Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

Keserűség

2015. április 06. - Alibanya1

Liliom utca, kilencedik kerület, 87 négyzetméter.

Itt van akkor, hát jól van, akkor maga az ingatlanos? Na jöjjön, megmutatom a lakást, de előbb nézze meg a kertet. Ilyet úgysem lát itt a városban. Na mit szól, ekkora kert, a mászókát mi szereltük bele, itt rollereztek a gyerekeim is. Minden bokrot mi ültettünk, hát kicsit túlnőtték már magukat az elmúlt húsz évben, de van kertész, most már ő gondozza. Csak pár száz forint havonta.

Állok a kertben, süvít a szél és süt az áprilisi nap, bár eléggé visszafogottan, kicsit fázom is. Tényleg szép a kert és hatalmas. Nézem az embert: kis zömök figura, 50 körül lehet, taxis. Mici van a fején, meg bőrdzseki, a haja fehér. Olyan szikárul beszél, az arca rezzenéstelen, egy mérettel nagyobb farmer van rajta, hogy jó kényelmes legyen. Megyünk akkor a lakásba.

Itt lift is van - folytatja, - hiába csak három emelet, de ezt még a tanács csinálta meg és akkor még nem számított. Mindenkit kilakoltattak, és csak úgy lehetett visszaköltözni, ha nincs elmaradás, tartozás, hát így jutottam a lakáshoz. A fazon mindenféle közüzemi díjjal tartozott, azt kifizettem, meg kapott még egy milliót és az enyém lett a lakás. Na megérkeztünk. Ez az előszoba, innen lépünk a konyhába, hát nem nagy, de amennyit az asszony főzött, arra pont elég volt. Inkább főzőcskézett. Van kamra is, az jól jött, mert tele volt konzervvel, mert amikor nem főzött valamit enni kellett. És inkább nem főzött. Itt a mosogató, idehúzattam a melegvizet, de hát nem volt elég, úgyhogy inkább feltettem egy 50 literes bojlert hátha az elég lesz a mosogatáshoz. De végül kitalálta, hogy neki mosogatógép kell, a taxis feleségnek...Ez a hall, itt volt a varrógép, amíg az asszony dolgozott, addig itt csinálta. Most már nem hajlandó, azt mondta elege van már, nem dolgozik tovább, neki jobb élet kell. De amúgy ablakos, világos, lehet itt étkező is. Én szerettem ezt a lakást, nem változtatnék semmit, persze aki megveszi az más. Ha kell, itt hagyom az ülőszettet, az ide van kitalálva.

A fürdő innen nyílik. Fel akartam újítani, de már nem akarom, mert őnagyságának nem tetszett már itt, inkább ment a barátjához, mert hogy megtalálta az igazit, a nagy Ő-t. Azt mondja, inkább vár, hogy kijöjjön a fazon  a sittről. Most fog ülni, bizony, okirathamisításért, meg csalásért. Mert az csak lopni, csalni tud, egyet felejtett el az életben, hogy dolgozni is lehet. Én persze egész éjszaka taxizom, aztán nappal meg futkosok, hogy intézzek ezt azt, ez nem felelt meg. Most majd várja a szerelmet.

A nappali szép nagy, hát ide meg megkapta a plazma tévét, hogy el tudja tölteni az időt valahogyan. Ki kellett a biztosítékokat is cserélni, mert hogy ugye nem főzött, csak rendeltük a pizzát, ahhoz meg sütő kell, ahhoz egy új tűzhely, azt meg nem bírta a régi vezeték, de ezt csak úgy mondom, hogy a vezetékek is ki lettek cserélve. De ha valaki át akarja rézre húzatni, az csak negyven rongy. Szóval csak pizzáztak a gyerekek állandóan.

A másik szobába beköltözött a gyerek az rendezte már így át, de hát elment az anyjával. Neki ott jobb lesz, pedig szereltem neki bordásfalat is a falra, hogy tudja magát húzogatni. A szobának két bejárata van, tetszik látni, itt van a burkolat amit vettem a WC-hez szép zsemle szín, hogy vidám legyen, de ezt már nem burkoljuk, asszony inkább ment a sitteshez, majd az jobbat, szebbet tud. Hát itt hagyom, ha az új tulajdonos akarja, burkolhat vele.

Van még egy lakás is, ahhoz  már nincs köze az asszonynak az örökség, most mindent eladok és új életet kezdek. Ahhoz meg pénz kell, igaz? És rám nézett.

