Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Emberi kapcsolatokról

Alibanya jegyzetel

Alibanya jegyzetel

They're out

2016. június 26. - Alibanya1

Nailyet politizálni fogok!

Már megint történelmi pillanatokat élek meg, pedig nem is vágytam rá, annyi már a történelmi pillanatom, eh. (Személyes okok következményeként én mindig kicsit feszült állapotba kerülök, ha egy politikus történelmi időket, pillanatokat emleget, valahogy ez rosszul hat rám.) A britek történelmileg nagyot szavaztak, legalábbis ez van minden helyi újságban. Nagy véletlenre kiszavazták magukat az Unióból, Ők milyen történelmi pillanatot éltek meg pénteken reggel, nem is számítottak rá. Azt hitték egy átlagos péntek, na jó tegnap szavaztak valamit, arra végképp nem gondoltak, hogy ez befolyással lesz teszem azt az árfolyamra, így aztán már döbbenten néztek. Mások boldogan vigyorogtak, függetlenség napja, aszonták és nem a filmre gondoltak, meg ilyet rikkantottak, hogy a birodalom minden kibír.

13510914_10154493307779305_7902161969528145005_n.jpg

Az eredményen igen csak meglepődött a két nagy ideológiai vezér is, aki mindezt vágyva vágyta, kigondolta. Nigel még a választásokat követő éjszaka is csak arról beszélt, hogy hát ezt elbuktuk, na de majd legközelebb... majd ledőlt egy pár órácskára és reggel arra ébredt, hogy megnyerte a népszavazást. Erre igazándiból nem számított. Egyik riportban el is mondta, hogy a legfőbb ütőkártyájuk, hogy miszerint hetente 350 millió fontot, fognak ezentúl az EU helyett az szigetország egészségügyi ellátására költeni, izé az egy kamu volt, nem kellett volna ilyet mondani, mert ez nem igaz és  ő személy szerint nem is mondta.... Boris a másik, meg egyszerűen prime minister akart lenni, és úgy számolta ehhez érdekes lesz ezt a kavicsot a vízbe dobni... Ja, és ott van  Cameron a harmadik, aki úgy vélte, nagyszerű ötlet lesz népszavazni, mi baj lehet ugyan már belőle. Kíváncsian várom a fejleményeket, csak az idegesít, hogy a walesi nyugalmazott bányászok szavazata az én életemet is befolyásolja némiképpen. Az egyik kommentelő igen sokatmondóan mutatott rá a lényegre: Vajon örülhetünk-e egy olyan eredménynek, mellyel leginkább Donald Trump, Marie la Penn és Vladimir Putin elégedett... Ezek így együtt marha jól hangzanak.

Ha női szemmel nézzük és miért ne mivelhogy egy nő vagyok Donald Trump és Boris Johnson még hasonlítanak is egymásra. Mindketten ugyanazt a férfi szépséget képviselik, jó lesz igazítani az elvárásokon, zilált szalma haj, vizenyős tekintet, kiforratlan, cseppet szétpüffedt arcvonalak, némileg darabos testalkat, úgy látszik ez a modell kezd nyerővé válni, meg a hülyeség hozzá. Azt is tudjuk már a Facebookról, meg tweeter és hasonló helyekről, hogy a hülyeségekkel lehet legtöbb lajkot szerezni, itt az ideje ezt a való életben is kipróbálni.

Szerintem nagyon izmos, öröm rájuk tekinteni. Tovább mennék és egy kellemes ábrát nyomnék ide:

cltl4jfweaebnun.jpg

A népszavazás eredményének közhírré tétele után a britek lázas kutakodásba kezdtek a guglin, szerették volna megtudni, hogy végül is mire is adták a voksaikat. A legkellemesebb meglepetés számomra a második helyezett kérdés. Mi is az Európai Unió. Én tisztelem ezt a kíváncsiságot, hát legalább így utólag derüljenek már ki a dolgok. Nézzük már meg legalább itt a végén kinek is intünk búcsút. Nem tudok mást tenni, mint stílusosan Churchilt idézni, aki azt mondta: 

"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval." - ő ezt persze arisztokratikus felsőbbrendűségéből engedte meg magának, de azt hiszem ez a kijelentés kezd új értelmet nyerni napjainkban

Sok érdekes fejlemény várható még e tekintetben, hogy csak egyet kiragadjak, a spanyolok máris meghirdették a nagy jótékonysági akciót, mely így hangzik British refugees wellcome, állítólag egy rakat angol nyugdíjas él a spanyol partokon vidáman, a kellemes napsütésben a még kellemesebb fontjaiból, tehették, ezt hiszen az unió területén voltak, sajnos ez most megváltozik, letelepedési és tartózkodási engedélyt kell majd kérniük... és még olyan ötletek is elhangzottak, hogy Gibraltár, akár spanyol is lehetne, hát ez van kérem, haladunk tovább. 

Amúgy lázas aláírásgyűjtés folyik a népszavazás megismétlésére, melyet percenként ezren írnak alá, most több mint 2,6 milliónál tartanak, gondolom a kérdés így hangzana: Ki akarunk lépni az Unióból? de tényleg? 

Végére J. K. Rowling nyilatkozatát tenném, akivel mélységesen egyetértek,

"még sosem kívántam ennyire, hogy tényleg legyen varázslat..."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alibanyajegyzetel.blog.hu/api/trackback/id/tr468844196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2016.06.26. 19:42:52

Azt a hires Churchill idezetet sok orszagra el lehetne mondani, ami azt illeti kis hazankra is.

