Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

Hogyan éljük túl a szerelmi csapást - útmutató lépésről lépésre

2014. december 30. - Alibanya1

Tanácsot kértek tőlem, hát azonnal tollat ragadtam: 

Szerelmesnek lenni nagyon jó, ezt már több évezrednyi kutatás és tapasztalás is bebizonyította, azonban van egy kellemetlen mellékhatása, lehet, hogy véget ér. Esetleg - ami még rosszabb - úgy ér véget, hogy egyszerűen lepattintanak. Neked nem ért végett, de közlik, hogy ennek ellenére vége van. Van ilyen. Az élet azonban folytatódik, a nap felkel, reggel lesz, a macska éhes, gyűlik a szennyes, a kenyér megszárad a szekrényben. Sőt, ennél nagyobb dolgok is történhetnek. Mi a teendő?

Érdemes ezt összeszedni, magam is átzuhantam valami hasonlón mostanság. Benne voltam valami "kapcsolat" félében, talán jószándékú ismerkedés kategóriába sorolhatnánk? Esetleg biológiai érdeklődéssel összekötött verbális barátkozás lenne a megfelelőbb elnevezés, de mindezek sem takarják igazán a mibenlétét ennek az interperszonális reakciónak. Éreztem én, hogy a katarzis felé haladunk, hogy vége lesz, de egyszerűen nem volt meg bennem az a bizonyos lelkierő, hogy ki rakjam a pontot. Kaptam rá időt is és lehetőséget is, de tényleg. Én mégis úgy voltam vele, hogy ezt a vackot ő dominálta, akkor fejezze is be a maga módján. Na az Ő forgatókönyve úgy nézett ki, hogy eltűnik, mint az Excaliburben a hadsereg: belemegy a ködbe, oszt nincs tovább. Kénytelen voltam tehát irodalmilag beleavatkozni (levélírás), mire is kaptam egy nagyon klassz levelet elzárólagosan. Egy mondatot. Tiszta és radikális megoldás, 

Tehát hogyan tovább?

Erre nagyon jó stratégiák vannak:

1. Temetkezz munkába

Én megpróbáltam, erőteljesen, állatira beletemetkeztem, ráadásul olyan a munkám, hogy akármekkorára dagaszthatom, vagy lejjebb ereszthetem, mint egy lufit, úgyhogy most felfújtam. Ott álltam betemetkezve a munkában és egyszer csak kifakadt az egész, megjöttek az ünnepek ugyanis. Hazaértem, elindítottam a kedvenc zenémet és rájöttem, hogy az is mind rá emlékeztet, és csak sírtam sírtam, mint állat. Két héttel a levél után, karnevál. Tanulság: a betemetkezés csak elodázta, de nem temette el ténylegesen a dolgot.

2. Emlék süllyesztő

Ajánlatos az összes tárgyiasított dolgot, ami a múltra emlékeztet belevágni egy remek dobozba és berúgni az ágy alá. Én, mivel romantikus lélek vagyok, egy rózsamintás, halvány rózsaszín dobozt választottam erre a célra, bele gyömöszköltem az összes CD-t és DVD-t, valamint a könyvet, koncertjegyeket, colás dobozt, rajzot, neki gyűjtött lakásokat, szóval mindent, amit tőle kaptam és rá emlékeztetett. Ezek egy részével szentimentálisan ki volt dekorálva az íróasztalom és az éjjeliszekrényem, most üresek lettek, ez is jó ok egy hatalmas bőgésre. Tanulság: a tárgyakat pillanatok alatt pótolja a képzelet és mivel nincsenek a helyükön még plusz bőgést generálnak - de reméljük csak egy ideig.

3. Emlék satírozás

A helyzet visszamenőleges átértékelése, nagyon fontos folyamat. Most így innen, kisírt szemekkel, az egy mondatos levél reflektorfényében, helyére kell rakni az egész történetet. Lebontani a cukormázat meg egyéb rózsaszín vackot, amelyeket a szerelmes női szív tud korlátlan mennyiségben gyártani és azzal átszínezni a dolgokat. Egy szép, ugyanakkor drámai napon végig kell siklani a történeten és csak szembenézni, szembenézni. Példát venni a férfiaktól, hogy ők ezt milyen szikáran tudják. Amikor sikerült szembenézni és észbe tódulnak régi dolgok, akkor nyugodtan lehet megint zokogni, és zokogni. Tanulság, az emlékezés egészen váratlanul, elfeledett kellemes perceket idézhet fel.

4. Új pasi felkutatása

Igen, száz százalékos segítség, azonnali, rapid férfi és farok utánpótlás. Én is megpróbáltam erre az ösvényre tekeredni, mert hogy nagyon elszánt vagyok "megoldani, nem bánkódni" ez a mottóm. Gondoltam ilyen pólót is gyártatok magamnak. Elkezdtem, tehát összeírni, hogy milyen férfit is akarok...nem hiszitek el, gyakorlatilag leírtam az éppen véget ért kapcsolat férfiszereplőjét. Hát eszemnél vagyok? És patak vizesre bőgtem az egész listát miközben WASP-ot meg Overkill-t, Whitesnake-t meg hasonlókat hallgattam. Végül is belementem valami áldatlan randevúba, ami szerencsére dugába dőlt, úgyhogy ráfoghatom, hogy azért bőgök. A teljes letargiához segítség, ha elképzeljük, hogy ő viszont tiszta lappal, egy tőlünk sokkal szebb és izgalmasabb, új nővel feszít...Tanulság? Mittom én. 

5. Barátnős buli

Az ember kihez is folyamodik, ha nem a barátnőihez, felhívtam az egyiket, a legrégebbit és előadtam a tervemet, hogy eszméletlen bulit rendezünk és sörözni fogunk, meg elmegyünk valami eszelős retródiscóba, vagy hasonló eklektikus helyre. Természetesen lelkesen egyetértett. Ezek részleteibe bonyolódva és egyeztetve a dolgokat, mi történt? Előbukkant az ő volt pasija, egyszerűen megbékéltek és egymás karjaiba hullottak. Ennek én szívből örültem, mert legalább nekik legyen jó, ha már nekem szar. de azért ettől függetlenül remekül tudtam magamból - a szememre gondolok, vízfolyamatokat elővarázsolni. Ilyen velem miért nem és máris láttam magam előtt, hogy visszatér, hogy ír nekem, meg hasonló eszement mulatságok....Tanulság: hasonló a hasonlót vonzza, és sírni bármikor, bármiért lehet.

6. Iszom és felejtek

Gondoltam egyet, akkor itt az ideje, hogy végre teljesen leigyam magam, az indok adott, ez semmiképpen nem számít alkoholizmusnak vagy ilyesminek. Teljesen igazolt, tudományosan és irodalmilag körbejárt tény, hogy ilyenkor az emberek egyszerűen isznak. Rárévednek egy pontra és csak öntik, öntik a piát a szép kristálypohárba, onnan meg ugye magukba. Egyszerű, nagyméretű pamutpólóban vannak, meg macska nadrágban, és nincsenek megfésülködve, ez az outfitt. Kicsit problémás, ha az embernek van gyereke. Az odajön és kerek szemekkel, aggódóan megkérdi: Anya, te most mit csinálsz? Tényleg, mi a jó fenét is csinálok éppen? Erre mit válaszolhatnék? Pedagógiai alapon leiszom magam gyermekem, hogy lásd, ezt nem kell. Tanulság: italozni, csak akkor, ha megvan oldva a gyerekszittelés, tehát körültekintően, de az meg nem spontán...á jobb lesz sírni egy sort a párnába. 

7. Férfigyepálás

Amikor a fenti dolgok egyike sem segített immáron, akkor egyik utolsó lehetőségként az egész férfinemet lehet kompletten, úgy ahogy van, temetni. Mert végül is mire jók? Ugye, és milyenek már? Erre egyébként azonnal van közönség, mégpedig úgynevezett együttműködő közönség és pillanatok alatt interaktívvá válik a virtuális közösség. Minden nőnek vannak kétes emlékei ezzel kapcsolatban, melyeket ilyen körülmények között gátlástalanul elő lehet adni és mélységes egyetértésben ki lehet tárgyalni. Amúgy van hátulütője a dolognak, egyrészt a nagy kődobálásban, hirtelen rádöbben az ember lánya, hogy de marhára szeretne mégis egyet. Akkor ismét eljő a pillanat, amikor fel lehet bontani a százas csomag papírzsepit, lehetőleg mézes - liliomvirágos illatosításban, fel lehet használni és lehet bőgni, bőgni.

8. Imídzsalakítás

Ez menetközben jutott még az eszembe, hiába szertelen az agyam, megvan viselődve, a bú és a bánat járja át, meg annak keresése, miért is zokoghatnék még. A pszichológusok által is javasolt terápia még a fodrász, és a gyökeres átalakulás. Radikálisan új frizura, ha eddig hosszú volt, akkor most rövid, ha eddig fekete volt, akkor most piros stb. Persze az új megjelenéshez nem árt az új egyéniség sem. Ezért azonnali látókör szélesítésképpen vágjunk bele valamibe, ami már régóta feszíti a képzeletünket, csak hát persze az a pasi elvitte minden időnket és energiánkat. Javaslat ókori görög edények erotikus jeleneteinek tanulmányozása...Tanulság: mindig lehet valami újat tanulni, a legváratlanabb helyzetben is

Címszavakban további támpontok: shopingolás, ez nálam technikai okok miatt elmaradt, heves cukrászdalátogatás, mi lett volna ha forgatókönyvek készítése elméletben...aztán eszméletlen romantikus filmek nagy dózisban történő megtekintése, nagyon ellenjavallott. Állítólag az eszméletvesztésig űzött sport is sokat segít.

Visszaolvasva az egész eszmefuttatást, egyetlen közös tényezőre bukkantam, ez pedig a bőgés. Tehát lányok egy-egy szakítást úgy lehet feldolgozni, ha az előírt köbméter könnycseppet előállítjuk, nincs mese, ez alól úgy tűnik nincs felmentés, és semmiféle segédeszközzel el nem kerülhető. A másik dolog az idő, az majd lehet segít még. Nem tudom, de azt a kurva dobozt nem tudom elég messzire lökdösni az ágy alatt, mindig elérem. 

Remélem segítettem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr757021991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 12:36:16

Ksznm Ali :) a boges a kulcs igen es az onsajnalat, mikozben latod v elkepzeled h epp egy masik no nyakaba bujik ... De kimaradt a felsorolasbol az edzes, az uj hobbi, a tanc es termeszetesen a szex. Es mindezeket term tuladagolva h gyors es hatekony legyen.

Alibanya1 2014.12.30. 12:51:31

@bigbaby: na várjál még erősítek rajta, a szex benne van az új pasi címszó alatt, bár igaz arra nem térek ki részletesen. Az új hobbi igen az kell...

Gour (törölt) 2014.12.30. 13:00:54

@bigbaby:

Az szex részével nem értek egyet, a többi ok. Bánatos, szomorú állapotban ugyan kivel is lehetne érdemlegsen szexelni? Senkivel. Az alkami tűzoltások pedig kizárólag arra lennének jók, hogy utána még rosszabbul érezze magát az ember a bőrében, miközben ott kering a gondolat, hogy ennek most ugyan mi értelme volt?

A lélek bánatára a test öröme nem gyógyszer.

Amit még javasoltál: hobbi, edzés, tánc valóban sokat javíthatnak a helyzeten, főleg ha még társat is talál hozzájuk az ember.

Éppen a minap olvastam egyébként, hogy a férfiakat sokkal jobban megviseli egy szakítás mint a nőket. Természetesen nem akkor amikor mi mondjuk ki a végét, de elveszettebbek vagyunk a nőknél és sokkal nehezebben is regenerálódunk. Talán ezért is van az, hogy az elvált férfiak jó ideig nem is akarnak újra párososdit játszani, ki tudja.

Gour (törölt) 2014.12.30. 13:09:27

@bobby.ewing:

Így van, idő. Közben pedig nem otthon ülni hanem barátozni, csavarogni, hobbizni.

bobby.ewing 2014.12.30. 13:10:32

@Gour:
egyszerűen nem hagyom, hogy leterítsen. A szerelmi bánat csak hormonok és más vegyi anyagok játéka, de mi már nem állatok vagyunk, rendelkezünk a gondolkodás képességével, így egyszerűen az eszünk segítségével legyűrjük a rossz vegyi anyagok termelését, addig pedig nem veszünk róla tudomást.
Nekem bevált.

Gour (törölt) 2014.12.30. 13:18:19

@bobby.ewing:

Régen volt hasonlóban részem de ami segített az a folyamatos cselekvés, állandóan menni, autóban ülni egyik helyről a másikra, mintha időt akarnánk nyerni, minden percet kitölteni. Minden nappal jobb és jobb lesz, amikor pedig már csajozni is van kedvem na akkor tudom, hogy minden ok, meggyógyultam.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 13:21:18

@Gour: egyet ertunk de a szex csapdajaba sokan beleesnek mint ahogyan a pialas se egy konstruktiv megoldas. Feszultseget kell levezetni figyelmet elterelni idot mulatni. Minel konstruktivabb modon. Amugy meg nyilvan elesettebbek a pasik mert hirtelen haztartast kell vezetni ami sokak szamara ujsonsag es imigyen sokkolo. De fajdalom kerdeseben nem hinnem h lenne kulonbseg.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 13:23:23

@bobby.ewing: ez az elnyomas. Az azert gond es baj h kimarad a szembenezes az elgyaszolas etc resz mert a melyben dolgozik es szamos kellemetlen mellekhatasa lehet ennek a strategianak. Betegsegek etc. Erzelmi dolgokat ertelmi szinten nem lehet megoldani. Mar ha tenyleg voltam erzelmek. Igaziak. Tudod?

bobby.ewing 2014.12.30. 13:39:55

@bigbaby: nem elnyomás.
Végig gondolhatod mit rontottál el
(ha rontottál el, mert pl.amikor én szakítok rendszerint nem rontottak el semmit a partnerek, egyszerűen lejárt a kapcsolat ideje),
csupán a szakítás miatti önsajnálatot negálom. Olyan az, mint a gyász. És tényleg hormonok és más vegyi anyagok okozzák. Ha ezt megérted, tudsz is küzdeni ellene, és nem merülsz el az önsajnálatban.

Tudod?

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 13:44:13

@bobby.ewing: nem, nem tudom. A hormonok ellen h tudsz kuzdeni? Azt ertem h az onsajnalatot lehet agyilag szabalyozni. Amikor rajottem erre, nagy konnyebbseg volt, tenyleg.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 13:49:48

@bobby.ewing: keresni kell az adrenalin es endorfin stimulansokat? Vagy h erted? Mert ebben egyetertunk.

Alibanya1 2014.12.30. 15:38:53

@bobby.ewing: ezt a hormonok elleni küzdelmet én sem nagyon értem, egy bővebb kifejtést? valami brit tudósosat, vagy bármit...

bobby.ewing 2014.12.30. 16:10:50

Úgy küzdesz, hogy először is megérted, ez egy biológiai folyamat.
Pont mint mikor kamaszodsz, tombolnak a hormonok, ennek ellenére nem ugrasz rá minden nőre üzekedni. Ez a folyamat hasonló, pont úgy lehet tenni ellene, mint a kangörcs ellen.
biztosut.blogspot.hu/2012/06/gyorstalpalo-kurzus-szexhormonok.html

Nekem az, ha megértem valami miért/hogyan történik, segít az ellene küzdésben.

Alibanya1 2014.12.30. 16:26:50

@bobby.ewing: ez kedves gondolat, de nekem sosem volt kangörcsöm, illetve hát persze görcsöltem rá pasira de lehet, hogy az kicsit más...de azért megpróbálom behelyettesíteni...és hát persze persze, de akkor sem egyszerű

csepke 2014.12.30. 16:40:59

Ali nagyon jó lett ez is. Nekem ilyenkor mehetnékem van, új lakás, költözködés..stb. Hála istennek ez azért nem olyan egyszerű, így még nem rúgtam fel az életem. Viszont a tehetlenségtől életemben először, és most egyszer, annyit ittam, hogy szerencsére ki is hánytam. Ez most volt nemrég. A gyerek igen, szerencsére már nagy, úgyhogy nem okozott benne lelkitörést, és elnézően körémágyazott a kanapén amikor elaludtam. Ahogy elmesélte másnap. De tényleg semmi de semmi más nincs talán mint az idő. Én sírni már nem tudok, ez meglepő most nekem is, de tény. Attól félek ez így még rosszabb lesz.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 17:10:46

@bobby.ewing: oke. Probalom megerteni. Mondok egy peldat. Hianyzik ... (a lenye a vilaga a tekintete) Ennek az erzesnek (hiany) milyen biologiai es hormonalis folyamatok allnak a hattereben es mi a teendo h ezek a folyamatok lealljanak?

