Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

Puncs

2017. július 28. - Alibanya1

"A boldogságot pedig olykor a szürke hétköznapok során nem találjuk, nem is találhatjuk meg."

puncs.hu

A boldogságkeresés igen izgalmas tevékenység. Én általában mindenfajta keresgéléstől ideges leszek, legyen az kulcs, adásvételi szerződés, vagy egy öv a nadrágomhoz. A boldogság keresés, meg aztán végképp. Egyrészt maga a boldogság fogalma is olyan zavaros, másfelől, hol a csudába is kéne keresni? Mi is a boldogság? Mivel definiáló kedvemben vagyok, most azonnal adok egy meghatározást: a boldogság az a képesség, amikor rövid percekre képesek vagyunk a teljes, feltétel nélküli elégedettség állapotába merülni, ennyi. Ez független a kortól, nemtől, anyagi és egyéb helyzettől. 

A boldogságnak sok más definíciója is van, vannak akik a sok pénzben lelik a boldogságot, mások a szerelemben, szépségben, a vágyak teljesülésében. Esetleg drogban, alkoholban? Lényeg, hogy a boldogságot alapvetően mindenki keresi. Igazából nem találkoztam olyan emberrel, aki kifejezetten hirdette volna, hogy ő márpedig nem akar boldog lenni. Dalok ezrei, regények köbméterei szólnak arról a viszontagságos útról melynek során az egyed A pontból megpróbál eljutni a boldogságosságba, vagy épphogy nem. Ha nem leli sehogyan sem az ember a boldogságot, akkor boldogtalan, az se egy jó helyzet. Vannak olyan típusok is, akik alapvetően semmit nem tesznek ez irányba, csak úgy el vannak, a népnyelv szerint várják a sült galambot. A definíció értelmében aligha boldogok ők is, bár lehet, hogy a boldogság sült galamb formájában is meg tud érkezni, erre vonatkozóan nem találtam adatot. 

354224.jpg

Ezen a palettán, mármint a boldogságkeresés útvesztőjében próbál utat mutatni ez az új szolgáltatás, mely Puncs néven jelent meg világunkban. Bevallom, amikor megláttam az óriásplakátot arra gondoltam, hogy egy új társkereső - tillárom, hátha. Egy igézőszépségű fiatal leányka virított rajta, csupasz vállakkal, izgalmasan kanyarodó barna hajjal, felirat: "én csak menő pasikkal randizok". Gondoltam is magamban, persze és neked ehhez még virtuális tér sem kell. Menő pasik? Mi lehet ez? 

Kíváncsian kerestem hát rá az oldalra. Más volt, mint amit gondoltam, nem párkeresés á dehogy, egyenesen a boldogság kulcsát adják a kezembe, egyszerűen a földi paradicsomot. Itt van előttem, csak pár kattintás. Ehhez csak egy dologra van szükségem, vagy legyen egy raklap pénzem, vagy legyek mámorítóan szép és fiatal. A boldogság két közhiedelem szerinti alappillére van itt kérem megcélozva, a biztosra mentek. (Itt én meg is szédültem a lehetőségtől, azonnal megértettem: nekem itt csak a lelátó felső részén jut hely). Az oldal jobb felső sarkában egy számláló hirdeti is, hogy jelenleg a tagok összvagyona mennyi, csak hogy érezd át a nagyságot, vagy éppen a morzsaságot, és az kérem egy közepes afrikai ország több éves költségvetése, úgyhogy nem árt odafigyelni. Egyik oldalon vannak tehát a szépséges fiatal teremtések, lányok és a korszellemnek megfelelően fiúk is persze, a másik oldalon pedig a kemény és szorgalmas munkával (ez ki van hangsúlyozva) vastag egzisztenciát teremtő idősödő bácsik, nénik. Sugar daddyk és mummyk. Kicsit lekonyultam mert nálam fordítva van az egész helyzet én öreg koromra lettem szép és, de sajnos pénztelen. Mert egy különc vagyok ez a helyzet. Szembesültem: sugármami már nem lehetek és nem vásárolhatok magamnak egy kedves fiúcskát a jogi egyetem második évéről, hogy bevezessem őt az élet rejtelmeibe. Ahogy az oldal is mondja, hogy élettapasztalatommal és anyagi biztonságommal együtt éljük meg egy hosszútávú kapcsolat boldogságát. Hm. Ó, mi bánat. Az oldal nem bajlódik olyasmivel, hogy sugárapu eddigi párja hová lett, merre van, és a gyermekei hogyan élik meg, amint a várt szülői támogatás helyett egy velük egykorú pótmami lép a képbe. A sugármami esetleg nevetséges és szánalmas lesz a wellness szállóban az oldalán egy ifjonccal. Meg még más váratlan helyzetek. Az ilyenféle feszültségek megoldását feltételezem a társoldal szolgáltatásai fedik le. Abszint.hu valami ilyesmi.

