármi izgalmas lehet egy falusi temetőben, még ha dombtetőn is van, (mellesleg innen van a legszebb és egyetlen kilátás a falura, de mi ezt fenntartjuk a holtaknak, had nézelődjenek).

- Na látod, ott a Kati négy ura, egymás mellett! Tudod a Katit, az a nagy frizurás, pék vót az apja. Ott, ott, látod má? Na az egy okos asszony, tán a legokosabb a faluba! Négy ember, négy országbul, van amelyikkel tán egy évig se vót együtt! Van egy szerb, egy szlovén, egy svéd, meg egy német, oszt mind meghalt, asszonygyák, mind után kapja a nyugdíjat, legokosabb asszony! Mindet túl is élte, most vett egy házat.

woman-black-veil-ravens-stones.jpg

Nézem a négy márványkockát, szépen egymás mellett sorakoznak, egyformák, gondolom nem akart részrehajló lenni. Még a falu kibeszéli, hogy valamelyik urát jobban szerette. Meg van adva a módja, ez tény és való, nem szólhat senki semmit. Mindegyiken más név, csak a szerető feleséged Katinka ugyanaz. Süt a fejemre a nap, semmi szél, azon gondolkodom, hogy mi a fene is van itt? Már itt is frusztrálnak? Legokosabb asszony mi? Hirtelen semmi használható nem jutott az eszembe - hol járok én a Katihoz - de mit is mondhattam volna, se élő, se halott férjeket nem tudok felmutatni, nyugdíjat se szereztem még sehogy, miféle érvet pattinthatnék elő, amely megcáfolná ezt a tapasztalást?! Lapítottam hát, mint gyík a sziklán: lúzer vagy anyukám, a falu népe megmért és ennyi. Sehol nem vagyok, kényszeredetten bólogattam, valamit motyogtam is azt hiszen, magamban meg arra jutottam itt az ideje, hogy lenyomjak egy fröccsöt.

Ezek után semmilyen tudományos eredményről nem tudok beszámolni, azt hiszem ez most teljesen érthető. Hagyjuk a fenébe ezt az ismeretterjesztést, praktikus dolgokat ezentúl minden embernek, valamint bácsikat a néniknek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr68893382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gour 2016.07.16. 16:28:50

Valamiért úgy olvastam elsőre, hogy a "lakás átkefélését" még végig is futott az agyamon a gondolat, hogy mennyire fiatalos és lendületes terv, kicsit csalódottan korrigáltam magamban "átfestésre".

Slepy 2016.07.16. 20:20:11

Nekem ez a Kati nagyon gyanús. Jobb az ilyet messze elkerülni. ;))

Gour 2016.07.16. 20:32:05

@Slepy:

Igen, ha mindig gomba van ebédre az elég feltünő. ;)

Alibanya1 2016.07.16. 22:42:09

@Gour: nagyon sokatmondó "elolvasás" amőgy sokkal izgibb lenne teljesen igazad van, :D:D
@Slepy: á csak egy ártatlan asszony :D

Csakegyvalaki 2016.07.17. 17:21:04

Na majd ha megunom ezt a földi ittlétet, akkor el is kérem ennek a Katának a telefonszámát, mert úgy látszik valamit nagyon tud.

Alibanya1 2016.07.18. 10:02:19

@Csakegyvalaki: örülök, hogy felizgatott :D bizonyára tud valami...

Pixynor 2016.07.18. 11:16:56

Igen, nekem a Kati négy eltemetett férjjel már inkább a gyanús kategória, mint az okos asszony, azért én a harmadik férj helyében, de a negyedik helyében már biztos elkezdtem volna gyanakodni. :)

Alibanya1 2016.07.18. 12:27:25

@Pixynor: a négy nyugdíj Pixy, az itt a döntő és az adja az okosságot... az ártatlan szemlélők csak ezt figyelték :D : D

Pixynor 2016.07.18. 13:02:33

@Alibanya1: hát azt elhiszem, hogy nem keveset nyom a latba :) bár négy haláleset egy azon nő mellett... bármelyik regényírót megihleteli :) és mondom a következő férj helyében, én már nagyon gyanuskodnék :)

Pixynor 2016.07.18. 13:03:19

@Alibanya1: Kati néni = fekete özvegy

Alibanya1 2016.07.18. 13:22:37

@Pixynor: hehe, volt nekem is egy ilyen ötletem... de álítólag más más dolgokkal haltak meg, rövidebb hosszabb idő múltán

Slepy 2016.07.19. 18:07:52

@Alibanya1: Hát persze hogy más dolgokkal halnak meg. Nagyon is okos ez a Kati. Folyton változtatja a módszereit, és ügyel arra, hogy még véletlenül se keveredjen gyanúba. :)

Csakegyvalaki 2016.07.20. 22:44:00

Na ha én kerülök sorra, majd elmesélem nektek, hogy mi a trükkje! :)

Slepy 2016.07.26. 14:14:10

@Csakegyvalaki: A túlvilágról már nehezen tudnád nekünk elmesélni. :)

csevely 2016.07.27. 09:50:49

Szia Banyus !