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 17:11:58

@Alibanya1: ali azt a dobozt nem h ki kene hajitani a lakasbol? Terapias jelleggel.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 17:15:29

@csepke: ez a durvan pias resz nekem is megvolt ;( megjegyzem h en tudok annyit bogni h elegem lesz magambol es pont ez az (hiusag?) ami segit(het) osszeszednem magam.
Raadasul ma mar annyira unom elmeselni h mi tortent velem h lassan le is szoktam rola ... :)

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 17:29:59

@csepke: milyen igaz. Aki nem tud koltozni az atrendez. S ha mar itt tartunk, itt van az uj frizura-hajszin uj ruhak okozta josag is. Ezeket alkalmaztad? En csak nem festettem be a hajam (sosem festettem s nehezen valtok) de a tobbi tenyleg jot tesz. Pl itt a bal, ennek apropojan lehetne uj ruha, frizura, smink ... nem?

bobby.ewing 2014.12.30. 17:31:03

@bigbaby:
már linkeltem egy cikket.

Hogy mit tehetsz ellene? Képzeld el hogy többet ittál a kelleténél. Át is adhatod magad a részegségnek és küzdhetsz is ellene.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 17:40:18

@bobby.ewing: majd elolvasom kszi. Addig is. A masik lenyenek hianya mogott nem hinnem h vmifajta szexhormon lenne. Barmit is jelentsen ez a kifejezes. Direkt nem szexual vonatkozasu hianyt emlitettem. Tehat nem a boret az illatat az erinteset blabla. Hanem azt a maskent nem elerheto egyedi es csodas vilagot ami a szakitas altal veszett el a szamomra. Ezt a hianyt hogy kezeljem?

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 17:52:42

@bobby.ewing: elolvastam. Es? Mi a teendo szerelmi banat eseten? Tovabbra sem tudom. Hiaba tudom h a hormonok felelosek minden erzesemert gondolatomert (amugy is nem csak ebben az esetben). Esetleg vihetek be hormont h mas iranyt vegyenek az erzeseim. De azt azert csak nem kene. Itt van pl mint beviheto anyag a honeysuckle (bach-blüten). Ez kifejezetten szakitas gyasz eseten segit. Allitolag. Aztan vagy hiszed vagy nem.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 18:03:12

@bobby.ewing: egy dologban egyet ertunk: ido. Ki kell birni varni. De a bio helyett a pszicho folyamatok ismerete sokkal praktikusabb. Pl : www.harmonet.hu/te_en_szex/22073-mire-szamithatunk-szakitas-utan-a-gyasz-5-stadiuma.html

bobby.ewing 2014.12.30. 18:37:38

@bigbaby:
oké, rajtad nem segít, rajtam igen.

csepke 2014.12.30. 18:48:03

@bigbaby: engem az erdő nyugtat meg. A gyaloglás önmagában is jó, mert hosszantartó intenzív mozgás, jó levegőn, jobban lehet gondolkodni közben. Valahogy azt vettem észre, hogy egy napos gyaloglás során kitisztul az ember feje, más meglátásokra jut, mintha otthon magában kattogna. Na meg persze a gyerekkel jókat beszélgetünk közben. Nekem ilyenkor nem jön be az embertömeg. De alapjáraton is egy remete típus vagyok. Ilyenkor meg különösen idegesítenének az emberek. Mert zajosak, mert benyomakodnak a személyes zónádba, mert el kell viselni a hülyeségeiket..stb. Szóval túrázunk. Most is voltunk két napja. És ha fázom és elfagytak az ujjaim, éhes is vagyok ha fájnak az izmaim stb., annál jobb, ezalatt kevésbé érzem a lélek fájdalmát.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 18:48:18

Persze h tudunk rola azert ezeken a pszicho a szakaszokon tul kell keverednunk vhogy. Es ebben tenyleg segithet a tudatossag s plane az h ez normalis nem fogok megorulni. Es arra is jo h lehet latni hol tartunk mennyi van meg hatra. Es a hiany vonalon eszembe jutott egy nagyon is onzo szempont meg: a szetvalassal orokre elveszett az, aki mellette voltam. Es en szerettem az lenni, aki vele lehettem.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 18:51:47

@bobby.ewing: de csak erteni szeretnem. Mit segit az neked h tudod h attol kotodsz hozza h dolgozik az oxytocin. Hm?

Ronnie_27 2014.12.30. 18:56:27

Az alkohol nem jó, mert az felerősíti az érzelmeket. Ha szomorúak vagyunk, piásan még szomorúbbak leszünk.
A hirtelen, meggondolatlan döntések se jók (pl. költözés, tárgyak kidobása, gyors eladása), mert később megbánhatjuk azokat.
A legjobb szerintem az, ha megpróbálunk racionálisan gondolkodni, valamint előre nézni, nem hátra.

Ronnie_27 2014.12.30. 19:05:17

@bigbaby:

Szerintem bobby.ewing nem úgy értette, hogy le kell ülni a kanapéra, és pl. az oxytocin hormonra kell gondolni, hanem racionálisan át kell gondolni, mi a helyzet. Pl. hibáztál-e, ha igen, miben? Mit tehetnél másképp legközelebb? Ha már megtörtént valami, azon ostobaság bánkódni, hisz azzal nem mész semmire.
Nem a hormonális folyamatokat tudod irányítani közvetlenül, hanem az azokat kiváltó érzelmi folyamatokat. De azt hiszem, ez olyan, mintha a falnak beszélnék, mert a nők inkább érző, mintsem gondolkodó emberek.

csepke 2014.12.30. 19:05:29

@Ronnie_27: az alkohol néha jó mert ha alkoholban úszik az agyad, akkor se szomorú nem vagy se vidám csak leginkább zsibbadt. Néha ez kell, csak nem szabad belőle rendszert csinálni. Tárgyak kidobása. Hát én ezzel úgy vagyok, ahogy egyszer egy szerzetesről hallottam, hogy amikor észrevette hogy kedvence lett a megszokott kávésbögréje rögtön elajándékozta, mert nem jó az, ha az ember tárgyakhoz kötődik. Emberekhez kell kötődni. A tárgyak könnyen elveszhetnek, megsemmisülhetnek nem érdemes érzelmet fecsérelni ilyesmire. Ugyanez a költözés szerintem, bár nekem még nem volt olyan lakhelyem amit ne sajnáltam volna otthagyni. Nekem semmi fontosat nem jelentenek az ismerős szögletek a szobában.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 19:08:20

@Ronnie_27: ki kell abranditsalak. Szoktam gondolkodni. De gondolkodni nehez igy csak akkor ha feltetlenul muszaj es kszi igy mar jobban ertem mit akart mondani bobby es ertelmet es praktikumot is latok benne. Es igen. Vegulis segit h tudjuk mi tortenik velunk.

csepke 2014.12.30. 19:10:49

@bigbaby: csak azt ne mondd hogy racionális vagy, mert zst rögtön elvesz feleségül!;)

Ronnie_27 2014.12.30. 19:18:07

@csepke:

"ha alkoholban úszik az agyad, akkor se szomorú nem vagy se vidám"

Ezek szerint az alkohol nem ugyanolyan hatással van mindenkire. Nekem még nem volt olyan, hogy piásan ne lettem volna vidámabb vagy szomorúbb, mint ivás előtt. Felerősíti az érzelmeimet.

"nem jó az, ha az ember tárgyakhoz kötődik. Emberekhez kell kötődni."

A tárgyakhoz való kötődés nem zárja ki vagy korlátozza az emberekhez való kötődést.

"A tárgyak könnyen elveszhetnek, megsemmisülhetnek"

A tárgyakat sokkal könnyebb irányítani, mint embertársainkat, tehát ilyen alapon sokkal szerencsésebb tárgyakhoz kötődni, mert a tárgyak tartósabbak, sokkal nagyobb arányban múlik rajtunk a tárgyaink sorsa, mint pl. a párunk cselekedetei, viselkedése.

"nem érdemes érzelmet fecsérelni ilyesmire"

Az érzelmeink összessége nem egy zárt, korlátos halmaz. Attól, hogy ragaszkodsz egy tárgyadhoz, mert kellemes emlékek kötnek hozzá, vagy mert jó érzés tudni pl. egy óráról, hogy 10 éve is azt viselted, attól még nem leszel kevesebb érzelemmel az emberek iránt.

Ronnie_27 2014.12.30. 19:20:13

@bigbaby:

:-)
Nem akartam kötözködni, és nem is gondolom, hogy nem szoktál gondolkodni. Arra céloztam, hogy rajtad (és a nők többségén) az érzelmek könnyebben eluralkodnak a racionalitás rovására, mint a férfiaknál.

csepke 2014.12.30. 19:22:56

@Ronnie_27: "A tárgyakat sokkal könnyebb irányítani, mint embertársainkat, tehát ilyen alapon sokkal szerencsésebb tárgyakhoz kötődni, m" én nem akarom irányítani embertársaimat, te se akard. Milyen alapon? Az embereket elfogadni lehet, vagy sem, de megmondani nekik hogy mit és miért és hogyan csináljanak a kedvünkre? De mások vagyunk. Csak én így gondolom.

csepke 2014.12.30. 19:29:45

@Ronnie_27: "mert a tárgyak tartósabbak" hmm, az egész XX. századi magar történelem, de talán az európai is, arról szólt hogy a birtokolt tárgyak javak stb milyen könnyen egyik pillanatról a másikra semmivé tudnak lenni...

Alibanya1 2014.12.30. 19:30:34

@bigbaby: igen megfontolom a doboz kidobását, terápiás célzattal, meglátom még most pár napja már képes voltam nem előkotorni...

Ronnie_27 2014.12.30. 19:32:38

@csepke:

:-) Jól kiforgatsz, vagy inkább magadat.

Miért nem akarod irányítani az embertársaidat? Csak folyni akarsz az árral? Miért írod, hogy ne akarjam irányítani az embertársaimat? Az irányítás rossz dolog? Ha igen, mitől rossz valami? (Ez egy végtelen vita lesz? :-))

Te ezt írtad:

"A tárgyak könnyen elveszhetnek, megsemmisülhetnek nem érdemes érzelmet fecsérelni ilyesmire. "

Tehát szerinted azért nem érdemes a tárgyakra érzelmet fecsérelni, mert nem olyan tartósak, mint az emberi kapcsolatok. Jól értem?
(Igaz, nem tettél szóközt a főmondat és a mellékmondat közé, de ettől ez még egy magyarázó, alárendelő, bővített mondat volt.)
Erre írtam, hogy a tárgyak márpedig tartósabbak az emberi kapcsolatoknál, mert azokat könnyebben irányíthatjuk.
(Itt forgattad ki a szavam, és azt hitted, hogy nekem az a bajom, hogy nem tudom az embertársaimat kellő mértékben irányítani. Pedig nem.)
Szóval én azt írtam, hogy ha szerinted az érzelmeket a tartósabb dolgok felé kell irányítani, akkor szerencsésebb a tárgyakat választani. (De szerintem ez nem igaz, de ez következik az általad fent leírtakból.)

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 19:36:54

@Ronnie_27:@csepke: a noi erzelmessegnek agyszerkezeti okai vannak. Apropo. Ismeritek ezt a videot? :
A férfi agy és a női agy: youtu.be/K9yXyy5FNRM
es csepke, nem, sajna nekem is csak noi agyam van. Bar ki tudja. Lehet h a doki most kideriti h nem. Izgi.

Ronnie_27 2014.12.30. 19:37:31

@csepke:

""mert a tárgyak tartósabbak" hmm, az egész XX. századi magar történelem, de talán az európai is, arról szólt hogy a birtokolt tárgyak javak stb milyen könnyen egyik pillanatról a másikra semmivé tudnak lenni... "

Bizonyos tárgyak tartósabbak, mások kevésbé.
Én két tárgyhoz ragaszkodok különösen: az egyik az órám, amit 1999-ben vettem a ballagási pénzemből, a másik a pénztárcám, amit a szüleimtől kaptam 2003-ban.

2003 óta szerinted hány nőre fecséreltem érzelmeket (és mást) mindhiába?

csepke 2014.12.30. 19:45:00

@Ronnie_27: nem hiszem hogy bármit is kiforgatnék, csak más szemmel látjuk a világot. Az, hogy nem akarom irányítani embertársaimat annyit jelent, hogy tisztelem embertársaimat annyira, hogy elismerem a jogukat a másképp látásra. Miért akarnám rájuk kényszeríteni az enyémet? Milyen örömet okoz ha csak engedelmeskedik? Míg milyen örömet tud az okozni ha felismered a rokonlelket. Ez nem folyás az árral, hiszen ezzel együtt meg is válogathatom, hogy kit tartok fontosnak számomra kit nem, de akit nem, azt kikerülöm, nem fellököm. Ha érted. A tárgyak. Nem tudom másként mondani, az emberekre érzelmet fecsérelni még ha utólag hiába valónak is bizonyul, mert megcsal, becsap, csalódást okoz..stb, sokkal pozitívabb, emberibb dolog, mint tárgyat babusgatni. Persze, sokkal tartósabb a Mona Lisa mint bármelyik ember, elvégre párszáz éve megvan, de és? Ha tízezer évig fennmaradna, se tudna egy morzsányi érzelmet sem viszonozni, bármennyit is adsz neki. Míg az utcán csak véletlenül szembejövő, aki valamely udvarias gesztust tesz feléd, vagy csak kedvesen rád mosolyog, és ezzel pillanatnyi jó érzést, kellemes hangulatot stb. okozott, már sokszorosan felülmúlt.

csepke 2014.12.30. 19:49:04

@bigbaby: igen! ez nagyon vicces! Gournak alapdarab;) És most írtak a napokban az indexen valami új filmről is, ami valami olyasmiről szól hogy egy pár a közös történetüket hogyan látja másképp a nő a és a férfi, ugyanazt. Már elvesztettem, nem találom, pedig meg akarom magamnak jegyezni, mert meg akarom nézni. Nem tudod esetleg mi a címe? Olvastad a cikket?

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 19:52:39

@csepke: lattam. Egy szerelem tortenete. No es ferfi. A no verziojat lattam. Nem tul jo film de erzelemdus. Es a ff verzioval nyilvan tobbet mondana. Lehet megnezem egyszer azt is.

csepke 2014.12.30. 19:54:53

@csepke: ihihihi és hogy fokozzam az érthetetlenséget. Ritkán fotózok, mert azt gondolom, a képzelet jobban megőriz emlékeket mint a fénykép. Vagyis hát mindig viccesnek tartom, amikor az emberek a fényképezőgépük, vagy mostanában az okostelefonjuk kamerája mögé bújva élik meg az életet, mert lépten nyomon "megörökítenek". De mire? Egy kicsit instant élmény, aztán később nézegetni a fotókat, és aztán a fotóról emlékezni csak a történésekre, mert más nem maradt meg. Mert az adott pillanatban nem látott hallott érzett illatokat, mert azzal volt elfoglalva hogy a fotó tökéletes legyen. Szóval ez, hogy tárgyakat raktározzunk hogy emlékezzünk, olyan vicces kétségbeesett kísérlet önnön múlandóságunk feletti rossz érzések elhessegetésére.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 20:01:46

@csepke: hat ezzel a fotos es targyas kommenttel nagyon egyetertek. Mindent kidobok ami nem kell es nem fenykepezek csak nagyon ritkan mert inkabb megelem mint archivalom. ( De ha megis fotozok, megiscsak azert, mert a pillanat olyan szep h szeretnem probalom mindenfele modon megorizni. )

Gour (törölt) 2014.12.30. 20:06:49

@bigbaby: @csepke:

Tudjátok erről a klasszikus vicc jut az eszembe:

Az első szex után fekszik a nő és a férfi az ágyon. A nő nézi ahogyan a férfi szótlanul bámul felfelé és közben kétségbeesett gondolatok keringenek a fejében:atyaisten, ennyire nem volt jó velem? Nem szól hozzám, biztosan csalódást okoztam neki csak nem akarja elmondani. Felhív még holnap ezután? Akar még randizni velem? Mit mondjak most neki?

Férfi: ott mászkál egy légy a plafonon, hogy a fenébe nem esik le?

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 20:10:57

@Gour: jo asszociacio. Ismerem a viccet is. Valljuk be ezen agykulonbsegek ismerete nagyban segiti a ff-noi kapcsolatok stabilitasat es harmoniajat. Es sokkal toleransabba is tesz a masik nem irant. Nemigaz?

Gour (törölt) 2014.12.30. 20:17:56

@bigbaby:

Hát ha a tolerancia az illuziókkal való leszámolást jelenti akkor mindenképpen igaz. :)

Alibanya1 2014.12.30. 20:21:12

@Gour: izé, akkor most a férfinek nem volt jó? :)

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 20:23:33

@Alibanya1: helyes kukaba vele es meg hatasosabb ha kozben szidod is. Nyugodtan legyel ra duhos hovatovabb haragos. Persze terapias jelleggel ezt is, szigoruan.

Alibanya1 2014.12.30. 20:28:01

@bigbaby: most tényleg szidjam? de annyira édes egy férfi, és remek CD-ket ajándékozott nekem...mindjárt sírok megint

Gour (törölt) 2014.12.30. 20:31:53

@Alibanya1:

A férfinek mindegy, hogy jó volt vagy sem, nincsen agyalás fikciókról. :)

Ne szomorkodj Alibanya, jön még tavasz, lesz itt még szerelem!!