Jóváhagytam. A kanapén szomorúan árválkodott egy egykori ajándékos szatyor, gondosan megtömve egyéb ajándéktasakokkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr777340422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2015.04.07. 02:58:15

Ezzel mi a gond? Sok-sok ezer ember kezdi ujra az életét. Ki igy ki ugy.

bigbaby (törölt) 2015.04.07. 05:50:09

Ez mar-mar irodalmi alkotas. Gratula!

csepke 2015.04.07. 08:11:49

Igen, ez lehet nehéz ebben a foglalkozásban. Nézni az emberek kettétört életét egy lakásban. Az eladások nagy része ilyen lehet. Azért a Liliom utcában egy ilyen lakás hamar el fog menni, remélhetőleg.

Alibanya1 2015.04.07. 08:32:13

@Burgermeister: nem gond, egy elmesélt történet :)
@bigbaby: :) köszi
@csepke: így van el fog pattani

bigbaby (törölt) 2015.04.07. 08:56:37

@csepke: van par szakma ahol az eletek arnyas oldalan van dolog. Vszinu tobbet lehet tanulni ott, mint a naposabbikon;)

notC 2015.04.07. 09:36:02

De kafa kis szocio-fotó volt ez! Köszi :-)

Pierr Kardán 2015.04.07. 11:42:44

Jóvót :-))

Majd egyszer írd meg a sztorit a feleség elbeszélése alapján is...

csepke 2015.04.07. 11:57:44

@bigbaby: hát már feltéve, ha az az ember célja hogy az árnyékoson tanuljon...mit is?

sirok0001 2015.04.07. 12:26:50

Simán írhatnál valamilyen regényt is. Jól le tudod írni a környezetet.

Erre nehéz mit reagálni.
"Van még egy lakás is, ahhoz már nincs köze az asszonynak az örökség, most mindent eladok és új életet kezdek. Ahhoz meg pénz kell, igaz? És rám nézett."
Ez olyan nagyon fásult és nagyon szomorú kérdés...Azt gondolom, aki feladja a reményt, annak nagyon szomorú élete lehet. Rengeteg ilyen ember van, kívül nem látni, de belül...

A barkóscinegés kép nagyon tetszik. :)

Alibanya1 2015.04.07. 12:28:12

@Pierr Kardán: igen ez régi vágyam lenne, hogy ilyen spontán sztorit, kétoldalról megírni, de valahogy mindig az van, hogy egyik féllel sikerül találkozni csak...persze kitalálhatnám, de az nem az igazi kellene egy kis feeling a másik félből

tengertigrise 2015.04.07. 12:30:21

Jó story a klasszikus "kisember"-ről :)
Aki éjt nappallá téve dolgozik,hogy minden meglegyen a családnak, csak egyet felejt el, hogy közben jelen sincs a családi életben.
Hajnalban elmegy, este megjön és vacsora után elalszik a kanapén.
Annyira tipikus ...
Asszony már mindent kipróbált,hogy unalmát űzze, megvett minden szart a kertbe, a lakásba.
Gondolom megcsinálta az összes kerti praktikát,amit a nők lapjánál olvasott, átrendezte az átrendezett lakást is már vagy százszor.
Emberünk pedig csak azt látta,hogy az asszony mégsem boldog és vette a következő dolgot,amivel úgy érezte boldoggá teheti, csakhogy ahhoz megint nyomni kellett a gázt, megint nem volt otthon és a várt boldogság sem költözött a házba.
Szerintem ez egy tök tipikus csapda, rengeteg ilyet ismerek !
Egyfelől nagyon sajnálom az ilyen férjeket,hisz úgy érzik mindent feláldoztak a nőért és az is kevés volt.
Másfelől a nőt is meg lehet érteni.
Persze,hogy rohadt unalmas az élet az állandóan dolgozó pasi mellett és baromi izgalmasnak tűnik az új, aki udvarias, csábító és olyan helyekre viszi amilyen helyekre ő még vágyik...
A szerető szokott a megoldás lenni, aztán a teljes elhidegülés.

Alibanya1 2015.04.07. 12:30:42

@sirok0001: köszi, írom a regényt :)

hello73 2015.04.07. 21:20:20

Nézzük a jó oldalát: van még benne életösztön, akar új életet, s még racionálisan gondolkodik, anyunak coki van a másik lakástól. Szóval nem reménytelen.