Egy különleges hangszerrel előadott zenét küldök így nyári forróság, özönvíz közben :
www.youtube.com/watch?v=lY7sXKGZl2w
Ráadásul egy hazánk lánya előadásában.
A Theremin hangszer. . .
Gyönyörűséges.
És egyszer szeretném megszólaltatni.

A legokosabb asszony . . .hát:))
Pixynorral egyszer megbeszéltük már a kérdéskört. . . .
Gomba, kígyó, gyógyszer. . . .ne ragozzam.

sirok0001 2016.07.28. 10:53:10

@csevely: Hááát igen, Ennio Morricone korunk egyik legnagyobb filmzeneszerzője. Az előadás nagyon szép.

csevely 2016.07.28. 13:21:36

@sirok0001:
Nem, nem a Morricone miatt linkeltem, hanem a theremin hangszer miatt:

A teremint 1919-ben találta fel Léon Theremin (eredetileg: Lev Szergejevics Tyermen, Лев Сергеевич Термен) orosz fizikus. Egyedi abban a tekintetben, hogy ez az első olyan hangszer, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész magát a hangszert megérintené.
A tereminen úgy lehet zenélni, hogy a zenész a kezeit mozgatja a két antenna körül, az egyikkel a hang frekvenciáját (magasságát), a másikkal amplitudóját (a hangerőt) szabályozza.

Amúgy a Morricone , igen, igen, igen . . . . . .tényleg.....nagszerű.

sirok0001 2016.07.29. 13:32:46

@csevely: nagy koponya volt a hangszer feltalálója

Csakegyvalaki 2016.08.01. 22:13:58

@Slepy: Erre a blogra még 100 évig is visszajárok... :) Ha meg nem unja a mi kedves AB-nk.

Alibanya1 2016.08.02. 10:44:38

@Csakegyvalaki: elvagyok apadva irodalmilag, meg lelkem le van gyepálódva, de amint regenerálódtam itt leszek azonnal

Csakegyvalaki 2016.08.02. 13:10:21

@Alibanya1: Anna Karenina történetét megírta már valaki? Ha nem, akkor nosza rajta! :)

Alibanya1 2016.08.02. 15:45:31

@Csakegyvalaki: na ténleg, valami hasonló: Nadesda Ivanovna Morguckij, remegő kézzel nyitotta fel a hamvas színű borítékot. Az a reménysugár suhant át lila szalaggal átkötött fején, hogy a levelet remélhetőleg Pjotr Pjotorovic Sznjegov írta. Néhány pillanatra lecsukva tartotta szemét, hogy leplezni tudja a várakozás okozta feszültséget. Kis pihegés után tekintetét újra a formás kis borítékra vetette, selyemkesztyűs kezével nehezen tudta a halványsárga papírkát előhúzni. Időközben számtalan gondolat fordult meg csinos fejében, mire végre kezében tarthatta a papírkát, az aláírás azonban Fjodor volt, Fjodor Fjodorovics Raszputyin, a családását alig, alig tudta kendőzni, gyorsan a legyező mögé rejtette arcát nehogy bárki meglássa a düh fodocskáit.

Csakegyvalaki 2016.08.02. 20:47:06

@Alibanya1: Akinek a kisujjából ilyenek rázódnak ki az talán nem annyira elveszett ember...

Alibanya1 2016.08.03. 12:31:45

@Csakegyvalaki: igen a kisujjam nagyon értékes, de a többi részem maga az enyészet

Csakegyvalaki 2016.08.03. 23:04:51

@Alibanya1: Kedves Ab! Megkérnélek, hogy bánj magaddal úgy, mint a legjobb barátoddal! Feladat: Gyűjts saját magaddal kapcsolatos kedves pillanatokat! :)

2016.08.04. 09:28:44

@Alibanya1: Raszputyint meg kell becsülni, mert hatalmas farka volt, halála után üvegben mutogatták. De mi az a "düh fodocska" ?

Alibanya1 2016.08.04. 11:02:38

@Kulics: fodrocska akart lenni, a költő elütötte a lényeget... ez meg nem az a Raszputyin, egy másik, nincs adatunk az intim méretére...

Alibanya1 2016.08.04. 11:03:40

@Csakegyvalaki: saját magammal kedves pillanatok?! no de csakegyvalaki... :D :D

2016.08.05. 08:43:48

Szerintem nagyon értelmes gondolatok, olvassátok el:

mno.hu/cinkosakinema/hogyha-lesz-egy-lanyom-1355032

Alibanyának pont most aktuális ezeket elmondania a lányainak. Nekem meg a saját lányom küldte ezt a cikket... én az elmondásról már lekéstem :-)

Gour 2016.08.07. 21:04:29

@Kulics:

Nagyon jó írás, erről beszéltem eddig is csak éppen nincsen nő a föld kerekén aki elhinné, hogy ez a kőkemény valóság.