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 20:38:14

@Alibanya1: igen. Probalj meg haragudni ra. Fogalmazz meg par dolgot. Ez fontos. Es segit eltavolitani magadtol. Meglatod.

Alibanya1 2014.12.30. 21:47:20

@bigbaby: erősen koncentrálok a kérdésre és megpróbálok rá nagyon haragudni, de nem nagyon megy, mert megértem őt, valamiért, na mindegy azért tényleg jó lesz ha végre megharagszom, ha másért nem azért a kurva egy mondatos levélért, vagy még inkább azért, hogy szó nélkül el akart tűnni.

bigbaby (törölt) 2014.12.30. 21:53:12

@Alibanya1: tipikus no vagy. Sztem meg most magaddal empatizalj vegre es fogalmazd meg h mi minden fajdalmat okozott neked. Es igen. Az egymondatos level menten el lehet indulni. Ha maskent nem buj ki a borodbol es legy alibanya ugyvedje es tarts vedobeszedet. En is megertem az enyemet es szeretem ot de haragszom is ra mert sok fajdalmat okozott. Soha senki ennyit. Persze itt a kigyo a farkaba harap hiszen itt is elsosorban magamra haragudhatok h miert hagytam. Ej. Nem egyszeru ez.

Alibanya1 2014.12.30. 22:00:42

@bigbaby: miért hagytam, miért hagytam, mert megszerettem, hát ezért...persze okozott fájdalmat, de hát Istenem, ez vele jár...próbálok magammal empatizálni.. ez nem olyan mint az a hülye izé, amikor a pasi önmagával táncol, de fele teste vertikálisan nőnek van öltöztetve? Na mindegy, ez egy ilyen már, no.

Gour (törölt) 2014.12.30. 22:43:28

@bigbaby:

Szerintem a tipikusan felelőst kereső nő akar haragudni a férfira azért mert nem jött ki a lépés valamiért. Tessék elfogadni, hogy mindig kettőn áll a vásár és ne a másik utálatából táplálkozzon a megnyugvásunk.

Nem ismerem a sztorit és nem is akarom hozzá kapcsolni de gyakran azért intézik kurtán a búcsút a férfiak mert nem akarnak magyarázkodni, aki szakított már nővel az pontosan tudja, hogy miről beszélek. Tudom, hogy jobb lenne egy hosszú érzelmes levél, kifejtve az okokat, elhárítva minden felelősséget a másikról a történtek miatt de azt gondolom sokszor őszintébb akár két szó, ennyi volt.

bobby.ewing 2014.12.31. 01:18:15

@bigbaby: "Mit segit az neked h tudod h attol kotodsz hozza h dolgozik az oxytocin. Hm? "

Ha tudom, hogy racionális, fizikai oka van a bánatomnak, az nekem segít. Nem tudom megmagyarázni miért, de segít.
Mert nem azon gondolkozom, hogy minket az istenek is egymásnak teremtettek, hanem elfogadom, hogy csak a hormonok játéka miatt van hiányérzetem, akkor az agyammal tudok küzdeni ellene.

bobby.ewing 2014.12.31. 01:23:04

@csepke: "írtak a napokban az indexen valami új filmről is, ami valami olyasmiről szól hogy egy pár a közös történetüket hogyan látja másképp a nő a és a férfi, ugyanazt."

Szerintem az az a sorozat amit már írtam Gour-nak: The Affair

csepke 2014.12.31. 05:57:39

@Gour: Hát ezzel most egyet kell hogy értsek. Én nem akartam tudni mi volt az ok. Ember elmondta a tényt, onnan nem érdekelt tovább. Mert mi változik attól ha tudom? Semmi, és kinek van kedve élveboncolva lenni. @Alibanya1: Nem érdemes konkrét pontos okot keresni. Minek? Mi a tanulság belőle? Semmi. Te attól ugyanolyan vagy amilyen. A következő kapcsolatban is ugyanolyan leszel amilyen. Arra kell gondolni szerintem, az alma körte esetére. Nem vagy jobb vagy rosszabb az elvárhatónál, csak neki másra volt szüksége, nem arra ami te voltál egészében. Szerintem ezt kell őszintén megérteni, és elfogadni, és akkor tud az ember továbblépni. A feladat igazából az, azt megtalálni, akinek pont arra van szüksége ami te tudsz nyújtani.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 06:57:06

Sztem meg kulcskerdes h tudjuk mi tortent. Az okok sokszor csak kesobb korvonalazodnak. S konnyen lehet h a pasiban mas fogalmazodik meg mint a noben. Segiti a feldolgozast es tanulsagos is a miertek ismetete. Hogy azt mondod nem erdekel ez sztem gyengeseg es egy orokke hurcolt teher lesz.
S ami fontos. Igazsagot tenni nem lehet es nem is szabad. Nincs jo v rossz bunos v aldozat. Mindenki a tole telheto legjobbat adta. Csak sorsok vannak talalkozasok egyuttjarasok es elvalasok.
Alinak azert javasoltam amit mert szemmel lathatoan elfojtja a haragjat ami minden mas ilyenkor szokasos erzes mellett uugy ott kell legyen s ez az elfojtas akadalyozza a gyogyulast.
Az h miert hagytuk h fajjon? Hat mert szerettuk teljes testi lelki onatadasban ami engem illet barmit ad a masik akar fajdalmat en azt is elfogadom mert ez is o. Szoval a legvegen nincs felelos se harag. Szeretet van es megertes. Ajandek volt h szerethettuk egymast. Es el kell engedni.

csepke 2014.12.31. 07:13:11

@bigbaby: lehet, de erről vagy hasolóról már beszéltünk. Azt kell átgondolni, hogy valóban elég erős vagy-e ahhoz, hogy bármit is mond a másik rólad, hogy ilyen vagy olyan vagy, akár az is benne van a pakliban hogy direkt bántani akar (hogy utáld csak meg, és ne akarj a nyakára járni, bonyodalmakat okozni...stb. a férfiak sok ilyen disznóságra képesek a cél érdekében - bocs fiúk;)), de ha csak akaratlanul bánt is, egy olyan helyzetben amiben eleve szarul vagy érintve, képes vagy ilyet méltósággal elviselni? Valamint azt gondolom a későbbi jó kapcsolat, vagy visszacsinálás esetén nem jó ha előtte kíméletlenül kivesézték egymást a felek. Lehetetlenné tesz eleve aztán sok mindent. Bár nem vagyok a maradjunk barátok híve, de mégis, cél nélkül minek rombolni a másik önbecsülését? És aztán intelligens férfi esetén még az is benne van, hiába már nem szeret, azért nem szeretne fájdalmat okozni, ezért nem indokol részletesen. Meg mert nem szeretnek jelenetet látni.;)

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 07:16:30

@csepke: ha nincs megertes ha nem tudod mi tortent nincs fejlodes se garancia h legkozelebb nem uaz fog tortenni. En a magam reszerol mindig csak egyet kivanok: ha hibazom is legalabb ne ugyanugy. Roviden: a megertes valaszkereses a miertekre a szakitas feldolgozasanak kulcsmomentuma. Egy-egy ilyen valasz megtalalasa orult nehez lelki es szellemi melo. Sok even at tarthat. Es olykor bele kell dogleni. De nem lehet es nem szabad megsporolni. Szembe kell neznunk onmagunkkal. Minden talalkozassal kozelebb kerulunk onmagunkhoz.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 07:28:15

@csepke: en egyet varok el. Ha kerdezek akkor felelni kell. Hozzateszem a nem valaszolas is valasz. Vagy az arcanak egy izma ha randul. Egy felrenezes. Minden. Van h a masik se tudja a valaszt v rosszul tudja v igen van h bantani akar de ezekre ra lehet jonni ki lehet sakkozni. A bantani vagyas az o gyengesege. Es van annyi onismeretem es lelkierom h ezeket a helyere tegyem. Ezekre is szukseg van ha meg akarjuk erteni. Minden valasz valasz. Sajnos itt gondolkodni kell. Ez az a resz amit nem lehet megsporolni. Sirva remegve ejszakazva... rettenetes. Apro mozaikok vannak es euforikus erzes mikor minden a helyere kerul. Akkor kesz es lehet tovabblepni.

csepke 2014.12.31. 07:32:41

@bigbaby: Jó mondok mást. Nekem ember, mielőtt rácsuktam az ajtót, még olyat mondott, hogy és látom ez is a baj velem, hogy olyan könnyen mondok rá valamire igent vagy nemet. Vagy valami ilyesmi. Ez most baj? A szememben nem baj. Gyorsan döntök tény, de ez csak annyit jelent döntésképes vagyok, és határozott véleményem van dolgokról. Ettől most magamba szállok, és a következőkben inkább tökölődni fogok a döntési helyzetekben, meg siránkozni meg segítséget kérni dönteni? Nem. De ha akarnék se tudnék úgy tenni, hogy tartósan más legyek mint ami. Több lettem ezzel az információval? Nem. Ha visszamehetnék az időben másképp csinálnám? Nem. És még nyilván tudott volna ehhez hasonlókat mondani, amin úgysem tudnék változtatni. Annyi a tanulság hogy neki nem ilyen nőre van szüksége. De ehhez elég annyit mondani, hogy legyen vége, nem ilyen lovat akartam.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 07:36:23

@csepke: en vok olyan eros h barmit is mondjon a masik barmilyen cellal is elviseljem es a helyere rakjam. Lehet h nem ott helyben csak kesobb de en tudni akarom h o mit mond mert ez kell h megertsem ot is es magamat is. De ha sokat gondolkodok nem szokott sok kerdesem lenni amugy. Kb mintha egy sokvaltozos egyenletet oldanek meg. Van egy ket pont ahol elakadok. Ott kell kerdezni.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 07:43:49

@csepke: ennek a kritikanak a hattereben is sok minden lehet. Egyszeru esetben ez lehet pusztan egy tempobeli kulonbseg koztetek. Te gyors vagy o lassu. De az is lehet h te felszines o meg alapos? Vagy O beszelgetett megertett volna szembenezett volna te meg ravagtad az ajtot es homokba dugtad a fejed (mint mindig)? Hogy neked nincs erod neki meg van? nem tudom. Szoval tovabb kell gondolni.

csepke 2014.12.31. 07:51:08

@bigbaby: ennek a hátterében az van, hogy két dudás egy csárdában nem fér meg. Kemény, de én is az vagyok. Neki egy irányítható lágy nőre van szüksége, akinek szüksége van az ő eszére, és cserébe csodálja. És most ha azt mondod hogy talán eggyel többször kellett volna csodálnom, azt hiszem ő olyan eset akit nem lehet eléggé. Nem vagyok felszínes, de ha az is lennék, azt gondolom, amíg nem vállalja a felelősséget azokért a döntésekért, amiket az ő tanácsára én hoznék, addig az pusztán beledumálás a másik életébe, kéretlen tanácsosztogatás.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 07:51:36

@csepke: roviden: melyebbre kene asnod innen nezvest ugy tunik h nincs onbizalmad alacsony az onertekelesed es ezzel kellene most dolgozni elso korben mert vszinu konnyen meglehet h mindez mar korabban is megvolt es itt nem okozat hanem ok ...

csepke 2014.12.31. 07:55:02

@bigbaby: én meg hiszek a kimondott szavak erejében. Jól meg kell gondolni.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 07:55:47

@csepke: Akkor meg az a kerdes miert van szuksege (extra?)csodalatra. Mert elismeresre amugy mindenkinek szuksege vsn. Az o onertekelese (is) serult? Hiusagbol? ... ezek mimd az o gyengesegei. Nrm a tieid.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 07:58:02

@csepke: nem kerdes h meg kell gondolni. Amennyire lehet es tudod. De nem kell egy az egyben elfogadni amit a masik mond. Mert neki is vannak korlatai. A te dolgod h megertsd es a helyere rakd. Ezt senki nrm csin meg helyetted.

csepke 2014.12.31. 07:58:42

@bigbaby: nárcisztikus. de azért szerettem, mert ezen felül voltak nagyon értékes tulajdonságai, de ilyen emberrel nehéz. az nem megy, hogy egy kapcsolat mindig csak az egyik körül forog.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 08:03:41

@csepke: nyilvan. A narcizmus az o gyengesege. A pszichologia sokat mond errol a tipusrol (is). Guglizd ki. Nehez veluk.

Alibanya1 2014.12.31. 08:32:22

ez egy elmondhatatlan viszony volt, ezért akár kíváncsi lettem volna arra, hogy ő mit látott belőle, ezért zavart ez az egy mondat, mert megismerni nem akart, marginális képeket gyűjtött rólam, abból meg mit vonhatott le? nem tudom, szeretném tudni, de nem tudom, persze ilyenformán meggyőzni már nem akarom, távolságtartás, ez volt a mottó, ezt meggyógyítani kevés voltam

csepke 2014.12.31. 08:50:30

@Alibanya1: mi volt az a mondat, ha szabad tudnunk?

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 08:51:01

@Alibanya1: ez fajdalmas igen es ezert pl lehet haragudni

Alibanya1 2014.12.31. 08:56:27

@csepke: Lehet, idézem
"úgy érzem nincs értelme folytatni semmilyen szinten, minden jót kívánok, szia

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 08:59:39

@Alibanya1: es nem lehet mar tole ketdezni? Nincs ra lehetoseg?

Pixynor 2014.12.31. 09:04:13

@bobby.ewing: "A szerelmi bánat csak hormonok és más vegyi anyagok játéka, de mi már nem állatok vagyunk, rendelkezünk a gondolkodás képességével, így egyszerűen az eszünk segítségével legyűrjük a rossz vegyi anyagok termelését, addig pedig nem veszünk róla tudomást."

Ezzel egyet értek, nem a hormonális résszel, nem vagyok doktor, vagy biológus, vagy kémikus, hanem azzal, hogy az elmének hatalma van. Az utóbbi időben jöttem rá én is, hogy nagyon lehet vele irányítani és az érzéseket is. Nekem is sikerül, én úgy neveztem el kódolás. Abszolút attól függ minden, az ember mit, hogy kódol az agyában. Az önsajnálat nő létemre nálam is alap, de hogy én mennyire utálom mikor ez van, és rájöttem, rohadtul nem akarom, de ugye hormonálisan van és egyre jobban képes vagyok redukálni ezt a dolgot. Előtte volt hogy egy hétig is eltartott egy-egy ilyen depisebb időszak (nálam nem szerelmi bánat, hanem mondjuk annak hiánya miatt), de mostanra már, kb egy-másfél nap, és tök okés vagyok. A sírás nagyon jó segítség, rendszeres sírós szombat, vasárnap délelőttöket szoktam magamnak szervezni. És bizony eljutottam oda, hogy mostanában már nem tudok sírni, vagy nincs miért. :) És ez fura, mert előtte volt.

Most vagy a lelkem halt meg, ami nem is lenne baj, mert ez az egész kapcsolat-szerelem után vágyódásom megszűnne, vagy most tényleg eljutottam oda, hogy okés, ami van, elfogadtam és persze lehet jobb is, de ha nem lesz, az sem baj. :)

Pixynor 2014.12.31. 09:12:26

Alibanya, nekem a szex segít. De ekkor nem számít kivel - úgy értem, hogy érzelem fűzzön hozzá -, hanem csakhogy jó legyen. Kutyaharapást szőrivel, mert mi nők, ugye úgy vagyunk bekötve, ha valakivel jó, ahhoz elkezdünk kötődni agyban, egyre többet gondolsz arra, de jót is keféltem, egy másikkal és akkor most mi is van? És ki is mondtuk újra azt, amit a dallasos emberke írt (ewing), hogy GONDOLKODNI, tehát, ha adsz az agyadnak mást, amin járhat (VÉGÜL IS EZEKET SOROLTAD FEL), akkor az tud működni. A lényeg, ugyanolyan fajsúlyú dolog kell hozzá.

Tehát nyilván az ókori görög edények erotikus jeleneteinek tanulmányozása nem ugyanaz a fajsúly, de egy új ismerkedés, esetleg egy ad-hoc jellegű spontán szexkaland, felregisztrálva egy ilyen oldalra, és férfimód intézve ezt a részt, bizony tud működni. Önbizalmat ad, amit a másik fél rendesen eltiport benned. És ha van önbizalmad, akkor tied a világ, akkor nem tud a másik megbántani. Ennyi.

csepke 2014.12.31. 09:14:10

@Alibanya1: hadd legyek az ügyvédje. Ez egy korrekt, világos beszéd. Boldogabb lennél ha azt mondta volna azért, mert már egy ideje van valaki más a képben, és csak arra várt, hogy az biztos legyen? Ez így kegyetlenebbül hangzana, nem?

