Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

Az érzelmi intelligencia tünetei

2015. november 10. - Alibanya1

Néha elvegyülök a munkatársaim között, mert hogy most már vannak ilyenek, munkatársaim, meg munkahelyem érdekes szavak ezek. Ellenben nem egyszerű velük találkozni, ilyen kis fadobozokban lakunk, open office, ez a tudományos neve, és minden mozdulatunkat méri egy számítógépes program. Az átlag 20 évvel fiatalabb nálam, meg van még néhány velem egykorú nő. Nem tudom, milyen következtetést lehet ebből levonni, én megalkottam a sajátomat: ez nem az a hely, ahol megtalálják magukat, vagy a boldogságukat az emberek. Elhúznak, mint az orosz gépek Szíria felett. Mindegy, én most az első teljes fizetés boldogságát szagolgatom és azon töprengtem, hogy vajon ki tudok-e végre jönni a pénzemből, egy hónapon keresztül - izgi lesz. (update - nem)

A kép azonban a fényt ábrázolja az alagút végén, mely talán megjelent életem fordulatában.

12063727_1071534329524858_8712622173047485597_n.jpg

Bezsuppoltam magam a fiatalok  közé, beszélgettem és figyeltem. Van egy párocska, akik folyton együtt lógnak, a fiú 26 éves a lány 22, ha jól értettem foglalt, bár ennek az égvilágon nincs már semmi jelentősége. Mindegy, a fiatalember teljes erővel nyomul rá, mely jelenség teljes mértékben az ő dolguk, én csak okulok és tanulok. A következő romantikus párbeszédet csíptem el tőlük, nem kell zsebkendő és egyéb felkészülés, rezzenéstelen arccal lehet olvasni. Pasi beszél, a lány félig más irányba néz, félig mosolyog, néha rá pislant, hallgatja, megvan a kémia közöttük, maghasadás. Figyelj - mondja a srác - volt egy barátnőm, nagyon jó volt a teste, jó össze voltunk melegedve, de aztán megcsalt a bátyámmal, úgyhogy szakítottunk. Erre összejött vele, és őt meg megcsalta velem - itt érdekes hangfekvésű nevetés következett. Én nem nagyon értettem a történet melyik részén lehet derülni, a lány mosolygott, - na ezzel aztán bekerültünk a B... showba, mint különös szerelmi háromszög - fejezte be a fiú és várakozóan nézett a lány felé, viszonylag elégedett volt. A lány nevetett, majd valami olyasmit mondott, hogy sosem látta azt a bizonyos műsort.  Én higgadtan a papír-zsebkendőre koncentráltam, közben arra gondoltam, hogy ez a történet így felértékelődött, hogy ezzel lehet csajozni? Mi van? Asszem tényleg megöregedtem, vagy ez lenne az úgynevezett generációs szakadék? Nem is csoda, hogy elhagyott mindenféle érzület, már eszembe se jut, hogy eredetileg férfit szerettem volna találni, hogy valaha azt hittem ismerkedni fogok, és egy-kettő találok egy kellemes férfiembert. Belegondoltam ebbe a történetbe, és  senkivel nem akartam cserélni, de tényleg, hiába jó testű a lány, meg fiatalok. Odajutottam, hogy a szex is már csak akkor jut eszembe, mikor is? Na ez van... szóval semmikor, kigyógyultam. Sikerült addig marcangolni magam, hogy már nem gondolok ilyesmire, úgy érzem a testem csak azért van, hogy legyen, hogy életbe tartsam, mozgassam, felöltöztessem, és gazdasági, valamint háztartási aktivitásra használjam. Én aki, emlékeim szerint, imádtam a szexet, legalábbis úgy rémlik, valamikor ez volt, asszem ...
11146231_822641897791261_362422590625406498_n.jpg

A megfigyelt beszélgetés arra indított, hogy az érzelmi intelligenciáról gondolkodjam, lehet teljesen tévesen közelítem meg a kérdést, vagy helyzeteket, elavult módon. Sőt ebben nagyon is biztos vagyok, mármint hogy, nem jól csinálom. (update - kurvára nem)

Miről ismerszik meg az érzelmileg okos ember? Merthogy ettől függ, hogyan kezeljük a személyiségünket, a kapcsolatainkat, a döntéseinket. Tartok tőle, hogy én személyesen lebutultam ebben, vagy nem is voltam toppon soha, mert ha a döntéseim során végig tekintek, hát az nem egy fényes hadoszlop, inkább valami romhalmaz, kukorica szárak novemberben. Na jön a lista, minél többet felismer magán az ember annál ügyesebb érzelmi téren.

Gazdag érzelmi szókincs

Az emberek 36 százaléka képes arra, hogy érzelmeit pontosan kifejezze szavakkal és ezt ilyen módon kommunikálja a világgal. Ehhez persze az is kell, hogy az ember értse, hogy mi is zajlik a lelkében. Szerintem a probléma pont ezzel kezdődik, mert sokszor talán magunk sem értjük mi történik velünk. Sokan inkább meg sem szólalnak, találják ki más, hogy mi játszódik le bennem éppen. Aztán van csodálkozás, ha ez nem megy, vagy egész más következtetéseket vonnak le emberek. Megint mások néhány kulcs szóval, megoldják ezt a helyzetet: Hogy vagy? Szarul. Mi a helyzet? Szar. Mit gondolsz? Leszarom! Ennyi. Van még, most hallottam a buszon: Mit tesz a párod? Nagy ívben szarik rá. Egy szarfasz. Ilyen esetekben nehéz a nyelvi gazdagságot felfedezni.

Érdeklődés az emberek iránt

Teljesen mindegy, hogy egyébként, kifelé vagy befelé forduló típus vagy, lényeg, hogy empátiával kezeld a körülötted lévő embereket, ja és pozitív empátiával. Igen, tapasztaltam már negatív empátiát, azért hangolódsz rá emberre, hogy megtaláld a leggyengébb pontját, hogy aztán ott tudj ütni. Ez is bizonyos fajta érzelmi intelligencia, de nem sorolják az erősségek közé, fene tudja. Aztán, azt is mondják, hogy minél inkább törődsz a környezeteddel, a körülötted élőkkel, annál inkább várhatsz viszonzást, már ha érzelmileg intelligens a környezeted, ugye. Ha nem, akkor szívás.... Sokszor hallja az ember, hogy én megteszek mindent érted, aztán ez a hála, szóval valamelyik oldal itt nem szokott működni. Bár az idézet mondat, mármint a mindent megteszek érted, sem vall túlzott érzelmi intelligenciára. Általában bizonyos szavak és fordulatok bevett alkalmazása nem tartozik ide. 

Változtatásra képes

Az érzelmileg intelligens ember, folyamatosan változik, alkalmazkodik és nyitott. Pontosan tudja, hogy a változástól való félelem, a mindenáron való ragaszkodás a megszokott dolgokhoz, a sikeresség és a boldogság megkötője lehet. Ez olyan jól hangzik, hogy én magam ámulatba esek, persze nem olyan egyszerű ez. Éberen figyelni, hogy milyen a környezet, mit kell adaptálni és mit lehet megőrizni. Változtat, alkalmazkodik vagy éppen ellenáll, ahogy már azt kell. Én hajlamos vagyok ezt túlzásba vinni, és ezzel nyilván egyes bizonyítvánnyal zárom ezt a témakört. Én túl alkalmazkodom, meg akarok felelni állandóan, ez reménytelen. Állítólag ez abból fakad, hogy szegény szüleim nem voltak elégedettek velem, ők meg ezt azért tették, mert a nagyiék voltak elégedetlenek velük és így tovább, vissza a középkorig...

o-good-samaritan-570.jpg

Ismeri a gyengeségeit és az erősségeit

Régebben, dolgoztam olyat, hogy tréningeltem embereket állásinterjúra, helyesebben fel készítettem őket, arra a csapásra, amit állásinterjúnak hívnak. Helyi viszonylatokban azért ez egy külön tudomány, de erről majd máskor. Ez az egyik örökzöld kérdés állásinterjú esetében, hogy mondj néhány rossz és jó tulajdonságot magadról. A mi környékünkön az emberek ezt nem szeretik, még rosszat valahogy csak tudnak mondani magukról, hogy mondjuk lusta, vagy túl aprólékos, de hogy ő öndicséretbe kezdjen, hát ilyen nincs, majd ezt megállapítják mások. Ez az általános nézet ezzel kapcsolatban. Tévedés, amúgy igenis mernünk kell kimondani azt is, hogy mi jó bennünk. Mondjuk az egész felvetés állásinterjú esetében elég szánalmas, de önmagunk előtt viszont nagyon is szükséges. Igen ilyen és ilyen vagyok, ezek a rossz tulajdonságaim és ezek a jók, ezekkel kell együtt élni. Nekem például azzal, hogy néha túl sokat képzelek el, túl nagy terveket szövök és aztán fele megy a semmibe, néha meg mind, ez szörnyű, de már ezt el kell fogadnom, ja és amikor kitervelem képtelen vagyok bármi akadályt észrevenni, felhőtlen az ég...jó tulajdonságom, hogy meg tudom hallgatni az embereket.

Jó emberismerő

Ez az, ez az a pont, ahol én meg buktam, olvasni kell az embereket, tudni, hogy mit gondolnak, min mennek keresztül, mi mozgatja őket. Még arra talán képes vagyok, hogy érzékeljem ki min megy keresztül, de megítélni, hogy ki milyen ember?! Nem tudom, én követtem el ezzel kapcsolatban hibákat, úgyhogy nem tudom mit mondjak. Néha szeretnék olyan lenni, mint a mentalista, aha, maga egy kockát rajzolt a lapra, amíg beszélgettünk, tehát gondja van az anyukájával és még nem vásárolt be, reggelente lassan ébred és halogatja a futást, kedvence a tökfőzelék. Á nem, én erre nem vagyok képes. Sőt másra sem, főleg ha valakit megkedvelek, esetleg megszeretek, hát aztán már kész én egy jó darabig mindent megmagyarázok, magamnak és mindent elhiszek.

Nehéz megsérteni

Az érzelmileg intelligens ember, jól ismeri önmagát, magabiztos, és hát mint ilyent, nehéz kibillenteni ebből az állapotból. Egy két szurkálódás, poénkodás, édes kevés ahhoz, hogy a saját énképét megrongálja, vagy akár megingassa őt ebben az állapotában. Meg aztán nem is keresi mások viselkedésében ezeket a jeleket, mert humornak fogja fel, tanácsnak, kritikának, szóval elvan vele, lepereg róla, mint impregnált kabátról az eső. Mondjuk ebben ott vagyok, csak néha felmerül bennem a kérdés, hogy mégis ezt meddig kell eltűrni, és hol van azért e tekintetben a határ? Sajnos ezzel kapcsolatosan kevés információ áll rendelkezésre. (update - ezt a határt lejjebb kell eregetnem)

Most jönnek a rázósabbak

o-grumpy-cat-570.jpg

Tud nemet mondani

Ó istenem, ezt mennyire szeretném, de ebben még sok lehetőségem van a fejlődésre Nem akarom, nem kérem, nem szeretném, nem ezt akarom, nem erről volt szó, szóval mindezeket kimondani nagy nehézség, de vajon miért? Pedig remek fordulatokba lehet csomagolni, mint például, attól tartok én ezt nem érteném, vagy szerintem én nem tudnám ezt elég jól csinálni. Szerintem nem ebben állapodtunk meg... Más szempontból nézve sem jön ki jól, nem feltétlenül tisztelik azt az emberben, ha mindenben benne van, ha mindent elvállal és megtesz. 

Okul a hibáiból

Ez annyira emberi tulajdonság, az emberek szeretnek okulni mások hibájából, vagy nem? Saját hibákból? Még ez sem biztos, gyakran még nevetve is meséljük, hogy milyen ismétlésekbe esünk például a párkapcsolatainkban, meg hasonlók. Ugyanazokat a téves kommunikációs fordulatokat használjuk, ezerszer megmondtam, hogy tehettél ilyent, soha nem hallgatsz rám, és így tovább. 

Úgy tud adni, hogy nem vár érte semmit

Nem is értik ezt sokszor, hogy van ilyen jelenség, az ember segít magért az örömért, hogy segíthet, hogy hasznosnak érezheti magát. Ezen a területen vannak érdekességek, vannak, akik nem is tudják fogadni a segítséget.  Mások meg nem tudják kérni, mert ezt a személyes gyengeség jelének veszik. Egyesek nem tűrik azt a feszültséget, amit a hála érzése okoz náluk, úgy érzik valahogy viszonozni kell, de erre képtelenek és inkább morognak, megharagszanak. A segítést is jól kell ezenfelül időzíteni, ahogy mondják a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, ez nem szép idézet, meg közhely de nem jutott jobb eszembe. 

 Nem haragtartó

Egyesek évekre visszamenőleg pontosan tudják, hogy ki, mikor, és mivel bántotta meg őket, én gyakran egy óra múlva sem emlékszem rá. Ebben ilyen vagyok, a nagyanyám még azt is tudta, milyen színű ingben volt nagyapám, amikor megsértette, az udvaron 1952-ben. Ezek jó esetben felesleges energiaforrás terhelő tevékenységek. Sokkal egyszerűbbnek tűnik, elsiklani, legalábbis egy idő után a dolog felett, vagy megbocsájtani, vagy valami ilyesmi. 

Nem törekszik tökéletességre és tud elégedett lenni

Perfekcionista, igényes, maximalista, sokan ezt akár pozitív tulajdonságnak vélik, azzal, hogy az ilyen ember alapos, és mindent megtesz, hogy valamit sikerre vigyen. Lehet, biztos, hogy ez kell ahhoz, hogy eredményeket érjünk el. ugyanakkor érdemes ezt is rugalmasan kezelni, mert ezekben a dolgokban könnyű túlzásokba esni, és azt hajtogatni én megteszek mindent, útközben pedig elveszik az öröm az érzés, hogy valamit elértünk, hogy vannak részeredmények, biztató jelek. Illetve a teljesen jó, szinte tökéletes eredménnyel sem vagyunk elégedettek, mert lehetett volna még jobb, mert minden lehetne még jobb. 

