Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

Ez egy szerény húsvéti emlék leírása, az alkalomnak megfelelően

2016. március 28. - Alibanya1

Legyen már egy kis lírai posztolás is. Ne mindig csak szex, meg erőszak... Előrángatok egy emléket a múltból, teljes mértékben a ti kedvetekért, meg a sajátomért is. Az a baj, hogy az életem egy részét letitkosítottam, mint a kormány a Paksot és csak különleges jelszóval, valamint megfelelő alkoholszint elérésével közelíthető meg, nagyon szigorú eljárás keretében. Ez nem is volna baj, csak hát a gyerekeim is akkor voltak kisgyerekek és rájuk szívesen emlékeznék. 

Volt egy régi húsvét, amikor még házban laktam és a gyerekek még kicsi lányok voltak és arra gondoltak, hogy a nyúl tevőlegesen részt vesz ebben a dologban és különböző élelmiszerekkel járja a vidéket és lerak itt, ott csokoládékat, meg hasonlókat. Körülöttünk kert volt, meg mező. Madarak füttyögtek és kék ég lebegett felettünk. Az ünnepnek megfelelően a lányok fűből fészket raktak a nyúlnak,, és várták, hogy mi lesz az eredmény. Sárgarépát és salátalevelet is pakoltunk, hogy kivételesen elégedett legyen és rengeteg mindent hozzon, de legalábbis egy üveg Nutellát, ha lehet, mert azt nagyon szeretjük.

Telt múlt a nap, egy alkalmas pillanatban aztán megraktam a fészket csokival és, hogy valami egyéb is történjen megrágtam a sárgarépát, fele füvet elraktam, illetve szétdobáltam, a salátalevelet széttéptem és felét szintén eltettem. Tombolt a nyúl - gondoltam én. Nem számítottam semmire, kicsit vicces kedvemben voltam, azonban a hatás váratlanul sikeres lett. A gyerek, amikor ezt meglátta, egyszerűen nem volt magánál, leszarta a csokikat, az ajándékot és kizárólag a megrágott répa érdekelte: nála vacsorázott az igazi nyúl! Ennél szebbet elképzelni sem lehet. Megeshet, hogy aznap nem is aludtunk, ki emlékszik már erre, amúgy is az alvás érdekelte legkevésbé a gyerekeimet. Ott járt az igazi nyúl és evett. Én is nagyon elégedett voltam - micsoda egy anya vagyok, így feltudom dobni a gyerekeim hangulatát. Azóta  is micsoda anya vagyok, bár mostanában kicsit aggódom, hogy biztos mindent jól csináltam-e...

Volt negatív következménye is az eseménynek, következő évben egy almásládányi zöldséggel vártuk a nyulat. A lány a húgával együtt, meg a kis sámlival odaült a fészek mellé többnapos hidegélelemmel meg kulacsvízzel és várták az igazi nyulat... mert most aztán meg fogják nézni. De, hogy ezt hogyan oldottam meg, már nem emlékszem.

Volt ilyen is. Szép nap mindenkinek. 

img_2095.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr128530170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbarátnő 2016.03.28. 18:08:59

Én mikuláskor b@sztam át a gyerekeimet.

Pixynor 2016.03.28. 19:58:21

Én nem csináltam ilyet. Sosem húsvétoltam a gyerekkel és mikor én voltam gyerek utáltam, hogy anyám ránk "kényszerítette" ezt, utáltam, hogy ki kell öltözni és mindenféle részeg bácsik locsolgatnak, jópofizva össze-vissza. Pláne utáltam mikor a volt osztálytársak egy vödör vízzel, vagy szódával locsoltak telibe. Nekem fúj az egész húsvét, és az is marad.

Pixynor 2016.03.28. 20:02:39

UI: lehet kicsit negatív lett, amit írtam, de én már csak ilyen voltam, örök lázadó :) Minden kötelező jellegű ünnepet utálok azóta is. :)

Alibanya1 2016.03.28. 20:07:34

@Pixynor: nem kellett kiöltözni a gyerekeimnek, ez inkább egy játék volt, nem éreztem, hogy kényszerítettem volna őket bármire és, nevetve emlékezünk erre az esetre... de mindenki másként éli meg az ünnepeket.
@exbarátnő: :D hát igen volt olyan is

Pixynor 2016.03.28. 20:27:17

@Alibanya1: persze, én nem a Te mesédről nyilatkoztam. Az én gyermekkoromban átéltek határozzák meg a húsváthoz való mai hozzáállásomat. Nyilván a lányaidnak más a véleménye a húsvétról., hisz valóban élvezhették az esetet.