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 09:22:55

A gondolat hatalma oriasi. Teremto ero. Az van amit gondolok. Ugyan abban a szituban tudom magam szabadnak de rabnak is gobdolni. Rajtam all. Hogy a temanal maradjunk: ki tudom gondolni h elengedem. S akkor kesz. Elengedtem. De lehet h en nem akarom elengedni. Vagy csak nagyon lassan. Megfontoltan.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 09:31:29

@csepke: en szeretnem tudni az igazsagot es a miertekre a valaszt ali helyeben is. Mert akkor megertenem ami egyenlo - szamomra - a megnyugvassal.

csepke 2014.12.31. 09:39:26

@bigbaby: Igen, igazad is van, a saját szempontodból. Feldolgozós vagy, tudni akarod, kész. De van a másiknak is szempontja ám. És van amikor nincs ok. Vagy nem akarja elmondani. Én meg ha ennyit kapok, elhiszem a pasinak hogy nem tudja megmondani miért, bármilyen okból. Ha ennyit akart tudomásra hozni, miért kínozod azzal, hogy mint az óvódás de miért? de miért? de miért? kérdéssel mész utána? Fordított esetben te mit tennél? Ha valaki akaratod ellenére állásfoglalásra kényszerítene?

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 09:42:26

@csepke: mondtam h a nemvalasz is valasz. Az is valasz ha elkuld a francba. Mondjuk nekem ilyen pasival meg nem volt dolgom. Zaklatni senkit nem szabad. Ertelmes kerdes kell. Es keves. A tobbi mar nem az en dolgom.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 09:45:06

@csepke: es ha azt kerdezed miert akarom megerteni: mert nem egy allat vok sem nem robot sem nem gyerek. Gondolatot erzelmet tetteket es idot adtam bele.

Alibanya1 2014.12.31. 09:49:48

@Pixynor: lélekhalás? gondolkodtam ezen a megoldáson, hogy hagyom én is elsorvadni, elüszkösödni, most nem is lenne nehéz, de félek, hogy egy darab veszne el belőlem és végképp nem maradna semmi abból, aminek eredetileg készültem

csepke 2014.12.31. 09:53:02

@bigbaby: persze, igazad van, én is szívesen megérteném a _valódi_ okokat. De én inkább menetközben megbeszélésre szavazok, mert akkor még van értelme. Utólag, meg a végén, már nincs sok, pláne hogy nem tudhatod, hogy a valódi választ kapod-e. Menet közben ez sanszosabb. A végén mi késztetné a másikat valódi válaszra, pláne nyomásgyakorlás alatt?

Alibanya1 2014.12.31. 09:55:07

@csepke: nem tudom mitől lennék boldogabb, lehetsz az ügyvédje, elfogadom, hogy nem kellett volna agyonragozni, de azért ez roppantul rideg és elvágó, mármint ez a mondat. Nincs másik nem erről van szó, elvi ember, most elképzelt valamit, ami szerint majd beindul az élete, ebben én zavartam, azt hiszem
@bigbaby: te kérdeztél volna valamit ez a levél után? igen valóban szeretném megérteni, illetve inkább tudni hogy nála mi játszódott le, de ez már csak egy vágy marad, mint olyan sok minden ebben a kapcsolatban, ez a vágyakról szólt és a be nem teljesülésről

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 09:55:39

@csepke: es van olyan kerdes amirol kesobb kiderul h nem fontos h nem az a fontos vagy h rossz kerdes. Es amit Ali mond. Feltem magam h kiegek h meghal a lelkem nem akarok epp ezert megrohadt elvarratlan dolgokat a lelkem melyen. Mindent be kell dolgozni fel kell dolgozni mert csak igy szolgal a javamra. Kulonben megnyomorit. Es senki nem fog ram vigyazni h megmaradjak. Ezt nekem kell. Mert szeretem magam es felelos vagyok magamert. (Es azert akit szeretek).

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 10:01:21

@Alibanya1: Ali, szoktal magadban hozza beszelni?

csepke 2014.12.31. 10:02:57

@bigbaby: igen, de mindez amit írsz, arról szól, amit ronnie írogatott nekem feljebb, hogy az ember le akarja uralni a másikat. Úgy ugráljon, ahogy te fütyülsz. Választ akarsz, adjon választ, ha beledöglik is. Én meg azt gondolom, a másiktól kapsz amit kapsz, abból kell gazdálkodni, azok a kiinduló adatok, azon a síkon kell megoldani az egyenletet. A világ sokszor nem az elképzeléseink mentén működik, ezt el kell fogadni. Ezzel tudod védeni magad is szerintem. A világ, és benne az emberek tökéletlenek.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 10:04:01

@csepke: pedig csak utolag kerulnek a dolgok a helyukre mert kell a tavolsag magamtol is tole is a helyzettol is.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 10:06:48

@csepke: nem. Kerdezek. Az en szabadsagom a kerdezesben all. Es mert ennyivel tartozom. Elsosorban magamnak. Ez nrm egy uralmi gesztus. Az ove pedig abban all h azt csin amit akar. Valaszol, mit valaszol ehajt... mindegy.

Alibanya1 2014.12.31. 10:13:31

@bigbaby: pontosan, kigondoltam, hogy elengedem, mert szeretem és akkor ezt is tudnom kell, ha ő menni akar menjen...
igen beszélgetek vele, gondolatban

Gour (törölt) 2014.12.31. 10:16:10

@bigbaby:

"Sztem meg kulcskerdes h tudjuk mi tortent. Az okok sokszor csak kesobb korvonalazodnak. S konnyen lehet h a pasiban mas fogalmazodik meg mint a noben. Segiti a feldolgozast es tanulsagos is a miertek ismetete. Hogy azt mondod nem erdekel ez sztem gyengeseg es egy orokke hurcolt teher lesz."

Megértem, hogy így gondolod de mint írtam már a férfi oldalról nézve ez nem ilyen egyszerű. Egyikőtök sem szakított még nővel így ha megengeded akkor elmondom, hogy milyen: kínos.
Itt ritkán elég elmondani, hogy mi ezt nem szeretnénk folytatni, ahogyan Te is írtad meg kell magyarázni a miérteket. Közben meghallgatni, hogy mi ezt rosszul látjuk és a saját sérelmei komolyabbak amiket végre a szemünkre lehet hányni, itt általában két forgatókönyv létezik, a dühös és a sírós. A nyugodtan elfogadó és megbeszélős változat is biztosan létezik csak én nem tudok róla. A paradoxon pedig, hogy sokszor a nő ettől a ténytől, hogy a pasi befejezné elkezdi makacsul akarni azt amit már magában is elengedett volna!

Mit gondolsz miért történnek sokszor a nők számára érthetetlenül a szakítások, a fentiek miatt. Itt van egy olyan kommunikációs szakadék amit nagyon nehéz jól megoldani.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 10:17:38

@csepke: szoval nem kell h valaszoljon. Aktualis esetemben meg a dolog ugy allt h megertettem vegre h mar nem szeret h csak barat akar lenni (allitasa szerint en vok a legjobb baratja. Tehat csak mint not utasit mar el). Mikor erre rajottem s arra is h nem tudokcsak barat lenni - brobaltam pedig- elmondtam neki h ez igy nem jo nekem es szakitsuk meg a kapcsolatot. Minden vilagos lett "menet kozben" es nem volt mar kerdesem sem mondanivalom. O volt az aki kerte h beszeljunk. Nagyon fajt ez a beszelgetes mert mar nyugvopontra jutottam de vallaltam. Mert ez neki fontos volt. Sztem egymast (valaha) szereto es felnott emberek igy intezik a dolgaikat. Felelosen es szeretettel.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 10:26:02

@Gour: az a helyzet velem h lehet h en tenyleg pasiagyu vagyok en nyugodt vok es racionalis ilyen helyzetekben es kepes vok a sajat serelmeimet hatterbe szoritani mert ezek menten nem lehet elorebb jutni. Mi tobb ismerem a komm os helyzeteket strategiakat esetleges szakadekokat es ezeken kepes vok felulemelkedni. A fo motivum h szeretem. Minden erdek nelkul csak onmagaert. Es ha el akar menni menjen mert az a vagyam h boldog legyen es ha velem nem tud akkor massal legyen az. Ugyan ez igaz ram is. Nem vunk egymas tulajdonai. Vendegek vunk egymas hazaban s az ajto mindig nyitva. Lehet szabadon jonni menni. De csak annak akit szeretek.

Alibanya1 2014.12.31. 10:28:32

@Gour: istenem, akkor egy férfiálom vagyok, mert én is egy mondatban válaszoltam és abban a miért nem szerepelt...

csepke 2014.12.31. 10:30:12

@bigbaby: én sosem akartam csak barát lenni egy párkapcsolat után. Se ha én szakítottam, se ha velem szakítottak. Nem lehet átkonvertálni a szerelmet barátsággá szerintem. Lehet, emiatt nem értünk egyet.

Gour (törölt) 2014.12.31. 10:37:12

@bigbaby:

Nem kételkedni akarok de csak akkor hiszem el, hogy létezik ilyen nő amikor a volt pasija igazolja nekem. Normális érzelmi állapotban persze, hogy higgadtan tudod hogyan viselkedj de egy kényes szituációban azért nem vagytok ilyen baromira megértőek.

Gour (törölt) 2014.12.31. 10:38:43

@Alibanya1:

Jól mérted fel a helyzetet és helyesen is reagáltál szerintem. Ha neki ez volt a kézenfekvő elintézése akkor nem is szabad túlragozni.

csepke 2014.12.31. 10:39:49

@Gour: utállak Gour, hogy ennyire ismersz minket! ;)))

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 10:41:02

@csepke: felre ertesz. En sem akartam barat lenni. Ezert szakitottam en. O nem akart. Szeret engem es hianyzom neki de mint csak barat.

Alibanya1 2014.12.31. 10:41:28

@bigbaby: Teljesen igazad van, én is minden jót kívánok neked, szia

Gour (törölt) 2014.12.31. 10:44:10

@csepke:

Ne gondold, hogy sokra megyek vele. Ettől még pont annyira bosszantanak a női-férfi élethelyzetek. Tudod a szélmalomharc...;)

csepke 2014.12.31. 10:45:35

@Alibanya1: azért nekem azt hiszem, ha agyonütnek sem jött volna ki a számon a minden jót kívánok ;), én csak valószínűleg annyit írtam volna hogy: rendben. Aztán meg megátkozom magamban.;)

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 10:46:00

@Gour: ez a pasi maradni akart es en kuldtem el mikozben en vok bele szerelmes. Ezt rakd ossze.

csepke 2014.12.31. 10:47:04

@Gour: csinálhatnál egy női párkapcsolati coaching izééét, lehetnél egy második Csernus aki jól leüvölti az önsajnáló mazochista nők fejét hihi

Gour (törölt) 2014.12.31. 10:48:07

@bigbaby:

Pedig ilyen nincsen, hogy barát a volt párunk. Mi a fenétől lenne az? Jó felkavarni mindig azt ami elmúlt? Ugyan, ez egy naív elképzelés a párodtól, illetve némi visszakozás az érzelmi biztonság felé. Nem lehet ebből jól kijönni, legfeljebb ha már évek teltek el és begyógyultak a sebek de közben maradt annyi emberi tartalom, közös érdeklődés ami működtethet egy barátságot.

Gour (törölt) 2014.12.31. 10:52:13

@bigbaby:

Maradni akart de nem volt Beléd szerelmes, igazad volt, hogy elküldted. Ez már csak ragaszkodás volt nem pedig párkapcsolat.

Gour (törölt) 2014.12.31. 10:57:50

@csepke:

Látod Csernus egy jó példa a nőkkel való kommunikációra, kizárólag ez az a stílus ami célt érhet, a többi megy a nagy fekete érzelmi zsákba ami mindent elfed és elnyel a valóságból.

Viszont ehhez az kell, hogy a nő már megértse a saját gondolkodásának zsákutcáját és akarja tudni a valóságot a helyzetéről, akkor fordulnak Csernushoz.

Csernus szerintem zseniális abban amit csinál, szemben Müller Péter ragyogó ámde haszontalan gondolataival. Ő pontosan tudja mivel lehet megértetni a lényeget.

Alibanya1 2014.12.31. 10:58:54

@csepke: tényleg azt kívánom neki, megvan a küzdelme...és megszerettem.
Na most a Gour-t nem kell ilyenre biztatni, mert az aztán kiméletlen lenne, szerintem, bár ki tudja lehet kölcsönösen jót tenne...finomítanánk Gour nőképét

Gour (törölt) 2014.12.31. 10:58:59

@csepke:

Szerinted Csernus miért üvöltözik?

Alibanya1 2014.12.31. 11:02:36

@Gour: mert látta, hogy ezzel keres pénzt :)
ja, amúgy a magánélete, hah tényleg ismeri a nőket :)

csepke 2014.12.31. 11:03:55

@Alibanya1: a rendelője mellett pedig lenne egy erotikus masszázsszalon nőknek, csupa jóképű izomkolosszussal...

Gour (törölt) 2014.12.31. 11:06:28

@Alibanya1:

Látod, a Csernus is csak példa rá ahogyan én is, hiába ismered a nőket, hiába tudod a buktatókat ettől még nem fogod megoldani. Jobban üzemelteted de azt akkor sem tudod átugrani, hogy a nő és a férfi nem ugyanazt akarja az élettől kapni és ezek az utak sokszor elválnak egymástól. Sőt azt hiszem Csernus munkásságának kifejezetten jót tesz a válása, rengeteget tanul belőle.

Gour (törölt) 2014.12.31. 11:09:54

@csepke:

Így van, sokkterápia és ami nagyon fontos, ki kell billenteni a nőket a komfortzónájukból mert ott már mindenre van kész magyarázata mindenre és ezért jutott válságba.

Néha nagyon egyszerű elmondani egy nőnek, hogy mi a baj vele, a probléma az, hogy nem hiszi el.

csepke 2014.12.31. 11:13:19

@Gour: kíváncsi vagyok mennyi lehet az elhullási százaléka...hihi. Gondolkoztam rajta hogy elmegyek hozzá egy konzultációra, de baromi drága, ráadásul félek, hogy akkor aztán tényleg kijövet, egyenesen a Dunának mennék... Nem tudom ilyesmire figyel vajon, kinek mit mennyit lehet?

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 11:19:29

@Gour: sztem szeret o engem azert nem akart elengedni (most is irt h boldog karacsonyt, amire en azt irtam, h ne irjon) csak nem akart elkotelezodni es ezt en elfogadom. Ket verzio van. Vagy eleve nem tud vagy csak velem nem... nem tudom. De ez mar az o gondja.

Gour (törölt) 2014.12.31. 11:21:33

@csepke:

Gondolom figyel mivel nem tudok tömeges harakiriről a páciensei között.

Gour (törölt) 2014.12.31. 11:24:11

@bigbaby:

Igen, szeret Téged mint embert csak nem akarja ezt a párkapcsolatot. Van ez így elég gyakran. Ahogyan írsz egy rendes nő képét látom, de tudjuk, hogy ez nem mindig elég az üdvösséghez.

csepke 2014.12.31. 11:27:11

@bigbaby: na ez pont jó példa lesz a fentiek sorába. Az az ő dolga hogy ír-e, az a te dolgod hogy válaszolsz-e, de az hogy megírod neki hogy ne írjon, ez a másik utasítása. Passzív agresszív.

Gour (törölt) 2014.12.31. 11:34:51

@csepke:

Ha párkapcsolati tanács kell akkor tudok egy jó szakembert erre ajánlani. Pont így megélte a buktatókat ahogyan én is, de neki van türelme elmagyarázni a miérteket és a megoldásokat. Nem valami elméleti okostojás mint annyi pszichomókus. Az egyik barátomat is hozzá irányítottam amikor segítségre volt szüksége és nagyon jót tettek neki a beszélgetések.

csepke 2014.12.31. 11:40:27

@Gour: szakember? nő v. férfi? írd levélben, persze, köszi

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 11:42:46

@Gour: rendes o is en is igazsag nincs tanulsag van s az idozites az ami lehet h nem stimmelt . van ilyen

Gour (törölt) 2014.12.31. 11:48:09

@csepke:

Naná, hogy férfi..:) Hétfőn átküldöm levélben a kontaktot, a céges gépemen van email.

amalric 2014.12.31. 11:48:24

hölgyeim, uraim! hajlamosak vagyunk megfeledkezni egy körülményről. amikor elkezdődik egy kapcsolat, az mindig kétélű fegyver. igen, az is lehet, hogy élethosszig tartó szerelem lesz belőle, ő a nagy Ő, minden tökéletes és szép, végre révbe értünk. a dolog másik oldala a csalódás lehetősége. tudomásul kell venni azt, hogy attól kezdve, hogy érzelmileg elkötelezed magad, kvázi a másik kezébe teszed a sorsod. kiszolgáltatod magad. onnantól kezdve csak 50%-ban tiéd a döntés. a másik bármikor meggondolhatja magát, megismerhet valaki mást, elmehet az esze, stb. ezt vállaltad azzal, hogy igent mondtál neki. a szerelmi csalódás ettől függetlenül borzalmas dolog. férfinak, nőnek egyaránt. tanulni kell belőle, ebből is építkezni, hogy legközelebb okosabb legyek. az önvád, önmarcangolás, düh, frusztráció mind nagyon rossz tanácsadó, és - a kezdők hibája. megfelelő élettapasztalattal és érettséggel nem a "pasizás", ivászat, meg egyéb marhaságok fognak segíteni, hanem a kellő önismeret és önkontroll. a blogban leírtak tinilányoknak meg idióta hülye picsáknak való megoldások.