2015.04.08. 01:20:16

@tengertigrise:

Aki éjt nappallá téve dolgozik,hogy minden meglegyen a családnak,"

aztán rájön hogy egy lenézett, eldobható tizenkettő egytucat kis senki.

most prolitenyésztés folyik, kellenek a kvázirabszolgák meg a cselédek, a felsőbb rétegek kiszolgálására.
az ilyen ember jobban jár, ha kiszórakozza magát aztán öngyilkos lesz.

de most még a halálos betegeket is életben akarják tartani, képmutató féregség az egész

hello73 2015.04.08. 06:32:19

@WiteNoir: tudod,pont benne vagyok/vagyunk családilag egy ilyen "halálos betegséges" dolgon.
Nagyon könnyű (nem is jó szó erre a helyzetre) egészségesként azt mondani, hogy minek a küzdés, hogy jobb lenne neki már, ha vége lenne. De pont a beteg az, akiben minden nap, hihetetlen az élni akarás. Mit mondjunk neki?
Tudja, hogy nem sok van hátra, tudja, hogy minden beavatkozás fáj, de a szíve még teljesen jól működik.
Szerinted képmutatásból él még? Fojtsuk meg?Vagy úgy gondolod, csupa élvezetből járunk az intenzívre, hogy mondjuk a száját kitisztítsuk, vagy tegyük tisztába? Ja, nem, a gonosz orvosok kísérleteznek még egyet kettőt rajta. Majd legközelebb ezt mondom neki.
Fasz kivan a sok általánosításodtól.

Pixynor 2015.04.08. 06:43:49

@tengertigrise: "Szerintem ez egy tök tipikus csapda, rengeteg ilyet ismerek !"

Nagyon jól megfogalmaztad. Tetszett a belefásult "idillikus" családkép. :)

@Alibanya1: nagyon jó kis írás, igazán tükrözi a címet, és a tipikus magyar feelinget. Szürke, szomorú és sajnálatra méltó az egész. Abszolút magyar művészfilm téma.

hello73 2015.04.08. 09:35:23

Valahogy tanítani kéne a kapcsolati kommunikációt. Nem feltétlenül az iskolára (az intézményesült) gondolok.
Generációk élték le így az életüket, ezzel a sivársággal.

tengertigrise 2015.04.08. 09:51:43

@WiteNoir: Én másra gondoltam.
Több ilyet is ismerek,a magam részéről inkább szorgalmas embernek tartom őket, egyáltalán nem "kis senkiknek" - ahogy te fogalmaztál.
Egyikük akkora házban él,hogy szerintem maga is eltéved benne olykor.
Munkájában nagyon elismert, egyértelműen a legjobbak közt van, ezért is ilyen foglalkoztatott.
Bár minden motivációját nem ismerem,de egyértelműnek tűnik,hogy az mindenképpen szerepet játszik benne,hogy jót akar a családnak, mindent meg akar adni nekik.
Az asszonynak (ugye,mint tudjuk ő minden baj forrása) és persze magának is.
Csak közben beáll a fent vázolt helyzet, ő dolgozik reggeltől estig, anyuci meg otthon műkörmös...
És nyakamat rá,hogy apuci mellett van még más is :D

Alibanya1 2015.04.08. 11:31:56

@tengertigrise: ezek pont így vannak, én hozzá tenném, hogy ez nem is nem függő mert ismerjük a magát halálra dolgozó nő prototípusát is, aki munkahelyen serénykedik, eladó vagy tanítónő stb. majd otthon maximalista önmagával, állandó pucc lakás, süti, befőzés, vasalás minden tipp topp, csak éppen arra nem jut idő amire kellene, furcsa dolgok ezek...van egy helyesnek vélt érékrend, szorgalom, becsület, munka, tisztaság, ezek amúgy mind rendben vannak, de amikor ezek az egyetlen kapaszkodók, akkor baj van.

Alibanya1 2015.04.08. 11:32:59

@hello73: szerintem akár az iskolában is lehetne tanítani némi ilyesmit, nagyon hasznos lenne...

Comprende 2015.04.08. 14:56:44

@Alibanya1: " ezek pont így vannak, én hozzá tenném, hogy ez nem is nem függő mert ismerjük a magát halálra dolgozó nő prototípusát is,

Nem tom miért ez a sírás rívás, ahelyett az örvendezés helyett, hogy sikerült az itteni emberek jó részét rabszolgának átprogramozni .
A sok-sok programból egy :
Ovodában a Gézukától elveszi a játékát Béluska. Mit tesz Gézuka?
Megküzd a játékáért, aminek a vége az óvónéni szövege:
Hagyd , hagy vigye, hisz okosabb enged.a szamár meg szenved.
A másik hogy annyira okos, rájön magától hogy nem érdemes széllel szemben.
De mindenképp belenevelődik egyrészt hogy jobb agresszívnak lenni, másrészt hogy nincs jogod semmihez .
A Béluska meg vigyorogva csinálja újra meg újra. Tudja hogy senki sem fogja pofángyűrni.