Senki nem befolyásolja a jókedvét

Hm, ez elég nehéz, mert hát könnyen elrontható az ember jó kedve, esetleg, viszont aki ezt tudja szabályozni és azt mondani, hogy saját kedvemért csak én vagyok felelős, az szerencséd ember. 

Ezen az útvonalon fogom fejleszeni magam, persze a tökéletesség igénye nélkül.Vannak még jó kérdések ezzel kapcsolatban: ha feszült vagy megtudod-e fogalmazni magadnak, hogy miért? Mennyire vagy jó vezető? Mennyire szeretsz emberekkel ismerkedni?

Szép napot.

update: Nem valami írás, de annyit vesződtem vele, hogy itt hagyom hátha valakinek mégis tetszik... 

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr288067500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2015.11.10. 14:34:22

"ezek a jók, ezekkel kell együttélni. Nekem például azzal, hogy néha túl sokat képzelek el, túl nagy terveket szövök"

:) Ez tipikusan az "azt mondom, hogy ez a rossz tulajdonságom, de valójában ez nem is rossz, sőt örülök neki, hogy ilyen vagyok, akinek meg nem tetszik, az le van ejtve"...

Lásd még:
az a legnagyobb hibám, hogy
"túl jószívű vagyok"
"túlságosan tudok szeretni"
"mindenkinek megadok mindent"...

Mintha valaki azt mondaná: az a hibám, hogy túl szép vagyok .... :)

Alibanya1 2015.11.10. 15:07:52

@Terézágyú: ugyan, akkor mi a rossz tulajdonság? mondjál egyet és én majd belekötök én ezt nem szeretem magamban, egyfelől, de elfogadom magam és mint ilyen örülök, hogy olyan vagyok amilyen, érted? Milyen rossz tulajdonságot mondjak? ami igazán az? de ez nem is arról szólt egyébként.

Terézágyú 2015.11.10. 15:20:52

@Alibanya1:
"ugyan, akkor mi a rossz tulajdonság?"
ami miatt valóban sikertelen vagy az életben (ha az vagy)

pl. amióta itt közöltem, hogy csóró vagyok igénytelen, azóta szóba se állnak velem a nők.

"Milyen rossz tulajdonságot mondjak? ami igazán az? de ez nem is arról szólt egyébként. "
Nem arról szól, hogy egy valódi rossz tulajdonságot mondunk? :)

2015.11.10. 19:22:49

@Terézágyú: szóba se állnak veled itt a nők ? itt a blogon ? miért? megszólítottad őket, csak nem válaszoltak neked ?

Szintet lépett (ex) Naiva. 2015.11.10. 21:50:11

Jó kis összefoglaló. Bár az, hogy nem tudják befolyásolni a jókedvét elég erős elvárás. Szerintem ilyen ember nincs. Vagy ha van, az sérült. Vagy nem kötődik senkihez igazán.
A tudj nemet mondani viszont egy olyan dolog, amit tényleg sok embernek meg kellene tanulni. Már néha megy.

Alibanya1 2015.11.10. 23:04:52

@Szintet lépett (ex) Naiva.: ezt a pontot talán jobban ki kellet volna dolgozni, úgy értettem, hogy nem engedni, hogy negatív emberek lehúzzanak, illetve a kedved ne feltétlenül a környezetedtől inkább temagadtól függjön

Terézágyú 2015.11.11. 07:35:07

@Kulics:
Persze.
Megszólítom most is, nézd:
Aliiiii.
Csepkeee.
Hallóóóóóóó.
Bébéééééééé..

Látod, senki nem válaszol :)

(nem, ezt csak példát hoztam fel arra, hogy amikor valaki ilyesmit mond, hogy "most őszinte vagyok, elárulom az egyik nagy hibámat - akkor még véletlenül sem az igazi hibáját, az igazi HIBÁJÁT mondja, hanem efféle "álruhás dicsekvéseket", hogy "nekem az a hibám, hogy nagyon tudok szeretni" és hasonlók :)

Terézágyú 2015.11.11. 07:48:10

@Szintet lépett (ex) Naiva.:
"A tudj nemet mondani viszont egy olyan dolog, amit tényleg sok embernek meg kellene tanulni. Már néha megy. "

Sok embernek meg igent kellene tudni mondani....
Mert én pl. nagyon is jól tudok nemet mondani...

Terézágyú 2015.11.11. 07:51:03

@Alibanya1:
"úgy értettem, hogy nem engedni, hogy negatív emberek lehúzzanak"

nyilván csak a negatív emberek húznak le, és nyilván ha valaki lehúz, akkor az negatív számomra :)

de mindenki negatív, aki nekem/rólam olyat mond/tesz, ami nem tetszik?

Terézágyú 2015.11.11. 07:55:44

Mellesleg ez a "tudj nemet mondani" is pont arról szól, hogy "mások rosszat akarnak neked, ki akarnak használni stb. - mondj nekik nemet"...

Alibanya1 2015.11.11. 08:04:55

@Terézágyú: ilyenkor úgy érzem, ne haragudj, hogy öncélúan kötekedsz és kiforgatod a leírtakat, egyébként igen, aki engem lehúz a számomra negatív, azért húz le, mert rám önit a rossz kedvét a problémáját, a borongós hangulatát. Ezt nem mindig akarom és ez nem feltétlenül arról szól, hogy nekem, vagy rólam olyant mond ami nekem nem tetszik, hanem arról, hogy ő önmagával nincs jóban. az a helyzet, hogy ez sem probléma szívesen megbeszélem vele, esetleg, de nem akarom, hogy az én hangulatom is elvágja. De szerintem érted te ezt.

Terézágyú 2015.11.11. 08:15:51

@Alibanya1:
"De szerintem érted te ezt. "

nem, nem értem.

"aki engem lehúz a számomra negatív, azért húz le, mert rám önit a rossz kedvét a problémáját, a borongós hangulatát.... ő önmagával nincs jóban"

Tehát akkor most én rádöntöttem a rosszkedvemet, a problémámat, a borongós hangulatomat, és önmagammal sem vagyok jóban?
És amikor mással voltak itt véleménykülönbségeid (hogy finoman fogalmazzak) akkor is az volt a helyzet, hogy az illető rádöntötte a rosszkedvét, a problémáját, a borongós hangulatát, és önmagával sincs jóban???

És mi van akkor, amikor te öntöd másra a rosszkedvedet, a problémádat, a borongós hangulatodat - merthogy önmagaddal se vagy jóban????

Ja, hogy ilyen nincs is, ilyesmit mindig mások csinálnak, ÉN sosenem?....

sirok0001 2015.11.11. 08:31:33

A fenti történethez csak annyit, hogy igen ez megy, ezt látom én is és ezt is hallom. Nem vagy idős már ehhez, ahogy Danny Glover szokta mondá, én sem szeretem. A mai világban minden megengedett. Nevezzük erkölcsnek, vagy minek, de szerintem egy normális ember ilyet nem csinál. és akkor fel lehet tenni, hogy van-e még normális ember, vagy én vagyok-e a hülye. :D

Amit Alibanya leírtál érzelmi intelligencia alatt ugyanúgy mint a többi adottságnál valamivel születsz és lehet tanulni, illetve, ha egyes tulajdonságokat valaki értéknek tart lehet törekedni azok "elsajátítására", de mivel emberek vagyunk nincs senki, akit nem lehet megbántani és nincs olyan, aki még nem bántott meg embereket. Az a nagyon szörnyű, ha az utóbbit szánt szándékkal csinálják.

Gour 2015.11.11. 09:10:49

Az egyik barátom tanított meg nemet mondani, folyamatosan hívogattak-nak mindenféle ügynökök mindennel én pedig udvariasan próbáltam kitérni de ez csak arra volt elég, hogy utána ismét felhívjanak. Ott ültem vele szemben, felhívták, 5 másodpercig hallgatott és ennyit mondott- nem köszönöm- majd lenyomta a telefont. Azóta én is így csinálom és működik. Sőt! Ez a kis gyakorlat segített abban, hogy más szituációkban is rögtön, határozottan nemet mondjak, egy másodpercnyi habozás nélkül, és ebben egyetlen kivétel van: a nők. Egyszerűen képtelen vagyok arra, hogy megmondjam kerek perec a véleményemet, teljesen nyíltan ahogyan egy pasinak rögtön megmondom: figyelj, ez egy őrületes faszság amit beszélsz és teljesen rosszul gondolod. Na nem, itt szépen végig hallgatom, néha rendkívül feszengve, majd mindenféle ráutaló mesékkel, példabeszédekkel és virágnyelven körülírom a téveszme tárgyát, hátha rájönnek maguktól is- többnyire sikertelenül. Nem tudom jól kezelni azt amikor érzelmi válaszok érkeznek és egyszerű hallgatóságból elsőrendű vádlott leszek csak mert olyat mondok amit egy nő nem tud a helyén kezelni és feldolgozni.

Mi a jó megoldás ilyenkor? Segítsétek pls a jellemfejlődésemet némi instrukcióval ezekre a helyzetekre!

Terézágyú 2015.11.11. 09:13:56

@Gour:
szerintem az ilyen telefonos ügynökökkel szemben nem köti az embert semmilyen udvariassági rendszabály...
engem tuti nem.

sirok0001 2015.11.11. 09:30:54

@Gour: Őszintén? Ha segíteni szeretnék, akkor olyan mintha akarnék valamit az illetőtől. Ha megmondom a véleményemet megsértődik. Ja, szívás.

2015.11.11. 09:34:52

@Terézágyú: mire válaszoljanak ?
Tettél fel konkrét kérdést címzetten valamelyiküknek, amiből azt érezhetik, hogy az ő személyük érdekes neked ?
Nem.
Akkor mit vársz ?

Alibanya1 2015.11.11. 09:34:58

@Terézágyú: ugyan dehogy, ez a fórum itt erre szolgál, hogy beszélgessünk és öntsünk dolgokat és sehol nem mondtam hogy én kivétel lennék, biztos én is terhelek meg embert a saját problémáimmal

2015.11.11. 09:41:19

@Gour: hát, nincs jó megoldás.
Sztem nagyon kevés nőnek van olyan stabil énképe, kritikát elviselő személyisége és a vágya, hogy fejlődjön, akár a fájdalmas beismerések által is. Nem szeretik a tükröt tartó embert.
Nyilván jelenlevők mind kivételek (:-)))

2015.11.11. 09:56:29

@Terézágyú: nem.
nem tudok olvasni.
az internetet sem ismerem.
nincs is számítógépem.

TBal 2015.11.11. 09:59:13

@Gour: nem tudom, megkövezel-e a név említésére, de Poppernél olvastam egy jó ezzel kapcsolatban. Ö a halálos betegekröl árta, hogy többen jöttek hozzá, hogy a rokonok, illetve orvosok is, hogy mit mondjanak neki, mondják meg, hogy x hónapja van hátra, vagy ködöstsenek, hogy semmi gond, jó lesz?
Popper azt mondta, hogy 5 percet kell az illetövel beszélgetni, és utána már lehet tudni, hogy mit mondj neki.

Az öszinteség két részböl áll, nem csak adni, hanem befogadni is tudni kell, ez a másik felelössége. Magam mindig szoktam hangsúlyozni, hogy én el tudom fogadni, de ha nekem hazudnak, mert úgy gondolják, hogy nem tudnám elfogadni, az is oké, az ö választásuk.

Szóval szerintem ez nem haldoklóknál müködik: felméred, hogy be tudnák-e fogadni az öszinte véleményedet, aztán ez alapján eldöntöd, hogy mit mondj, szerintem jól csinálod. Ha lesz egy olyan csaj, aki be tudja fogadni, azt szerintem észreveszed majd.

Terézágyú 2015.11.11. 09:59:18

@Kulics: de jó neked!

csak nem figyelsz arra, amit írtam.

Gour 2015.11.11. 10:45:15

@TBal:

Popper Pétert szeretem, jók a meglátásai. Igen, kategorizálok én is, van akinek csak szimplán azért nem beszélek a valóságról mert nincsen készen arra, hogy szembesítsék vele, vagy nem érdekel ha hülyeségeket csinál folyamatosan. Hagyni kell néha elbukni az embereket, ez a legjobb tanulás mindenkinek.

Gour 2015.11.11. 10:48:23

@Kulics:

Annak a nőnek lehet elmondani az igazat akivel állok azon kapcsolati és bizalmi szinten, hogy tudja nem "bántani" akarom. Mert amúgy fixa ideájuk, hogy beléjük akar nyúlni még a legjóindulatúbb szándékú ember is ha figyelmezteti őket egy balgaságra, várható következményre és ez bizony az Általad írt lelki stabilitással áll kapcsolatban. Mindig meg akarnak felelni valami énképnek és ami ettől eltér az már zavaróan fájó.

Gour 2015.11.11. 10:49:07

@sirok0001:

Így bizony, a csajozás az olyan mint labirintusban focizni, soha nem tudod, hogy hol a kapu. :)

Gour 2015.11.11. 10:50:51

@Terézágyú:

hja ja, de azért csak van egy alap udvariasság amit még ügynökök esetén is nehéz átugrani- elsőre. Most már nincsen ezzel gondom de sokáig küzdöttem vele és utána hívogattak még feszt valami baromsággal.

Terézágyú 2015.11.11. 10:52:47

@Gour:
"hja ja, de azért csak van egy alap udvariasság amit még ügynökök esetén is nehéz átugrani- elsőre. "

:)))
de másodszorra már...

Gour 2015.11.11. 10:56:19

@Terézágyú:

Köszönöm nem! és telefon kinyom. :)

Sajnálom amúgy őket a balfasz, tukmálós melójuk miatt, de ha valaki csak ennyire képes akkor viselje a következményeket is.