Gour (törölt) 2014.12.31. 11:50:17

@bigbaby:

Igen, ilyen is van, hiába passzolna néha két ember ha éppen más korszakát élik éppen az életüknek. Jártam így én is, vagy inkább csak így jártam eddig.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 11:50:48

@csepke: lehet utasitas is igen, de emogott most mas van. Azert irt mert aggodik ertem. Hogy vagyok jol vagyok-e. Szerinted nekem kene meg nyugtatgatnom is? Nem hinnem. Eredetileg nem akartam valaszolni de a balban osszefutottunk es olyan vehemenciaval esett nekem h h vagyok mivan velem h emlekeztetnem kellett arra amiben eredetileg megallapodtunk h nem keres amig en nem jelentkezem h ossze tudjam magam szedni. Igen. Ez nehez neki is. Ehhez biznia kell bemnem.

vénkujon 2014.12.31. 11:52:55

szembeállni a leggennyesebb fájdalommal. hónapokig akár. nem piálni, nem beszedni a bogyókat. aztán szépen elkezdeni megint piálni, lazulni, bogyózni...de ez már az új életed.:D

vénkujon 2014.12.31. 11:54:57

...főleg piálni. ma is. boldog új évet a szenvedőknek. pp:D

Gour (törölt) 2014.12.31. 11:55:07

@csepke:

De most, hogy rákerestem a gugliban még a honlapját is megtaláltam.

Www.pszichológus.eu

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 12:02:58

@vénkujon: igen epesszel minden tudatmodositas nelkul kell vegigcsinalni mert amit ki kell gondoljunk nem lehet masnak kiadni bermunkaba sem elmismasolni mert orokre gennyes marad ami halalos. Szembe kell nezni. Meztelenul allni szellel esovel szemben. De maskent nem lehet ha ujra elni akarsz. S akkor mar johet ujra a kajapiano ;)

Alibanya1 2014.12.31. 12:04:09

@amalric: köszönöm bölcs meglátásodat, hát te úgy oldod meg én meg másként ettől még nem hinném hogy hülye picsa lennék. boldogot

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 12:07:54

@amalric: en egyetertek veled de ha mar eltel at szerelmi csalodast tudod h az emberbol kijon minden. Nemcsak a kaja (pl folyton hany) hanem a hulye picsa meg a reszeg kurva. Az dobja ilyenkor az elso kovet ... tudod

csepke 2014.12.31. 12:16:05

@amalric: húha, te aztán jól berúgtad a kocsmaajtót ;)

csepke 2014.12.31. 12:20:59

@bigbaby:Szerintem figyelmen kívül kell hagyni. Aggódjon magában. Nem kell neked sem rendelkezésre állnod, se segítséggel, se válasszal, se érzelmi nyugtatgatással. Kivéve ha te is úgy akarod. Szakítottatok. Meg kell értenie, hogy a lelkinyavalyáival nem szívhatja a te energiáidat. Különben mi lesz veled? Ő nem szeret, de te se szerethess mást, mert ő lefoglalja az érzelmi kapacitásaidat?

na4 2014.12.31. 12:22:56

Ennél jobb dolog nem is történhet: újra szabad vagy és független, senki nem pofázik bele az életedbe, nem függesz senkitől. Élvezd!!

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 12:24:14

@csepke: na akkor kb ertesz. Jol esik ;)

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 12:26:02

@na4: ennek is megvan a maga szepsege es elvezhetosege igen csak ido kell mig az ember idaig eljut (de nem a belepofazas miatt. Azt nem szoktam. Se hagyni h mas tegye.

Alibanya1 2014.12.31. 13:18:51

@na4: na a fene tudja, már kurvára kiélveztem az egyedüllét minden csínját úgyhogy bizonyos mértékig szívesen tartoznék valakihez... de hát ez van...még vár rám valaki

Gour (törölt) 2014.12.31. 13:33:10

@Alibanya1:

Kezdj el végre azon agyalni, hogy a keresgélést hogyan tudnád bővíteni. Mert az ugye már kiderült, hogy munkahely-haza útvonalon és a társkeresökön nem terem semmi. Új doktrínára van szükség a pasivadászatban.

amalric 2014.12.31. 13:37:28

Valaki érintett mondja mar el nekem hogy vadásznak pasira a nők.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 13:41:14

@Alibanya1: es miert irtad h teljesen igaza van?
Es ha beszelsz vele miket mondasz? Kerdezel vagy szidod vagy csak meselsz neki mi minden tortent miota nem beszeltetek magyaran megosztasz? Csak szeretnem elkepzelni.

Alibanya1 2014.12.31. 13:43:43

@amalric: pl, írnak egy ilyen posztot, aztán, válogatnak, aki lehülyepicsázza őket, azzal nem törődnek, oszt pont

Alibanya1 2014.12.31. 13:48:47

@bigbaby: most miről győzzem meg? bizonyára végig gondolta, tehát igaza van, hogy nincs értelme. Miről beszélek neki? Amiről élőben felesleges lenne, hogy nem is adott igazán esélyt, meg sem akart igazán ismerni, ilyen formán az egész egy manipulációs játék volt, aztán arról, hogy én is romokban hevertem, amikor megismert, lassan találok magamra, valójában most érem el lassan a valódi énemet...de minek? nem jó pillanatban találkoztunk, sem ő, sem én nem voltunk megfelelő állapotban, de nagyon szerettünk volna valamit.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 13:49:05

@Alibanya1: ismered azt amikor ket fiu ovisgyerek osszesug. Te. Neked tetszik az a lany? Igen. Nekem is. Akkor gyere, verjuk meg. Magyaran van aki ugy udvarol hogy berugja a kocsmaajtot es visszakezbol pl h lehulyepicsaz. Bar maradt volna inkabb a homokozoban...

sure_shot 2014.12.31. 13:50:54

Nulladik pont - Légy végre felnőtt és tanulj meg veszíteni. Ennyi.

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 13:51:02

@Gour: igen. A rossz idozites a vis major. Nincs mit tenni. Esetleg kivarni.

Alibanya1 2014.12.31. 13:55:01

@sure_shot: hú de jó, hogy mondod, tehát a veszíteni tudás az milyen is? Ja, akkor semmit nem érzel? az a jó veszítés? vagy veled mi történik, történik egyáltalán valami?

attala13 2014.12.31. 13:56:12

Uramatyám Alibanya!!

Én nő vagyok?!
Ugyanezeken az állapotokon mentem keresztül...
Talán kicsit kevesebb könnyel.
Egy pasi.

Gour (törölt) 2014.12.31. 13:56:51

@Alibanya1: h

Most látom, hogy nagybetűkkel kint vagy az Indexen, ezért jönnek az új ötletelők akik butapicsáznak.

Alibanya1 2014.12.31. 13:59:04

@attala13: dehogy, egy helyes modern pasi vagy, sírjál nyugodtan, persze nem fontos mindenki előtt, tudod vannak még értetlenek. A lélek az lélek mindegy, hogy nő vagy férfi :)

Alibanya1 2014.12.31. 13:59:58

@Gour: jah, nem baj, csak most visszavágok, mint a birodalom, ilyenem van már iszom várom azt az új évet, vagy mit

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 14:01:38

@Gour: @Alibanya1: ereztem en h utos lett ez a cim :) de azert jobb lenne a sok kibic nelkul ujra!

Gour (törölt) 2014.12.31. 14:06:48

@bigbaby:

Ugyan, nem baj ha jönnek új hangok, attól érdekes a fórumozás. Én is így keveredtem ide anno nagy dérrel durral valami pasis témára. :D

Alibanya1 2014.12.31. 14:22:51

@Gour: pialista, most meggylikőrrel indítok, olyan nőcisen, utána mozizunk, szerelmes film, ezt amúgy alkohol nélkül ki sem bírnám, után száraz martini, majd később száraz pezsgő hát nem tudom, lehet elalszom mire éjfélt üt az óra

Alibanya1 2014.12.31. 14:23:27

@Gour: tényleg dérrel dúrral jöttél :D :D

amalric 2014.12.31. 14:23:29

@Alibanya1: Jézuom, ha nem bírod a kritikát, mi a fenének írsz blogot? Főleg a téma érzékenysége miatt számíthattal ilyesmire! Amúgy meg nyugi: meg előtte állsz életed nagy durranásának. Ido kérdése.

Gour (törölt) 2014.12.31. 14:28:10

@Alibanya1:

Bakke, ilyenkor szerelmes filmet nézel, hát van érzéked az önsanyargatáshoz ez kétségtelen. :) A pia lista korrekt, legalább reseteled a rendszerben futó felesleges file-okat estére. Majd holnap ráérünk mindannyian új életet kezdeni. :)

sure_shot 2014.12.31. 14:29:09

@Alibanya1: A második válásomon vagyok túl. Mindkét exemmel tartom a kapcsolatot, elfogadom a helyzetet, továbbléptem. Az élet kemény játék. És kurva rövid, ahhoz hogy a kudarcaimon kattogjak. Inkább élvezem;)

Alibanya1 2014.12.31. 14:36:27

@sure_shot: értem, hát remélem, hogy nem a kudarcokat élvezed :) persze élvezd én is élvezem a magamét...azért az élet nem habos torta, vagy fenékig tejfel, vagy milyen folklór bölcsességet idézzek, vannak párnapos szünetek ebben a nagy élvezkedésben, na
@amalric: még má, hogy a kritikát nem bírom? imádom egyenesen, mint a da vinci kódban az a szalmaszőke szerzetes az önverést, hogy mi volt a kritika, hogy hülye picsa vagyok? vagy az nem volt helyénvaló, hogy válaszoltam? Amúgy meg ne fenyegess, semmilyen nagy durranást nem akarok már, a fenébe is nyugalmat kérek...:)
@Gour: aszonták tudom mi kell a nőnek: ez. Én mindig hallgatok a jó szóra.

csepke 2014.12.31. 14:43:26

@Alibanya1: idióta hülye picsa, pontosabban;), de biztos nem úgy gondolta csak szófordulat. Na szeressétek egymást!;)

bigbaby (törölt) 2014.12.31. 14:44:13

@Alibanya1: meggyozni nxilvsn nem kell s nem is lehet de amiket mondasz neki az szintiszta onsajnalat. Ugy tunik ertesz megertesz mindent kerdesed nincs. Most kell ezt azonnal abbafejezni es tovabblepni. Razd magad es allj fel vegre. Irany az edzo- es tancterem! Apropo: te nem jossz a balba?
Es igen az idozites... mindenki aki most udvarolna nekem, visszakezbol csak ezt kapja: "bocs de rossz az idozites, atepites alatt, nem vok meg keszen." Ez van.

Túrós (törölt) 2014.12.31. 14:44:52

micsoda tanácsok, írnod kéne 40 könyvet

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2014.12.31. 15:06:45

Szerintem a Battlefield4 tökéletesen megfelel a célra, különösen azért, mert a két ünnep között dupla XP hétvége van, ami azt jelenti, hogy rohamléptekkel lehet új fegyvereket összeharcolni. Ráadásul senki nem cseszeget, hogy "egész nap csak játszol" - mert te most felejtesz, és ezt mindenkinek respektálnia kell.

sure_shot 2014.12.31. 15:53:20

@Alibanya1: Látod, most számomra világossá vált, hogy nem vagy HP. Élni és élni hagyni... Buék;)

Csakegyvalaki 2014.12.31. 15:55:59

Kedves Alibanya...
A történetbe tényleg kódolva van az, hogy boldogan éltek, míg... vagy hogy egyszer valakinek nagyon fog fájni... Hát sajnos most a második jött be (sajnos most te éled ezt át)
Gyógyír a sebre? Létezik ilyen? Lehet... de én másként tapasztaltam...
El kell sírni kellő mennyiségű könnyet vagy szarul kell érezni ettől magunkat szintén egy adott mennyiségben... Aztán amikor kezdesz észrevenni az életből ismét dolgokat... akkor talán sikerül a felejtés (gyógyulás) útjára lépni. Azt hiszem ez az igazi története ezeknek a dolgoknak... Persze lehet a " csak azért is nem hagyom el magam" meg a "kemény vagyok, nem fáj" tuningokat is beüzemelni, de a mélyet ott legbelül úgysem csaphatjuk be...
Ebbe az új év dologba azért bele lehet kapaszkodni, ha megpróbálod életed új szakaszához erősebben kötni az új évet, mint szimbólumot...
Szóval...
BOLDOG ÚJ ÉVET!
(azt azért írd, meg, ha sikerült egy picit elmosolyodnod! :) )

Namely 2014.12.31. 16:05:42

"Hogyan éljük túl a szerelmi csapást - útmutató lépésről lépésre"
1. Elhagyott? Szard le magasról.

2. Megcsalt? Verd meg, úgy, hogy a mentők vigyék el.

Gour (törölt) 2014.12.31. 17:30:11

Boldog új évet kívánok kedves fórumos Barátaim! :)

Erre az évre elbúcsúzom és jövőre már egy kevésbé cinikus, megértő, türelmes, szelíd, nőket elismerő Gourral fogtok találkozni!

vagy nem. ;)

Ronnie_27 2014.12.31. 19:42:33

Én is boldog új évet kívánok nektek!
Holnapi programnak tudom ajánlani a Senki többet című filmet. Az előbb láttam. Fura film, de legalább érdekes.

Alibanya1 2014.12.31. 19:46:59

Kedveseim, Boldog Újévet Kívánok Nektek!

zéesté 2015.01.01. 01:32:29

Boldog Új Évet mindenkinek!!

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 04:33:44

Igenigen! Boldogat! Meg boldogabbat! Kinek hogy.

D1255 2015.01.01. 09:10:01

BUEK Banya es Blogtarsak!

Ejnye, ez mar nem mai story. Igazan sajnalom, ha meg a hatasa alatt vagy.
Meg segiteni szokott a szisztematikus analizis is. Ha felre tudod tenni az erzelmeid, es ugy mesz vegig a torteneseken, mondataitokon. Nem tudom kimondtam-e vagy csak gondoltam anno, hogy neked kellett volna elkuldeni az urat mar korabban.
Es igen, a sport sokoldalrol segit az eletben. Hasznald batran!;)

ui: van alkoholista baratom, nagyon nem vicces. Szoval a piaval csak ovatosan...

zéesté 2015.01.01. 10:30:55

@bigbaby:
Legyünk optimisták, bízzunk benne, hogy JOBB lesz mint az elmúlt esztendő / ahogy mondani szoktad: "vagy nem"/. Szóval, legyen csak boldogabb!

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 10:37:18

@zéesté: ez nem feltetlen optimizmus (ami amugy nrm all tolem tavol) hanem szimpla egyszeru paraszti looogika: ennel csak jobb lehet. (Mar ami engem illet). Es ami jo hir, hovatovabb: megneztem a 2015os hokuszpokomat - egy ideje feltunt, szorakoztat az ilyesmi, ugy latszik sarkanyosodom - vmi noi oldalon es hat szerelem szerelem hatan. Ez var az oroszlanokra. Hat ugy legyen ;)

csepke 2015.01.01. 12:12:06

Na BUÉK! Mindenki főzi már a lencsét az újévi koncert alatt?;) Én igen!

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 12:29:08

Lencse? Hat az se egy bonyolult kaja. Nemigaz zst?

Alibanya1 2015.01.01. 12:35:00

@D1255: hát most volt rá időm, hogy kibőgjem magamból. persze jön a sport meg minden egyéb, most lazítok meg meditálok, az alkoholt nem kell komolyan venni :)

zéesté 2015.01.01. 13:01:07

@bigbaby: "Lencse? Hat az se egy bonyolult kaja."
Nem. Mármint a kacsához képest....Bár Neked az is egyszerű.