2016.03.29. 10:00:20

@Pixynor: A húsvét nem vicces.. amikor 15 centis szögekket odaszögelnek valakit a fához és halálra kinozzák..
A húsvét vallási ünnep ez a cica nyuszi tojás már egy durva agymosás eredménye: a cucilizmusban a vallás be volt tiltva ezért adtak ilyen tavaszünnep nevű elfajzott baromságot mese gyanánt a népnek. a nyuszi nem tojik piros toját. egész mást tojik a nyúl.. büdös pici bogyókat.
Népművelési rovatunkat hallották.

Pixynor 2016.03.29. 10:57:16

@Kulics: hát így van, és engem antivallásosként csak az érdekel ebből és a pünkösdből is, ami szintén vallási ünnep, és ott nem áztatnak el senkit ennek gyanánt, hogy szabad a hétfő. :)

Alibanya1 2016.03.29. 13:41:40

@Kulics: ezeken én is szoktam sokat szomorkodni, hogy az Úrjézust így felszögelték, meg sok még ilyen szörnyűséges rettenet volt nőket: égettek el mer boszorkák, aztán forró ólmokat öntögettek egymás fülébe, kerékbe törtek meg karóba húztak, hihetetlen, nagyon perverz időket élt meg az emberiség. Például az is milyen ötlet, hogy egy nagy bárdal levágni valaki fejét, közönség előtt, ugye?

Csakegyvalaki 2016.03.29. 21:17:38

Remek dolgokat olvasok itt a húsvét apropóján ... :)

sirok0001 2016.03.30. 13:13:48

Üdv ismét! :)

@Kulics: ilyet sem lehet sokat olvasni Tőled. :)

@Pixynor: antivallásos? ha elkezdek azon gondolkodni, amit írtál, akkor a búsba én is az vagyok. :)

Pixynor 2016.03.30. 13:41:37

@sirok0001: oh, hát én csak szerényen céloztam arra, hogy nem vagyok megkeresztelve, és a vallás, mint olyan (bigott nagyanyám és a papokban erősen csalódott anyukám révén) nem játszott szerepet soha a családunkban.

sirok0001 2016.03.30. 14:30:48

@Pixynor: én meg most valami nyuszifészekmuffint eszek, soha se mondd, hogy soha :)))

Pixynor 2016.03.30. 14:49:36

@sirok0001: hát ha az annyira finom, mintahogy én elképzeltem, akkor irigyellek. :)

Csakegyvalaki 2016.03.30. 22:41:25

@Pixynor: Az én megkeresztelésem titokban történt, éjszaka a nagymamám kivitt suttyomban a konyhába és a vízcsap alatt megtörtént, aminek meg kellett történnie... :) Mindenesetre a tiszteletest megkérdezte, hogy ez így érvényes-e, amire a válasz: vészhelyzetben minden megoldás szóba jöhet... :)
Mindenesetre ha ezek után jó bulinak tartanád ezt, én nagy duzzogva elvégezném rajtad ezt a manővert! :)

Pixynor 2016.03.30. 22:52:50

@Csakegyvalaki: Hát megkapod ígéretem, mihelyst úgy vélem, hogy a kereszténység igájába szeretném hajtani a fejem, Te lészen az, ki engem ez útra vezet majd éngem.Tiszteletbéli keresztelő apámmá fogadlak :)

Pixynor 2016.03.30. 22:53:35

@Csakegyvalaki: na jó egy engemmel kevesebb kellett vón

Csakegyvalaki 2016.03.31. 20:43:10

@Pixynor: Máris gyűjtöm a keresztelőre pénzt, mer ugye egy keresztapa legyen nagyvonalú! :)

hello73 2016.04.04. 21:04:14

A húsvét nem jelent semmit. Gyerek koromban irigyeltem a fiúkat, hogy ők jöhetnek mehetnek, nekem otthon kell ülnöm, csiniben várakozni. Pf..
most meg a gyerek átverése van:) hasonló módon, mert még kicsi. Mondjuk az idei karácsonykor majdnem bukta volt, de nagyon szépen mentettem.
Szóval lassan lejár ezen gyerekes dolgoknak az ideje, de ezt sem várom, hisz az már azt jelenti, hogy megkezdődik a leválása a gyereknek...
eh, ma semmi sem jó:)