Na és a sugárbébik és bojok? Szülőként kicsit összezavarodtam, mit meséljek ezzel kapcsolatba a lányaimnak? Én nem tudom a töredékét se ennek megadni. Se teniszklub, se jachtos kirándulás, de még egy provanszi borvacsora, magángéppel se jön össze, legfeljebb ha beáldozzuk az egész évi költségvetést. Mivel lehet itt ellenhatni? De bizony sokkal jobb, egy szegényes albérlet McDonalds munkával némi koplalással, öltözés turiból egy hétvége Balatonnál? Nem tudom mennyire leszek meggyőző?! Egyáltalán, milyen ez egy fiatal szemében? Utána, hogy tér vissza a kerékvágásba, ha kiesett a Lolita szerepből? 

Az oldal mutat boldog embereket is, akik már megtalálták ezt a sokat keresett boldogságot. Láthatunk egy Sugar babyt, tényleg meseszép. Elmeséli, hogy pont erre vágyott, hogy vég nélkül hajózzon bőrbevonatos ülőgarnitúrával rendelkező, bárpultos, kilencszemélyzetes jachttal, egy szál bikiniben, miközben aranyló por vonja be tökéletes testét. Egy Sugar daddy pedig, aki amúgy George Clooney-szerű és nem az Andy Vajnára hasonlít, pedig utóbbi lenne életszerűbb, nos ő egy műfogsor reklámba is elmenő mosollyal magyarázza el, hogy neki a rengeteg pénzkeresés mellett, nem akad ideje, hogy ilyen csini kislányokat kutasson fel, és de most ez az akadály is elgördült az útból és immáron a féktelen boldogság teljessége felé megyen egy leánykával az oldalán.

Kellett ez, de nagyon. Amúgy is magasan száll az emberek kedve, lelki egészsége és miegyebe. Ez az oldal aztán mindenre rávilágít, hogy mit is kellett volna tenni és mit nem. Nem akarok én sokat hozzáfűzni ehhez, régebben még olyan szállóigék voltak, hogy a pénz nem elég a boldogsághoz, mert szerelmet, barátságot és egészséget nem lehet vásárolni. Ezt az alapigazságot szeretné ez az oldal felülírni. Ha nincs pénzed, akkor neked szerelemben is fapados jár, vagy esetleg semmilyen. Jó irány, nincs kétség. Mások röviden strici-lelőhelynek, kurvakeresőnek titulálják. 

Ez az oldal nem a szexualitásról, hanem emberi párkapcsolatokról szól, ami a kölcsönös boldogsághoz vezető legfontosabb út. - hirdeti továbbá az oldal. Világos, azért kell a pénzkijelző a sarokban. Amúgy a szexuálitással mi baj, az része a kölcsönös boldogságnak, milyen álságosság ez. Egyenes ez mint a holdvilág. A Puncs.hu valójában dédszüleink értékrendjét ülteti át a modern online világba. - még egy kiragadott gyöngyszem a Puncs nyitólapjáról. Szegény dédszülém, asszem forog a sírjában, ők ilyen holtomiglan holtodiglan kapcsolatban élt, házasságnak is nevezik. 12 gyermeket szült, ebből nyolcat nevelt fel. Nem tudom melyik része egyezik a Puncs.hu stratégiájával. Módosak voltak az igaz, talán ez, de dédapám sosem bérelt fel fiatal lányt, hogy elkísérje a mezőre, vagy a disznófelvásárló körútjára. Teljesen egyforma - similar.