Alibanya1 2016.06.26. 21:10:14

@Irbisz: hát persze de ide most igazán stílusos volt :) szerintem

csevely 2016.06.27. 09:49:36

Einstein mondta :
" A világegyetem és az emberi butaság végtelen. Bár az elsőben nem vagyok annyira biztos "

Azt +egy másik nagy elme mondta :
A Föld IQ-ja állandó, csakhát egyre többen vagyunk.

Aztat+már Szókratész is firtatta, hogy rendben , a demokrácia a többségi vélemény uralma a kissebbség felett, de amikor a nép fele áll szemben a másik felével, akkor mizu?
Az 52% mondja + a 48 %-nak hogy mit akarhat !

Ennél amúgy kishazánk tényleg jobban teljesített, mert a szavazóképes pógárok 27 %-a szavazott a fideszre, ami hirtelen 78% lett !!
Itt a 27% mondja + a 73%-nak, hogy mit akarhat.

Bonyolult kérdések ezek:))

Irbisz 2016.06.27. 13:17:52

De az is röhej hogy egy 8-altalanost vegzett, a segelyböl az olcso sort böfögö tajekozatlan es tudatlan videki angol szavazata ugyanannyit er mint egy magasan kepzett es ertekteremtö munkat vegzö ertelmes embere.
Az fog egy kis igazsagot jelenteni, hogy pont azok fognak a legkevesbe rosszul jarni a brexittel, akik az utobbi kategoriaba esnek – viszont akik nagyot szivnak majd miatta, azok ezt vagy nem is fogjak megtudni, vagy nem hiszik el, es hibaztatnak erte mindent es mindenkit, kiveve a sajat ostobasagukat.

Na mindegy, ha mar Vhurcill, abba is van valami, hogy a demokracia közel sem alegjobb tarsadalmi forma, csak sajnos meg nem talaltak fel jobbat – es müködik is, teszem hozza gyorsan.

Alibanya1 2016.06.27. 13:23:08

@csevely: bizony bonyolult, most meg már hárommilliónál tart az új népszavazás kezdeményezés, ezenfelül az oszlopos szószólók már visszakoznak, hogy nem kell annyira sietni... haha kishazánk természetesen a legjobban teljesít

Alibanya1 2016.06.27. 13:26:03

@Irbisz: ezen már sokan sokféleképpen gondolkodtak, de sajnos nem lehet a szegény választópolgárokat sehogyan sem kategórizálni.... igen szerintem sincs jobb, mint a demokrácia, mégha néha bukdácsol is...

VivienChristin (törölt) 2016.06.27. 15:22:31

Van a demokracianak is tobb fajtaja. Pl olyan is, ahol a valasztopolgarok tajekozodhatnak es tajekozodnak is arrol, amivel kapcsolatban megfogalmazzak velemenyuket. Ez az eset is epp ebbe az iranyba mutat, a deliberativ demokracia iranyaba.

Alibanya1 2016.06.27. 21:03:47

@VivienChristin: Nekem olyan benyomásom támadt, olvasva a különböző kommenteket és cikkeket, hogy az angol szavazók egy része egyáltalán nem tudta, hogy miről dönt, egy részük pedig utólag tájékozódott... meglátjuk mire fut ez majd ki

Irbisz 2016.06.27. 21:49:47

@Alibanya1:
ez nem benyomas, ez teny. Egy aluliskolazott nyugdijas wales-i banyasz es hasonlo, idös, kepzetlen angol nyugdijasoktol baromi messze volt a tema, felültek a demagog politikusoknak hazug szolamainak.
de ezert nem kell lenezni öket, itt is hasonloan hazug, kartekony szlogenekkel lehet valasztast nyerni, a tenyek ellenere- ugyanis az ekves embert erdekel, sokkal gazdasagosabb es eredmenyesebbe az emberek erzelmeire, zsigeri ösztöneire hatni, azt manipulalni, mint a meggyözni öket eszervekkell.

Alibanya1 2016.06.28. 06:22:22

@Irbisz: aha, ezt hívják azt hiszem populizmusnak, vannak ebben itthoni bajnokaink is, egyetértek. Lenézni? Mivel? Egyrészt jómagam is nyilván korlátozottan látom a világot, hisz egy csomó információt nem tudok, másrészt annyit állapítottam, meg hogy szavazott egy csomó ember esetleg meggondolatlanul vagy a saját kis helyi érdekeit figyelembe véve, és az most globális fejleményeket befolyásol, ezt nem tartom szerencsés dolognak,

Csakegyvalaki 2016.06.28. 20:22:02

Hát ha arra kellene szavazni, hogy Alibanyout vagy nem Alibanyout, akkor én inkább maradok itt ebben az Alibanyás közegben... :)

Alibanya1 2016.06.29. 14:12:45

@Csakegyvalaki: á én nem megyek sehová se, sajnos...

Comment.Elek 2016.06.29. 16:41:08

@Alibanya1: A nepszavazas ugysem engedne :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.06.30. 19:39:34

@Alibanya1: csak azért sajnos, mert nem velem :)

Egyébként kilépésre fut, vagy csicskáztatásra.
süti beállítások módosítása