Terézágyú 2015.11.11. 11:08:28

@Gour:
én köszönés nélkül letettem. esetleg még hallhatta az illető, hogy "kur..."
amióta meg mobilom van (két éve) azóta fel se veszem az ismeretlen számot.

sirok0001 2015.11.11. 11:16:58

@Gour: ja :))))) (itt most barátokról van szó)
érthetetlen ez számomra, biztos van értelme, csak úgy nem látom

2015.11.11. 11:18:12

@Terézágyú: Na akkor ezért hívogatlak hiába már egy hónapja, pedig egy szuper üdülési jogom van eladó. :-)

Terézágyú 2015.11.11. 11:19:52

@Kulics:
használt üdülési jog?
én csak újonnan veszem, és csakis őstermelőtől.

2015.11.11. 11:27:02

@Terézágyú: Üdülési jogot csak őstermelőtől, jogos :-)))

Gour 2015.11.11. 12:40:55

@Terézágyú: @Kulics:

Tudjátok, hogy kiket feszítenék keresztre de gyorsított eljárásban? Azokat a genyókat akik idős embereknek szerveznek buszos utakat ahol eladják a mágneses alvásjavító csodaporszívót!

Terézágyú 2015.11.11. 12:49:12

@Gour:
ebben teljesen igazad van - ámbár én ismertem valakit, aki nagyon élvezte ezeket. elment fillérekért, kirándult, kapott ebédet, végigülte a szöveget, SOHA nem vett semmit, majd szépen hazajött a kellemes nap után...

Gour 2015.11.11. 12:56:31

@Terézágyú:

Csak sajnos nem mindenkinek van ennyi józan esze és ezek a hiénák kihasználják az alkalmat, hogy csőbe húzzák az öregeket. Mindennek az alja az ilyen ember.

2015.11.11. 13:12:00

@Gour: ajánlom a South Park ideillő részét:
sielok.hu/video/south-park-aspen/

@Terézágyú: Nagyon ravasz-gonosz pszichológiai módszerekkel van felépítve az ilyen előadás. Nehéz szilárdnak maradni egy idős embernek.

hello73 2015.11.11. 13:23:33

@Terézágyú: hu:) válaszolok, látod! :) Mi a kiabálásod oka?

hello73 2015.11.11. 13:29:00

@Gour: én nem kímélem a telefonos ügynököket. Azt a taktikát követem, mint amiről írtál. Nagyon hamar lezárom a beszélgetést, azt a részt megvárom, míg közli, hogy "rögzítik a beszélgetést", s egyből mondom is, hogy a válaszom nem, és nem kérek újbóli megkeresést. Ennyi. Nem okoz lelki törést, hogy gyorsan lezárjam ezeket a beszélgetéseket.

Terézágyú 2015.11.11. 13:31:42

@hello73:
"Mi a kiabálásod oka? "

Há' a magány!!!

Terézágyú 2015.11.11. 13:32:27

@hello73:
"azt a részt megvárom, míg közli, hogy "rögzítik a beszélgetést""

Rögzítik? ha ezt tudom, akkor nem csapom le a kagylót, hanem befejezem előtte a "kur"-ral kezdődő mondatomat...

hello73 2015.11.11. 13:34:23

@Terézágyú: no, de ha ezt tudod, akkor ezen lehet változtatni, nem?

Mondjuk, én más okból várom meg:)

Terézágyú 2015.11.11. 13:35:35

@hello73:
"no, de ha ezt tudod, akkor ezen lehet változtatni, nem?"
nem

:)

csevely 2015.11.11. 14:07:37

@Alibanya1:
Amit itt összeírtál az EQ-ról, az a kérdés női oldala.
Tökéletesen prezentálod a női nemet.
A férfi máshogy éli meg ugyanezeket . Vagy csak én és baráti köröm?
Az tény , hogy más a vonatkoztatási rendszerünk:)

Pl: tudj nemet mondani...
Az első amit megtanul a fiúgyerek , hogy előszőr lehet nemet mondani, másodjára már nem. Így rutinból a lehetne-e? kérdésre a válasz : nem!!!!
Elvtelenül, bárkinek bármikor.
Hányszor hallottam "de a múltkor is megcsináltad, adtál, tettél..."

Írod nem haragtartó! De , az kell.
A harag , hogy emlékezzél hogyan vertek át....és igen, emlékezzél.
Mint a keresztény mondásban: Bocsáss meg felebarátodnak, de jól jegyezd meg a nevét!

Nehéz megsérteni.
Igen, ezt hívják a rezzenetlen arc taktikájának.
Nem ismertem embert, aki ne sértődne meg, bármekkora EQ-t hazudott magának.

Viszont az , hogy nehezen fogadják a spontán segítséget, na az abszolutum.
Szinte napi szinten átélem.......pedig én még azt tanultam, hogy jót cselekedni jó...:)

Az emberismeretről, a mással való kommunikációrol meg az a véleményem, hogy mindenki egy külön kis világban csücsül, találkozik más kis világokkal , akikkel megegyeznek valamiben, amihez tartják magukat, miközben semmit sem tudnak a másikat motiváló dolgokról.
Sokszor a sajátjukról sem, persze.
Magamat is beleértve!

A korosztályok közötti különbségek , azok adódnak szerintem abból, hogy mibe nőnek ebele.
Amit a mindent elrendező "média" oktat.....

És a macska ! húúúúúde bizarr:)

csevely 2015.11.11. 14:28:05

@csevely:
Folytatom.......csak volt némi munkám:)

Fiatalon megtanították nekem a nők, hogy minden döntés előkészítést igényel, így fel kell vállalni a kutatást, keresést, megismerést, kipróbálást.....időt kell szánni rá.
Hasonlattal éltek: Van ugye a szinskála, amin lehet érzelmileg mozogni, van a vöröstől az ibolyakékig minden, megfeleltethető , hozzárendelhető a gyűlölettől a szerelemig minden.
És lehet mozogni a szinskálán. Érzelmi skálán. Egy kapcsolaton belül is .
De a döntésnél csak két szín marad : fekete+fehér.
Átírva: akarom, nem akarom....lehetséges, lehetetlen , igen, nem .
És a férfias megoldás /számomra/ mindíg ez maradt.
Nincs olyan hogy : " ha ez.." , "talán később", " jó lenne ", " szeretném"........
Kettő választás van : igen, nem. Akarom, nemakarom.
Persze utólag nem célszerű elemezgetni a döntéseimet:)))

Volt aki azt mondta, hogy egyszer ugorjak le az egómról az EQ-mra....:)))))))))

De az a macska........ félelmetes ......komolyan :)))

2015.11.11. 16:17:11

@csevely: macska: grumpy cat.. nem ismered ? régi internetes szereplő

csepke 2015.11.11. 16:56:57

@hello73: hihi én már immunis vagyok. a főnökömet rendszeresen hívogatják, a munkahelyi vonalason, én veszem fel, simán nemet mondok a nevében, és állati kedvesen még azt is meg szoktam kérdezni hogyan lehetne nekünk ebből az adatbázisból kikerülni, mert hetente hívogatják ugyanezzel, persze mindig máshonnan, és nagyon szeretnénk ha még egyszer nem zaklatnának minket ezzel. ;)

csepke 2015.11.11. 16:58:16

@Terézágyú: valaki azt mondta egyszer, hogy egész más lenne a világ kerekének a forgása ha telefon letevése utáni félperc még hallható lenne a túloldalon ;)

Terézágyú 2015.11.11. 17:35:17

@csepke:
Asszem a homáron írták, hogy van egy kulcsmondat, ezt kell elküldeni emilben, és akkor egyből kivesznek az adatbázisból...

Terézágyú 2015.11.11. 17:41:23

@csepke:
Ó, az ominózuson mondatom kimondása nem szokott fél percig tartani....

csepke 2015.11.11. 17:58:40

@Terézágyú: gondolom lassan nyomatékosan rámondani a felvételre ugyanezt, és kilátásba helyezni hogy ha mégegyszer ilyennel keres bárki akkor... ;)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.11.11. 19:13:17

Az érzelmi okosságnak férfi szempontból igenis része a némi tökéletességre törekvés.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.11.11. 20:26:25

@csepke: Hofi Gézával: Régen még én is láttalak.

2015.11.12. 08:18:55

Rávettem magam hogy még is elolvassam a posztot, aminek az alaptémája amúgy egészen jó lett volna, ha nem csap át egy újabb PR önkampányba, amitől már Alibanya kezd ufószerűvé válni, vagy inkább valami istennővé, miszerint ő a tökéletes ember, anya ,munkatárs,nő stb stb.

Más;
Nem tudom milyen munkahely lehet ahol dolgozik, de a leírtakból nekem az jön le hogy én egy hasonlóban kb meghalnék az unalomtól az első nap után.Nem vagyunk egyformák.De ez csak egy orrom alatt dörmögő megjegyzés volt. Nem kell válaszolni rá.

sirok0001 2015.11.12. 11:05:48

@Diorella Queen: még csak most kezdett el dolgozni :)) szerintem már ez is fejlődés

legalább nem önsajnáltatja magát annyira, mint korábban...szerintem ez pozitív fejlődés

csepke 2015.11.12. 11:52:39

@sirok0001: szerintem nem önsajnáltatta magát. de tény hogy jobb ma egy munka mint semmi. egyébként pedig azt gondolom az életet apró lépésenként kell "megenni". és ugyebár hogy kedvet csináljak ;) mindennap egyel közelebb vagyunk a halálhoz! ;)

Terézágyú 2015.11.12. 11:55:45

@csepke:
Milyen csinos vagy ma......

csepke 2015.11.12. 12:14:29

@Terézágyú: :D hát csak így vidáman! Köszönöm! De te is jól nézel ki! ;)

Terézágyú 2015.11.12. 12:18:46

@csepke:
Csak úgy öregesen.

Mit csinálsz ma este?

csepke 2015.11.12. 12:57:46

@Terézágyú: mit csinálnék? pénzt keresek ;)

sirok0001 2015.11.12. 12:59:55

@sirok0001: eleinte én is ezt gondoltam, sőt drukkoltam, hogy jöjjön össze valami neki férfi/munka, de amint megvolt az egyik jött az újabb elégedetlenség...rengeteg embernek sokkal rosszabb a helyzete és esélye sincs párt találni

most mondhatod azt, hogy nyivákoltam eleget én is, ami teljes mértékben igaz, viszont megfogadtam az itt elhangzott tanácsokat és működtek (nem párválasztási témában)

én azt látom, amire számoltam is és reméltem is, hogy a munka majd leköti Alibanya "igényeit", ami meg is történt, nem értem mi a baj avval, hogy a kívánalom csökkent...

és igen apró változtatások kellenek

hello73 2015.11.12. 13:34:03

Nekem tetszik ez a cica

Csakegyvalaki 2015.11.12. 14:07:43

@Gour: Szerintem a "jellemfejlődésed"-del nagy gond nem lehet. Viszont ettől még összeakadhatsz olyan nőkkel, akik szemében bunkó férfi leszel akkor is, ha bármilyen udvariasan próbálod felvezetni, hogy nem értesz egyet velük. Sajnos a női egyenjogúság lovára sokan fordítva ülnek fel vagy még át is esnek rajta...

Gour 2015.11.12. 14:17:21

@Csakegyvalaki:

Tegnap fiús bulin voltam és azt láttam a srácokon, hogy akinek nem betonkemények a tökei annak egyszerűen nem jut csaj. Annyira bekeményedtek a nők, hogy az valami hihetetlen és az elvárásaik is az égig érő paszulyt mintázzák. Volt pár igazán rendes és hétköznapi srác, a kutyának nem kellettek már hosszabb ideje, míg ha érzéketlen vagy a csajokkal lehet bármennyi nő párhuzamosan is. Ki érti ezt?

Alibanya1 2015.11.12. 14:23:33

@sirok0001: helló, hogy őszinet legyek nem nagyon értem miről írsz? Egyrészt nem sajnáltatom magam, valamit félre értesz, mesélek magamról, meg posztolok ez egy ilyen de nem sajnáltatom magam, legalábbis nincs szándékomban. Elégedetlen vagyok persze, de az sem viszem túlzásba érzésem szerinte, de persze lehet neked ez sok. Igen egyik problémát részben megoldottam, és szeretném a többit is meg még jobb megoldásokat hát ilyen ez.

Terézágyú 2015.11.12. 14:34:18

@Alibanya1:

ej, téged mindenki félreért :)

szerintem ez a sirokkó csak rádöntötte a rosszkedvét, a problémáját, a borongós hangulatát, és önmagával sincs jóban.

sirok0001 2015.11.12. 14:54:51

@Terézágyú: persze-persze, azt hiszem tőled kaptam el a betegséget. :)))))))

Terézágyú 2015.11.12. 14:57:21

@sirok0001:
:((
Muszáj volt most rám öntened a rosszkedvedet, a problémádat, a borongós hangulatodat, hiszen önmagaddal se vagy jóban??

sirok0001 2015.11.12. 15:00:11

@Alibanya1: semmi gond, én látom a fejlődést

sirok0001 2015.11.12. 15:01:08

@Terézágyú: kölcsönkenyér, tudod, visszajár :D

Terézágyú 2015.11.12. 15:01:53

@sirok0001:
már megint öntöd... :(((

Alibanya1 2015.11.12. 15:12:51

@Gour: hol vannak azok a hétköznapi srácok, akik a kutyának se kellettek, engem érdekelnének, köszi :)

TBal 2015.11.12. 16:01:28

@Gour: egyrészt igazad van, másrészt ez egydimenziós gondolkodás. A lényeg, hogy keltsd fel a csajok érdeklödését. Az érzélketlenség az egyik út, akkor a csajokat elkezdi piszkálni, hogy ez miért ilyen érzéketlen ez a hapsi, és emiatt kezdenek ez érdeklödni. De lehet egy férfinak más választása is, pl. sajátos stílusa, homora, világnézete... egyszerüen valami, amivel kitünik, amivel megdöbbentést kelt a nök körében és emiatt érdekelni fogja öket.