Alibanya1 2015.01.01. 13:03:46

@csepke: én az idén nem főzök lencsét, eddig sem jött be, menjen a francba

zéesté 2015.01.01. 13:04:20

@csepke: "Mindenki főzi már a lencsét az újévi koncert alatt?;) Én igen!"
Én ebben nem hiszek. Meg az élet is igazolt....
Ja! Éjszaka nem kellett "segítséget kérned" ismét a "kölöktől"???

zéesté 2015.01.01. 13:05:28

@Alibanya1: "én az idén nem főzök lencsét, eddig sem jött be, menjen a francba"
Pont így gondolom én is.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 13:09:41

Csatlakozom. A lencse is csak a sobiznisz resze. Bar a voroslencset kifejezetten szeretem. Nem kell beaztatni az ize is lagyabb es egeszsegesebb is a hagyomanyosnal.

csepke 2015.01.01. 13:14:44

@zéesté: Lencse ide vagy oda, nyilván hogy szerencsém lesz anyagi téren, ha már a szerelemben nem, ugyebár.;) Na meg szeretjük is és isteni kolbászos lencsefőzelék lett. Áhh nem is ittam semmit, úgyhogy nem kellett, de a büdös kölök nem is volt itthon, most ért haza. Most meg egy vödörnyi lencsével elvonult.

csepke 2015.01.01. 13:16:31

@Alibanya1: én még kacérkodok a gondolattal, hogy ma még egy isteni csokimousse-t is csinálok...

zéesté 2015.01.01. 14:43:08

@csepke: "én még kacérkodok a gondolattal, hogy ma még egy isteni csokimousse-t is csinálok..."
De hát abba pia is kell?? A gyerek meg jól tette, élvezze az életet.

zéesté 2015.01.01. 14:44:23

@bigbaby:" Hat az se egy bonyolult kaja."
Bezzeg a muffin, na az igen. Ugye??

csepke 2015.01.01. 14:59:40

@zéesté: igen! én is olyan receptet találtam! csak nem hogy te meg tudsz ilyet? pia az még lenne is itthon, csak tejszín nincs :(

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 15:03:34

@zéesté: hat ... nem is tudom... mingya megkerdem a maargitot mi a velenyunk errol

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 15:14:15

@csepke: vigyazni kell vele. Konnyen kiderulhet h egy mesterszakaccsal van dolgunk es csak turaztat itt minket, receptileg.

csepke 2015.01.01. 15:23:10

@bigbaby: igen, ezzel most nekem is gyanús...;)

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 15:26:31

@csepke: "az a gyanus, ami nem gyanus"

zéesté 2015.01.01. 15:38:01

@bigbaby: "Amugy meg nyilvan elesettebbek a pasik mert hirtelen haztartast kell vezetni ami sokak szamara ujsonsag es imigyen sokkolo."
Én úgy gondolom, hogy egy normálisabb férfinak aki már élt párkapcsolatban, nem idegen a háztartás. Az egyedül élésben nem maga a háztartás vezetése a sokkoló, hanem az, hogy hogyan ossza meg az IDEJÉT a férfias tevékenységek /kert, ház, autó stb. menedzselése/ és a háztartás vezetése között. Na ez a sokkoló.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 15:42:40

@zéesté: igen de nem minden ff "normalisabb". Vannak kevesbbe normailsak is.
Ja es az egyedul maradt nok uugy egyedul menedzselnek mindent. Kutyat macskat autot melot gyereket kajat bojlert ... a sor szabadon folytathato. Szoval csak senki ne sokkolodjon itt, hanem oldja meg.

csepke 2015.01.01. 15:44:44

@zéesté: na nekem meg az a sokkoló, hogy ma például egész délelőtt annak olvasgattam utána, hogy mi van akkor, ha a kocsiban alig megy a fűtés, és a hűtővíz nem megy 80 fok fölé. Halál komolyan egész délelőtt youtube videokat néztem hogy pontosan hogy működik a motor. Egyelőre odáig jutottam, hogy vagy a temosztát kiakadt még nyáron és azóta nyitva van valami izééé, vagy a hengerfejjel van valami. Rohadtul nehéz a kocsit menedzselnem egyedül...:(

zéesté 2015.01.01. 15:47:13

@csepke, @bigbaby: Tudjátok, a gugli a barátotok...Amúgy ezt a csokimousse-t nem ismertem. Hát utánanéztem, na mit olvasok?? Mindenütt az alkohollal kezdődik.....

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 15:51:11

@csepke: nincs egy autoszerelo vagy csak egy mezei pasi, akivel ilyenkor lehetne konzultalni? Bar a youtube se rossz...
Nekem van ismerosom, pasi, aki miutan egyedul maradt, a youtube on nezte meg, h kell varrni. Igy megy ez...

Gour (törölt) 2015.01.01. 15:55:40

@csepke:

A termosztátot kell kicserélni. Addig nem lesz fűtésed rendesen, sokkal többet fogyaszt az autó és jobban is kopnak az alkatrészek mivel nem éri el az üzemi hőfokot. Csak szervízben lehet megoldani, otthon elég körülményes szerszámok nélkül.

csepke 2015.01.01. 16:01:07

@Gour: ugye? én is azt olvastam hogy hosszútávon tönkreteszi a motort. Nem is akarnám én megoldani, csak amiatt aggódtam hogy elindulhatok-e vele az autószerelőig. Meg írogatnak valami átmeneti házi megoldást kartonpapír a hűtőrács elé, de azt sem tudom azt merre kell keresni, pláne hogy pontosan hova azt a kartonpapírt, nem is merem.

zéesté 2015.01.01. 16:05:14

@csepke: "mi van akkor, ha a kocsiban alig megy a fűtés, és a hűtővíz nem megy 80 fok fölé."
Termosztát, egyértelmű. Hengerfejes dumának ne dőlj be, az lehúzás. Ezt már Alibanyátol is kérdeztem: az addig OK. hogy egyedül éltek, de SENKI férfi ismerős sincs, aki legalább tanács gyanánt ennyit segítene /munkahely pl./?? Na persze az is igaz, hogy az én munkahelyemen levő szingli csajoknak úgy is segítünk, hogy elmegyünk, megnézzük, megoldjuk...Köszönet??? SEMMI.

zéesté 2015.01.01. 16:12:44

@Gour: Talán @csepke-nek is kérdeznie kellene itt , a blogon. Ha már párkapcsolatilag nem tudjuk a tutit, lehet hogy másban segíthetünk. /meg meghív erre az izé....csokimousse-ra/. Pia van benne, akkor már nagyon rossz nem lehet.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 16:14:51

@zéesté: milyen rendesek vtok. hogy lehet h meg sem koszonik?!

zéesté 2015.01.01. 16:16:07

@csepke: "csak amiatt aggódtam hogy elindulhatok-e vele az autószerelőig."
Nyugi, nem annyira vészes az. Egyébként is viszed szerelőhöz műszaki miatt. Mondd el neki ezt a gondodat is.

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:16:16

@csepke:

Nyugodtan elmehetsz vele a szerelőig, csak hosszabb ideig nem szabad így használni.

Ha nincsen szerelőd akkor tudom ajánlani az enyémet, nagyon jól dolgoznak és olcsón. Csibrák Kft Érd.

A papíros trükköt hagyd a fenébe.

csepke 2015.01.01. 16:16:48

@zéesté: simán!;)
nézd meg ilyen fantasztikus:
streetkitchen.blog.hu/2014/11/28/karacsonyi_csokimousse

és a csokimousse se rossz! ;)

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 16:19:32

Milyen jok vagytok!! Csendben tapsikolok itt! Egyszoval: odavagyok :)

csepke 2015.01.01. 16:21:18

@Gour: ok köszi! Elvileg van. Ex emberemé... De még lehet, hogy jól jön!

Hihi pszichológusodat is kölcsönadod, autószerelődet is... Nem költözhetnék inkább hozzád? ;)))
Cska vicccelek! Hármasban nekem úgyis olyan izéé lenne.;)

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:22:43

@zéesté:

Bizony, erre azért még jók vagyunk.A férfiak kapcsolati hálója egy nagyon komoly szövetség.

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:24:54

@csepke:

Jöhetsz csak hozzál combfixet is Magaddal! ;)

csepke 2015.01.01. 16:25:27

@zéesté: Igen, a műszaki vizsga. Na meg ez a másik. Én korábban azt gondoltam, a műszaki vizsga az kb. olyan részletes mint a repülőknél az út előtti tételes átnézés. Hogy véletlenül se fordulhasson elő, hogy két műszaki vizsga között egyszercsak leáll nekem az autó egy kereszteződésben, vagy mondjuk a Margit híd kellős közepén. Erre felvilágosítottak, hogy nem, csak annyit takar nagyjából, hogy bármikor megbízhatóan befékezhető az autó... Ez igaz?

csepke 2015.01.01. 16:27:16

@Gour: a kapám nem is elég?

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 16:28:27

@csepke: te combfixben szoktal kapalgatni???

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:29:02

@csepke:

Igen ez így van. A műszaki az csak egy felületes felülvizsgálat aminek a célja az, hogy akinek nagyon pocsék az autója és nem tudja megkenni a vizsgabiztost az ne vehessen részt a közlekedésben. :)

zéesté 2015.01.01. 16:30:07

@Gour: "Bizony, erre azért még jók vagyunk.A férfiak kapcsolati hálója egy nagyon komoly szövetség."
Igaz. DE ha a nőknek önzetlenül segítesz, másnap simán "le majmoznak". Tapasztalat.

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:30:12

@csepke:

Hát ha ügyesen kapálsz akkor az is elég. Látom jó a memóriád. :)

csepke 2015.01.01. 16:30:47

@bigbaby: Ne viccelj, Gour kedvéért bármiben ;)

zéesté 2015.01.01. 16:33:35

@bigbaby: "Milyen jok vagytok!! Csendben tapsikolok itt! Egyszoval: odavagyok"
Ez kevés, inkább értékeld a segítőkészségünket.

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:35:29

@zéesté:

Ez így van. A nőknek természetes, hogy kihúzzuk őket a szarból és mivel a gesztus fogalma ismeretlen számukra így nem is érzik, hogy ezért egy percig is hálásnak kellene lenni. A világ már csak ilyen.

Ez nem Neked szólt most csepke, általános kórkép a női méltánytalanságról. Nekem két nő volt az életemben akikkel baráti volt a viszonyom, régen dugtunk is de utána is rendszeresen beszélgettünk, sokszor segítettem rajtuk. Amikor viszont csináltak valami ostoba csacskaságot és ezt jeleztem feléjük megszakadt a kapcsolatunk örökre. Azóta nem hiszek a női férfi barátságban, nincsen ilyen.

zéesté 2015.01.01. 16:38:39

@csepke: A műszaki vizsga az kenőpénz kérdése /vagy kapcsolat/. Az csak arra való, hogy a "pecsét" benne legyen a forgalmiban. Az üzembiztosság? Na az az igazán pénzes dolog.

zéesté 2015.01.01. 16:41:01

@bigbaby: "egy tizes skalan? Vagy hogy?"
Akár...De közben @Gour ezt szépen leírta.

csepke 2015.01.01. 16:42:41

@zéesté: Na de nem értem miért akarná valaki megkenni, ha aztán meg ha leáll az autó az 1. baromi kellemetlen lehet rosszkor rosszhelyen, 2. úgyis meg kell csináltatni? Én üzembiztosságot akarok, az egyben azt is jelenti, hogy átmegy a vizsgán, nem? Vagy nagyon naiv ez így?

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 16:44:31

@Gour: @zéesté: ezt oszinten sajnalom! Hogy ilyen rossz tapasztalataitok vannak. Annyit mondhatok h en mar ennyitol el vok olvadva. Es sztem csepke is. Vannak ilyen nok is. Es ki is fejeznem nagyrabecsulesemet. De hogyan?

csepke 2015.01.01. 16:46:45

@bigbaby: Elvagyok én is! De én már megyek kapálni az ablaka alá combfixben!

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:48:34

@csepke:

Édesen, nőcisen naív vagy de nincsen ezzel semmi baj.:) Ezért intézzük mi pasik ezeket a dolgokat.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 16:50:44

@Gour:@csepke: en amikor a jogsiert vizsgaztam es kiderult h aze nem megyek at soha mert nem adtam kenopenzt mindegy h tudok e vezetni v sem na en azota tudom h itt semmi sem az aminek latszik

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 16:51:49

@zéesté: 10
(a combfixhez nekem hideg van :(

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:52:04

@csepke:

Ok, itt figyellek. Feketét vegyél fel és neccest mert ez a kedvencem. Könnyítésképpen egy bunda azért lehet Rajtad az időjárásra való tekintettel. :)

Gour (törölt) 2015.01.01. 16:55:41

@bigbaby:

Tudod a korrupciónak is megvannak a játékszabályai, nem mindig úgy van, hogy oda toljuk a pénzt. Tudni kell kinek, minek mi az ára és hogyan kell tálalni a sztorit. Nekem már az a gyanús ha valahol nem kell korumpálni, akkor szoktam elkezdeni aggódni. :D

csepke 2015.01.01. 16:57:32

@bigbaby: én átmenetem és nem tudok, és nem adtam.;)
Na jó, mostmár azért tudok. De csak a szokott útvonalakon. ;)

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 16:58:27

@Gour: nemcsodalom. Es azt tudtad h a korrupcio ott a legdurvabb ahol a feladat epp annak visszaszoritasa lenne? Ah. Beszeljunk inkabb a combfixekrol. Mennyivel szivet melengetobb tema :)

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 17:00:52

@csepke: hat akkor egy uriember volt a vizsgabiztosod. Az enyemnel szex is johetett volna mint fizeto eszkoz de erre inkabb nem emlekezem ...

zéesté 2015.01.01. 17:05:18

@csepke: Jaj, drága @csepke, a műszaki, és az üzembiztonság, az két külön dolog. A műszaki arra jó, röviden és tömören: meg tudsz állni az autóddal amikor kell, meg talán nem esik ki a kereked. De ha mégsem, akkor sem a vizsgabiztosnál kell reklamálni.

Gour (törölt) 2015.01.01. 17:05:32

@bigbaby:

Látod milyen csodálatos a férfiagy, nagyjából három lépésben képesek vagyunk eljutni a termosztáttól a combfixig és ezt stresszhelyzetben is tudjuk reprodukálni szélsőséges körülmények között! :) :)

zéesté 2015.01.01. 17:07:00

@bigbaby: "a combfixhez nekem hideg van"
Nekem nem.....

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 17:10:45

@Gour: mi meg kerekcsere kozben zuhogo hoesesben este az ut szelen is kepesek vunk bogni ... ahelyett h megoldanank a problemat ... szulettem volna inkabb pasinak

zéesté 2015.01.01. 17:11:15

@csepke: "Elvagyok én is! De én már megyek kapálni az ablaka alá combfixben!"
Az senkit nem zavar, hogy betonná van fagyva a kapálnivaló?? Vaaaaagy....ez csak fedősztori?

Gour (törölt) 2015.01.01. 17:12:33

@bigbaby:

Sokkal jobb férfiként élni az életet ez kétségtelen.

zéesté 2015.01.01. 17:13:30

@bigbaby: "szulettem volna inkabb pasinak"
Ez még ugye nem biztos, majd a dokid megmondja januárban.

csepke 2015.01.01. 17:16:01

@Gour: nahh most nem éppen ez a gondolat az amire vágytam volna így az új év első napján...

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 17:17:36

@zéesté: na es akkor ha kiderul: noi testben ff aggyal elek? Ezzel se leszek nagyon kisegitve...

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 17:18:33

@csepke: bocs csepke , ezt en provokaltam ki... epo torom a fejem h maszhatnank ebbol ki. Otlet?

csepke 2015.01.01. 17:20:48

@zéesté: na és mostmár az utolsó ilyen témában, azokat a dolgokat amiket a férfiak otthon maguk is meg tudnak oldani, most nem arra gondolok hogy ablakmosó folyadék betöltés, de például mindenféle folyadékszint ellenőrzés, beállítás, úgy ahogy annak kell, meg mondjuk pl. olyan hogy akkumulátor élettartam megnézés. Rémálmom hogy egyszercsak nem tudom elindítani az autót egy hideg téli napon... Szóval a nem szorosan vett szerelgetés, de ami üzemeltetési dolog, ilyet is lehet kérni az autószerelőtől hogy megnézze? Nyilván megfizetve, de nem fog hülyének nézni?

zéesté 2015.01.01. 17:29:49

@csepke: "de ami üzemeltetési dolog, ilyet is lehet kérni az autószerelőtől hogy megnézze? Nyilván megfizetve, de nem fog hülyének nézni?"
Nem, persze hogy nem fog.Átnézi, amit kell megcsinál. De az akksi rossz példa, az képes meghalni egyik napról a másikra./mint minden techno dolog/. Max. kicseréli egy újra, ha már idős. Mármint az akksi.

zéesté 2015.01.01. 17:33:11

@bigbaby: "hat akkor vegyel fel egyet"
Képzeld, szeretem a combfixet. Csak nem magamon....

zéesté 2015.01.01. 17:35:06

@bigbaby: "na es akkor ha kiderul: noi testben ff aggyal elek? Ezzel se leszek nagyon kisegitve..."
Hát nem. De legalább tudod....

csepke 2015.01.01. 17:44:51

@zéesté: úgy értette hogy a nyakadba...;)

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 17:49:34

@csepke: mit a nyakaba? A combfixet? A labammal v anelkul?

csepke 2015.01.01. 17:53:42

@bigbaby: na szerinted melyikre szavazna? ;)

csepke 2015.01.01. 17:58:53

@bigbaby: neeee, lányos zavarában nem tudna mit írni.

zéesté 2015.01.01. 18:03:19

@csepke: "neeee, lányos zavarában nem tudna mit írni."
Neeeee, én nem olvastam semmit.....

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:04:12

@csepke: latod annyira zavarban h irni olvasni se tud mar

zéesté 2015.01.01. 18:05:59

@csepke:
Nem reagáltál a kérdésemre: Tényleg semmi ismerős pasi, aki a férfias kérdésekben tudna legalább tanácsokkal segíteni?