2016.08.08. 09:27:13

@Gour: kösz. Hát pedig előbb utóbb rá fognak jönni.. De még pár elcseszett generáció felnő addig.

Gour 2016.08.08. 09:53:47

@Kulics:

Tényleg érdekel, hogy hol lesz az a pont amikor elkezdődik a valóság felismerése és a médiából már nem azt a szart sulykolják a fejükbe mint eddig a nagy szuper vúmenekről akik halálba szopathatják a pasikat, mi pedig csak energiacellák vagyunk akik 50 évesen elpusztulhatnak miután tisztességben felnevelték a gyerekeiket és hasznos tagjai voltak a társadalomnak.

csevely 2016.08.09. 12:12:01

@Alibanya1:

Helló Banya !

A legnagyszerübb blogok blogjának legnagyszerübb tulaja!

Már elmúlt ugye egy hónap és sehol egy újabb szösszenet a zivataros élet legújabb dolgairól:D:D:D

Pedig várná az ember fia , de nagyon.
És nem az angol tudósokat hiányolom, . . . .gondolhatod:)

Monnnnyuk a komment szekció is alulteljesít, velem egyetemben.

Közben találtam egy másik világot.
Egy másik virtuálist , amit lehet élvezni:

tudatieletmatrix.com/post/148264820436/azebredes

Ezekkel annyira összerezonálok.
Annyire elborultak. . . . .
Gondolom szintén NŐ a blogoló:)

Persze forever Alibanya !!!!

Még mindíg. . . . .sőt egyre inkább.
Valami "nagy" ember mondta, hogy nem valakinek a jelenléte , hanem a hiánya jelent sokat.
Nagyon sokat.

2016.08.09. 15:37:14

@csevely: megnéztem ezt a linket... hmmm.. nem zavar, hogy tények nélküli bombasztikus reklámokat látsz ott ? Olyan kereskedelni tv szinvonalon...
Egy nap amelyiken MINDEN megváltozik. Ez olyan mint a világvége jósok.. már legalább ezerszer volt hirdetve világvége.

Sabina. 2016.08.09. 17:21:45

@Kulics: én inkább a válaszcikket olvastatnam el a lányaimmal, ha lennének :). Jóval értelmesebb...szerintem.

2016.08.09. 21:57:30

@Sabina.: megtaláltam. sztem nem értelmesebb, nem mond többet puzsérnál, csak felült a puzsér által gerjesztett médiahullámra, hogy ő is valamit vakkantson.

Sabina. 2016.08.10. 06:58:14

@Kulics: ja, egyik sem világmegváltó bölcsesség :D...

Alibanya1 2016.08.10. 08:01:05

@csevely: helló,
köszönöm a biztatást, kiszáradtam úgytűnik jelentékeny pihenésre van szükségem, mindenféle szempontból, így irodalmilag is. Nem jól sikerült az elmúlt pár hónap, nem találtam a lelki békém, csapongtam sírtam röhögtem tapogatóztam. Talán helyre állok, sőt biztos, csak idő kérdése. Akkor írni is fogok bizti

Comment.Elek 2016.08.10. 14:45:54

@Alibanya1: Alibanya, ez forditva is mukodhet: amikor irsz, jobb a hangulatod, megtalalod a lelki beked, aztan jol homlokon csokol a muzsad es minel tobbet irsz, annal irodalmibb leszel.
Mellesleg en kihagytam sok honapot es amikor meg akartam nezni az idokozben osszegyult irasaidat, ezek zome mar nem volt elerheto. (Mintha a "Legokosabb asszony" utan is lett volna valami, ami aztan eltunt.) Jol latom?
Petra es Pixy meg aztan teljesen megszuntek, mintha az alkotoi valsag egyszerre utott volna be mindenhol.

Alibanya1 2016.08.11. 14:03:08

@Comment.Elek: igen ez szokott is működni, de most úgy tűnik valamivel mélyebben vésődtem bele a lelki posványba. Igen az írásaimat levettem és most azokat rakom vissza amit újra átnéztem, javítom a hiábakat meg az elütéseket stb. próbálom emelni a színvonalat :) de most ezt sem csinálom egy ideje. Remélem átvonul rajtam ez a dolog

Alibanya1 2016.08.14. 11:02:18

@csevely: nem teljesen értem az álláspontodat, miért szeretnél 78 évesen elkábított áldozat lenni, ez valami perverzió? :D :D

csevely 2016.08.15. 09:26:31

@Alibanya1:

Jajjaj, lebuktam!
Hát perszehogy perverzió:))
Rengeteg perverz vágyamat kiéltem már, de maradt 1-2, amivel még adós az élet.
Monnyuk hogy 78 évesen egyáltalán van vágy, van alany, állítmány, tárgy , határozók ( idő, hely, mód. . .stb) jaja .
Ó mia madre D:D:D
Régebben ezt úgy mondták írói attitűddel megáldottak :
Legyen kivel, mikor, hol, hányszor, meddig. . . . .itagdálsie.

Elképesztően jó a stílusod:))
süti beállítások módosítása