A másik :
Óvodában Julika veszi el Gézuka játékát, aki küzdene, de jön ovónéni:
Hagyd, ne bántsd, hiszen csak egy lány !
A szitu ugyanaz, beledresszírozva hogy a lányok vihetnek mindent, bántani nem szabad a gyengébbet ( monnnyuk azért bántják űket az agresszív Bélukák, legfeljebb jön a Vakkomondor. . . )

A tartsd oda a másik orcádatról & társairól hallott itt mindenki.

De van a harmadik eset is, ami egyre gyakoribb, hogy mindketten halálra dolgozzák magukat, mert "haladni kell a korral" , kell évente minden kütyüből frissítés, nehogy megszólják már a gyereket.

Valahol olvastam, hogy az élethez szükséges dolgokra az átlagember jövedelmének alig 30%-a kell. A többitől el lehetne tekinteni.
De ha a szomszéd ( barát, rokon, . . ) Görögbe megy, akkor mi sem mehetünk a Tisza tóhoz.......
És a lényege az egész posztnak, hogy nem rabszolgálni kéne, hanem egymással foglalkozni testi-lelki síkon egyaránt.
A leírás pedig arra tökéletesen passzol .
Bár az ősz hajú taxis örülhet, hogy az egészsége rendben és akar új életet.

Na Dóra , megint egy csodálatos nem műszaki dolgot alkottál !

2015.04.08. 15:22:36

@Comprende:

z élethez szükséges dolgokra az átlagember jövedelmének alig 30%-a kell. "

valóban. magyarországon a fehér átlagbér országosan 150 nettó körül van.
regionálisan változó, van ahol 130 vagy azalatt.
de ez ugye nem a medián, az ennél egyértelműen alacsonyabb, persze fehéren.
és igen, vannak, nem is olyan kevesen, akiknek nincs érdemi fekete-szürke jövedelmük.
aztán vedd ennek a 30%-át.

csepke 2015.04.08. 15:45:58

@tengertigrise: én azt gondolom azok az asszonyok akik azért panaszkodnak, hogy a férjük egésznap dolgozik, és tolja haza a pénzt, azoknak kívánok legalább 3 év önellátást, akkor majd jobban meggondolnák, hogy az addigi "unalmas" "elhanyagolt" életük milyen jó is volt, amikor nem nekik kellett véres verejtékkel megkeresni, no nem a műkörmösre valót, hanem a hidegvízre valót.

Comprende 2015.04.08. 16:56:44

@WiteNoir: " és igen, vannak, nem is olyan kevesen, akiknek nincs érdemi fekete-szürke jövedelmük.
aztán vedd ennek a 30%-át. "

Látod erről beszéltem. Ugyanis volt egy képviselő , aki szerint 47000-ből meg lehet élni, sőt gyereket nevelni.
Igen, bizony, rabszolgaszinten, rabszolgának.
Mert a főnök szerint a munka alapú társadalom a jövő, de el lehet tüntetni a 100 milliárdot az agresszív Béluskáknak, hisz arra vannak determinálva.
A rabszolgák meg csak néznek bávatagon.
Vagy öngyilkolnak mint libásbajnai károsultjai.
És tudod, mit lehet látni a Német SPAR prospektusban ?
Hát nem akciós csirke farhátat.
Az a rabszolgának való. . . . . .
De ideológia szinten egy siker ország, ahol minden hasít, és az egy főre eső stadionszám a világelsőségre is jogosulttá tesz.
Szerintem a Guinneess rekord a cél . . . . .mindkét dologban .

2015.04.08. 19:23:39

@Comprende:

ez egy ilyen ország.
mondjuk másutt is vannak hasonló problémák, csak a gazdagabb-nagyobb demokratikus tradícióval bíró nyugaton nem ennyire látványosak és pitiánerek

bigbaby (törölt) 2015.04.08. 19:57:30

@Comprende: mi van a suicid girl hova lett? Megkaptad szulinapodra s most ez a dog az uj target?

hello73 2015.04.08. 20:43:10

@Comprende: na látod ez is örök probléma.Mire neveld az utódod? Melyik a helyes út?
Ki tudja milyen lesz a társadalmunk 15 év múlva?
Óvó néni régi neveltetésű, ezt tanították neki. Most akkor hogyan tovább?Kérek opciókat, a legjobb kritikával élni, de kell helyette opció!

csepke 2015.04.09. 07:14:55

@hello73: asszertivitásra kell nevelni rendszerfüggetlenül

Alibanya1 2015.04.09. 08:06:08

@hello73: ez nekem is örök dilemmám merre nevelni a lányaimat? De lassan kezd eldőlni, erős és független! A nőies dolgok, szépek és aranyosak, csak nagyon rá lehet velük faragni...
@Comprende: örülök, hogy tetszett :)

Terézágyú 2015.04.09. 08:16:25

@Alibanya1:
"De lassan kezd eldőlni, erős és független!"