TBal 2015.11.12. 16:04:03

@TBal: @Gour: folytatva a gondolatmenetet, van, akinek a személyiségével, lelkével egyszerüen nem fér össze, hogy paraszt legyen a nökkel. Nekik sokkal inkább bejöhet a második verzió, amit írtam

2015.11.12. 16:07:54

@TBal: ezzel jobban egyetértek én is. Azért érzéketlen, flegmatikus csak az az alfahím lehet, aki amúgy is érdekes valami miatt. Másképp a sarokban ülő lúzerről beszélünk, aki hiába flegma, pont leszarják a csajok.

TBal 2015.11.12. 16:19:38

@Kulics: ez nem feltétlen igaz, maga a bunkóság is lehet érdekes - nyilván ha amúgy pl. az alap ápoltsági és szájszagi követelményeknek megfelel a hapsi. Lehet ez az érdekes tulajdonság, a lányban elkezd pörögni, hogy "mindenki kedves velem, ö vajon miért nem? Ki kell derítenem!" - és megy utána, innentöl a figyelem adott, lehetöséged van megmutatni a jó tulajdonságaidat - illetve sanszosan innentöl a lány a negatívnak is a pozitív oldalát fogja keresni.

sirok0001 2015.11.12. 16:20:12

@Gour: Az én korosztályomban is vannak ilyenek. Az egyik legjobb egyetemi barátomnak iszonyat jó humora van, megkapó gondolkodása, használja a fejét, edz, sportol és nem kell senkinek.

Miközben azt hallom, hogy házasságban élő férfiaknak meg nők ajánlják magukat szeretőként.

Rosszul látom ezt a mély szakadékot?

sirok0001 2015.11.12. 16:21:50

@Terézágyú: hááát igen, eléggé felhúztak ma, de mit lehet tenni...sajnos a kedvességemet kihasználták...nekem haladni/fejlődni kell minden nappal....

Terézágyú 2015.11.12. 16:25:28

@sirok0001:
"Az egyik legjobb egyetemi barátomnak iszonyat jó humora van, megkapó gondolkodása, használja a fejét, edz, sportol és nem kell senkinek."

És mi a hibája?

csevely 2015.11.12. 16:32:04

Tisztelt mindenki !

Ezen vigyorgok szinte egész nap, így megosztom, örüljön mindenki:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LRUzl2PUGLg

Amikor a vibrátorok versenyeznek:)))))))))))))

sirok0001 2015.11.12. 16:57:56

@Terézágyú: férfi szemmel nem tudom..., ő azt mondja, hogy kopaszodik..., de van munkája meg minden, diplomás

Pixynor 2015.11.12. 18:38:59

@csevely: hát ez a vibrátoros buli haláli, de!!! rossz irányba haladnak :) előre fele kéne menni, nem hátrálni :)

@sirok0001: semmi baj a a kopaszokkal :)

@Terézágyú: meg veled sem :) jól nézel ma ki :)

@Gour: én ajánlom, kezdj el őszinte lenni a nőkkel, meg fogsz lepődni, micsoda felszabadító érzés lesz :)

@csepke: hogy kell este pénzt keresni? :) egy módszert ismerek csak :)

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): imádom Hofit :)

@Alibanya1: ma újabb ismereti tényezőt vontam le magammal szemben, minél öregebb vagyok, annál kevésbé tudom a hülyéket elviselni. Egy háromnapos oktatás második napját szenvedtem ma végig hasonló pénzügyes kollégákkal, mint én. Hát el nem tudtam képzelni, hogy hogy lehetnek szakmában évek óta dolgozó emberek ennyire hülyék!!! A mai nap végére úgy éreztem, hogy ez isten büntetése számomra, valami nagyon rossz dolgot tehettem, hogy velük kell végig szenvednem ezt a három napot, amiből nekem új hírérték összességében az egy órát sem teszi ki. Az általad megfigyelt dialóg hasonló kaliber, mint amiben én szenvedek és most úgy érzem egyszerűen nem tudom ezt elviselni. Ennyi hülyét, inkább elvonulok és csak magammal leszek ebben az életben, minthogy bármikor is ilyen hülyékkel kelljen együtt lennem.

hello73 2015.11.12. 20:30:28

@TBal: @Gour: vaagy, a pasi legyen normális,őszinte, s mondjuk ne akarja egyből ágyba rángatni a nőt
Nem tökösnek kell lenni, szerintem.

csepke 2015.11.12. 21:25:48

@hello73: azért de. ;) banya is torkig van már a lelkizős pasikkal, ha jól tudom...

2015.11.12. 21:55:48

@csepke: De a nem lelkizősökkel is.:)
Na most akkor meg kéne neki írnia a külvilágnak, hogy milyen legyen a leendő pasi ?
Aztán felposztolni ide,hogy tudjunk mi is róla.:)

TBal 2015.11.12. 22:06:23

@hello73: Nos, a helyzet az, hogy elméletben valóban így gondoljóak a csajok, de a gyakorlat mást mutat. Nemrég volt egy pszichológiai kísérlet, hogy járnának-e náluk okosabb lányokkal. Elméletben mindenki bőszen mondta, hogy persze, de amikor a gyakorlatra került sor, majdhogynem mind egy szálig megfutamodtak.
Volt a hatvanas évek beli híres milgram-kísérlet, ahol az derült ki, hogy a tudomány oltárán az emberek kétharmada simán kinyírna egy delikvenst, aki a kísérlet meséje szerint ugyanúgy önként jelentkező tesztalany, mint az, aki kinyírja (persze imitálja, és beépített ember). Amikor megkérdezel egy tetszőleges csoportot, hogy ők megállnának-e a kísérlet közben, mindenki azt mondja, hogy persze, hát ő jó ember, ő aztán soha...

Szóval, nekünk, férfiaknak nem annak kell megfelelnünk, amilyennek gondoljátok magatokat, hanem amilyenek igazából vagytok. Minden lány szereti azt gondolni, hogy ilyesmi alapján választ párt, pedig nem is.

csepke 2015.11.12. 22:21:13

@TBal: ööö....itt mire gondolt a szerző? "Minden lány szereti azt gondolni, hogy ilyesmi alapján választ párt, pedig nem is. " ez mire vonatkozik pontosan?

TBal 2015.11.12. 22:51:30

@csepke: jó, kicsit zavaros volt...
hello73 eredetije így szólt, hogy "a pasi legyen normális,őszinte, s mondjuk ne akarja egyből ágyba rángatni a nőt" - erre gondolt a költő :).

amúgy én úgy csináltam, hogy felállítottam kritériumokat, hogy milyen nőt szeretnék társamnak, aztán találkoztam egy ilyennel. Kicsit rá kellett ám beszélni magam, hogy igent mondjak, nem jött csak úgy magától. De mondjuk megérte, mert azóta is tart.

2015.11.12. 23:32:12

@TBal: Nekem ez a listázás dolog nem jött be. Az élet sokkal érdekesebb és csodásabb nőket hozott az életembe, mint amilyet a korlátos kis fejemmel ki tudtam volna találni.
És persze, hogy a küzdelmes dolgokat nem választaná önként az ember. Mégis mennyit fejlődünk ez által. Nekem legalábbis ezt dobta az élet sok esetben.

sirok0001 2015.11.13. 07:39:02

@Pixynor: ja, tudom, semmi, de nem értem a szituációt én sem, meg ő sem...

bocs, hogy belekontárkodom Alibanyának írt kommentedbe, de kicsit megfordítom a logikádat úgy érzem én vagyok a hülye (és egyre többször ezt érzem), hogy még itt dolgozok és próbálok ügyfeleknek, kollegáknak segíteni...

Terézágyú 2015.11.13. 07:42:36

@sirok0001:
"férfi szemmel nem tudom..."

mint barát.

"ő azt mondja, hogy kopaszodik"

kizárt, hogy ez legyen az ok.

Terézágyú 2015.11.13. 07:45:05

@sirok0001:
"úgy érzem én vagyok a hülye"
.... ööööö..... nos...... izé....

Terézágyú 2015.11.13. 07:47:21

@hello73:
"a pasi legyen normális,őszinte, s mondjuk ne akarja egyből ágyba rángatni a nőt"

Iiigen....

De mi a normális?... erről szól többek közt ez a blog :)

őszinte? Igen, legyen őszinte, DE azért ne vágja a szemembe a véleményét stb.....

ne akarja egyből ágyba...?? de kettőből viszont már kell, hogy akarja, mert...

Terézágyú 2015.11.13. 07:56:01

@sirok0001:
természetesen nem te vagy a hülye :P

TBal 2015.11.13. 08:35:20

@Kulics: Nem volt túl hosszú a lista, egy-két szempont volt rajta (na jó, kb. 4-5), nagyjából az, amiröl úgy gondoltam, hogy egy tartós, hosszú távú kapcsolathoz feltétlenül szükségesek, kb. az együttmüködés alapjai. Különben meg totál nyitva hagytam az összes többit, legyen olyan, amilyen.

Amúgy ebböl egy családi anekdota jut eszembe: valaki mondja egy rokonomnak, miután kisebb, de semmi maradandót nem okozó szívrohama, szívdobogása vagy valami ilyesmije volt:
- Látod, szeret engem az isten, mert nem ölt meg, csak megijesztett!
Mire a rokonom:
- Hü, akkor engem még jobban szeret! Engem meg se ijesztett!

Szóval ja, lehet a küzdelmes dolgokból is tanulni, de az, hogy évekig maradsz benne valami reménytelen szenvedös kapcsolatban, az a te döntésed. Nyilván így is, úgy is tanulsz belöle (már ha nem vagy totál hülye), de azért van különbség. Az "ezt dobta az élet"-re pedig: ha az élet szart dob a kezedbe, akkor azért van lehetöséged eldönteni, hogy évekig melengeted vagy eldobod és megmosod a kezedet. Amíg a szar a kezetben van, kitölti a markod, és hiába dobál utána az élet évekig jobbnál jobb dolgokat, ha egyszer nincs kezed, amivel elkaphatod...

Terézágyú 2015.11.13. 08:46:17

@TBal:
"- Látod, szeret engem az isten, mert nem ölt meg, csak megijesztett!
Mire a rokonom:
- Hü, akkor engem még jobban szeret! Engem meg se ijesztett!"

Akit igazán szeret, azt magához veszi a mennyországba, nem?

2015.11.13. 08:53:08

@Terézágyú: "Akit igazán szeret, azt magához veszi a mennyországba, nem? "
Igen ! És ott úl az istennek jobbján, ítélni élőket és holtakat, mindörökkön örökké, ámen :-)

TBal 2015.11.13. 08:54:33

@Terézágyú: itt mindigutólag okos az ember. A lényeg, hogy mindenképp ki kell hozni, hogy az Isten milyen jóságos. Látod, bármi történik, meg lehet magyarázni Isten jóságával :)

Terézágyú 2015.11.13. 09:01:28

@Kulics:
"Igen ! És ott úl az istennek jobbján, ítélni élőket és holtakat, mindörökkön örökké, ámen :-) "
Vagyis Isten csak Jézust szereti ennyire?

@TBal:
"A lényeg, hogy mindenképp ki kell hozni, hogy az Isten milyen jóságos. Látod, bármi történik, meg lehet magyarázni Isten jóságával :) "

:)))

Én azt szeretem, hogy amikor valami jó történik, akkor "adj hálát neki, hogy ez tette veled" - amikor meg valami rossz dolog, akkor meg: "ezt nem ő tette veled, ezt magadnak köszönheted a saját hibáid miatt történtek"...

Létezik egy magyar párt, amelyik szintén így gondolkodik...
de ez itt off...

Terézágyú 2015.11.13. 09:15:46

@sirok0001:
szóval tessék meglelni a barátod hibáját.

sirok0001 2015.11.13. 09:22:10

@Terézágyú: inkább megyek és elásom magam a mai napon is....

Terézágyú 2015.11.13. 09:30:11

@sirok0001:
egy kis mindennapi testmozgás, mi? Jó is az...

bár ma ásás helyett inkább kocogj egyet.

sirok0001 2015.11.13. 10:32:57

@Terézágyú: beakadt a nyakam, úgy hogy nem fog ez menni :D

sirok0001 2015.11.13. 10:46:34

@Terézágyú: azt én is szeretném tudni, fordult és ott maradt, meghúzódott

Gour 2015.11.13. 12:12:37

@hello73:

"a pasi legyen normális,őszinte, s mondjuk ne akarja egyből ágyba rángatni a nőt
Nem tökösnek kell lenni, szerintem. "

A leírásod pontosan illik azokra akiknek az életben nem lesz csajuk vagy csak olyan aki majd beletörli a cipőjét. :)

Gour 2015.11.13. 12:15:23

@Pixynor:

"Gour: én ajánlom, kezdj el őszinte lenni a nőkkel, meg fogsz lepődni, micsoda felszabadító érzés lesz :) "

:) Pixy, én többször voltam Veletek őszinte mint bárki bármikor életetek során de ezek az alkalmak csak erősítették bennem az érzést, hogy a nők nincsenek felkészülve az őszinteségre. Kedvenc mondásom : legyél őszinte a nővel és utána nézd meg, hogy mit csináltál!

Ugyan már, nők, őszinteség...nincs is ilyen szókapcsolat.

Gour 2015.11.13. 12:18:56

@sirok0001:

"Az én korosztályomban is vannak ilyenek. Az egyik legjobb egyetemi barátomnak iszonyat jó humora van, megkapó gondolkodása, használja a fejét, edz, sportol és nem kell senkinek.

Miközben azt hallom, hogy házasságban élő férfiaknak meg nők ajánlják magukat szeretőként."