14541848-russia--circa-end-of-the-xix--the-beginning-of-xx-century-an-antique-photo-shows-bride-and-groom-the.jpg

Kemény útmutatót kaptam a minap séta közben, a hídról lefelé kanyaródva a vizes vébé közelében, éppen az utolsó simításokat végző munkások mellett siklottam el, a rendes sétám idején. Az egyik fekete pólóban volt, ami jó poros is volt már, el nem tudom képzelni miért figyeltem fel rá, talán a női megérzés? Szerintem biztos az, tudjuk, hogy az egy misztikum, ránéztem, de ő éppen megfordult (ennyit a kisugárzásomról) a hátán a következő felirat állt, merészen, arial bold szedésben, fehér színben: NE VETKŐZZ, CSAK SZOPNI FOGSZ!

Igen és én ebben a világban keresem a boldogságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr2812696431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.28. 16:33:58

kellemes felütés a végére, szuper :-)
Tegyük még hozzá: ...és ne fogazz!

2017.07.28. 21:05:07

@Kulics: Ó azt elintézi az egészségügy meg a magán-fogászati árak..... :)

2017.07.28. 22:01:31

Úgy tűnik, hogy nem igazán szimpatizálsz ezzel az üzleti vállalkozással, de azért most te is az ő gerillamarketinges szekerüket tolod, azt ugye tudod? :)
(Persze ha valami miatt tudatosan csinálod, akkor nem szóltam.)

csevely 2017.07.29. 03:58:20

Hát na!
Végre tiszta vállalkozássá vált a régi gyakorlat, miszerint egyetemista lányok bármiféle igényt kielégítenek, ha hozzájárulsz az ő sikeres diplomájukhoz.
Itten van "albérlet hozzájárulás, sminkes, könyves, okos telefonos, egyéb dolgok" pár feltétellel.
Oszt ha megy a lé, akkor megy a 19 éves leány is.
Eddig patrónusnak hívták, de ugye jobb angolul.:-)

PálGyöngyi 2017.07.29. 07:25:04

Szerintem csináljunk egy társkereső honlapot ilyen tartalommal "a társadalom szemében már csak lúzer, de legalább értékrenddel rendelkező egyedek számára. A regisztráció minimális feltétele az intelligencia és a humor.

Alibanya1 2017.07.29. 08:28:02

@csetlekbotlok: welkom, szerinted működne? Mi lenne a szűrő? :D

PálGyöngyi 2017.07.29. 08:35:11

@Alibanya1: köszi :) nem tudom, a részleteket még nem dolgoztam ki :D közös gondoldokás a témáról?

Alibanya1 2017.07.29. 08:58:50

@csetlekbotlok: óhogyne ilyen közös dolgokat nagyon bírom :) közös gondolkodás, trécselés, ívás, zenélés, mászkálás és így tovább, a világ dolgai így oldódnak meg!

2017.07.29. 13:32:08

@Alibanya1: ez most full irónia volt, vagy őszinte érdeklődés?

Alibanya1 2017.07.29. 14:40:50

@Kulics: tudom, hogy irónista vagyok, de azért nem kell mindenbe ezt látni, ez teljes és őszinte érdeklődés volt @csetlekbotlok: nehogy már félreértsed :)

PálGyöngyi 2017.07.29. 14:42:24

@Alibanya1: nem tettem :) csak épp próbáltam managelni két gyereket

Alibanya1 2017.07.29. 14:49:50

@csetlekbotlok: ah az full élvezet én lepasszoltam őket néhány hétre, indul anya wellness programja... majd festem a lakást :D :D

PálGyöngyi 2017.07.29. 14:56:08

@Alibanya1: addig még van kb 5 évem :) - 4 és 6 évesek, fiúk!!!! -

Pixynor 2017.07.30. 13:02:15

Húú az a póló felirat, az mindent visz. :) Pont itt tart ez a világ érzelmi intelligenciailag. A régi értékrenddel bíró, még élő, de kihaló félben lévő pár egyed pedig a boldogságot egyértelműen önmagában keresi, nem az általad is felvázolt külvilágban. :)

2017.07.31. 13:30:27

Mindenkinek más az értékrend és más okoz boldogságot is.
Ki vagyok én, hogy eldöntsem, Mi a valódi értékrend?