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:07:10

@zéesté: ezt en is kerdeztem de nekem se valaszolt. Mert teny. Ez igy nem okes.

zéesté 2015.01.01. 18:16:21

A női köszönömről: Megtörtént eset: Szép arcú, háát a többi elmegy MILF kollegina buta telefonja haldoklik. Jön, 'nem-e lehetne-e' valahogy megoldani? Ó persze, neked bármikor, bármit...meglátjuk. Hogy hogynem, került egy pár hónapos közepesen erős céges, "felesleges" okostelefon . Viszem nagy büszkén, nézi-nézi, forgatja, megkérdezi: Jobb nincs? Na, ez volt nála az a szó, hogy köszönöm. De azért zsebre tette.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:19:26

@zéesté: neee!! Azert valogasd meg h kinek segitesz. Nem mindenki erdemli meg. Es ez nem noi-ff dolog hanem EMBERI.

zéesté 2015.01.01. 18:21:22

@csepke: "na szerinted melyikre szavazna?"
Lehet ezt nálatok tudni??? @bigbaby is Alibanyának a randi előtt a tundrabugyit ajánlotta a fejére húzni. Hátakkor???

zéesté 2015.01.01. 18:23:57

@bigbaby: "Azert valogasd meg h kinek segitesz."
Azért a férfi kollégákkal nincs ilyen történet. Velük azért működik a "betyárbecsület".

csepke 2015.01.01. 18:24:28

@zéesté: azóta gondolkodom, hát de végül is, apám, a volt férjem, de ez ma jött rám pánikszerűen, meg mert azt hiszem töltenem is kell bele hűtőfolyadékot, és azt úgyis egyedül kell megoldanom, mert egyik sincs kéznél.

zéesté 2015.01.01. 18:27:01

@csepke eltűnt. Annyira ki lett okosítva "autóilag", hogy elrohant sk. akkusav szintet ellenőrizni....

zéesté 2015.01.01. 18:29:52

@csepke: "azóta gondolkodom, hát de végül is, apám, a volt férjem, de ez ma jött rám pánikszerűen, meg mert azt hiszem töltenem is kell bele hűtőfolyadékot, és azt úgyis egyedül kell megoldanom, mert egyik sincs kéznél."
Na mégegyszer: Egy nyamvadt pasi sincs a környezetedben, aki legalább ennyit segítene önzetlenül????

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:29:59

@zéesté: mingya elsirom magam. Ez NEM ff-no kerdes hanem emberi!! En a magam reszerol azt gobdolom ha vki tolem segitseget ker az megtiszteltetes es en vok a legboldogabb ha tudok segiteni s ha nekem mar ha csak egy gesztust tesznek (nrm segitseget) azt se tudom h halaljam meg. Na ezt rakd ossze! Es no vagyok! Vagy vmi hasonlo...

csepke 2015.01.01. 18:30:11

@zéesté: igen, a nők nagy része, főleg akit királylánynak neveltek, azok hajlamosak ilyenre. Ezek a nők jellemzően soha nem éltek egyedül, valaki mindig eltartotta őket, valaki mindig megoldotta az életüket. Ezért nem is becsülnek ilyesmit. Jár nekik. De férfiak igazából ezt szeretitek. Mármint azt, ha a nő olyan kis cuki butuska, édesen csetlik botlik. Az önálló nők általában kemények, meg önfejűek, ahhoz legalábbis hogy semmiképp nem tűnnek cukin csetlő-botlónak, ez meg nem szexi. Sajnos.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:31:59

@csepke: sztem csepke te meg igy is eleg cuki vagy imigyen szeretheto. Nemigaz zst?

csepke 2015.01.01. 18:33:12

@zéesté: nincs. Apám 70 kmre, a volt férjemet meg nem akarom ugráltatni, a főnökömet mondtam volna még mert nagyon autós, dehát az meg ugye főnök-beosztott viszonyba nem fér bele konkrét ilyen segítség. Meg én egyébként is nehezen kérek bármit is, amíg ha 3szor akkora energiabefektetéssel, meg időráfordítással, de meg tudom oldani.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:33:20

@csepke: hutofolyadekot sztem benzinkutnal is segitenek meg talan tobbet is ...

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:34:37

@csepke: mondjuk en is nehezen kerek segitseget. Nagyon is. De konok azert talan nem vok. Remelem ...

csepke 2015.01.01. 18:34:51

@zéesté: majdnem.:) De ha kell, és van jó leírás, összerakok egy vadászrepülőt is ;) Na csak túloztam.

csepke 2015.01.01. 18:36:58

@bigbaby: folyadék van, elolvastam, hogy előbb hagyni kell kihűlni, mert különben a kicsapó gőz megéget, de méginkább elindulás előtt, min felett kicsivel betölteni. Csak van valami flikkflakk a zárókupakkal, mert ugyebár túlnyomást kell tartania, tehát marhára nem mindegy hogy van visszacsavarva....azt hiszem

csepke 2015.01.01. 18:44:04

@bigbaby: ne hozd zavarba! ;). erről egyébként is megoszlanak a vélemények az utóbbi időben;)

zéesté 2015.01.01. 18:44:38

@bigbaby: "hutofolyadekot sztem benzinkutnal is segitenek meg talan tobbet is ..."
Igen, pont akartam írni.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:47:31

@csepke: @zéesté: ok es bocs. zst ha zavarba jottel nem kell irnod eleg ha csak csendben bolintasz: igen csepke cuki vagy mindennel egyutt es mindennek ellenere is ...:)

zéesté 2015.01.01. 18:50:30

@csepke: Te most akkor tényleg KIRÁLYLÁNY vagy??? Azta! Főnyeremény!! /és hozomány???/ Naaaaa akkor miben kell neked segíteni, sorold!

zéesté 2015.01.01. 18:52:30

@bigbaby: "ha zavarba jottel nem kell irnod eleg ha csak csendben bolintasz"
Most írtam /miután magamhoz tértem/.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 18:55:36

Gour meg hovatunt? Az fix h vmi combfix van a dologban...

zéesté 2015.01.01. 19:02:01

Gour hallod ezt, csepke királylány! És Te még kapálni hívtad volna?? Áááááá!

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 19:04:04

@zéesté: nemhogy a kiralylanysagot mint negativumot emlegette csepke?

csepke 2015.01.01. 19:06:35

@bigbaby: deee, eredetileg.... most mégegyszer elolvastam... de mindjárt sírva fakadok ha királylány vagyok, akkor cukibutuska csetlő-botló is zst szemében?!? áááááá :(((

Gour (törölt) 2015.01.01. 19:25:13

@csepke:

Ugyan már, teljesen normális, hogy tanácstalankosz egy olyan probléma miatt ami nem a női érdeklődés része hagyományosan. Nincsen ebben semmi királylányos, sokkal inkább szomorúnak tartom, hogy életednek ilyen szakaszában vagy éppen, ez kell még csak az érzelmi káosz mellé. Az autószerelőnek csak annyit mondjál, hogy nézzen át mindent a kocsin, mert szeretnéd ha üzembiztos lenne. Nézesd meg mikor volt azbolaj cserélve, elvileg van cetli a beöntőn. Ha kevés a hűtőfolyadék de még látod a szintet a tartályban akkor ráér a látöltés a szerelőnél. A kupakot ugyanis könnyű elhagyni ha nem tekerted vissza rendesen. Kérd meg, hogy mutassa meg mire figyelj. A kúton ha tankolsz kérd meg a kutast ellenőrizze a guminyomást és fujjon bele ha kevés, írd fel melyikben mennyinek kell lennie. Nem nagy dolog ez az egész, ne ijedj meg tőle, jövő ilyenkor már képben leszel, ha pedig nem tudsz valamit akkor írj nyugodtan.

zéesté 2015.01.01. 19:35:37

@csepke: "akkor cukibutuska csetlő-botló is zst szemében?!?"
Már miért lennél? Gour a válaszommal megelőzött. Kérdezz nyugodtan, segítünk ha tudunk. Tudod, én is kérdeztem "kacsailag", kaptam is hasznos /és kevésbé hasznos/ tanácsot.

csepke 2015.01.01. 19:51:05

@zéesté: hahaha ez a kacsa! :DD Na de képzeld, délelőtt, a youtube videok mellett, kacsamájat sütöttem, háááát az sem egyszerűbb mint a kacsa ;)

zéesté 2015.01.01. 20:14:20

@csepke: "kacsamájat sütöttem"
Biztosan finom lett. A gyerek meg felfalta, mindet. A királylányos dolgot persze hogy értettem, a reagálásomat meg remélem te is.

csepke 2015.01.01. 20:31:40

@zéesté: áhh nem falta, a vödörnyi lencsefőzelék után kidőlt és azóta alszik ;) én meg nézem a mamma mia-t ;) meg félszemmel azt, hogy emberem mikor lépeget be a levelezésbe...de ez beteges, tudom :(

Gour (törölt) 2015.01.01. 20:50:35

@csepke:

Én is a mamma miát nézem. :) Tudom, kiábrándító, hogy nem valami háborús, autós műsort, de akkor is nagyon szeretem ezt a musicalt. ;)

csepke 2015.01.01. 20:55:14

@Gour: olyan helyes film szerintem, a Meryl Streep pedig a kedvenc színésznőm. Állítólag a Madách-os is jó, de oda még neem jutottam el.

Gour (törölt) 2015.01.01. 22:14:35

@csepke:

Igen, tényleg nagyon jó a csajszi. Szeretem a filmjeit. A Madách-ban a József és a színes szélesvásznú álomkabát-ot láttam legutóbb, csak ajánlani tudom mindenkinek.

bigbaby (törölt) 2015.01.01. 23:52:44

@csepke: ki kell egeszitenem a szabalyt: a 3. randin dugni kell - vagy szakitani. En ma este ez utobbira voksoltam.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 00:05:00

@Gour: nem kiabrandito a mammamia toled. Tudjuk mi azert h a lelked melyen -vagy hol - egy erzo sziv dobog... :)

Gour (törölt) 2015.01.02. 00:17:08

@bigbaby:

Ez igazán kedves bók Tőled. :)

Ahogyan Oscar Wilde írta:

"Nem vagyok cinikus, csak tapasztalataim vannak, ami persze majdnem ugyanaz."

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 02:45:51

@csepke: az h az "embered" keresed mindenhol, nem beteges. Ez is a feldolgozas az elengedes folyamatanak resze. Ezen mindannyian atesunk s biztosan el fog mulni. Bar azt, h mikor, nem tudom. Epp ma allapitottam meg, h meg mindig - honapok ota - mindenrol o jut az eszembe, nincs a varosmak olyan resze, ammindenkiben ot keresem. Mikozben meg mar azt hittem, egesz ugyesen elengedtem... borzaszto.

csepke 2015.01.02. 05:39:08

@bigbaby: én csak nem tudok aludni, illetve hajnali f4- 4 körül arra ébredek hogy róla álmodom. Mi tényleg jól megvoltunk, butaságnak érzem ezt a szakítást, hogy felrúgta ezt, idióta férfiklmaxos hülye farok. Egyszerűen szerintem rossz vásárt csinált hosszútávon, pont azért mert nehezen elviselhető alak, de nem tudta kihagyni. Ezt gondolom. De nem reménykedem semmi visszaizében, csak rossz, hogy megy az értékes időm, amit tölthetnék olyannal is éppen, aki megbecsül, de nem tehetem emiatt a hülye lelkiállapot miatt.

csepke 2015.01.02. 05:43:58

@Gour: hehe ez érdekes, egyszer már írni akartam, de akkor most írom, téged egyébként is úgy képzellek, mint a Dorian Grayt, Oscar Wilde Dorian Gray arcképe regényből.

csepke 2015.01.02. 06:21:52

@Gour: Pont most karácsony alatt, amikor tonnaszám filmnéztem néztem meg újra az Ördög Pradát visel. Hihetetlen hogy milyen hideg kígyó volt benne, (tök szimpi nekem ;)), itt meg mennyire pont az ellentéte. Nagy színésznő.

csepke 2015.01.02. 06:23:00

@bigbaby: tegnap a cukit lepattintottad? Jaajj szegény. Hogyan csináltad?

D1255 2015.01.02. 06:56:22

@csepke: Erdemes megerteni mi vitte ra erre az exed. Segithet a feldolgozasban, es elkerulni a kivalto okokat a jovoben.
Van, hogy a farkunk vezet, de azert valamivel osszetettebbek vagyunk;)

Ha mar szervizbe viszed az autot kerd, hogy teliesitsek is. Ez arrol szolna, hogy a megfagyni kepes folyadekok (hutoviz, ablakmoso) kello mennyisegu fagyallot tartalmazzanak. Mert ugye a megfagyo viz tagul, es csunya munkat tud csinalni.
Friss elmeny, anyosek autojaba is most fagyott bele az ablakmoso markaszerviz latogatas utan...

csepke 2015.01.02. 07:16:06

@D1255: ok! Reménykedem azért benne, hogy amíg van hely tágulni a folyadéknak addig nagy baj nem lesz, de mindenképp szólok!

Exem okainak megértése. Valaki írta itt, hogy van az a tanulság aminek már semmi értelme sincs, mert nincs újabb dobás. Amikor elváltam ezelőtt 13 évvel, 5-6 évembe került kihevernem. Ez hosszabb ideig tartott most, mint a házasságom... Ez az ember nekem fontos volt, a barátom is volt egyben. Egyszer bobby.ewing kérdezte hogy más hímnemű barátom akit éjjel is felhívhatok..stb van-e. Nincs. Nekem egy ilyen van egyszerre, ő volt az. Az ilyen mélységű bizalmi viszonyt nem tudom váltogatni. Úgyhogy mire kikeverednék ebből, meg kialakítanék másikat, ehh, de nem is folytatom. Nincs rá lehetőség már, és nem is akarnék, nem tudnék még egy ilyet elviselni. Veszek inkább egy kutyát, ezt is itt tanácsolták, az legalább hűséges.

D1255 2015.01.02. 07:25:47

@csepke: Mindig van ujabb lehetoseg, csak most meg nehez elkepzelni. Biztos vagyok benne, hogy az ido segit neked is. Hamarosan itt a tavasz, es egy nagyon kivirult csepket latok a varazsgombben;)

csepke 2015.01.02. 07:40:47

@D1255: drága vagy! :) az elmúlt időben nagyon sok kedvességet kaptam itt mindenkitől, ami sokat jelentett nekem még így ismeretlenül is.

D1255 2015.01.02. 09:08:41

@csepke: Bizony, ez egy kedves, befogado csalad.
Pedig voltak itt nagy csetepatek is.;)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 09:19:50

@csepke: csepke az enyem is sokeves kapcsolat volt szinten nehez ember de en oszinten es teljesen szerettem ot es kolcsonosen a legjobb baratok voltunk (latod, en is ilyen "mindenes vok") es az ilyesmi nem no minden bokorban. Ugyan vannak barataim de meg mindig remegek a hianyatol. Sehol nem tudok igazan megnyugodni se megmelegedni. Ami viszont erdekes nem regen esett le h eppen a szakitasunk altal lettem/leszek olyanna amilyennek mindig is latni szeretett volna ill. en is onmagamat. Sirnivalo h ehhez el kellett valjunk.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 09:27:29

@csepke: az ido amit most fajdalommal toltesz uolyan "ertekes" mint amit boldogsaggal. Ketsegtelen teny h ez utobbi a kellemesebb idotoltes.

D1255 2015.01.02. 09:37:34

@bigbaby: Rakerdezhetek? Onallo, karakan holgyrol almodott az ur?

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 09:40:19

@csepke: tegnap csak annyi volt h az ellenerzeseimet hagytam megerosodni es dolgozni.. A pattintas meg folyamatban de remelem nem sokaig. Ami engem illet ferfiasan egymondatos hatarozott voltam es nem kivanom tovabb ragozni a dolgot. Remelem ebben partner lesz o is :)

csepke 2015.01.02. 09:47:38

@bigbaby: Egy mondat? Amikor ugye szegény már a 3. randin esedékes dolgok felé terelt volna. hihi kb így?: "Édes, migrénem van, és már most tudom, hogy holnap is migrénem lesz!"...? ;)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 09:54:25

@D1255: roviden? Igen. Ugyanakkor en mindig is egy onallo karakan no voltam. Ebbe szeretett bele. Amikor megismert eros voltam fuggetlen es ragyogo. Csak tortent az utobbi idokben par dolog az eletemben - lenyegtelen h mik - amitol megrogytam lefogytam elestem... kertem ot h hagyjon magamra nem akarom h "igy lasson" egyedul kell talpra alljak, de o maradt mert segiteni akart mert szeret(ett) ... es hat nekem kellett mint egy falat kenyer ... igy megfogtam a kezet es szoritottam ... Bar ne tettem volna... mindez a mult. Igazsag nincs se bunos se aldozat. Szeretet van csak s a lenyeg (innen nezvest): Lassan "jobb vok mint ujkoraban" - de ehhez az is kellett h elhagyjon. Igen. Hat igy vhogy :)

Gour (törölt) 2015.01.02. 09:56:43

@csepke:

Az ördög Pradát viselt már vagy 5x láttam, ha mást nem akkor háttérzajnak is tökéletes. Tényleg jópofa film.