Jól látod. A nők a 007-es ügynökre vágynak de zabhegyezős kivitelben, kicsit nehezen fogják az adást, hogy vagy ilyen egy pasi vagy pedig olyan. Dugnak az alfákkal és panaszkodnak a bétákra akik eltartják őket, a gammák pedig körön kívül csodálkoznak rajta, hogy miért nem kellenek a csajoknak pedig minden megvan bennük. Ez már csak egy ilyen játék. Haverok fent vannak a tinderen, millió jó szingli csaj de olyan igényekkel ami a humoros és tragikus találkozása egyben. Nem baj, öregedjenek csak szépen egyedül.

Gour 2015.11.13. 12:23:37

@TBal:

"A lényeg, hogy keltsd fel a csajok érdeklödését. Az érzélketlenség az egyik út, akkor a csajokat elkezdi piszkálni, hogy ez miért ilyen érzéketlen ez a hapsi, és emiatt kezdenek ez érdeklödni. De lehet egy férfinak más választása is, pl. sajátos stílusa, homora, világnézete... egyszerüen valami, amivel kitünik, amivel megdöbbentést kelt a nök körében és emiatt érdekelni fogja öket."

Egyetértünk, kell valami ami felkelti a kíváncsiságukat. A közönyösség az csak a következő lépcső amikor megtartóztatod magad és nem mész a nő után mert akkor átesnek a ló másik felére. A megdöbbentés a legjobb módszer, megszoktak már egy fajta kommunikációt és ki kell őket billenteni belőle, akkor még egészen emberi oldalukat is képesek megmutatni, különben nyomják a színházat mint rendesen.

hello73 2015.11.13. 12:24:02

@Gour: Neeem iiiis :)
De mint mindig, vannak kivételek.

2015.11.13. 12:24:52

@Gour: Erős ellentmondást érzek a nők kiívánság rendszerében.. hello szerint a pasi NE akarja rögtön az ágyba vinni... a blog összes többi nője pedig azon kesereg, hogy töketlenek a pasik, nem akarnak dugni, itt ez a sok csudajó nő és csak maszatolnak a pasik.
Más részt viccesek az elvárások, mert mi itt valamennyien (tisztelet a kivételnek) NEM boldog párkapcsolatban élő emberek vagyunk, hanem ilyen olyan módon, de megrekedtünk.

Terézágyú 2015.11.13. 12:36:12

@Kulics:
"hello szerint a pasi NE akarja rögtön az ágyba vinni... a blog összes többi nője pedig azon kesereg, hogy töketlenek a pasik, nem akarnak dugni"

Hát pedig akarjanak (mondják a nők) - de akkor és úgy ahogy a nők szeretnék.
Ha előbb, az is baj. Ha később, az is baj. Ha kevesebbszer, az is baj. Ha többször az is baj.

Gour 2015.11.13. 12:55:51

@hello73:

A kivételek...persze...azokra a szerencsétlen balekokra gondolsz akiket jól kizsebeltek váláskor? Vagy azokra akik mögött sorozatban dugtok félre? Ugyan már. A nőknek a férfi csak egy gazdatest akikből lehet jókat lakmározni és ha nem kell már akkor kerestek új prédát.

Gour 2015.11.13. 13:00:14

@Kulics:

Igen Kulics, így van ahogyan írod. Egy teljes paradoxon a női-férfi kapcsolat és aki ennek a megértésére, működtetésére törekszik az meghasonul egy idő után. A nők folyamatosan keresik a gombhoz a kabátot a férfiak pedig már inkább megfáznak de nem akarnak többet felöltözni. Egy tucat pasit ismerek aki tengődik a kapcsolata útvesztőiben- én is- és megfogadja, hogy soha többé együttélős párkapcsolat az életben, ebben azért nagy munkája van a nőknek, nem olyan könnyű kapcsolat iszonyt kialakítani egy társas lényben de ahogy elnézem képesek rá.

Terézágyú 2015.11.13. 13:04:49

@Gour:
"A nőknek a férfi csak egy gazdatest akikből lehet jókat lakmározni és ha nem kell már akkor kerestek új prédát. "

A nők számára a pasik meg energiavámpírok, akik ellopják a nők szelét... :)

Gour 2015.11.13. 13:14:16

@hello73: @Kulics:

Még egy gondolat erről a "mag akarják dugni a nőket" kitételről, szerintem ez is egyre kevésbé igaz a kor előrehaladtával és a pasi minőségével egyenesen arányosan. A körülöttem lévő 40-es pasik igenis már meg sem akarják dugni azt a csajt aki nem hoz egy bizonyos szinvonalat, mert volt már belőle addig hatszázhuszonkettő, akkor mi a fenének? Ez a fiatalkorból megmaradt női téveszme, hogy őket mindenki dugni akarja ami egyre kevésbé igaz az egykorú és potenciális partnernek tekinthető férfiakra.

csevely 2015.11.13. 13:14:29

@Terézágyú:
"Ha előbb, az is baj. Ha később, az is baj. Ha kevesebbszer, az is baj. Ha többször az is baj. "

www.youtube.com/watch?v=be2GN8L5clg

Talán kitágítja a Belga a horizontot.....:
"Ha 30-as vagyok , az a baj, ha 20 -as vagyok az a baj , ha 70-es vagyok az a baj ......:)"

De nem csak a nőkről szól......a fiúkban is van ilyen feminiín ......

TBal 2015.11.13. 13:23:36

@Gour: azt hiszem, itt egyetértünk.

csevely 2015.11.13. 13:24:04

@Pixynor:
"előre fele kéne menni, nem hátrálni :) " na igen , ezek is annyira hímek.
Legalábbis hímek tervezték saját érzésre:)))

A kérdésem viszont, melyik a jó? a nőknek?
A győztes, vagy a középmezőny, esetleg a leglassabb ?
Mennyi kérdés?
És sehol egy angol kutatás;)

Terézágyú 2015.11.13. 13:27:19

@TBal:
hurrá :))

dobjatok be egy pofa sört :)

hello73 2015.11.13. 13:53:15

@Gour: Nagyon nem értek veled egyet.
Csak saját válásonmal tudok példálózni. Teljesen normálisan, barátság megtartásával, anyagilag rendezetten váltunk. Nekem ugyan nehezebb lett anyagilag, mert a jólét után egyedül kellett fenntartani a háztól kezdve mindent, de újratervezéssel ez is ment. A mai napig a legnagyobb tisztelettel viseltetünk egymás új élete iránt.
A gyerek teljes egészében megkapja mindkettőnk figyelmét, törődését.
Nekem ez a normális.

TBal 2015.11.13. 14:11:33

@hello73: igen, nekem is, biztos vagyok benne, hogy ha elválnánk a párommal, akkor az gy történne. De vannak mások, akik tényleg olyanok, amikröl Gour ír. Neki ök a feltünöbbek, benne ök hagynak mélyebb nyomot. Amúgy a lányokkal való sikeresség is ugyanezen múlik: ki hagy benne elég mély nyomot?
Egyébként azt, hogy mire érzékeny valaki, mi hagy benne nyomot, azt ö dönti el, van egy alapkonfiguráció, de ha akarsz, változtathatsz rajta. Péndául ha elhatározod, hogy te azt akarod, hogy a kedves, rendes srácok hagyjanak benned nyomot, akkor azért tenned kell az elején (hacsak nem vagy szerencsés alkat), el kell kb. mesélned magadnak, hogy igen, az egy jó srác, benne megvan sok minden, amit én keresek, szeretném, hogy érdekeljen.

Pixynor 2015.11.13. 20:56:38

@sirok0001: "úgy érzem én vagyok a hülye (és egyre többször ezt érzem), hogy még itt dolgozok és próbálok ügyfeleknek, kollegáknak segíteni... "

Hát erről nem tudok nyilatkozni, mert ugye... fogalmam sincs a helyzetedről.

@Gour: "a nők nincsenek felkészülve az őszinteségre. "

Én ebben nem tudok Veled továbbra sem egyetérteni. Akiket ismerek nők, igenis szeretnék hallani az őszinteséget, amelyik nő nem bírja elviselni azt, azzal mentálisan gond van. Ez az é véleményem persze csak, és nem kőbe vésett törvény. Mindenesetre én sokkal jobban érzem magam, mióta minden férfinak megmondtam azt, amit gondolok és érzek. Százszorta egyszerűbb a saját életem tőle.

@csevely: "A kérdésem viszont, melyik a jó? a nőknek?
A győztes, vagy a középmezőny, esetleg a leglassabb ?"

Hát erre csak annyit tudok mondani - mert ugye Ali a szakértője a kutatásoknak - hogy az enyém :)

Gour 2015.11.13. 22:46:39

@hello73:

Nekem is teljesen normális a viszonyom a volt feleségemmel. A legjobb emberek egyike azok közül akit csak ismerek és bármikor számíthatunk egymás segítségére de nem ezt tartom az általánosnak. Most adok kölcsön pénzt az egyik barátom bratyójának, hogy kifizesse a lelépési pénzt a feleségének aki hétről hétre emeli a tétet miután félredugott a munkahelyén egy pasival. A srác az igazi családcentrikus mintaférj volt aki mondjuk én már soha nem leszek.

Gour 2015.11.13. 22:49:55

@Pixynor.

Elhiszem, hogy Te őszinte vagy a pasikkal, a nők nem sokat szaroznak kimondani amit gondolnak, a másik iránnyal van a probléma. Ha csak tized annyi őszinteséget kapnál mint amit adsz hát lenne nagy csodálkozás, teljesen más egy nőnek megmondani a frankót.

sirok0001 2015.11.13. 23:16:01

@Pixynor: nem is kell, csak mindig meglepődök azon, hogy becsapom magam :D mostmár vmit kell csinálnom...

sirok0001 2015.11.13. 23:24:47

@Gour: Valakinek meg lehet mondani és szerintem az egy tiszteletreméltó dolog, ha tartanak annyira, hogy megmondják mit tettem rosszul és nem akarnak vele befolyásolni...az ilyennek nagyon tudok örülni.

sirok0001 2015.11.13. 23:27:25

@hello73: "Nekem ez a normális." - a válás? nem hallottam senkitől és nem láttam senkinél sem jót a válásról, nem hiszem, hogy ennek nor,álisnak kellene bármilyen módon is, de elhiszem, hogy sokkal rosszabb is lehetett volna...

Pixynor 2015.11.14. 08:01:03

@Gour: vagy lehet észhez térnének, és rájönnének arra, amit Te is felrósz nekik, hogy álomvilágban élnek. Lehet elég lenne egy-két ilyen mondat, és elgondolkodnának. Az értelmesebb fele rájön, hogy így van, a nem értelmesebb megsértődik, na őket el kell kerülni :)

És így máris bekerülsz egy olyan női körbe, ahol jól megváltozik majd a véleményed a nőkről. (Utópia) :)

@sirok0001: lehet normális a válás, ha a felek békében belátják, hogy vége, mindkettő. Akkor pont úgy, ahogy összeházasodtak (normálisan) el is válhatnak. Az én válásom ilyen volt, máig nagyon jó a kapcsolatom az exxel, főleg a gyerek téren, de minden téren továbbra is számíthatok a segítségére. És persze ő is az enyémre, bár neki azóta új barátnője van, így e téren ő nem szenved hiányt. :) És persze emögött nincs az hogy időnként még lefekszünk egymással. Ezt ne képzeld bele. Mindenkivel hamarabb lefeküdnék újra, az univerzumból is, mint a volt férjemmel.
Egyébként elcsépelt frázis, de akkor tudsz egyenesbe kerülni (lelkileg, és megerősödni) ha első körben saját magad becsapását abbahagyod, és elkezdesz őszinte lenni magaddal. Én úgy gondolom, hogy Te az a típus vagy, aki nagyon igyekszik megfelelni a környezetében lévőknek, és mivel ez a környezetet nem érdekli, csak kihasználnak valamilyen szinten, és persze emiatt téged folyamatos csalódás ér. De lehet rosszul érzem ezt a leírtakból.

hello73 2015.11.14. 13:57:59

@sirok0001: nem a válás a normális, hanem annak lefolytatása.Embernek is lehet maradni.

sirok0001 2015.11.14. 15:48:26

@Pixynor: @hello73: rendben, értem, valahol nekem ez szomorú, de igaz, hogy van rosszabb is.

igen, ez az igazság, túlságosan meg akarok felelni, na majd..., de ma focin, megszivattam az egyik srácot, mert belémrúgott..., szóval már nem is emlékszem mire írtam :)))))
elégedett vagyok magammal :D

2015.11.15. 20:57:18

Ti értitek miért változtatják az emberek francia színűre a facebook profiljukat ?
Két hete 220 ártatlan orosz halt meg terrorista merénylettől, amikor lezuhant a repülőjük. Orosz zászlót miért nem öltött senki ?

csevely 2015.11.15. 21:44:48

@Kulics:

Én már a szivárványszinűnél leragadtam, lefagytak a bitjeim.

De talán párhuzamba hozható a gondolatvilág:
Van ugye az utálni való kerités és van a demokratikus kerités.......és van a kapu oldalszárnyakkal.

Na valahogy így működik a világ

TBal 2015.11.16. 08:23:44

@Kulics: nemrég volt már orosz zászlózás, az orosz homofóbok (vagy hasonlók, a homofób nem teljesen takarja azt a beállítottságot) által. Persze megjegyzem, ez nem csak orosz zászlóban volt, hanem minden homofób (vagy heterofil vagy mittudomén) a saját nemzeti színét tette ki.

Jogos amúgy a felvetésed, minél inkább egy közösségben (nemzeti, kultúrális stb.) érzik magukat az emberek azzal a nemzettel, akiket veszteség ért, annál inkább szolidárisak velük. Az oroszokkal mostanság kevés európai érzi magát egy közösségbe tartozónak, az orosz vezetés sokat tett azért, hogy ez így legyen.