A boldogság pedig az olyan, hogy simán csak boldoggá tehet a símogató nyári napsütés is az erkélyemen, a színes petúniáim között.
Amíg nem gondolokkodom a világ nagy dolgain.

sirok0001 2017.08.01. 07:54:59

@Pixynor: Akkor azt mondod nincs remény? Egyébként tök igazad van, nem tudom, hogy ez szomorú vagy sem. Boldogtalanságot nem látom, de valahogy not good...

Pixynor 2017.08.01. 08:40:27

@sirok0001: Azt mondom, amit Diorella Queen is, hogy az embernek magában kell keresnie a boldogságot, olyan dolgokat kell csináljon, ami boldoggá teszi. Ha az az, hogy virágot nevel, vagy megnéz egy jó filmet, vagy csak sétál egyet .... stb., akkor azt kell csinálni. Olvastam egyszer egy fb frázist, melynek a lényege is ez volt, hogy mindennap tégy valami olyat, amiért a lelked szeret benned lakni (vagy valami hasonló). Egyébként mióta kerülöm már ezt a netes "világot" (csak Alibanya új írásait nem hagynám ki sosem), egy kicsit már jobb érzés, és tényleg elhiszem, hogy vannak még normális (az én normámnak megfelelő) emberek.

cso zsi 2017.08.01. 09:46:04

Cseréld ki a plakáton a szó utolsó betűjét "s"-ről "i"-re.
Megkapod az oldal lényegét.
Csak abban az írásmódban foglalt (volt egy időben).

sirok0001 2017.08.01. 11:52:39

@Pixynor: Ezt csinálom már amióta külön lakom szüleimtől, lassan 10 éve...mindenhova egyedül járok (nagyon szeretem) és azt csinálom ami tetszik, tegnap pl. néztem az új pókembert..., de ez messze nem ilyen egyszerű, megtanultam azt is, hogy van mikor evvel amit tetszikkel árthatok is.

nem egyszerű az élet, a boldogság meg egy megfoghatatlan dolog szerintem, túl van misztifizálva és erre épít az egész világ, ebből csinálnak üzletet...
az emberek meg leginkább úgy eladják amijük van, hogy észre sem veszik..errre írtam, hogy nem tudom megállapítani, hogy ez most szomorú vagy sem, mert mindenkinek a saját döntése mit cselekszik és nekem milyen jogom van ezt elítélni, de valahogy nem tűnik jónak, a másik meg hát van, hogy vakon eladom én is amim van szóval...

az élet meg abból áll, hogy egyszer boldog vagy, egyszer szomorú, egyszer dühös stb., ha tényleg megelégedett a szíved szerintem az jelenti az ún. boldogságot - én messze nem tartok itt szerintem, mert pl. az utóbbi fél évben eléggé összetörték a bennem lévő jóságnak nevezhető dolgot...és hadd térjek vissza az elejére az ember teszi magát és a másikat boldoggá és tönkre is...sajnos az utóbbi sokkal gyakoribb meglátásom szerint...bölcsen kell viselkedni, de hogy lehet bölcs valaki az számomra kérdés, minden nap tanul valamit az ember :)

2017.08.01. 12:04:12

@sirok0001: Simán csak leülsz a sarokba és arra gondolsz, hogy te most boldog vagy és kész.
Mert minden okod meg van rá hogy az legyél. Nem vagy nyaktól lefelé béna, nem ütnek vernek minden áldott napon. Naponta 3x tudsz enni finomakat és süt a nap. Biztos van aki szeret is és nincs háború körülötted, nem robbannak bombák. Tehát jókat alszol, eszel iszol és élvezed az életet.
Ezt a világban úgy cirka 4-5 milliárd ember nem mondhatja el.

qqqqqqqqq (törölt) 2017.08.01. 15:31:44

@Pixynor: savanyú ez a vigasz, mert mit tegyen az aki dugni szeretne, azt hogy szerelmesen öleljék és orgazmusokat átéljen. Az is nevelgessen virágot és sétáltassa a kanáriját, attól jó lesz neki ? Micsoda önbecsapás ez.