D1255 2015.01.02. 10:00:19

@bigbaby: Tyuuu, mely hodolatom! Tisztaban lenni a kozos felelosseggel, es azt el is fogadni igen ritka ereny.

csepke 2015.01.02. 10:01:00

@bigbaby: ez egy klasszikus paradoxon, szerintem. Az ismerkedéskor még lehet imponáló a nő önállósága, a saját gondolatai, érdekes...stb.. a kapcsolat elején zavaró mert állandó konfliktusforrás a két dudás, meg különben is a férfiak szeretnek a nagy erős okos megmentők lenni, ezt ugyebár marha nehéz egy hasonló nagy erős önálló nő felett gyakorolni. Aztán amikor a nő rájön hogy legyen már gyenge nő, viszont laposodik a kapcsolat akkor már kifejezetten idegesítő nekik hogy a másik a nyakukon a kolonc, akkor meg megint inkább az lenne a jobb, ha önálló, csak őket hagyja békén a nyűgjeivel. Aztán amikor megint egyedülálló a nő, persze hogy megint visszakell önállósodnia, meg keményednie, ami a következő kapcsolat elejét megint el fogja szúrni. Ördögi kör.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:01:33

@csepke: hat en nem voltam ilyen otletes :)
csak olyasfele sutara sikerult az az egy mondat, mint amit banyank is kapott. A valasz meg varat magara. Kicsit tartok tole h hosszabb lesz mint egy mondat ...

Gour (törölt) 2015.01.02. 10:04:37

@csepke:

Szakítás után gyakran érzi úgy az elhagyott fél, hogy na ilyen kapcsolat sem lesz már többé de szerintem ez nem így müködik. Ha már van egy kialakult igényed egy kapcsolat minőségére akkor ehhez keresel majd megfelelő embert és még azt is beleteszed a keresésbe ami hiányzott eddig. Pont így lehet szintet ugrani, az állandósság nem tanít semmit és nem ad új lehetőségeket sem.

Ahogyan D1255 is írta jön még tavasz, lesz itt még szerelem.

csepke 2015.01.02. 10:08:53

@Gour: drágák vagytok de tényleg hogy új távlatokat vízionáltok nekem, de ugye bár a nő nem olyan mint a jó bor, na meg a férfi, hogy az idő múlása csak előnyére válik. 40 felett én már azt gondolom, reálisabb abban gondolkodnom, hogy tökegyedül élem le az életem, csipkekesztyűben fogok teázgatni 90 éves koromban a hasonlóan 50 éve egyedül élő barátnőimmel, meg majd járunk a temetőbe a rokonainkhoz minden vasárnap délután virágot locsolni közösen.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:12:16

@csepke: Ezt teljesen felreertetted. En onallo eros derus no vok. Minden korulmenyek kozott. Parral vagy anelkul. Kiveve: tragediak. De talan erre most nem kell mentseget keressek. Aki valaha szeretett, ilyennek szeretett.

Gour (törölt) 2015.01.02. 10:13:45

@csepke:

Jól látod, amennyire vonzó az elején egy nő határozottsága az pont annyira lehet nyűg később. Azt gondolom, hogy ebben kell összecsiszolódni mert ha nem megy akkor élhetetlen vagy unalmas lesz a kapcsolat.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:13:45

@csepke: jesszus csepke! Hagyd mar ezt az onsajnalatot meg elvetemetest! Tee!!

csepke 2015.01.02. 10:16:24

@bigbaby: jóvan, csak viccelek!;)...pedig milyen jó lenne, csak nincs hozzá szép százéves porcelán teáskészletem meg családi ezüst süteményes villáim sem...;)

csepke 2015.01.02. 10:17:41

@Gour: néha nagyon egy húron pendülünk, ez nem tudom kinek rosszabb hír?;) nem félsz hogy a vesédbe látok?;)

Gour (törölt) 2015.01.02. 10:18:46

@csepke:

Ne viccelj már. :) 40 felett még nincsen vége az életnek, most rossz szériában vagy és ennyi. Tavasszal felveszed a rövidebbik szoknyát és már a következő saroknál lesz pasid, nyugi. ;)

Gour (törölt) 2015.01.02. 10:24:16

@csepke:

Azért szeretek itt fórumozni mert az itteni csajok már lejöttek a királylányos feelingről és értelmesen lehet a valóságról beszélgetni Veletek. Aki már megélte a párkapcsolatok buktatóit az tudja, hogy miről beszél a másik. Ti elmondjátok a női oldalt, mi pedig a pasist, és még csak kamuzni sem kell mert nem randiban vagyunk. :)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:25:30

@Gour: egyetertek en is. Megjegyzem a hatarozottsag nem mindig konoksag s a fuggetlenseg sem jelenti mindig azt h az ember ne tudna tartozni vkihez s az ero sem hogy az embernek ne lennenek gyengesegei ... szoval csak mindenbol mertekkel szepen ahogy a Nap megy az egen ... :)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:28:03

@Gour: akkor emelhetned a tetet es osszehozhatnal egy randit egy forumos csajjal. Erdekes elmeny lenne ez a hirtelen jott oszinteseg, nem?

Gour (törölt) 2015.01.02. 10:30:40

@bigbaby:

Elvileg szimplán józan ész kérdése lenne ez az egész, még akkor is ha a női faktor hordoz magában némi kiszámíthatatlanságot. Az okos nő rendszerint tudja, hogy mikor mivel tesz hozzá a történethez, mert szükség van az érdekérvényesítésre és az empátiára is egyaránt a kapcsolatban.

Gour (törölt) 2015.01.02. 10:37:21

@bigbaby:

Hmmm, találkoztunk már innen Pixyvel és Alibanyával is, persze ezek nem randik hanem jó beszélgetések voltak. Nem tudom már elképzelni, hogy ne így beszélgessek valakivel ahogyan itt szoktam megnyilatkozni, nincsen türelmem köröket futni egy randin. Az elején mindig meglepem ezzel a nőket, rácsodálkoznak, de utána felveszik a fonalat és szeretik, hogy nyiltan társaloghatnak. Nagy előny ilyenkor, hogy csak a punci miatt nem vagyok rákényszerítve a mellébeszélésre, nincsen tétje egy randinak és ezt ők is érzik.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:38:20

@Gour: micsoda?? 40 felett nincs vege a (noi) eletnek? Ez mar az uj(evi) gour?? Vagy mi fene?

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:41:35

@Gour: ertem csak azt nem h ezek a "jo beszelgetesek" akkor miben kulonboztek egy - uj tipusu -"randitol"? Maskent: ezek miert nem randik voltak?

Gour (törölt) 2015.01.02. 10:45:41

@bigbaby:

Amelyik jól csinálja és tudott fejlődni, tisztában van a férfiak elvárásaival, igényeivel annak nincsen. Az álmodozók vannak nagy szarban akik azt gondolják, hogy minden olyan mint amilyennek 20 évesen látták a világot és majd lehozzák a csillagokat az égből csak várni kell a hercegre. Nem, ilyenkor egy nőnek teljes paradigma váltáson kell átesni, és akkor jobb, tartalmasabb kapcsolatai lehetnek mint bármikor korábban voltak. Melós tudom, de ez van.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:48:35

@Gour: hat igen. Az elet mar csak ilyen "melos". Imadom :)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:49:46

@Gour: es megvolt-e mar az ujevi falmaszas, hm?

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 10:53:43

@csepke: megjott a valasz. Nem egy mondat. Egy szo: pardon.

Gour (törölt) 2015.01.02. 11:09:17

@bigbaby:

Miért nem randiztunk? Mert ők párkapcsolatot keresnek én pedig ezt tiszteletben tartom.

Lesz idén falmászás, fent van a bakancslistán. ;)

D1255 2015.01.02. 11:15:18

@Gour: Es ez mekkora egy csapda... De azert ertheto, hogy mikent fojtja meg az aldozatokat ez a helyzet. Hiszen sokeves beidegzodeseket kellene felulirniuk es osztonosen az eletuk reszeve tenni. Es mindezt meg idonyomas alatt.
Pont tegnap sikerult egy ujabb ilyennel szembesulni. Csak mar eljutottam oda, hogy inkabb hallgatok.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 11:18:39

@D1255: azt azert hajlamosak vagytok elfelejteni, h ezekhez a - "jobb mint ujkoraban" - nokhoz bizony a pasiknak is "fel kell noni"

D1255 2015.01.02. 11:21:25

@csepke: Az idovel valamivel tobb odafigyelest igenyel a jo noseg (vigasztalasul: a jo pasisag is;), de a mai vilagban a 40 meg igazan serdulokor.

D1255 2015.01.02. 11:23:19

@bigbaby: Igen, hatarozottan igy van. De pont ilyen minosegi pasi jar az ilyen holgyeknek, akik ezt meg tudjak lepni.

D1255 2015.01.02. 11:29:52

@csepke: Nem hiszem, hogy ez paradoxon lenne. A hatarzottsag nem feltetlenul ellentetje a rugalmassagnak. E ketto kozott megtalalni az egyensulyt mind munkaban, mind parkapcsolatban, na ez a nagy trukk.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 11:35:08

@D1255: en is ezt mondom. Minden osszetevobol kell egy kicsi (a keszletek frissentartasa sajat felelosseg), az aranyok egymas kolcsonhatasaban alakulnak ki (ez a kozos felelosseg) s konnyen lehet, a vegeredmeny a legnagyobb igyekezet ellenere is ehetetlen lesz (ez meg a drama).

D1255 2015.01.02. 11:42:54

@bigbaby: Felreertettem volna ezt a sohajt? 'csak mar tartanank ott'

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 12:00:20

@D1255: Nem keresek. Es ha keresnek? Valtozna-e vmi? Meg nem vok keszen.
En haborubol jovok. Regota menetelek etlen szomjan. Nem tudtam merre, csak el innen. Aztan egyszer csak felneztem s meglattam az "oazist". Messze meg, de mar latom. S ez sem keves. Tartanek mar ott. Igen. Ezt gondoltam. De mar ujra a cipom orrat nezem s a kovetkezo lepesre figyelek. Mire odaerek O is ott lesz. Nem felek. Csak birja a labam. Ez az egy. De hat eros, tudom...

Gour (törölt) 2015.01.02. 12:20:27

@D1255:

Nem lehet és nem is érdemes mindegyiknek elmondani a frankót. Ha érzem, hogy csak a saját igazát védi egy csaj és nem áll készen a változásra akkor nem érzek késztetést a felvilágosításra, felesleges lenne.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 12:25:08

@D1255: sok minden benne van, de ez a sivatagos analogia persze nem tokeletes. Vizualisan ki kell egeszitsem a kepet, mert - remenyeim szerint - nem lyukas cipoben csatakosan erkezem, hanem a soha nem volt legszebb ruhamban es valomban. Na es ez meg hogy lehet? Hat ezek a "hetkoznapi" csodaink. Ugy.

D1255 2015.01.02. 12:32:03

@bigbaby: Koszonom. Igy mar ertem.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 12:34:24

@Gour: suketekkel tenyleg badarsag tarsalogni. En is azonnal elhallgatok - biza, ilyet is tudok am! -, ha ugy erzem, nincs aki ertene/figyelne/kerdezne. Sztem ez egy realis emberi reakcio.
Megjegyzem: volt ra pelda h vki fontos volt es probaltam mas szavakkal meg hangosabban. Hatha ugy megerti. Es azzal is szamolni kell, h lehet nem most erti meg, hanem kesobb. Szoval ez sem feher v fekete.

D1255 2015.01.02. 12:34:50

@bigbaby: Mondtak mar, hogy ugyesen alkalmazod a kepi eszkozoket?;)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 12:41:51

@D1255: en ksznm... Vizualis tipus vok. Mint a legtobb ferfi.
Jaaj! Mar megint ez: lehet h en megis csak ff vagyok?! Nem tudom lattad-e, de korabban zeeste felvetette itt a gyanujat, h en - legalabbis agyilag - ff vok. Magamat is, ot is megnyugtatando - no meg mas okokbol - hormonvizsgalatot kertem es par het mulva kiderul az igazsag. Mar alig varom ;)

Gour (törölt) 2015.01.02. 13:03:20

@bigbaby:

Azt szoktuk mondani erre, hogy várni kell amíg megrágja az élet. Amíg ez nem következett be addig felesleges minden szó. Sok nőt ismerek akik különböző fázisában vannak ennek az állapotnak, aki frissen szakított az még álmokat kerget egy jó darabig. Ami csak azért baj mert időt veszteget olyan körökre amit megspórolhatna, de a tanulópénzt mindenkinek ki kell fizetni.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 13:19:18

@Gour: Tetszik ez a kep: megragja az elet ... bar vizualisan a (szobor) faragas jobban passzolni hisz a vegeredmeny - jobb esetben - megiscsak egy mestermu, s nem egy foldre kikopott cupák ... nem?
Abrandozni idovesztegetes lenne? Kerdes mi a cel. Sztem ez ugyanolyan fontos resz, mint a tobbi. Kar lenne kihagyni. Ugyanakkor tudni kell abbahagyni is. Ez ketsegtelen. Es igen, a tanulopenzt sem lehet megsporolni. (Csak egyszer nekem fizetne man valaki, ne mindig csak en ... ;)

D1255 2015.01.02. 13:25:20

@bigbaby: :) Ettol szep az elet, hogy sokfelek vagyunk. Millio fele keverek.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 13:56:06

@D1255: igen, az eletet imadom en is! Csak akkor szoktam szabadkozni ha nem tudom biztosan a masik errol mit gondol. Sokan sablonosan gondolkodnak ami ertheto is hiszen ugy egyszerubb es biztonsagosabb. De az Elet a semakon tul van. Batorsag kell eldobni oket, de megeri ;)

D1255 2015.01.02. 19:13:37

@bigbaby: Meg ket ilyen, aztan lehet musorod vasarnap reggelenkent a TV-ben. Majd csápolok az elso sorbol.;)

D1255 2015.01.02. 20:01:50

@bigbaby: aha, erre a romantikus revuletet tartalmazo profeciara utaltam

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 20:17:38

@D1255: mi vagy te vmi producer? Mert h jo erzeked van a nagy story felkutatasaban az mar sicher. Ket ilyen ragott cupak talalkozasa a sivatagban tenyleg megerne egy musort. Vagy kettot. Attol fuggoen mekkora a love koztuk.

D1255 2015.01.02. 20:29:46

@bigbaby: A Morrison's Opera megfelel, hogy atvegyuk most a castingot?;)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 20:42:11

@D1255: siman. Hany cupakot kuldjek? Kisebbek legyenek vagy inkabb nagyobbak? Es vetkozni kell-e?

D1255 2015.01.02. 20:47:55

@bigbaby: A cupakoknak? Nem, nem kell;)

Korbenezve ugy latom itt elfogadott a ruha viselese. Legalabbis most meg;)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 21:00:03

@D1255: nem is tudom... ezek szegyellos cupakok es a jagermeistert sem szeretik ...

D1255 2015.01.02. 21:09:18

@bigbaby: Jobb is nekik ha jol kialusszak magukat otthon;)

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 21:12:14

@D1255: hat vmikor azt is kell. Tegnap se volt alvas es holnap se lesz. Vizualisan: Egy sima egy forditott.

bigbaby (törölt) 2015.01.02. 23:12:23

Jol elcupákositottuk itt a blogot. Mondhatnam ugy is, cupakba fojtottuk szerelmi banatunkat. Sajnalom Ali. Pedig tenyleg olyan szepen indult...

D1255 2015.01.03. 00:50:02

Nyugi, a mi Banyank szereti ha zajlik az elet es tudja, hogy nem verre megy, ha irl beszelgetesbe csavarodunk.

bigbaby (törölt) 2015.01.03. 05:21:06

Pedig itt eggyel arrebb az idoutazos blogban epp verre megy a dolog. Meg a verrol. Eleg csavaros a helyzet. Mondhatnam nem egyszeru.

zéesté 2015.01.03. 14:25:33

@bigbaby: "Hany cupakot kuldjek? Kisebbek legyenek vagy inkabb nagyobbak? Es vetkozni kell-e?"
Természetesen. Ez a min. beugró.

Gour (törölt) 2015.01.03. 14:49:08

@bigbaby:

"Es igen, a tanulopenzt sem lehet megsporolni. (Csak egyszer nekem fizetne man valaki, ne mindig csak en ... ;)"

Nem érzem hogy ennyire rossz lenne a helyzet Nálad. ;)

bigbaby (törölt) 2015.01.03. 16:07:29

@Gour: nem olyan rossz nalam a helyzet? Egy tizes skalan kifejezve? Meg persze azt is ird, meg h mit merunk rajta :)

bigbaby (törölt) 2015.01.03. 16:08:47

@zéesté: min beugro? Azt hittem az a combfix. Mar epp huztam volna fel, de akkor ... hagyjuk ;)

Gour (törölt) 2015.01.03. 18:18:55

@bigbaby:

Tizes skálán, mérjük mondjuk a téli depit.

Combfix? Hol? Látod erre felkaptam a fejem. :)

bigbaby (törölt) 2015.01.03. 18:26:35

@Gour: na de mit jelent h nem olyan rossz nalam a helyzet? Es mit jelent h helyzet?

Gour (törölt) 2015.01.03. 19:35:43

@bigbaby:

Karácsonykor elég borús hangulatban kommentelgettél. Most mintha jobb lenne a helyzet.

csepke 2015.01.16. 14:23:38

hogyan éljük túl...
pl.rongyosra kell hallgatni ezt:
youtu.be/PSyL-TrD_2g
süti beállítások módosítása