Ez szép, de mit jelent? A fenti példában hozott Béluska (aki az ovodában elszedte a többiek játékát, ma meg milliárdokat lop), ő is úgy véli, hogy erős és független...

letreh 2015.04.09. 10:42:44

Most belenézek a könyvedbe. :-D

Alibanya1 2015.04.09. 11:56:37

@letreh: Kedves vagy, de azt hiszem az más jellegű... már ha ez az írás alapján kaptál kedvet hozzá. Ilyeneket is szeretek írni, de ezeket ritkábban rakom ki. Most lehet kedvet kapok hozzá, elég jó volt a fogadtatás :)

Alibanya1 2015.04.09. 11:58:06

@Terézágyú: nézd, azt hittem ez egy értelmű, nem fizikai erőre gondoltam, nem viszem súlyzózni a lányokat, lelki erőre, találékonyságra, problémamegoldásra gondoltam, valamint az öneltartás, felelősség saját magunk iránt szóval ilyesmit értettem alatta.

Terézágyú 2015.04.09. 12:11:24

@Alibanya1:
:(((

Én sem fizikai erőre értettem.

Béluska sem a fizikai erejénél fogva veszi el a játékot illetve később a milliókat...
Ő is találékony, problémamegoldó...

Comprende 2015.04.09. 14:06:00

@bigbaby:
" Megkaptad szulinapodra s most ez a dog az uj target? "

igen :) Lehet bízni a barátokban.
Bár csak félig volt kész, nem volt egészen szines . . . . . . . . . .

A képen nem egy új target van.
Az örök target van :)

Mint az Ady nevű költő írta :

Mindíg az a játék s mindíg véres torna,
S mindíg mintha kiki egy-egy Isten volna.
Ezt a nagy szándékot nagy okok okolják
S még a tagadók is mindíg szándékolják .

De cserélni fogom , nem látszik a lényeg.

Comprende 2015.04.09. 14:12:06

@WiteNoir:
"ez egy ilyen ország."

Indirekt logikával élve, ahol 2 millió kutyát csippeltek be, és biztos kimaradt pár, akkor nem lehet akkora a baj .
1 kutya 1 havi ellátása cirka 10.000 Ft.
És a ciprusiaknak is van rendesen !

És tényleg egy viccország, csak nevetni nem tudnak azemberek......

Comprende 2015.04.09. 14:23:23

@hello73:
" Melyik a helyes út? "
Nincs abszolut helyes út. Soha sem volt.
De meg kell tanítani /az iskola ellenében is/ egyrészt küzdeni az igazáért, adni neki egy rendes értékítéletet, és a való életre kell nevelni, nem pedig a mindenkori barom elvárásoknak megfelelni.
Pl. Adni neki egy KRESZ ismeretet , a lehető leghamarabb jogosítvány, és persze egy-két nyelv / ha menne, ne legyen gátolva/ .
És persze a számítógépes dolgok . . .ami rohadt sokba kerül :)
De ha valaki most nem tanulja meg , akkor annyira el lesz meszelve ....
És persze tényleg mindenre meg kell tanítani, amit a kor hoz:
Alkohol, kábszer, kenőpénz, korrupció, . . . . szal minden, amiben minden benne van .
És nem egy tündérországot kell belenevelni királyfival, királylánnyal...
Azt meg kell hagyni USA gyerekeknek.

Comprende 2015.04.09. 14:30:42

@Alibanya1:
@Comprende: örülök, hogy tetszett :)

Nóra !

Mostmár ha bekapcsolom ezt a kütyüt, a te oldalad az első, amit megnézek.
Mindent megelőzve, ( időjárás milyen lesz , mailjaim, . . .) és mindent elhagyva ha kevés az időm.
Ha azt mondom, elhiszed , hogy Alibanya függő lettem ?
A cigiről le tudtam szokni, a kávéról is, de erről ?
Soha !
Egy NŐ aki elmondja dolgait, álmait, vágyait, sérelmeit. . . .
Iszom írásaidat mint szivacs......NA !

2015.06.06. 10:32:36

hú ez de nagyon jól megírt poszt. gratula.
süti beállítások módosítása