2015.11.16. 08:32:38

@csepke: köszi, már minden világos :-)

@TBal: a facebookon NEM volt orosz zászlózás és máskor sincs soha semmilyen kampány az aktuális áldozatok iránti gyászként. Csak az a kampány megy amit úgy gondol a face, hogy aktuálpolitikailag azzal lehet szakítani, "közösséget" kovácsolni és még több reklámpénzt bezsebelni. Kettősmérce.. ilyesmi. Erre próbáltam utalni, de sajnos nem mindenki érti az utalást. Sebaj :-)

csepke 2015.11.16. 08:44:26

@Kulics: de hát mi akadályoz meg hogy olyanra színezz amilyenre akarsz? másfelől mások részvétét kinek van joga kritizálni?

TBal 2015.11.16. 08:45:59

@Kulics: de könyörgöm, ott mindenki egyénileg dönti el, hogy milyen profilképet állít be magának, és hogy mihez csatlakozik!
Legalábbis én így tudom, mert Facebookon nem vagyok fent. De azért megnézném azt, ha valaki elkezdene reklamálni, hogy hé, én nem is állítottam franciára a profilképemet, mégis olyan!
Én elhiszem, hogy mindenki saját maga állította be magának, szánt szándékkal. Vagy te hogy gondolod?

2015.11.16. 08:49:47

@TBal: nem, nem érted. Az emberek nem olyan ügyesek és elszántak, hogy szinnezgessék a profilképüket. A facebook felajánl egy szinező alkalmazást amire rákattuntva rögtön francia leszel. Másmilyet nem ajánl fel sohasem.
De látom milyen otromba vagyok és már gyászhoz való jogot vonom kétségbe, sáros gumicsizmával taposok a damaszt abroszon.. úgyhogy téma OFF.

2015.11.16. 08:55:40

@csepke: a facebook álszent hozzáállását kritizáltam nem a felhasználókat. Hogy ebből is a pénzszagot érzik. Ha ezt az utóbbi mondatomat nem érted, akkor sajnálom.

csepke 2015.11.16. 09:01:29

@Kulics: a facebook egy magánvállalkozás, nem az ensz maga. így nyilván a tulajdonosok preferenciái is megjelennek. értelmetlen rajtuk számonkérni, hogy a saját erőforrásaival miért nem csinált mindenzászlós alkalmazást. ezt csinálta, kész. ne használd, ha nem értesz vele egyet.
egyébként még nem próbáltam, de szerintem otthon mindenki egy painttel is elő tud állítani egy ilyen áttűnő zászlós képet. ha nagyon akar. és aztán feltöltheti

Alibanya1 2015.11.16. 09:11:31

@Kulics: szerintem, ez volt az ami elérte az ingerküszöböt, az FB nyugati cég, ott tudjuk, hogy a hírek akkor izgalmas, ha a közvetlen környezetről szól, illetve ez mindenhol így van, a francia robbantás, már az ő területük és ez így már megzavarta őket. Egyébként nem baj, ha már valami összefogásra késztet, ha az orosz gép erre nem volt elég, akkor legyen ez. Amúgy meg nem fontos átszíneződni, én sem tettem meg, de a terrorizmusra ha így is lehet nemet mondani akkor miért ne. Egyébként az események kapcsán éppen újból előtérbe kerültek más események is, úgy hogy van bőven pozitív hozadéka is

2015.11.16. 09:12:17

@csepke: ha egy egy ember töltöget fel átszínezett képet akkor azt senki nem tudja mire vonatkozik. itt a központi kampányok az érdekesek. de tényleg OFF.

csepke 2015.11.16. 09:18:44

@Kulics: ha megtehetnéd hogy globális méretekben véleményformálsz, te nem akarnál a saját meggyőződésed szerinti véleményformálni? jobbá tenni a világot? egyébként meg: "ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól"

2015.11.16. 09:21:02

@csepke: jobbá tenni ? Ezt a világot Isten teremtette és így tökéletes ! Vagy tán Isten fércművet csinált ? Hogy az egy ember a maga korlátolt mivoltában még jobbá tudná tenni? Hogy okosabb Istennél ? ejj ejjj... :-9

csepke 2015.11.16. 09:26:43

@Kulics: nem-nem, nem jó a következtetés

TBal 2015.11.16. 09:57:18

@Kulics: A homofóboknál ment ez a nemzeti átszínezés alkalmazás nélkül is, illetve össze tudták dobni a véleményvezérek az alkalmazást és terjeszthették - ha jól tudom, akkor akkor akkor pont az oroszok tették ezt meg. Volt tehát orosz zászlós alkalmazás a neten. Ha akkor pár prominens ember megint elövette volna, lett volna orosz zászlózás. De nem tették meg. És ez az ö döntésük volt.

Ha meg az emberek nem akarnának francia színekben tündökölni (majdnem "franciázni"-t írtam), akkor meg nem tennék, az alkalmazás ellenére. Vajon a szivárványozás is a FB központi alkalmazása volt? Vagy az anélkül terjedt el?

TBal 2015.11.16. 09:59:27

@Kulics: másrészt akkor az oroszok voltak azok, akik a legvégsökig ragaszkodtak ahhoz, hogy az NEM volt terrortámadás, csak baleset. Napokkal azután is, hogy már mindenki más terrortámadást mondott. Mit gondolsz, ez nem lehetett az oka a ruszki zászlók elmaradásának?

2015.11.16. 10:11:48

@TBal: jaja végülis lehetett ez is az ok.
a szivárványos is a facebook gyári alkalmazása volt és odatolta az arcodba, mint ezt a mostanit is.

TBal 2015.11.16. 10:17:48

@Kulics: OK, hiszek neked, nyilván a FB dönti el, hogy mi lesz központi alkalmazás és mi nem, a saját platformján. De azért a FB csak egy sikeres magánvállalkozás, nem hivatalos állami platform, és nem is kötelezö fent lenni rajta, illetve ha fent vagy, akkor se kötelezö a világgal mindent megosztanod magadról.

2015.11.16. 10:20:37

@TBal: igen, igy van, te eldöntheted mit akarsz. a birkáknak meg úgyis mindegy.

TBal 2015.11.16. 10:40:49

A látogatás-bejegyzéshez:
"A mártírszülőben az a téves hiedelem él, hogy a gyerekének hálásnak kell lennie, hiszen ő mindent megtett érte. Szerinte a hála azt jelenti, hogy gyermekének felnőttként is úgy kell élnie az életét, hogy abban elsődleges szerepet kapjon a vele való kapcsolattartás: a napi telefonálások, a róla való érzelmi gondoskodás. A hála azonban a generációk között mindig lefelé áramlik, a következő generáció felé. Felnőtt gyermekként csak úgy lehetünk hálásak szüleinknek, ha kellő tisztelet mellett jól neveljük gyermekeinket, a lehető legjobb szülőkké válunk. A szüleinktől kapott szeretetet, az átadott értékeket, a ránk áldozott időt, energiát saját gyermekeink felnevelésével adjuk nekik vissza."

innen:
hvg.hu/brandchannel/extrapszichologia_20151113_Allando_buntudata

2015.11.16. 10:51:58

@TBal: ez nagyon igaz.
Sajnos kevés öreg (70 feletti) szülő olyan intelligens, hogy ezt belássa.
Egyáltalán: katasztrofálisan kevés az intelligens ember a világban, aki ilyen emberi, családi, kapcsolati kérdésekben felül tudna emelkedni az egója sérülésein.

csepke 2015.11.16. 11:18:18

@Kulics: na de azért mert az intelligencia a Földön állandó. csak egyre több felé oszlik ;)

Terézágyú 2015.11.16. 11:34:07

@Gour:
"Elhiszem, hogy Te őszinte vagy a pasikkal, a nők nem sokat szaroznak kimondani amit gondolnak, a másik iránnyal van a probléma. "

Na igen.

Nekem simán felhozták hibámul, hogy szarul néz a kabátom, amiben a randira mentem, és nem is gondolták, hogy ez rosszul esik - ugyanakkor amikor a lányon lévő sárfoltos farmert tettem szóvá (két hete szárazság volt), akkor megsértődött, hogy tahó vagyok...

2015.11.16. 11:39:13

@Terézágyú: azért elmondanám, hogy a "NŐK" halmaza nem egy zárt összefüggő tömb.
Az egyik nő által elkövetett tahóságot nem lehet a másik nőn megbosszulni.
Vagy de ?

csepke 2015.11.16. 11:39:59

@Terézágyú: és ezt ugyanannak mondtad?

Terézágyú 2015.11.16. 11:48:15

@Kulics:
Ez semmiképpen nem bosszú volt.

Inkább tényleg az, hogy "lehetünk őszinték, ugyi"....

TBal 2015.11.16. 12:07:32

@Terézágyú: "Nekem simán felhozták hibámul, hogy szarul néz a kabátom, amiben a randira mentem, és nem is gondolták, hogy ez rosszul esik - ugyanakkor amikor a lányon lévő sárfoltos farmert tettem szóvá (két hete szárazság volt), akkor megsértődött, hogy tahó vagyok... "

Akkor te nem azt a nöt keresed. Ennyi.

Terézágyú 2015.11.16. 12:09:44

@TBal:

Nem ez a lényeg, hanem az, hogy melyikünk érezte tahóságnak a másik mondatát.
És melyikünknek lett később több megerősítése ebben a dologban...

TBal 2015.11.16. 14:08:01

@Terézágyú: ahogy Kulicsi s mondta, minden nö egy individuum, ha tíz fogorvosból kilenc egy fogkémet ajánl, attól még lehet egy másik jobb. Illetve jelen esetben, ha tíz csajból kilenc tahóságnak érzi, akkor mi van? Ezek csak vélemények, miért lenne megerösítés? Szubjektív dolgok.

Terézágyú 2015.11.16. 14:24:14

@TBal:
"Ezek csak vélemények, miért lenne megerösítés? Szubjektív dolgok. "

Azok.
És akkor most mi van? :))))

Mi most tulajdonképpen miről beszélünk? :))))

csepke 2015.11.16. 14:40:55

@Terézágyú: tulajdonképp mi volt a baj a kabátoddal?

Terézágyú 2015.11.16. 14:46:57

@csepke:
nem tetszett a stílusa a lánynak.

csepke 2015.11.16. 14:51:45

@Terézágyú: nem lehet hogy csak kicsit csipkelődni próbált? jó, mondjuk hülye próbálkozás, de ezt is lehet kedvesen előadni

Terézágyú 2015.11.16. 14:56:55

@csepke:
"nem lehet hogy csak kicsit csipkelődni próbált?"

nem :)

de mindegy :)

csepke 2015.11.16. 14:59:46

@Terézágyú: sajnálom. mondjuk nem tudom elképzelni a szituációt, hogy mást, pláne először látott vadidegent, személyében kritizáljak.

Terézágyú 2015.11.16. 15:03:46

@csepke:
"mondjuk nem tudom elképzelni a szituációt, hogy mást, pláne először látott vadidegent, személyében kritizáljak. "

ő megtette :)

nem "személyében" hanem "kabátjában"....

TBal 2015.11.16. 15:11:06

@Terézágyú: hát, ez amúgy alkalom is lehetett volna egy frappáns válaszra, amivel elnyered a csodálatát.

Terézágyú 2015.11.16. 15:14:45

@TBal:
Ez így van.

Elszalasztottam ezt az alkalmat. Nulla vagyok...
Azért vahagyohok mohost ehegyehedüüüüüüüüüllllllll brühühü....

TBal 2015.11.16. 15:18:32

@Terézágyú: meglepödnél mennyi minden múlhat egy ilyen apróságon mint egy jól eltalált response. Simán lehet a mérleg nyelve. És gyanítom, hogy nem csak azt a lehetöséget hagytad ki, hanem még ezer másikat is.

Terézágyú 2015.11.16. 15:20:10

@TBal:
"És gyanítom, hogy nem csak azt a lehetöséget hagytad ki, hanem még ezer másikat is. "

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
GYANÍTOD??????

Bakker, hát egyedül vagyok évek óta :))))))
És te meg "gyanítod"? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

TBal 2015.11.16. 15:22:33

@Terézágyú: mittudomén hány lehetöséged volt ez alatt az idö alatt, randizhattál ötévente egyszer is.

Terézágyú 2015.11.16. 15:26:00

@TBal:
Ja, hogy azt gyanítod, hogy EZER másikat :)))

Ezt sajnos nem tudom, de holnapra megszámolom az egészet a te kedvedért, hogy pontosan hány lehetőséget szalasztottam el :)

csepke 2015.11.16. 15:30:33

@Terézágyú: és hát ne felejtsük ki azokat sem akik téged akartak teljes gőzzzel, de neked nem kellettek

TBal 2015.11.16. 15:31:40

@Terézágyú: Megöl a vágy, hogy megtudjam, mennyi volt. És hogy vajon randinként hány lehetöséget szalasztottál el ;)

Terézágyú 2015.11.16. 15:35:39

@TBal:
"És hogy vajon randinként hány lehetöséget szalasztottál el ;) "

Háát.... nehezet kérsz... inkább kérj egy kis narkót, azt egyszerűbb lesz szereznem, mint megszámolni, hogy minden egyes randinál hány százat szalasztottam... de lehet, hogy ezret?

A randi első öt percében ezret???

csepke 2015.11.16. 15:37:48

@TBal: profi, na. ;) én mostmár ebből erényt kovácsolnék a helyében. például ilyen célokkal, hogy legrövidebb idő alatt elküldve levés, vagy legdurvább beszólás kicsikarása...stb. vannak távlatok ;)

Terézágyú 2015.11.16. 16:03:53

@csepke:
Mondtam már, hogy szeretlek? :)

csepke 2015.11.16. 16:10:53

@Terézágyú: :D nem! de mondd csak még! ;) ez mindig rám fér!