Alibanya1 2016.04.05. 08:09:38

@hello73: áh a húsvét nekem is nagyon csík, alig van, de valamit elő akartam bányászni a lelkemből

sirok0001 2016.04.05. 08:29:46

@hello73: Amennyire visszaemlékszem gyermekkoromra, talán egy vagy két alkalommal volt nyuszi húsvétkor. Fater még akkor tartott nyulat és felhozta, aztán volt nagy öröm, a nyúl miatt. :))) Meg festettünk tojásokat, ilyenek stb. Visszagondolva, jó kis emlékek. Sosem hittem, hogy a mikulás hozza az ajándékot meg a többi ökörség. Viszont mindig szerettem énekelni a gyülekezetben ilyen nagy ünnepekkor, mert tök jó érzés volt hangosan majdnem kiabálva szép énekeket dalolászni. :)) Jelent valamit.

csevely 2016.04.05. 09:49:07

@sirok0001:

Gyerekkorom egyik szép emléke, karácsonyoztunk rokonoknál Baranyában.
Ahol mindenkinek volt pincéje, bora, és éjféli misére mentünk.
/ nem vagyunk vallásosak, de a helyzet, ugye .../
És 10 óra magasságában elindulva, nagyapám boros korsót adva kezembe elindultunk a 200 méterre levő templomba.
Minden útbaeső házban már vártak, és ugye jöttek ők is, meg minden:)
A templomba az asszonyok szánkót húzva jöttek.
És volt tényleg kemény "éneklés" a körbejáró boroskorsók hatására.
A végén az asszonyok szánkón húzták haza a férfinépet.....akkormég volt hó !
És voltak férfiak!!!!!!!!!!
Viszont tényleg hatalmas élmény lett nekem is.
.
.
Teljesen más élmény, volt egy film amit ajánlásra megnéztem.
15 perc hírnév a címe.
Ami egy vérgagyi kezdés után hatalmassá lett .
A Robert De Niro miatt néztem meg amúgy.
Ha nem láttad, ajánlom .
És a bűnözésem nem állt meg, megnéztem a torrentről egy
" Fehérnemű hadművelet " című 1946-os filmet is. . . .
Aztatat is javaslom megtekintésre:)

sirok0001 2016.04.05. 11:53:06

@csevely: :)))

Nem láttam, majd megnézem.

Az én ajánlásom: A gyilkos paradicsomok támadása; öcsém mutatta, nem bírtam végignézni annyira fájdalmas :)

2017.03.24. 14:38:09

ismét közeledik. :) Szerintem jók ezek, nekem is az egyik gyerekem már sejti hogy ez átvágás, és "mi vagyunk -anya meg apa" a télapó meg a nyúl meg a jézuska, de csak azért sejti mert az iskolában "felvilágosították" róla...
A kisebb még simán csapdát állított a jézuskának és a nyulat is meg akarja várni (ül az ágyán és nézi az ablakot amíg el nem ájul- lakásban ugye nehéz a kertbe rakni a fészket, úgyhogy nálunk minden az ablak környékére jön a sokadik emeleten :).

Az illúzió kapcsán a nyúl hozzánk bogyókat is hoz (van egy olyan csoki vagy ilyen apró bonbonszerűség, ami nagyon finom viszont pont úgy néz ki mint egy nyúlszar), és azt nem a fészekbe rakja, hanem végig a párkányra.... Valamint mivel ez nem csak a gyerekeknek van, ezért a felnőtteknek is van egy fészke és miNK is kapunk valamit.

Szerintem jók ezek, biztos sejti mindenki hogy valami nem oké, hát hogy megy el annyi helyre, mégis itt a várás, a hit valami csodásban, hogy megajándékoznak - segít majd felnőttként hinni hogy csodás az élet. (Mia most nagyon +)
süti beállítások módosítása