Pixynor 2017.08.01. 15:57:57

@Kulics: Drága Kulics, aki dugni szeretne, mert ebben leli a boldogságát, az nyilván dugni is fog. Miért is önbecsapás ez? Írtam ki miben leli az örömét. :) Ha valaki dugni akar, szerintem a világ legegyszerűbb dolgát akarja. Elég csak egy netes társkereső, vagy egy blog és pár perc alatt egy napra akár több dugást is össze tud az ember hozni.

qqqqqqqqq (törölt) 2017.08.01. 16:24:42

@Pixynor: Édesjo Pixy, ez az egész blog arrol szol mennyire pokolian nehéz egy másik emberrel együtt boldognak lenni, inkluzive dugás.

Pixynor 2017.08.01. 16:40:04

@Kulics: amire jöttem én a máshol olvasott bölcseletemmel (amit meg is tapasztaltam), hogy nem a másik emberben kell a boldogságot keresni, mert akkor sosem leszünk boldogok, hanem magunkban. Alibanya is tudja a véleményem, mely szerint ha egy nő arra a férfira vár, aki majd őt boldoggá teszi... hát félő sosem lesz boldog. Ellenben, ha egy nő boldog és kiegyensúlyozott képet tükröz a világ felé (mert elégedett az életével, legyen az bármilyen sors is), az vonza a férfiakat. :) Nőként ugyanezt találom vonzónak, egy kiegyensúlyozott, magát tökéletesen ismerő, nevetni tudó férfit, akinek van saját gondolata, saját céljai és e szerint él.

Ebben a környezetben, ahol élünk (gondolva itt a magyarokról kialakult depressziós véleményről) tudom, ez egy kicsit filmszerűen hangzik, de van ilyen.

Pixynor 2017.08.01. 16:45:02

@Diorella Queen: teljesen igazad van. Egy ideje - hála az önismereti folyamatomnak - én is rájöttem erre. Nem azt kell nézni és amiatt nyavalyogni, hogy mid nincs, meg mi nem jó, hanem azt kell megbecsülni és értékelni, amid van, és ami van. És valóban nagyon sok mindenért hálásak lehetünk szerintem, világi szinten gondolkodva.

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy minden ember kezében ott van a változtatás nagyszerű lehetősége, és annak kell örülni, amíg a dolgok nem véglegesek, és minden esély meg van arra, hogy ha nem tetszik valami, akkor azon tudunk változtatni, vagy felmerül egy probléma, feladat, és azt meg tudjuk oldani.

qqqqqqqqq (törölt) 2017.08.01. 19:54:44

@Pixynor: Sajnálom, de én továbbra is a ló másik oldalának tartom azt, hogy majd JÓL elvagy magadban és akkor bevonzod a pasit. Semmi ingered nem lesz másik pasira, ha jól elvagy magadban. Kell egy hiánymotiváltság a keresésre. Nyilván nem betegesen hajkurászni ezt, mert az meg az ellentétes ló oldal.
Nem a apsinak kell boldoggá tenni az amúgy depressziós önértékelési zavaros nőt, hanem két egészséges önértékelésű, kiegynesúlyozott értékrendű ember EGYMÁST fogja boldoggá tenni. Szerintem ez a noplus ultra. Minden más megalkuvás és kényszer örömködés. Sajnálom, ha maximalista vagyok.

sirok0001 2017.08.02. 07:43:32

@Diorella Queen: ha nem vagyok boldog, akkor hiába ülök be a sarokba, mégha mindenm is megvan...de az megoldás, hogy mások boldogsága árán elérem a saját boldgoságomat? vagy hogy vélhetően boldog legyek kompromisszumot kötök? vagy 50 virágot nevelek és örülök, ha szépen fejlődnek, de ha beteg vagyok ez nem segít rajtam, mi a megoldás ? :)

2017.08.02. 15:09:24

@sirok0001: Ha beteg leszel, akkor majd mások segítenek rajtad.
Ültess virágot és gyönyörködj bennük. És szerezz egy kutyát.
Garantáltan boldog leszel azonnal.