Terézágyú 2015.11.16. 16:12:34

@csepke:
Csepke.... én... én téged... én.... cerettlek....

2015.11.16. 16:14:49

Kedves nézőink, újabb szappanoperás románcot láthatunk :-)

csepke 2015.11.16. 16:17:00

@Terézágyú: ;) mi lenne ha randiznánk? és ha az én türelmem is elfogy 5 percen belül, és sikerül valami megsemmisítő beszólást kivívnod, akkor azt mondom verhetetlen vagy a kategóriában. de előre szólok sima kilógó orrszőrzet kevés lesz! ;)

Terézágyú 2015.11.16. 16:19:32

@csepke:
"és sikerül valami megsemmisítő beszólást kivívnod"

az a helyzet, hogy nekem még megvan az a kabátom...
és ha frissen is leszólták, akkor mit mondanának róla most, húsz évvel később???

Terézágyú 2015.11.16. 16:20:12

@csepke:
Kérdés, hogy van-e neked sáros farmered (kéthetes aszály után)...?

csepke 2015.11.16. 16:24:01

@Terézágyú: húúú ez igen, nem vagy kispályás! mondjuk gyűrve rádobva a melóhelyről kukázott íróasztalodra azért azt gondolom az már ott van a szeren. esetleg ráfolyatva valami kéthete az iróasztalon punnyadó gyümölcslé, esetleg emelheti a tétet.... ;)

Terézágyú 2015.11.16. 16:26:50

@csepke:
Nono. Miért tartanám a télikabátomat az íróasztalon???

És természetesen nem szoktam ott gyümölcslevet sem tartani, kifolyatni sem.

Terézágyú 2015.11.16. 16:27:53

@csepke:
nem önmagában a sáros farmer a lényeg, ilyenje sok embernek van :)
szárazságban!

csepke 2015.11.16. 16:29:00

@Terézágyú: ehhh akkor még gyakorolni kell! ;) hát hogy lesz így 5 percen belül beszólás? hm? ;)

Terézágyú 2015.11.16. 16:30:32

@csepke:
de már fel is jönnél a lakásomra?

Terézágyú 2015.11.16. 16:34:56

@Terézágyú:
... hogy már az íróasztalomról beszélsz :)

Terézágyú 2015.11.16. 16:46:54

@csepke:
attól függ mi a cél...

de feljönni akkor se tudsz...

csepke 2015.11.16. 16:50:27

@Terézágyú: ha nem hát nem ;) mert? most hozzák az ikeás kanapét?

Terézágyú 2015.11.16. 16:50:56

@csepke:
nem. hanem mert a földszinten lakom....

(muhahaaahhahahahahahahah)

Terézágyú 2015.11.16. 16:51:36

Egyébként az ágyat természetesen újonnan vettem annak idején. igaz nem az ikejábul.

csepke 2015.11.16. 17:06:12

@Terézágyú: ez volt ezerkilencszázvalamikor...? ;) jó lesz! ;)

hello73 2015.11.16. 20:17:14

@Terézágyú: Nem volt a melóhelyen ágy? :P

Csakegyvalaki 2015.11.16. 22:18:11

Most olvastam egy társkeresős sztorit! :) A mulatságos oldaláról fogtam fel, megpróbálom úgy elmesélni nektek is.
Szóval barátunk férfiként próbál társkeresőn ismerkedni, de nem akar összejönni sehogyan sem. Elpanaszolja ezt egy nőnek, akiben a becsvágy erre felébred és megcsinálják a nagy dealt: nevezetesen majd a nő próbál ismerkedni a férfi nevében, hogy demonstrálja a nagy igazságot, hogy a férfiak többsége nem tudja, mi kell a nőnek!
Nos, elindult a kísérlet és ... ez lett belőle:
Az eredmény: több mint 140 levélből 2(!) db válasz üzenet. Az egyiktől sikerült egy email címet elkérni, de gyakorlatilag tőmondatokat ír és érdektelenül reagál rám. (Konkrétan 3 levelet váltottunk eddig, az első két levélben gyakorlatilag 8 szót írt, amibe a köszönés és az email címe is beleértendő :) )
A tesztet végző nő többek között az alábbiakat írta le: "Nekem az az összbenyomásom maradt meg utána, hogy egy átlagos pasinak nagyon nehéz a helyzete, ha ilyen helyen ismerkedni akar, majdhogynem lehetetlen... ...érdekes maga a keresés is, olyan lehúzó, keserű érzés maradt meg bennem is, pedig nem is magamnak kerestem."
A történethez még hozzátartozik, hogy a nő lecserélte a férfi képét egy jobban kinézőre, megváltozott a nők reakciója. Ennyit a belső értékekről... :)

Terézágyú 2015.11.17. 07:25:25

@hello73:
Persze, hogy nem volt :)

@csepke:
20002-ben volt :)
Azóta már le kellett volna cserélnem? :))))

Ja, amúgy szeretlek!

Terézágyú 2015.11.17. 07:42:45

@Csakegyvalaki:
"Az eredmény: több mint 140 levélből 2(!) db válasz üzenet"

Én a nyáron visszatértem egy kis időre az egyik társkeresőre, ahol fent vagyok vagy 15 éve :)

Valami 2-3 hétig voltam aktív, azalatt 31 lányt szólítottam meg, ebből 12-en válaszoltak vissza, s 4 lánnyal folytattam hosszabb-rövidebb beszélgetést.

hello73 2015.11.17. 07:49:11

@Terézágyú: És ezen beszélgetések tovább fejlődtek randiig?

Terézágyú 2015.11.17. 07:56:09

@hello73:
igen, kettővel találkoztam.

Terézágyú 2015.11.17. 08:39:36

@hello73:
?? Milyen értelemben jó?

Csak azért írtam be, hogy lássuk: bár alapvetően igaza lehet annak, aki azt írja hogy 140-ből ketten válaszolnak - de azért nem ilyen sötét a helyzet.
A végeredmény nekem is ugyanaz, de azért nálam (még nálam is! :) az arány sokkal jobb...
És általában kellemes beszélgetések voltak.

2015.11.17. 08:49:53

@Terézágyú: az a 140 levél az ordas nagy kamu. Az ilyen leveleken látszik, hogy lélek nélkül indigóval írták, sablon szarok és erre senki nem szokott válaszolni.
Már pedig 140 db személyes levelet nem hiszem hogy írt volna bárki is.

Szóval ez ilyen rémtörténetnek jól néz ki, de a valósághoz semmi köze.

Én amikor személyes levelet írtam szinte mindegyikre válaszoltak.. még ha lepattintósat is de akkor is válaszoltak.
Meg persze azt a kört is be kell lőni, amelyik esélyes.. Húsz éves plázacicákat nem érdemes 40+os kétgyerekes elvált-nős pasiknak ostromolni, mert az eleve baromság.

hello73 2015.11.17. 08:50:57

@Terézágyú: ilyen értelemben. Hogy kellemes élmėnyű beszélgetéseid voltak.
Mondjuk nekem volt olyan, hogy elmentem randira, de még le sem ültem a fickóval, s közöltem, hogy nem fog menni. Abszolut nem volt jo a közelében lenni, s annyira negédes volt, hogy már taszított. Noha ezt megelőzően érdekes levelezést folytattunk.

Terézágyú 2015.11.17. 09:03:31

@Kulics:
"az a 140 levél az ordas nagy kamu."
Nem tudom, hogy mit írt bennük, és hogy milyen hosszúak voltak ezek a levelek.

Az tény, hogy nekem az ismerkedés EGYSOROS szövegekkel indult. Ebből küldtem 31-et, és ezek közül reagált vissza 12.

Tehát ez a személyesség is általában duma. Lehetetlenség egy ismeretlennek személyes levelet írni, és pláne lehetetlen 140 vagy akár 14 ismeretlen embernek személyes levelet írni.
Én sem tettem ezt.

Terézágyú 2015.11.17. 09:04:09

@hello73:
"Mondjuk nekem volt olyan, hogy elmentem randira, de még le sem ültem a fickóval, s közöltem, hogy nem fog menni. Abszolut nem volt jo a közelében lenni, "

el is szomorodtam, amikor csak úgy ott hagytál.... :(((((((((((((((((((((((((((

2015.11.17. 09:05:27

@Terézágyú: egyetértek. Ezért nem is kell a számokkal zsonglőrködni, hogy ennyi meg ennyi levél. Ez semmit nem bizonyít csak azt hogy fogalma sincs az ismerkedésről annak aki 140 levelet széthány a világban.

Terézágyú 2015.11.17. 09:06:01

@hello73:
nekem egyszer volt olyan, hogy x levél után egész egyszerűen egy szót sem tudtunk beszélgetni egymás társaságában... tehát még udvariasságokat sem...
nem tudom, hogy ennek mi lehetett az oka...

2015.11.17. 09:08:41

@hello73: ez teljesen korrekt. A személyesség simán lehet taszító.
Sajnos a pasiknak nem áll rendelkezésére ez a rögtön sarkonfordulok megoldás.. Vagy legalábbis én ennél lúzerebb vagyok.

Terézágyú 2015.11.17. 09:11:24

@Kulics:
"Ezért nem is kell a számokkal zsonglőrködni, hogy ennyi meg ennyi levél. Ez semmit nem bizonyít csak azt hogy fogalma sincs az ismerkedésről annak aki 140 levelet széthány a világban. "

A sztori szerint egy lány volt az illető :)

Na jó, hát persze, hogy fogalma sincs. Nekem sincs fogalmam, mert végülis egyedül vagyok. Hiába sokkal jobb nálam az arány.

De én simán elhiszem, hogy van 140/2 - csak közöltem, hogy nekem ez 31/12 volt.

Nyilván egyébként az a gond, hogy az emberek nem árulnak el semmi fontos dolgot magukról az ilyen társkeresős adatlapokon. Erről már sokszor beszéltünk, én magam is megnéztem egyszer véletlenszerűen x darab női adatlapot, ebből kb. a felénél szó szerint semmilyen plusz szöveg nem volt, a többinél is csak általánosságok, s talán egy-kettő volt, ahol valóban elárult magáról valami dolgot az illető.

Ez a 31 statinál is szinte mindnél simán csak a kép alapján írtam valamit - mert más alapján nem is lehetséges...

Terézágyú 2015.11.17. 09:27:09

@Kulics:
"Sajnos a pasiknak nem áll rendelkezésére ez a rögtön sarkonfordulok megoldás.. Vagy legalábbis én ennél lúzerebb vagyok. "

:)
Ez most megint olyan, mint a korábbi példám: egy nő simán mondhatja, hogy "de gáz a kabátod", de egy pasi nem mondhat ilyet, vagy olyat, hogy "de gáz, hogy sáros a nacid, miközben nem esett eső az országban két hete" - mert tahó lesz... :)

Csakegyvalaki 2015.11.17. 09:45:51

De hová tűnt (a démoni) Alibanya? :)

2015.11.17. 10:03:16

@Terézágyú: így van, a pasik sokkal tapintatosabbak és udvariasabbak, mint a nők (a túlemancipált nők)

Terézágyú 2015.11.17. 11:13:26

@Kulics:
"a pasik sokkal tapintatosabbak és udvariasabbak"

mert egy nő sosem lehet tahó, ő azt mond amit akar.

Alibanya1 2015.11.17. 12:18:33

@Csakegyvalaki: itt vagyok, némileg túl programoztam magam, elfelejtettem, hogy van munkahelyem is, és kevesebb időm van más dolgokra, meg egy kicsit rápihentem a blogra :)

Csakegyvalaki 2015.11.17. 21:25:59

@Alibanya1: Gondoltam, hogy egyszerre szabadidő elvonódásával járó életviteled lett. De itt még mindig örülünk neked! :)

Gour 2015.11.18. 07:54:36

@Terézágyú:

De azért reméltem tanultál Te is belőle és vettél egy másik kabátot Magadnak. :)

Gour 2015.11.18. 07:59:52

@Kulics:

"Sajnos a pasiknak nem áll rendelkezésére ez a rögtön sarkonfordulok megoldás.. Vagy legalábbis én ennél lúzerebb vagyok."

Nyugodj meg 99%-ban lúzerek vagyunk ilyen téren, én is képes vagyok udvariasan végig hallgatni a randin azt a nőt aki ontja a baromságokat mert valahogy a belém nevelt illem nem teszi lehetővé, hogy felálljak és köszönöm de nem felkiáltással elrobogjak az ajtó irányába. Próbálom fejleszteni ezt a képességemet de egyszerűen túlságosan empatikus vagyok a nőkhöz mert tudom mindent a lelkükre vesznek, már ha az ő lelkükről van szó természetesen.

2015.11.18. 08:39:46

@Gour: nemrég öt órát hallgattam valakit de a búcsúzásnál már nem bírtam és elfutottam a buszomhoz. Na persze ebből is sértődés lett és elég nehezen sikerült a tudomására juttatni, hogy NEM! Pedig teljesen egyértelmű jeleket adtam.
Méghogy a pasik nem értik a "nem"-et.. a nők egyáltalán nem értik, csak agyalnak és pörögnek a saját álomvilágukban.

csepke 2015.11.18. 08:42:47

@Kulics: öt órát? ez igen! nincs kedved egy kávéhoz velem? ;)

csepke 2015.11.18. 08:43:51

@csepke: vicces lehetett amint futsz a buszodhoz, a nő meg utánad, hogy még befejezze a mondandó végét! ;)

2015.11.18. 09:11:34

@csepke: öt órát szeretnél beszélni ? micsoda energiák halmozódtak fel benned :-)
Az orális szexben is az az öt perc csönd a legjobb :-)))P

csepke 2015.11.18. 09:14:17

@Kulics: áhh én tapintatosabb leszek, megelégszem 4,5-lel ;) naa? jól hangzik?

Gour 2015.11.18. 09:22:28

@Kulics:

De legalább már Te is megtanultad értékelni azokat a nőket akikből nem dől a baromság folyamatosan egy randin. :)

Nálam külön pontokat kaphat aki nem panaszkodik a munkahelyéről, volt pasijáról, anyagi helyzetéről, az élete viszontagságairól. Extra bónusz ha nem akar rám licitálni, hogy ő milyen kurvára elfoglalt és fontos ember akivel csoda, hogy találkozhattam, és totál befutó akinek képe van a világról úgy egyáltalán, hogy miben is élünk valójában.

Kb ez egy 10%-os merítés, a többinél pedig én is " futok a busz után".

Sokkal racionálisabb döntés kurvázni, annyi de annyi felesleges baromságból kimarad az ember, hogy szinte nem is érti saját magát amikor ül egy randi közepén és már megint pereg ugyanaz a rémálom.

csepke 2015.11.18. 09:29:00

@Gour: igen, gour. és ha ilyen vagy és azt mondod, hogy tulajdonképp kerek az életed és jól érzed magad benne, akkor a szemközt ülő pasi felteszi a kérdést hogy akkor tulajdonképp ő felesleges is itt. A neutrális kedvesség meg 5 perc múlva érdektelen.

Gour 2015.11.18. 09:46:59

@csepke:

Tegyünk egy próbát a neutrális kedvességre, mit csinálsz holnap délután? ;)

Jó persze, kicsit kisarkítottuk a randis élet borzalmait de mindenképpen figyelemreméltó, hogy milyen "rosszul" randiznak a csajok. ( persze itt jön a riposzt, hogy a pasik is) De alapvetően azt gondolom, hogy egy sima beszélgetés is nagy elvárás olyan nők esetében ahol azért vélelmezni lehetne némi társalgási intelligenciát. Nem is tudom ki mesélte a minap, hogy a csaj hadart megállás nélkül vagy 2 órát és utána megkérdezte: ...és veled mi van, olyan keveset beszélsz magadról..:) Na pont száz ilyen randin ültem már, de talán még keveset is mondtam. :)

2015.11.18. 09:48:17

@Gour: éeletem legjobb randija egy 30+os pszichológus nővel volt. Ragyogóan egymásra hangolódtunk, csillogott a szeme, lelkes volt, nagoyn jó metakommunikációs jelzéseket adott és szóban is mondta mit érez, hogy érzi magát, érdeklődött felőlem és saját magáról is normális vonzó dolgokat tudott mondani. Elkerültük az összes közhelyes csapdát, amit te is felsoroltál. A csaj limitálta, hogy egy órát tudunk beszélgetni most. És nagoyn csinos kis szerelem lett belőle.

Szóval nekem van sok jó példám is a horror sztorikon kivül.

Terézágyú 2015.11.18. 09:54:23

@Gour:
"De azért reméltem tanultál Te is belőle és vettél egy másik kabátot Magadnak. :) "

Nem vettem.
Azóta is hordom.

Gour 2015.11.18. 09:59:19

@Terézágyú:

Pedig fontosak a visszajelzések, ha megalapozottnak érzek egy kritikát akkor nyitott vagyok a változásra. Ezért kellenek olyan emberek akik hitelesek és tükröt tartanak elénk, különben csak járunk körbe mint a taposóló és nem tudjuk miért nem működnek a dolgaink. A kabát csak egy apróság de ha egy másik kabát több csajt hoz akkor bizony el kell gondolkodni rajta. ;)

Gour 2015.11.18. 10:01:52

@Kulics:

Persze, hogy van jó példa is, különben már megállt volna a Föld forgása, inkább csak az arányokkal van a baj. ;)

Illetve velem is mert képes felbosszantani amikor valami teljesen ésszerűtlen és megmagyarázhatatlan oktalanságba futok bele, el kellene engednem simán oszt ennyi, nem pedig azon agyalni ezt most ugyan miért csinálták így és mi a céljuk vele. :D

Terézágyú 2015.11.18. 10:04:58

@Gour:
én nem dobok semmit. ruhát sem. pláne egy viszonylag új kabátot.
főleg nem azért, mert valakinek nem tetszett.

2015.11.18. 10:13:16

@csepke: mi ez a technokrata utilitartista funkcionlaista célracioális haszonelvű (kinek melyik tetsző aláhúzandó) megközelítés?? hogy egy pasi feleslegesnek érzi magát akkor, ha a nőnek nincsenek gondjai?? mivaan?!!

2015.11.18. 10:15:17

@FemmeFatal: jogos a kérdés, várjuk a választ...

Gour 2015.11.18. 10:21:35

@Terézágyú:

Pedig pont az ilyen apróságok miatt működnek máshogyan a dolgok az emberek között.

Terézágyú 2015.11.18. 10:32:32

@Gour:
"Pedig pont az ilyen apróságok miatt működnek máshogyan a dolgok az emberek között. "

Sejtettem, hogy ezt fogod mondani.
De hát az illetővel többet nem találkoztam - akkor sem, ha egy rokksztár dzsekijét vettem volna fel.

Gour 2015.11.18. 10:40:50

@Terézágyú:

Ennek nincsen jelentősége a történet szempontjából. Mindenki máshol van azon a skálán ami a csajoknak való megfelelni akarásról szól de én inkább a helyzetekhez való alkalmazkodásról beszélek most. Egy férfi igenis adjon magára és ha attól lehet becsajozni, hogy normálisan felöltözünk akkor nem pufajkában megyek a randira csak azért mert szerintem jó meleg kis kabátka. ;)
Sok ilyen apróság tesz ki egy egészet a végén ami eldönti majd, hogy Te futsz a nők után vagy fordítva.

2015.11.18. 10:43:15

@Terézágyú: még mindig nem érted a történetet. pedig a te dolgod hogy rájöjj és ne csak mentegetőzésekbe burkolózz.

ui: nem kell újra belemásolni a kommentedbe a forrás szöveget... az első sorban a @-os link megmutatja mire válaszolsz.

Terézágyú 2015.11.18. 10:46:50

@Gour:
"Egy férfi igenis adjon magára és ha attól lehet becsajozni, hogy normálisan felöltözünk akkor nem pufajkában megyek a randira"

na látod, fogalmad sincs, hogy milyen kabát volt, de látatlanul, és azonnal a lánynak adsz igazat te is. ő a lány, tehát azt mond amit akar, lehet tahó, ha akar, ha neki nem tetszik az a kabát, akkor slussz passz, neki van igaza.

és persze nyilván neki van igaza, hiszen gondolom azóta ő megtalálta a párját, én meg nem.

tehát akkor nem is a kabát a lényeg, még csak nem is a beszólás, hanem pusztán a tény: sikeres vagy azóta? Igen? akkor mindent jól csináltál. Nem vagy sikeres? akkor mindent rosszul csináltál.

Terézágyú 2015.11.18. 10:48:53

@Kulics:
"ui: nem kell újra belemásolni a kommentedbe a forrás szöveget... az első sorban a @-os link megmutatja mire válaszolsz. "

ha nem tetszik akkor ne olvasd el.

de ha megfigyeled, akkor én nem az egészre válaszolok, csak bizonyos mondatokra. ezért idézem be.

Gour 2015.11.18. 10:53:38

@Terézágyú:

Ühümm, zanzásítva így is lehet mondani. Ha megy a szekér akkor azt nem kell megmagyarázni ha pedig nem megy akkor felesleges.

Gondolom azért érzed, hogy nem megbántani akarlak csak egy másik nézőpont a kabátos történetedhez. Ha a csajok csak a piros kabátos pasikkal dugnak akkor már holnap abban járok- már persze ha akarok velük dugni. Igazad van, lehet olyan vélemény ami nem mérvadó, miért is ne lehetne, viszont a kérdésnek mindig ott kell lennie, jól csinálom amit csinálok? Eredményes vagyok benne vagy valami probléma mégis csak lehet amiért nem megy? Ezeket folyamatosan fel kell tenni, legyen akár munka, nők, élet, mindegy, csak ne legyünk biztosak abban, hogy az a tuti ahogyan mi gondoljuk.

2015.11.18. 10:53:51

@Terézágyú: nem a nemtetszés, hanem olyan kisiskolásság. Az itteni emberek értelmesek, kiderül a szövegből mire válaszolsz.
De felőlem azt csinálsz amit akarsz.

csepke 2015.11.18. 12:15:59

@FemmeFatal: ez egész konkrétan így hangzott el egy szép szeptemberi napon a duna parti padon ücsörögve. pedig gour szellemében társalogtam, kerültem a panaszkodást, előző pasis témát...stb.

Terézágyú 2015.11.18. 12:24:47

@csepke:
dunaparti pad... bizony bizony...

2015.11.18. 13:24:40

@csepke: és ezt a pasi mondta? hogy ő nem hasznos, ha a nőnek nincs baja? Hát minek randizni az ilyenekkel?? Menjen a vöröskereszthez hasznoskodni az ilyen. De neemm, foglalja a dunaparti padokat helyette, mások elől ... de minek?!

2015.11.18. 13:31:58

@Terézágyú: igen igen, kérjük nevezd meg név szerint ki az a hülye itt a blogon, aki nem tud egy párbeszédet összerakni a fejében :-)

csepke 2015.11.18. 13:35:06

@FemmeFatal: igen a pasi. alig bírtam kicsit szépíteni. ;) egyébként nem egyedi vélemény volt. a hétvégén is hallottam mástól. abban nem voltam érintett, csak mesélt egy ismerős házaspárról ahol a nőnek nagyon bejöttek a dolgai, minden ment, munka karrier...stb. és el is vált tőle a férje. az összegzés az ismerős(férfi) részéről az volt, hogy hát érthető hiszen egy ilyen nőnek nincs is szüksége férfire, mert minek?

csepke 2015.11.18. 13:37:18

@Kulics: egyébként én szeretem hogy pontosan kimásolja pontosan mire válaszol. és nem azért mert ne működne a visszaugrásos @. egyébként úgy tudom, pont az okostelefonokon nem működik ez. azoknak pl. hasznos lehet, ha fél nap múlva reagál valamire, hogy kimásolja.

2015.11.18. 13:38:50

@Terézágyú: jajj márr, itt kb én voltam az egyedüli, aki régebben okos telóról nyomta, és nem tudtam minden hozzászólást hetekre visszamenőleg fejben tartani is bénáskodtam, h ki mire válaszolt nekem, na de ez már a múlthé, így-így, téhával ... szóval relax baby take it easy és trsai ... itt a tavasz, vagy az ősz, mindegy is, a lényeg, hogy beszökött, nesztelen suhant s találkozott is velem és súgott valamit... Vajh mi lehetett az?

2015.11.18. 13:40:57

@csepke: de-de, már az okostelón is fejlesztettek és ott is ugrál, szóval nincs kifogás többé

Terézágyú 2015.11.18. 13:41:27

@csepke:
édes vagy.
egyébként ez alapvetően egy szokás. 1994 óta így kommunikálok a neten.

2015.11.18. 13:49:03

@csepke: túúúdom te nagyszerű összebékítő tényező vagy, előző életedben ensz békenagykövet voltál :-)

egy sikeres nőnek is KELL a férfi, ugyanis az összes pénisz a pasiknál van.. bebebeeee

2015.11.18. 13:49:51

@Terézágyú: 94 óta? akkor ideje fejlődni :-)P /vicc volt megnesértődj/

csepke 2015.11.18. 13:53:20

@Kulics: ....igen, és amikor kiokoskodta, hogy akkor tehát a vonzalmam főleg a feromonok játéka (semmi célracionális felerezsi, életsupport ráakaszkodás....stb) , szükséges péniszügyi stb. akkor majdnem megsértődött. sőt! ki érti a férfiakat? ;)

2015.11.18. 13:59:17

@csepke: a férfiak egyszerűek: nem jöttél be neki.
slussz.
ennyire egyszerű. semmi hátsó gondolat ilyesmi. A nők szeretik a maguk gondolkodási bonyolultságát rávetíteni a pasikra. De nem.

2015.11.18. 14:00:21

@csepke: Hát nekem sincs szükségem ilyen terézanyuskodó férfira, akinek minden férfiassága csak abban áll, hogy a nőket tutujgatja, az is biztos. No és mire jut vele? Max vakok közt lesz a félszemű. Na puff. Nem nagy szám az ilyen. Nyugodtan leléphet. Egyszer próbálna meg felnőni a "feladadthoz", egy erős és sikeres nőhöz.

2015.11.18. 14:03:59

@Terézágyú: te terézÁGYÚ vagy, az meg a terézANYU ... az ágyú meg mint tudjuk nem egyenlő anyu. vagy de? most elbizonytalanodtam, látod?

Terézágyú 2015.11.18. 14:06:04

@FemmeFatal:
én meg megvakultam ezek szerint... vagy liszdexiás lettem... hiába no, a kisebbrendűségi érzés nagy úr.

csepke 2015.11.18. 14:09:24

@Kulics: igen, biztosan. de ezek így hangzottak el. csak elmesélem. lehetett volna egyszerűbben is, ha már a férfiak faék egyszerűek, nem kellett volna így körbefogalmazni, meg körbekommunikálni. mert ugyanis van olyan nő, aki pont úgy a szóból ért. ha ezt mondja, ezt fogom érteni alatta. nem én bonyolultkodom túl, meg hátsó gondolat. ó dehogy

2015.11.18. 14:14:29

@Terézágyú: már magamon is észrevettem, az ember mindig azt olvas (lát hall) amit akar, ami én- és világképének, előzetes feltételezéseinek megfelel, és nem azt, ami ténylegesen van. ez egy régóta ismert pszicho mechanizmus. nem kell szabadkoznod tehát :)

Terézágyú 2015.11.18. 14:17:03

@FemmeFatal:
igen, Freud is leírta, hogy egy német klasszikafilológus az angenommen szót Agamemnonnak olvasta...
egy másik művészember meg a bejárat szót (Maurice) Béjart-nak...
süti beállítások módosítása