2017.08.02. 22:47:20

@Pixynor:

"Alibanya is tudja a véleményem, mely szerint ha egy nő arra a férfira vár, aki majd őt boldoggá teszi... hát félő sosem lesz boldog. Ellenben, ha egy nő boldog és kiegyensúlyozott képet tükröz a világ felé (mert elégedett az életével, legyen az bármilyen sors is), az vonza a férfiakat. :) "

Én meg úgy gondolom, hogy amikor az egyik magányos nő magyarázza a másik magányos nőnek, hogy kell férfiakat vonzani, az - már bocsánat, de - a vak vezet világtalant tipikus esete.

Ez a bölcselet meg érdekes, én azt hittem, elég ha egy nő egy fiatal, picsanadrágos fitnesztündér, és máris vonzani fogja a férfiakat, még akkor is, ha egyébként egy buta hisztérika képét tükrözi a világ felé (legalábbis a nők sokszor arra szoktak panaszkodni, hogy mindig az ilyen kislibák viszik a bankot meg a másik nő férjét, míg a csodálatos, kiegyensúlyozott stb. nők otthon meditálhatnak egyedül a vonzás törvényén egy férfi reményében).

Persze nem tudom, mi az igazság. :)

@Diorella Queen:

Szerintem menj el pl. egy kórház onkológiájára, és ott magyarázd ezeket a bölcsességeidet a betegeknek meg a hozzátartozóiknak. Aztán számolj majd be a tapasztalataidról.

Pixynor 2017.08.02. 22:59:57

@zpetal: tökéletesen igazad van :) fitnesz tündérek tömkelegei várják a férfiak tucatjait, nincs is ezzel semmi gond. Mondjuk távolról sem a vonzás törvényét írtam le, de saját tapasztalat, hogy mióta mosolyogva járok kelek, csak úgy alapból, elég sokan keresték/sik a társaságomat a férfi rétegből. Korábban meg míg én is az állandóan elégedetlen nők táborát szélesítettem (mert bizony ilyen is voltam), ilyet nem tapasztaltam. Szóval az én bölcsességem, csak eddig terjed ki, rám vonatkozóan. Nem vagyon én senki ahhoz, hogy a világra vonatkozóan bölcselkedjek.

És szintén saját tapasztalat, sokkal kellemesebb csodálatos, kiegyensúloyzott nőként otthon meditálnom, mint egy olyan férfi társaságában lenni, aki a fitnesztündérekre vágynak. De természetesen ez is csak rám vonatkozik, a többi otthon meditáló, kiegyensúlyozott csodálatos nő nevében nem tudok nyilatkozni.

2017.08.02. 23:15:31

@Pixynor:

"tökéletesen igazad van :) "

Nekem? Én csak a tipikus, közhelyes női panaszt vetettem fel erre vonatkozóan. :)

2017.08.03. 12:52:12

Közhelyes női panasz, a lakásban 34 fok van!

2017.08.03. 12:53:13

@zpetal: Anyukám 30 éve beteg és még eddig mindig mások segítettek rajta.

PálGyöngyi 2017.08.17. 16:28:42

Fent vagy még a lapon? Változott valamit a véleményed róla, tapasztalatod?

Alibanya1 2017.08.24. 10:50:06

@csetlekbotlok: helló, elnézést, nem nézegettem az oldalam pár napig, festem a lakást, meg egyebek. Nem én nem is regisztráltam engem elijesztett a bevezető szöveg, így nem tudom belülről milyen.

Kulics 2018.12.07. 20:10:48

@Alibanya1: Ébresztő csipkerózsika :-)
süti beállítások módosítása